CD 56 dediğiniz lenfositmi? ? Lenfosit yüksekligimiki ? Kabaca anlatımı vücudumuzdaki akyuvarların görevi bağışıklık sistemimizin güçlü olması için, dışarıdan gelen herşeye karşı savaş açan beyaz kanmı ?? Lenfosit yüksekligi rahime dışarıdan yerleştirilen embriyoya savaş açması onu kabul etmemesimi demek? ?
İmmün sistemi (bağışıklık sistemini) 30 değişik tip lenfosit meydana getirir. Kişinin sağlıklı olabilmesi için değişik tipteki beyaz kan hücrelerinin denge içinde çalışması gerekir. Lenfositlerden 2 tipi infertilite, implantasyon başarısızlığı ve düşüklere neden olur. Bütün kadınlarda bulunan bu 2 lenfosit tipi bazı kadınlarda fazla sayıda bulunur ve üreme sağlığını olumsuz etkiler.
CD56+ Naturel Killer Hücrelerin (Katil Hücrelerin) Yol Açtığı Problemler
• Naturel Killer Hücreler olarak adlandırılan katil hücrelerin sayısı arttığında infertilite ve gebelik kayıpları görülür.
• Naturel killer testlerinde sitotoksisite (hücreye verilen zarar) artar, sitotoksisitenin artması embryoya zarar verir.
Bu hücreler normalde sadece kanda bulunurken kadınların %2’sinde rahimde de bulunur. Bu hücreler adet siklusunun 26. gününde alınan endometrial biyopsi ile belirlenir.
Katil hücreler sitokin adı verilen maddeleri üretir. Sitokinlerden en önemlisi Tümör Nekroz Faktör Alfa ’dır.
CD56+ Naturel Killer (Katil) Hücreler Yol Açtığı Problemlerin Sonuçları
. İmplantasyonu (embronun rahme tutunmasını) önler
. Plasental hücrelere zarar vererek desidua tabakasında harabiyete ve düşüğe yol açar
. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bebeğin kalp atışlarının yavaşlamasına, gebelik kesesinin normalden küçük olmasına ve amniyotik sıvının (bebeğin içinde yüzdüğü sıvının) normalden az olmasına neden olur.
. Plasenta çevresinde kanamalara neden olarak anne adayında lekelenme ve vajinal kanamaya yol açar.
. Bazı kadınlarda gelişmekte olan yumurtaları etkileyerek yumurtaların DNA’sına zarar verir, embryoda fragmantasyon, hücre bölünmesinde yavaşlama ve embryo kalitesinde bozulmaya neden olur.
Tedavi:
. Paternal Lenfosit İmmünizasyonu; Tedaviye gebelik öncesinde başlanır.
. İntravenöz İmmünglobulin G (IVIG) tedavisi; Gebelik planlanan adet siklusunun 6. günü IVIG verilir, IVF uygulamalarında transferden 2 gün önce, gebelik tespit edildiğinde ve sonrasında gebeliğin 10. haftasına dek 3 haftada bir uygulanır. Bulduğum en açıklayıcı en anlaşılır yazı bu.. ben yüksek çıkacağını sanmıyorum ama baktıracağım tabiki