Prednolu niye bırakmak istiyorsunuz ? Anladığım bir kısımin doktoru biraktırmıs bir kısımın da gebelikde bebege zarari olmasindan korkusu var. Ben de doktor ne tavsiye ediyorsa ona uyun diyenlerdenim fakat prednol coook yakından tanıdığım bir ilac oldugu için bildiklerimi özellikle paylasmak istedim. Prednolun içindeki etken madde olan kortizonu zaten doğal olarak vücudumuz salgılıyor. Dışarıdan kortizon takviyesi aldığımızda normal şartlarda böbrekustu bezlerinden salgilanan kortizon kesiliyor ve vucudunuz sadece sizin dışardan aldığınız kortizon miktarına maruz kalıyor. Sizin bahsettiginiz dozlar maksimum 5mg olsa gerek. Bu gebelik açısından sıkıntı çıkartabilecek veya bebek üzerinde olumsuz etkisi olabilecek bir miktar değil. Özel durumum sebebiyle 17 yıldır kullandigim ilaclar var. Bunun içinde prednol da var. Gebelik planlamasiyla birlikte kullandigim ilacların hepsi prednol haric biraktirildi. Prednolun bebek ve gebelik uzerinde olumsuz etkileri olmadığını da defalarca farklı farklı doktorlardan dinledim. Ayrıca benim gibi sürekli prednol kullanmak durumunda olan fakat gebe kalıp cok sağlıklı bebekler doğuran arkadaslarım var. Yani diyorum ki endiseniz bebeğe zarar verir mi bu prednol ise bunu aklınıza getirmeyin derim. Ama doktorunuz biraktirıyorsa ona bir yorum yapamam. Endiselenmeyin güzel hanımlar :KK66:
Cevabiniz icin tesekkurler ben 4mg dan 2tane kullaniyorum prospektusu okuyunca hem c grubuna oldugunu gordum hemde yarik damak sendromuna sebep oldugu yaziyor o yuzden tedirgin oldum

Pazar bakicam canım evet direk kan tabi dayanabilirsem bakalım gerçekten bu progestan iğne beni bitirdi inşallah bende güzel haberler veririm bu arada hikayenin defalarca okudum rabbim bize umut olduğunu görüyor sağlıkla kavuşursunuz inşallah bebislere
Dünyam canım ne oldu senden ses çıkmadı? Kan sonucuna baktirdinmi? İnşallah hayırlı haberlerle gelirsin inşallah .

Kese görünmedi..erken daha dedi doktor ama pert oldum..sıfır moralim..eşimle gittik bi hevesle...çarşamba tekrar bakılacak..4+4 bugün...BETA HCG sonucu bekliyorum..çöktüm:KK43:((
Canım sen hep bize moral verirdin neden kendini strese sokuyorsun.Hersey güzel olacak acele edip kendini de bebeğini de strese sokma boşuna:))

Evet hormonlardan sanırım ağlayamıyorum da iş yerinde kaskatı kaldım:KK43:sağol canım benim..iyi olacak inşallah..toparlarım birazdan..
Hele acele etme canım reklamlarda bile bol bol ağlarsın yakındır:)Hepimizin duasıyla insallah kesede görünecek sonra kalp atışı da canım benim

Dünyam canım ne oldu senden ses çıkmadı? Kan sonucuna baktirdinmi? İnşallah hayırlı haberlerle gelirsin inşallah .
Canım hayirlisiyla pozitif sonuç aldık doktora gitmeden yazmak istemedim ilkinde de değer yükselip düşmüştü o yüzden sevinemiyorum ve tam olarak yazamıyorum bi emin oliyim hepinize ayrıntılı anlatıcam rabbim hepimizin yüzünü güldürsün bu arada ben prednolu sadece beş gün kullandım bıraktım artık hayırlısı

Canım hayirlisiyla pozitif sonuç aldık doktora gitmeden yazmak istemedim ilkinde de değer yükselip düşmüştü o yüzden sevinemiyorum ve tam olarak yazamıyorum bi emin oliyim hepinize ayrıntılı anlatıcam rabbim hepimizin yüzünü güldürsün bu arada ben prednolu sadece beş gün kullandım bıraktım artık hayırlısı
İnşallah Rabbim eski acılarını güzel sonuçlarınla evladınla sana unutturur canım. Hadi gözün aydın Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağına almayıda nasip etsin gülüm.

Darısı sırada inşallah Şubat ayında gidecek olanlara. Kimler var bilmiyorum, bi bildiğim landcez, başka kimler varsa kızlar duamız sizlerle olsun, Rabbim sizleride aynı mutlu sona kavuştursun inşallah.

Gözun aydin cok.sevindim.Hitte.gitmistiniz dimi siz

Benim eşim kıbrısta ilk denemede oluyor hemen diye düşünüyor. Başta bende böyle düşünmüştüm ama okudukça öyle olmadığını anladım. Orda da yine mücadeleye devam .Galiba ilkinde pozitif alan çok az kişi var.Aslında şansımızın daha cok olması gerekiyor.Çünkü daha fazla yumurta toplanıyor .Genç yaştaki insanlardan toplanıyor .Ama galiba kalitesiz ve dondurulmus embriyolar kullanılıyor. :((

Sizi anlıyoruz haklısınız. İns sağlıkla ,kolaylıkla devam eder.Gozunuzaydin hayırlı olsun

Canım 5000 Euro transfer dondurma 500 Euro ben arkadaşımı yönlendirip indirim rica etmiştim 250 Euro düşmüşlerdi..yine düşerler diye tahmin ediyorum..Kadınlar klübünde duyduk derseniz
Kuzu sen niye stres yapiyorsun ki ben 5+4 de kese gordum daha 4.7 mm di

Başka bir doktora gittim dedim böyle böyle bir uzmandan da fikir almam lazım aşırı gerildim..artış iyi herkesin iki kat artmaz sizinki iki kata yakın üstelik dedi..4+4 de görünmeyebilir bir iki güne kadar görünür kese dedi..her cihazın hassasiyeti farklı olabilir mi biraz eski cihazla bakıldı dedim olabilir dedi..vajinadan bakmayalım dedi..karından bakalım ni dedi..baktı..endemtrium gayet iyi dedi 14mmmiş..damar ucıylq karışıyor bazen gebelik kesesi dedi..1.3 mm ilk bişey ölçtü bence bu gebelik kesen Çarşamba vajinal bakınca göreceğiz zaten dedi..daha iyiyim şimdi...şükür..gereksiz gerdim kendimi..şimdi uzandım bebeğimden özür diliyorum..çabucak büyü sem birçok insana umutsun..büyü büyü il seni görebileyim herkese de iyi.haber verebileyim diyorum..destek olan herkese teşekkür ederim beklicem artık Çarşambayı :dua::anneadayı:

Back
X