Kizlar lutfen benim sorumuda cevaplayn
merhaba; Haşimato bir tiroid hastalığı türüdür, hastalığı bulan Japon doktorun adı verilmiştir. vücudunuz üretilen tiroidi düşman olarak görür ve antikor üreterek aslında metabolizmaya gerekli olanları yok eder. Böylece tsh 2,5 değerinin üzerinde çıkar. Maalesef ilaç tedavisinden başka çaresi yoktur. Endokrin yada Dahiliye doktorunuz euthyrox veya levitron isimli ilaçlardan birinden kan tahlili sonucunuzda çıkan t3 t4 tsh ve antitpo sonucunuza göre dozaşını ayarlar. Önemlşi olan ilacı sabahları aç karna yemeklerden en az 1 saat önce içmeniz gerekir. Mümkünse su dahi kullanmadan içmektir.Kalkar kalkmaz yatağınızın başına ilacınızı koyarsanız unutmamış olur hemen içersiniz.
Hamilelik zamanında vücut tiroid uyarımı artar artık tek kendini değil bebeğide beslemesi gerekmektedir ve daha çok enerji gerektiği için bazen bazı hanımlarda gebelik öncesi TSH normal olsa bile gebelikte yükselebilir. Bu durumda hemen ilgili doktorlara başvurarak ilaç kullanılmalıdır. Aksi taktirde gebelikte yükselen TSH değeri düşüklere sebep olabilir. Genelde genetik bir hastalıktır ve çoğunlukla kadınlarda görülür. aslında normal gündelik hayatımızda ilacımızı kullandığımız ve senede bir tiroid bezlerimizi ultrason ile baktırdığımız sürece sıkıntı olmaz.Bu hastalığa sahip kimilerinde uyku, yorgunluk ve halsizlik görülür, ilaç başlandığında bu şikayetlerinde çoğu ortadan kalkar. Çok geçmiş olsun diyorum.

merhaba; Haşimato bir tiroid hastalığı türüdür, hastalığı bulan Japon doktorun adı verilmiştir. vücudunuz üretilen tiroidi düşman olarak görür ve antikor üreterek aslında metabolizmaya gerekli olanları yok eder. Böylece tsh 2,5 değerinin üzerinde çıkar. Maalesef ilaç tedavisinden başka çaresi yoktur. Endokrin yada Dahiliye doktorunuz euthyrox veya levitron isimli ilaçlardan birinden kan tahlili sonucunuzda çıkan t3 t4 tsh ve antitpo sonucunuza göre dozaşını ayarlar. Önemlşi olan ilacı sabahları aç karna yemeklerden en az 1 saat önce içmeniz gerekir. Mümkünse su dahi kullanmadan içmektir.Kalkar kalkmaz yatağınızın başına ilacınızı koyarsanız unutmamış olur hemen içersiniz.
Hamilelik zamanında vücut tiroid uyarımı artar artık tek kendini değil bebeğide beslemesi gerekmektedir ve daha çok enerji gerektiği için bazen bazı hanımlarda gebelik öncesi TSH normal olsa bile gebelikte yükselebilir. Bu durumda hemen ilgili doktorlara başvurarak ilaç kullanılmalıdır. Aksi taktirde gebelikte yükselen TSH değeri düşüklere sebep olabilir. Genelde genetik bir hastalıktır ve çoğunlukla kadınlarda görülür. aslında normal gündelik hayatımızda ilacımızı kullandığımız ve senede bir tiroid bezlerimizi ultrason ile baktırdığımız sürece sıkıntı olmaz.Bu hastalığa sahip kimilerinde uyku, yorgunluk ve halsizlik görülür, ilaç başlandığında bu şikayetlerinde çoğu ortadan kalkar. Çok geçmiş olsun diyorum.
Tesekurler canim daha teshis konmadi ama internetde arastirarak ruh haatasi gibi tum hastaliklari kendimde teshis ediyorum evet ylr yapiyorum bi kac gundur birakmistim ilaci artk hicbisey yapmycam falan demisti
Iki gundur tekrar basladm zaten bugun adet oldum zaten o zamana kadar duser

Tesekurler canim daha teshis konmadi ama internetde arastirarak ruh haatasi gibi tum hastaliklari kendimde teshis ediyorum evet ylr yapiyorum bi kac gundur birakmistim ilaci artk hicbisey yapmycam falan demisti
Iki gundur tekrar basladm zaten bugun adet oldum zaten o zamana kadar duser

Arkadaşlar merhaba sayfada o kadar çok mesaj var ki okuyamadım kusura bakmayın aranıza yeni geldim yumurta donasyonu düşünüyorum ama hiç bir fikrim yok her türlü fikre açığım yardımlarınızı bekliyorum tedavi nasıl oluyor hangi merkezi önerirsiniz neleri sormaliyım başlarken hepinizin göbüşü bebiş dolsun inşallah

Z Zaza74 abla teşekkürler bilgiler için 🙏 Yeniden48 Yeniden48 siz ve bebeğinize de sağlık diliyorum. Arkadaşlar bugün adetin 13. Günü e2 tsh progesteron için kan verdim sonuçlar geç çıktı bugün ilaçlara başlayacaktık (muhtemelen prednol vs. İğnelerden emin değilim) sorun çıkmasa cumartesi transfer olacaktı. Tahliller akşam çıkınca doktor pazartesiye (30 eylül) erteledi. Pazar da girince araya bir gün değil iki gün ertelenmiş oldu. Çarşamba diğer ilaçlara başlatacak. Yani adetin 20. Günü falan transfer olacak geç değil mi kafam çok karıştı benim ya lütfen bilgisi olan cevap verebilir mi
Gayet güzel gün
19-22 günler transfer en iyi

Arkadaşlar merhaba sayfada o kadar çok mesaj var ki okuyamadım kusura bakmayın aranıza yeni geldim yumurta donasyonu düşünüyorum ama hiç bir fikrim yok her türlü fikre açığım yardımlarınızı bekliyorum tedavi nasıl oluyor hangi merkezi önerirsiniz neleri sormaliyım başlarken hepinizin göbüşü bebiş dolsun inşallah
İnşallah sende anne ol arkadaşım
Ama sabırla oku 3000 sayfalardan çok şey öyrenirsin

Sitede Üstte yer alan büyüteç🔍 işaretine basarak, öğrenmek/bilgi almak istediğiniz konularla ilgili, ara kısmına; öğrenmek istediğiniz ilgili kelimeyi yazıp "bu konuda" diye işaretleyip arayabilirsiniz. önceki mesajlar içinde aradığınız kelime geçiyorsa, buradan da ilgili mesajlara ulaşabilirsiniz!!!

Benim bir sorum var menapozdaki arkadaşlarla adet görenler arasında donasyonda bir başarı farkı var mı

Kizlar metakondri ile yumurta donasyonu ayni seymi?

kızlar hamile kalanlar ve doğum yağanlar çok merak ettim herkeste tutunma kanaması oluyormu benim negatiflerdede olmamıştı şımdide olmadı birde herkez akıntı diyor bende jelin dışındada akıntı yok genemi olmadı acaba bi:KK43:len bir cvp yazarsa çok memnun olurum

İnşallah sende anne ol arkadaşım
Ama sabırla oku 3000 sayfalardan çok şey öyrenirsin
Teşekkür ederim önerdiğiniz sayfaları okudum biraz ama geçmişten gelen binlerce sayfa var ve daha çok sohbet havasında gittiği için aralarda yakalamaya çalıştım. Sanırım bir çok kişi bahçeci kliniğinden memnun gibi pek anlayamıyorum çünkü dediğim gibi sohbet havasında olduğu için o klinik ya da burası gibi ifadeler kullanılmış isim pek yok. Tekrar teşekkür ederim bu konuda tecrübeli ve bilgili bir arkadaşa denk gelirsem danışmak isterim. Sevgiyle kalın...

kızlar hamile kalanlar ve doğum yağanlar çok merak ettim herkeste tutunma kanaması oluyormu benim negatiflerdede olmamıştı şımdide olmadı birde herkez akıntı diyor bende jelin dışındada akıntı yok genemi olmadı acaba bi:KK43:len bir cvp yazarsa çok memnun olurum
Benim tutmayan tedavilerde daha çok belirtim vardı. Hiçbirinde de kanama olmadı pozitif olanda da olmadı. Belirti aramayın lütfen

melis merhaba. çarşamba test yapıcam demiştin yaptın mı acaba? kanama olmayabılıyor endişe etmeyin bence.

Kizlar doktordan geldim 4aa 4bb 4ccc be bide turuncu yazilmisti embrionlarima anlamadim ki umarim bu sefer tutar sizce kaliteler iyimi? Gecen seferse 8.1 gibi seyler yazilms hepsi 8 hucrelymis qaliba fakat hicbiri tutmadi :(

Kizlar doktordan geldim 4aa 4bb 4ccc be bide turuncu yazilmisti embrionlarima anlamadim ki umarim bu sefer tutar sizce kaliteler iyimi? Gecen seferse 8.1 gibi seyler yazilms hepsi 8 hucrelymis qaliba fakat hicbiri tutmadi :KK43:
Kalitesine takılma canım hiç önemi olmadığını 2. Transferimde anladım. Allahın işi ol der olur. Dua et çok kafanı takma başka şeyler le ilgilen Allah gebeliğini nasip etsin

Canım bende olmadı sadece 2.gün hafif kasıkta batma olup geçti içimden tuttu demiştim. İlk transferde de aynı olmuştu. Oda tuttu herkeste aynı belirti olmuyor. Bende leke hiç hayra çıkmaz bugüne kadar normal yolla 5 kere gebelik oluştu ama 1.5 ay sürdü. Hiç Birinde leke olmadı. Tak diye bittiler. Kafanı takma sabret canım kan tahlili yap Allah yüzünü güldürsün inşallah

Canım bende olmadı sadece 2.gün hafif kasıkta batma olup geçti içimden tuttu demiştim. İlk transferde de aynı olmuştu. Oda tuttu herkeste aynı belirti olmuyor. Bende leke hiç hayra çıkmaz bugüne kadar normal yolla 5 kere gebelik oluştu ama 1.5 ay sürdü. Hiç Birinde leke olmadı. Tak diye bittiler. Kafanı takma sabret canım kan tahlili yap Allah yüzünü güldürsün inşallah
canım benim ALLAH razı olsun içimi ferahlattın yarın test yapıcaz hayırlısı cnm benım

Merhaba uzun zamandır takip ediyorum 3000den fazla sayfayı okudum Ve bir çok bilgi edindim sizlerden. Öncelikle azim ve direncinize hayrab olmamak mümkün değil tebrik ediyorum Güçlü Kadınlar hepinizi.Ben 38 yaşındayım 6yıllık evliyim. 7 tüp bebek denemesi 2 uterus septım perde ameliyatı oldum ayrıca 1 tüpüm alındı kapalı ve sıvı birikmesi olduğu için.Amh 0.07 ve troid hastasıyım.Tüp bebek denemelerinde 1negatif 2 defa embriyo gelişmedi 1defa kimyasal 1 defa 7.hafta düşük ile sonuçlandı. Kıbrıs’ta forumu okuyarak 2 yer belirledim Hıt ve Brıtısh Hasan Bankeroğlu. Başka tavsiyeleriniz var ise paylaşır mısınız ? Detaylı araştırma yapıp görüşüp net karara varmak istiyorum. Ayrıca bebek bekleyen arkadaşlara hayırlısıyla kucaklarına almayı, test sonucu bekleyenlere müjdeli haberler iletmelerini ve benim gibi bu yolda yılmadan devam eden güçlü kadınlara bebeklerine hayırlısıyla kavuşmalarını diliyorum.

Back
X