Bu donasyon konusunda doktorlar neden bu kadar katı anlayamıyorum. İşlemi kendileri yapmayacaklar, donörü onlar bulmayacaklar sadece eğer Allah nasip ettiyse tutmuş olan embriyoyu inceleyecekler. Normal gebelik süreci gibi... ama sanırım donasyon olduğunu illaki söylememiz gerekiyor
Kızlar bir şey soracağım bir de kanda pıhtılaşmaya bakıldığında negatif çıktığı taktirde o clexan iğneleri kullanmamız gerekecek mi yine :/// eğer gerekmiyorsa ben o tahlili yaptıracağım. Ha ille de baktırsan iyi olur derseniz yine de yaptırayım. Sevgili doktorlarım bana hiçbir öneride bulunmuyorlar hep kafama göre yapıyorum. Ailede çölyak yatkınlığı var erkek kardeşim de çölyak hastası. Onun için de tahlil verdim sonuç bekliyorum.
Merhaba o testin sonucı pozitif negatif diye çıkmıyor. Eğer herhangi bir gende problem görülürse mthr 677 gibi kromozom değeri yazıyor kağıtta. Benim ilk yapılan 5 transferimde de clexan iğne verdiler ki embriyolarımın tutmayacağı belliymiş.. öylesine kızgınım ki.. son gittiğim merkez sen taşıyıcısın şu an sokakta 10 kadın durdursak 7 si taşıyıcıdır , hiç gerek yok iğneye dedi. Başka bir doktor da bu kadar emek veriyorsun, hadi diyelim ki tuttu sırf iğne vurulmadığın için bebeği kaybetmeyi nasıl göze alabilirsin dedi. Bu iğne işi çok muallakta bir konu anlayacağınız. Bir de kuzenime aynı iğne çok yüksek dozda verildi, hastalığa ya da taşıyıcılığa göre değişiklik gösterebiliyor.

Kızlar biliyorsunuz geçen hafta burdan yazmıştım, kıbrısa gidip merkezlerle görüşüp karar vereceğim diye. bahçeci,hit ve gynolife ile görüştüm. çok stresliydi. :110: sonunda hit te başlamaya karar verdim. bahçeci ekrem murat bey aslında harika bir doktor ama merkezle ilgili kafamı karıştıran şeyler oldu. Sonunda karar vermek zorunda olduğumuz için :KK57: hite karar verdik. bakalım hakkımızda hayırlısı olsun.

Kızlar biliyorsunuz geçen hafta burdan yazmıştım, kıbrısa gidip merkezlerle görüşüp karar vereceğim diye. bahçeci,hit ve gynolife ile görüştüm. çok stresliydi. :110: sonunda hit te başlamaya karar verdim. bahçeci ekrem murat bey aslında harika bir doktor ama merkezle ilgili kafamı karıştıran şeyler oldu. Sonunda karar vermek zorunda olduğumuz için :KK57: hite karar verdik. bakalım hakkımızda hayırlısı olsun.
Tam da araştırdığım üç merkezi yazmışsınız. Şu ara kıbrısa gidip yerinde görme imkanım maalesef yok ama sitelerine girip bakmak yerine yerinde görmeyi çok isterdim. Murat beyi ben de düşünüyordum merkezle ilgili kafanızı karıştıran durumu paylaşabilir misiniz , bizlere de fikir olsun. Ben hit e gitmeyi söylüyorum ama eşim british e daha sıcak bakıyor. En fazla donör ordaymış falan diyor sürekli. Ben de instagramdan halil ibrahim tekini takip etmeye başladım, güven veren bir yanı var bilemedik o yüzden . Allah hayırlı iyi insanlarla karşılaştırsın demekten başka bir şey gelmiyor elden.

Tam da araştırdığım üç merkezi yazmışsınız. Şu ara kıbrısa gidip yerinde görme imkanım maalesef yok ama sitelerine girip bakmak yerine yerinde görmeyi çok isterdim. Murat beyi ben de düşünüyordum merkezle ilgili kafanızı karıştıran durumu paylaşabilir misiniz , bizlere de fikir olsun. Ben hit e gitmeyi söylüyorum ama eşim british e daha sıcak bakıyor. En fazla donör ordaymış falan diyor sürekli. Ben de instagramdan halil ibrahim tekini takip etmeye başladım, güven veren bir yanı var bilemedik o yüzden . Allah hayırlı iyi insanlarla karşılaştırsın demekten başka bir şey gelmiyor elden.

Bristh ye fazla donor falan yok soyliyim. Ben hiti öneririm. Çok uzun araştırmalar sonucu oraya karar verdim
Evet doğru diyorsunuz fazla dondurulmuş donör yumurtaları var hite
Unutmayın donörün az olması kötü bir şey deyil
Çünkü freş(taze) donör yumurtası demek az donör demek
Fazla donör demek havuz dolu dondurulmuş yumurtalar demek

Kızlar nolursun bini yardım eden gibi görün
Ben hiç biriniz yanmanızı istemem
Ama bir şey anlatım bu senelerini veren bir kıdemli bir deneyimci gibi.Bir merkeze müracat etiyinizde ve o merkez her hangi zaman istediyinizde sizi tedaviye aldıysa,bu o merkezin elinde olan dondurulmuş yumurta kullanımı demekdir.
Bir merkez eğer sizin isteyinize ve taleplerinize göre zaman istiyorsa ve donörün adetiyle sizin adetinizi senkron yapmasını yapıcaklarsa muhakak zaman istenizek
Bunlara lütfen dikatli olun
Dünyanın en lider metkezlerinde donasyon başlayalım deseniz ,size uyum sağlayan ve sağlıklı donör bulunup hazırlanması için zaman isteyecekler
Mesela çekoslovakyada prof zechde deneyen bir arkadaşımın anlatıklarını yazıyorum
Görüşme yaptılar merkezle,eşinden sperm alıp donduruldu(sperm iyi kalitedeydi).sonra donör bulunup ve embriyo oluşturması 3 ayı tuttu
Başarılar çok yüksek
Neden deseniz?eee kendiniz düşünün.
Donörün genetik hastalıkları,sizin isteklerinize uyum ve en önemlisi donörden sağlıklı yumurta alınması için doğru düzgün yumurta stimulasyon takibi
Bunlar 10-15 günde olmaz
Oluyorsa eğer,demek vardır burda bir fesat
Unutmayın önemli olan anne olmak değil,sağlıklı nesil dünyaya getirmektir

Ama bir şey anlatım bu senelerini veren bir kıdemli bir deneyimci gibi.Bir merkeze müracat etiyinizde ve o merkez her hangi zaman istediyinizde sizi tedaviye aldıysa,bu o merkezin elinde olan dondurulmuş yumurta kullanımı demekdir.
Bir merkez eğer sizin isteyinize ve taleplerinize göre zaman istiyorsa ve donörün adetiyle sizin adetinizi senkron yapmasını yapıcaklarsa muhakak zaman istenizek
Dünyanın en lider metkezlerinde donasyon başlayalım deseniz ,size uyum sağlayan ve sağlıklı donör bulunup hazırlanması için zaman isteyecekler
Mesela çekoslovakyada prof zechde deneyen bir arkadaşımın anlatıklarını yazıyorum
Görüşme yaptılar merkezle,eşinden sperm alıp donduruldu(sperm iyi kalitedeydi).sonra donör bulunup ve embriyo oluşturması 3 ayı tuttu
Başarılar çok yüksek
Donörün genetik hastalıkları,sizin isteklerinize uyum ve en önemlisi donörden sağlıklı yumurta alınması için doğru düzgün yumurta stimulasyon takibi
Bunlar 10-15 günde olmaz
Siz nerde yaptırcaksınız?

Bunuda ekleyim sperm dondurması spermin kalitesini bozmaz,çünkü bir damla spermde milyarlarca spermatozoit var.bir yumurtanı döllenmesine tek sperm yeterli
Amaaaa yumurta dondurulursa,onun kalitesini 50% düşer,çünkü tek yumurtanım % 80-90 nı sıvıdır
Ve bu sıvı dondurulurken kristalleşer
Dondurmadan çıkıncada o kristaller % 30-50 hasar burakır.heleki bu dondurmanı kıbrıs yaparsa artık düşünmenizi isterim

Başarılar çok yüksek
Bunlar 10-15 günde olmaz
Zazacım inşallh parşembe dualarımız seninle.Bebişlerini sağlıkla al ve gel. Sana bir şey soracağım benim bulunduğum ilde taze transferi çok önermiyorlar dondurulmuş embriyo ve 5.gün embriyosu şans olarak daha yüksek görülüyor.
Ben önümüzdeki aylarda kıbrısa gideceğim gittiğimizde eşimin spermini versek dondursak uygun bir donörden embriyo yapılıp 5 gün dondurulmasını talep etsek? daha sonra dondurulmuş embr. transferi yaptısak diye düşünüyorum yanlış mı?? kandırılmaya daha mı müsait bir durum olur bu yardımlarını rica ederim
Sevgiler canım

Zazacım inşallh parşembe dualarımız seninle.Bebişlerini sağlıkla al ve gel. Sana bir şey soracağım benim bulunduğum ilde taze transferi çok önermiyorlar dondurulmuş embriyo ve 5.gün embriyosu şans olarak daha yüksek görülüyor.
Ben önümüzdeki aylarda kıbrısa gideceğim gittiğimizde eşimin spermini versek dondursak uygun bir donörden embriyo yapılıp 5 gün dondurulmasını talep etsek? daha sonra dondurulmuş embr. transferi yaptısak diye düşünüyorum yanlış mı?? kandırılmaya daha mı müsait bir durum olur bu yardımlarını rica ederim
Sevgiler canım
Dileğin için teşekkür ederim kuzum
Sana doğru demişler canım
Dondurulmuş embriyo kalitesi bozulmaz(hazırlanmış bir sperm ve yumurtanın döllenmiş hali)
Ama dondurulmuş yumurta bozulur
Lütfen bunları karıştırmayın

Siz nerde yaptırcaksınız?
Elacım benim nerede yaptırmam önemli değil
Önemli olan benim yazdıklarımdan sonra daha gözleriniz açık olsun
Sizi kimse aldatmasın
Bunları yazıyorum
Ama unutmayın içimizde merkezlerden katılıp ve kafa karıştıranlar çok
Yönlendirme yok
Sadece araştırmak var

Cünkü ben Britishlede / hit ve Dünya tüp bebeklede görüştüm. Hiç birinde bekleme süresi yok. “Geniş donör havuzu” adı altında 1-2 hafta seçim sürecinden sonra donörün adetiyle birlikte tedaviye başlandıgını söylüyorlar kıbrısda. Baküde bir donör sadece 1 kez yumurta bagışında bulunabiliyormuş, sizde neden sınır yok dedigimdede, sakın inanmayın hiç inandırıcı degil dediler. Öyle ülkeler kıbrısdaki donör havuzundan bile pazarlık yapıyorlar dediler. Ben bilmiyorum, günahları boyunlarına. Bence bu iş kısmet ve tamamen kendi iç sesimize baglı bir seçim. Ben HİT ve british arasındayım. İç sesimden bir sinyal bekliyorum 😀❤️

Zaza74 çok okuyan mı yoksa yaşayan mı bilir sorusuna cevap gibisiniz inşallah bu son tedaviniz olsun güzel sonuçlar aldığınız. Yumurta dondurmayı benim doktorum da söylemişti, benden her toplama işleminde çok yüksek sayıda yumurta toplanıyor fakat işleme alınınca 3. Günden sonra yaşamıyor... ben de her defasında toplamayla uğraşmasam, dondursak dediğimde aynı sizin dediğinizi söylemişti. Bir de kıbrıs konusunda kafamı çok karıştırdı orda her yer kumarhane çok farklı hayatlar var , insanlar para kazanmak için her şeyi yapabiliyor sen bu yumurtaya inceleme yapılmadan nasıl kabul edeceksin demişti. İspanyada yumurtası kullanılan donör, hangi yerlerde yaşadığına kadar biliyor her şey sistemli dedi çok kafam karıştı. Çocuk sahibi olmak isterken Allah korusun hastalık sahibi olmayalım.

Zaza74 çok okuyan mı yoksa yaşayan mı bilir sorusuna cevap gibisiniz inşallah bu son tedaviniz olsun güzel sonuçlar aldığınız. Yumurta dondurmayı benim doktorum da söylemişti, benden her toplama işleminde çok yüksek sayıda yumurta toplanıyor fakat işleme alınınca 3. Günden sonra yaşamıyor... ben de her defasında toplamayla uğraşmasam, dondursak dediğimde aynı sizin dediğinizi söylemişti. Bir de kıbrıs konusunda kafamı çok karıştırdı orda her yer kumarhane çok farklı hayatlar var , insanlar para kazanmak için her şeyi yapabiliyor sen bu yumurtaya inceleme yapılmadan nasıl kabul edeceksin demişti. İspanyada yumurtası kullanılan donör, hangi yerlerde yaşadığına kadar biliyor her şey sistemli dedi çok kafam karıştı. Çocuk sahibi olmak isterken Allah korusun hastalık sahibi olmayalım.
İmkanın varsa ispanyaya git derim

Dileğin için teşekkür ederim kuzum
Sana doğru demişler canım
Dondurulmuş embriyo kalitesi bozulmaz(hazırlanmış bir sperm ve yumurtanın döllenmiş hali)
Ama dondurulmuş yumurta bozulur
Lütfen bunları karıştırmayın
CANIM benim asıl öğrenmek istediğim.
Bu yöntemi istesem. eşimin spermini dondurup sonra taze donör yumurtası ile embriyo yapmalarını ve 5. gün dondurmalarını.
sonra bana donmuş embriyo transferi yapmalarını . bu yöntemi istediğimde kandırılmaya çok daha mı müsait olur sence bu yöntemi istemeli miyim kafam karıştı çok?

Cünkü ben Britishlede / hit ve Dünya tüp bebeklede görüştüm. Hiç birinde bekleme süresi yok. “Geniş donör havuzu” adı altında 1-2 hafta seçim sürecinden sonra donörün adetiyle birlikte tedaviye başlandıgını söylüyorlar kıbrısda. Baküde bir donör sadece 1 kez yumurta bagışında bulunabiliyormuş, sizde neden sınır yok dedigimdede, sakın inanmayın hiç inandırıcı degil dediler. Öyle ülkeler kıbrısdaki donör havuzundan bile pazarlık yapıyorlar dediler. Ben bilmiyorum, günahları boyunlarına. Bence bu iş kısmet ve tamamen kendi iç sesimize baglı bir seçim. Ben HİT ve british arasındayım. İç sesimden bir sinyal bekliyorum 😀
Bakü bir donör bir defa yumurta veriyor demesi yalandır,ben inanmam
Bakü küçük şehir ve donör sayısının çok olacağına hiç inanmağım gelmiyor
Ukrayna büyük ülke ve donör sayısı çok
Ve bu işler açık yapılıyor.donörü görede biliyorsunuz

CANIM benim asıl öğrenmek istediğim.
Bu yöntemi istesem. eşimin spermini dondurup sonra taze donör yumurtası ile embriyo yapmalarını ve 5. gün dondurmalarını.
sonra bana donmuş embriyo transferi yapmalarını . bu yöntemi istediğimde kandırılmaya çok daha mı müsait olur sence bu yöntemi istemeli miyim kafam karıştı çok?
Yok kuzum aksine zaman tanıtıyorsun merkeze
Rahat oluyorlar
Kaliteli yumurta toplama sırasında embriyologlar spermi dondurmadan çıkarıp çok rahat işlem yapıyor ve 5 güne kaliteli embriyo hazırlayıp donduruyor
Bence merkezlerle görüşürken hangi merkez bu yönteme sıçak bakarsa,asıl ora güven

Yok kuzum aksine zaman tanıtıyorsun merkeze
Rahat oluyorlar
Kaliteli yumurta toplama sırasında embriyologlar spermi dondurmadan çıkarıp çok rahat işlem yapıyor ve 5 güne kaliteli embriyo hazırlayıp donduruyor
Bence merkezlerle görüşürken hangi merkez bu yönteme sıçak bakarsa,asıl ora güven
Çok teşekkürler kuzum. İnşallh güzel haberlerini bekliyorum Allah yardımcın olsun .Kucak dolusu sevgiler..

Back
X