Ben bana kendimi kötü hissettiren olursa mesajlarına telefonlarına cewap vermiyorum engellediğim bile var😬😬o saçma gruplardaki muhabbetleri bile sessize alıyorum bazen direk temizliyorum okumuyorum bile çünkü bana hiçbirsey vermiyo.bana kendimi kötü hissettirecek hiçbir ortamda bulunmuyorum kalabalık kuru gürültü kadınsı dedikodu ortamlarına girmiyorum. Bu süreçte çok da gerekli olmadığını gördüm gerçekten detoks oldu bnm için😬😬😬 İsteyen hakkımda istediğini dşünebilir herkes kendi hayatına baksın. Kimsenin hayatı 4 4 lük değil. Bana sağlam desteği olan psikoloğum o insanlara 5 çocuk da doğursan yaranamazsın yine sende bir kusur bulurlar demişti.kapı gibi mesleğim kariyerim var ben de geç evlendim bana isteğimi Allah verecek gerisi lafı güzaf. Zaten zor bir mücadelenin içindeyim. Ama bu benim eksikliğim değil hayat... ki tüp bebek mrkezleri hıncahınç dolu tüp bebeğe gitmeyip uğraşan insanlar da var. Zaten hersey zor tedavi süreçleri bir de ekstra zorluklara hiiiç gerek yok.
yazdıklarına o kadar katılıyorum ki ben erken evlendim fakat olmadı bir defa hamile kaldım kalbi durdu bir defa da dış gebelik geçirdim o kadar çektim ki sözlerden bazen insanlar canını acıtmayalım derken paramparça etti yakın dediklerim yıllar böyle geçti sonra çalıştım çabaladım atandım memur oldum yine bu sorular düğünde falan gelin çocuk yapın biz çocukları çok severiz dedim o zaman kendin yap sev ben sana çocuğumu sevdirmem yıllar içinde şunu farkettim o güzelim yılları mahvetmişim hem eşime hem kendime zehir etmişim geriye dönünce o kadar kızıyorum ki kendime annem dur dedikçe duramadım çok kalbim kırıldı çok da kalp kırdım şimdi baktığımda anladım asıl önemli olan benim asıl olanda benim eşime çok dedim git evlen olmuyorsa ayrılalım bi ara ikinci eşe bile razı olacakmışım gibi geliyordu psikolojik olarak bu insanların işi bu ama arkadaşlar kendi çocukları kendi yakınları ondan hamile kalır eşinden ayrılır çocuk ortada kalır gider başkasından bir daha yapar nikahsız kuma gider çocuk yapar sana bana üstünlük taslamaya kalkar bu günlerde bunu düşünüyorum toplumumuzda kadını çok aşağılıyoruz maalesef bunu kadınlar yapıyor daha yazacak çok şey var da Allahım kucaklarımızı doldursun eşimizle çocuklarımızla sağlıkla büyütelim inşaallah

Kaderdaşlar merhaba
kendimi bildim bileli hep bebek sahibi olmayı çok istedim rabbim evliliğide çok geç nasip etti bana bebek olayını da 1 yıllık evliliğim boyunca malesef nasip olmadı. Bazen düşünüyorum neden ben diye :KK43: Eşimi o kadar geç buldum ki ve çok seviyorum onun için bile keşke bir 15 yıl önce tanışsaydık da doyasıya yaşasaydık birbirimizi diyoruz şimdi bebek çok istiyoruz o da problem... Tam kadın doğum kontrollerim başlayacaktı detaylandıracaktık ki covit-19 belası çıktı. Çevremde çok hamile kadınları görünce aynı duyguları yaşıyorum ölüyorum içten içe hücrelerimin öldüğünü bile düşünüyorum. Etrafımdakilere çok hissettirmemeye çalışıyorum üzüntümü içimde yaşıyorum :KK43: 1 yıllık evliyim benden 5 ay sonra evlenen eltim şuan 4 aylık hamile... inşallah sağlıkla doğum yapar tabiki rabbimden dileğim bu... Ama insanların aa çocuğun yok mu düşünmeyin artık hadi çocuk yapın vs vs konuşmaları, acıyarak bakmaları o kadar yıpratıyor ki bizleri. Bazı kadınlar yaşı kaç olursa olsun o kadar kolay hamile kalıyorlar kı bizler ne kadar uğraşırsak uğraşalım üzülüyoruz. Rabbimden duam hayırlısıyla her şey yoluna girsin covit-19 yada diğer tedavilerimiz çözümlensin ve kucağımıza sağlıklı evlatlarımızı alalım. Herşey yolunda giderse kendimle ve eşimle ilgili de sorun çıkmazsa dr murat bey ile başlamayı düşünüyorum.
Hakkımızda her şeyin hayırlısı güzel kızlar rabbim hepimizin gönlüne göre verir inşallah kucaklarımızı boş bırakmasın rabbim :anne: Hayata çok geç kaldım inşallah bebeğim için çok geç kalmamışımdır...
Esra12 yi okuyunca duygulandım hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz yazmak istedim inşallah içinizi karartmamışımdır
canım benim kaynanam 45 yaşında doğurmuş en küçüğünü ve kayın babam 51 yaşında imiş yaşa çok takılma yine bir arkadaşım var 15 yaşında evlenmiş ve 15 yıl çocuğu olmadı geçen sene bir oğlu oldu bu nasip takdir işi

Arkadaşlarım infertilite bir seçim değil bir hastalık... ama tedavisi olan bir hastalık. Hersey Allahın taktiri ve herseyin doğru bir zamanı var. bir insan bir insanın sağlık problemiyle ilgli olarak belaltı vurursa Allah da ona daha büyük sınavlar verir. Kendisiyle ya da evladıyla ilgili. Kimseye doğurganlığınız hakkında hesap vermek zorunda değilsiniz. Size bu konuda saygısızlık eden bir kişiye haddini bildirmeniz ayıp değildir ona orda tepki vermezseniz söyleyemedikleriniz içinizde büyür. Benim de üzüldüğüm olaylar oldu ki yepyeni evliydim korunuyodum düşünün ve çocuk konusunda saygısızlığı yapanlar aynı hastanede çalıştığım sözde bayan dr arkadaşlarım. Bu saygısızlığı yapan hiçkimse gerçekten arkadaşınız değildir ve malesef haddini bildirmezseniz yine aynı şekilde sizin üstünüze gelir. Malesef kadının en büyük düşmanı kadın. İstemediğiniz hiçbir muhabbete dahil olmak zorunda değilsiniz . Sizi üzen yorumu yapan akrabanızsa yine saygı çerçevesinde bir net bir tepki verin ama sınırlarınızı çizin . Kimse o sınırı geçemesin.Eşinize git evlen demeyin lütfen🙏🙏🙏 bunu kendinize yapmayın herseyden önce kadın olduğunuz için çok değerlisiniz ve anne olmak için herseyi göze aldıysanız Allah bir yerde yüzünüze bakacak. Eşinizin karşısında dik durun arkadaşlar. belki tıbbi sorun sizde görünüyo rezerviniz az ya da endometriozis şeklinde bir problem var ama kimse sperminin sağlığından genetiğinden yüzdeyüz emin olamaz arada immunolojik biyolojik bir sürü olay var tıbbın açıklayamadığı.yani normal görünen bazen açıklanamayacak şekilde sebepsiz anormal olabiliyo ki tıbbi gerekçe siz bile olsanız lütfen dimdik durun bu forumdasınız demek ki anne olmak için tıbbın her imkanını kullanıcaksınız sadece doğru zaman gelcek ve siZ vazgeçmediğiniz sürece anne olcaksınız.

yazdıklarına o kadar katılıyorum ki ben erken evlendim fakat olmadı bir defa hamile kaldım kalbi durdu bir defa da dış gebelik geçirdim o kadar çektim ki sözlerden bazen insanlar canını acıtmayalım derken paramparça etti yakın dediklerim yıllar böyle geçti sonra çalıştım çabaladım atandım memur oldum yine bu sorular düğünde falan gelin çocuk yapın biz çocukları çok severiz dedim o zaman kendin yap sev ben sana çocuğumu sevdirmem yıllar içinde şunu farkettim o güzelim yılları mahvetmişim hem eşime hem kendime zehir etmişim geriye dönünce o kadar kızıyorum ki kendime annem dur dedikçe duramadım çok kalbim kırıldı çok da kalp kırdım şimdi baktığımda anladım asıl önemli olan benim asıl olanda benim eşime çok dedim git evlen olmuyorsa ayrılalım bi ara ikinci eşe bile razı olacakmışım gibi geliyordu psikolojik olarak bu insanların işi bu ama arkadaşlar kendi çocukları kendi yakınları ondan hamile kalır eşinden ayrılır çocuk ortada kalır gider başkasından bir daha yapar nikahsız kuma gider çocuk yapar sana bana üstünlük taslamaya kalkar bu günlerde bunu düşünüyorum toplumumuzda kadını çok aşağılıyoruz maalesef bunu kadınlar yapıyor daha yazacak çok şey var da Allahım kucaklarımızı doldursun eşimizle çocuklarımızla sağlıkla büyütelim inşaallah
ya insanların agzı torba degil ki büzesin onlara göre hava hoş

canım benim kaynanam 45 yaşında doğurmuş en küçüğünü ve kayın babam 51 yaşında imiş yaşa çok takılma yine bir arkadaşım var 15 yaşında evlenmiş ve 15 yıl çocuğu olmadı geçen sene bir oğlu oldu bu nasip takdir işi

Benimde kayinvaldem 42 yaşında ikiz doğurmuş 🤭
Allahtan baskı yok zaten evlendiğimden beri biliyorlar tüp bebek Aşamalarımi trioitten yana bebek sahibi olmamı zorlaştırıyor diye yansıttık fazla detaya eşımle birlikte inmedik. Trioid hastasıyım şuan uzun tedavi görüyorum olarak biliyorlar.
Herseyi en ince detayına kadar insanlara anlatan birisi hiç olmadım.
İnsanına göre muamele yaparım.
Öyle çok sevecen gelin kaynana ilişkimiz yok. Kendi içsel sorunlari var ailenin onun için hiç mick mick sarıldığını öpüp kızı gibi gördüğünü bilmem beni. 5 erkek evladı var. İlk gelinde benim ama hiç annem gibi hissetmedim. Çok kalabalık ailem olsun istedim ama tersi oldu.
İlk zamanlarda evlendiğimde eşimin üstüne çok gittim neden annen gelmiyor bize vs diye baktım kendimi sadece üzüyorum boş yere kafama takıyorum eşımle de sorun çıkartıyorum sonra saldım çayıra 🤭☺️
4 senede bir elin 5 parmağı kadar bana gelmişlerdir 😂
Sosyal cevreme gelirsek bilen biliyordur tüp bebek için mücadele ettiğimi zaten herkes birbirinin arkasından konuşmuyormu... Birisinin bebeği hala yok diye. Soran olur ise söylüyorum evet ben bebek için mücadele veriyorum ve vermeye de devam edeceğim 👍 kimseye saklamiyoruz. İsteyen bebek yapar hemen olur bazısı mücadele eder o kadar.
Bazısı yapar yapar bakmaz en yakını bakar evlat hasreti ile yanan... Bazısı kürtaj yapar. Bazısı sokağa atar çöpe. Bazısı çocuk Esirgeme kurumuna..
Herkesin Bi sinavi var bu hayatta
Mücadeleye devam pes etmek yok. 👍

Allahtan baskı yok zaten evlendiğimden beri biliyorlar tüp bebek Aşamalarımi trioitten yana bebek sahibi olmamı zorlaştırıyor diye yansıttık fazla detaya eşımle birlikte inmedik. Trioid hastasıyım şuan uzun tedavi görüyorum olarak biliyorlar.
Öyle çok sevecen gelin kaynana ilişkimiz yok. Kendi içsel sorunlari var ailenin onun için hiç mick mick sarıldığını öpüp kızı gibi gördüğünü bilmem beni. 5 erkek evladı var. İlk gelinde benim ama hiç annem gibi hissetmedim. Çok kalabalık ailem olsun istedim ama tersi oldu.
İlk zamanlarda evlendiğimde eşimin üstüne çok gittim neden annen gelmiyor bize vs diye baktım kendimi sadece üzüyorum boş yere kafama takıyorum eşımle de sorun çıkartıyorum sonra saldım çayıra 🤭
Sosyal cevreme gelirsek bilen biliyordur tüp bebek için mücadele ettiğimi zaten herkes birbirinin arkasından konuşmuyormu... Birisinin bebeği hala yok diye. Soran olur ise söylüyorum evet ben bebek için mücadele veriyorum ve vermeye de devam edeceğim 👍 kimseye saklamiyoruz. İsteyen bebek yapar hemen olur bazısı mücadele eder o kadar.
Bazısı yapar yapar bakmaz en yakını bakar evlat hasreti ile yanan... Bazısı kürtaj yapar. Bazısı sokağa atar çöpe. Bazısı çocuk Esirgeme kurumuna..
Dediğin gibi ilk zamanlar çok toy oluyorsun annen yerine koymak istiyorsun tamamiyle salaklık benim annem derdi kızım giyin kuşan sür sürüştür tak kocanı koluna hiç fırsat verme ama o zaman anlamadım şu an kendime kızıyorum çocuğum olsa başka bitşey bulacaklar bu saatten sonra çocuk olsa bile böyle devam edecek kızlar annenizi dinleyin kızım eşin de sorun olabilir diye sonra Sperm dna hasarı çıktı yüzde altmış küsürlerde şimdi tedavi oluyor buradaki herkesi çok seviyorum çok dua ediyorum inşallah olacak

insanlar çok acımasız bilmezler ki biz içimizde neler yaşıyoruz ve en çok da hemcinslerimiz bize bunu yapıyor :( rabbim hepimizin kucaklarını boş bırakmasın bu gece de rüyamda gördüm hayrolsun inşallah yumurta donasyonundan güzel bir kızım olmuştu pembe beyaz renkli... sanırım dün fazla taktım kafama ondan.. rabbim dualarımızı kabul eder inşallah iyi ki buraya gelmişim okuyorum arada yazıyorum ruhum rahatlıyor hem bilgileniyorum hem de psikolojik olarak rahatlıyorum
çok fazla müdahil olamasam da iş yoğunluğumdan fırsat buldukça buradayım :KK45:

Yazdıklarınızı okudukça o kadar benzetiyorum ki yaşadıklarıma, inanın bu bile mutlu ediyor bazen demek ki yalnız değilim diyorum. Ben de evlendiğim dönem hiç düşünmedim hatta olacağından o kadar eminim ki kendimce ay ayarlamaları yaptım. Ben burcumu çok sevmem ona göre ay ayarlayacağımı düşündüm:) ahhh hayaller ve hayatlar... daha sonra çevremde benimle evlenen arkadaşlarımın doğum haberlerini almaya başladım aa tamam artık bizim de olabilirdi 1 yıl öyle geçti tabi bu arada evliliğimizin 4. Yılı da bitmek üzere. Doktora gittik baktı ve kesinlikle tüp bebek dedi. Ne olduğunu dahi anlamadan kendimi o masada buldum. İşin kötüsü gittiğim merkezi hiç araştırmadım bile, öyle bir güven:) adam zaten önüne gelene tüp bebek yapan bir doktormuş ama haberimiz yokmuş. İlk hayal kırıklığım çok çoook büyük oldu, günlerce kendime gelemedim ve o zaman anladım artık büyük bir sınavın içindeydim. Bir de küçüklükten beri öğretilen durumlar var maalesef beynimize işleyen.. sanki bir yerde yanlış bir şey yaptık ve cezalandırılıyoruz hissi. İnanın bir dönem bunu bile düşündüm ama sonra baktım çevreme kocasını aldatan da hamile, tecavüze uğrayan da, her türlü yolsuzluğa karışanın eşi de... eğer dünyada ceza olarak görüyorsam bu durumu, gerçekten en kötü ben miydim? Çok sorguladım kendimi, insanlardan soyutladım daha çok düşündüm içindeki hayır ve şerleri.. ve sonuçta şuna karar verdim evet bu dünya imtihan dünyası hepimiz bir şekilde sınanıyoruz kimimiz evlatla, kimimiz olmayışıyla, kimi de bu süreçteki bizlere yaklaşımıyla. Allah hepimizi iyi, anlayışlı öncelikle Allah korkusu olan insanlarla karşılaştırsın tek dileğim. Önceleri bu donasyon da kafamı yeyip bitiren bir konuydu ama hiç mücadele etmeden böyle bir yola başvurmadım, elimden gelenin en fazlasını yaptım hem de kaç kere. demek ki benim için hayırlı olan yol bu diyorum artık. Sizler de takmayın kimseyi evet çpk kolay bunu demesi ama böyle insanlara karşı içinizden sadece ‘Allahım beni anlayabilmesini nasip et’ deyin ve çekilin oradan.. eminim bizim yapamadığımızı Rabbim en güzel şekilde yapar.

Yazdıklarınızı okudukça o kadar benzetiyorum ki yaşadıklarıma, inanın bu bile mutlu ediyor bazen demek ki yalnız değilim diyorum. Ben de evlendiğim dönem hiç düşünmedim hatta olacağından o kadar eminim ki kendimce ay ayarlamaları yaptım. Ben burcumu çok sevmem ona göre ay ayarlayacağımı düşündüm:) ahhh hayaller ve hayatlar... daha sonra çevremde benimle evlenen arkadaşlarımın doğum haberlerini almaya başladım aa tamam artık bizim de olabilirdi 1 yıl öyle geçti tabi bu arada evliliğimizin 4. Yılı da bitmek üzere. Doktora gittik baktı ve kesinlikle tüp bebek dedi. Ne olduğunu dahi anlamadan kendimi o masada buldum. İşin kötüsü gittiğim merkezi hiç araştırmadım bile, öyle bir güven:) adam zaten önüne gelene tüp bebek yapan bir doktormuş ama haberimiz yokmuş. İlk hayal kırıklığım çok çoook büyük oldu, günlerce kendime gelemedim ve o zaman anladım artık büyük bir sınavın içindeydim. Bir de küçüklükten beri öğretilen durumlar var maalesef beynimize işleyen.. sanki bir yerde yanlış bir şey yaptık ve cezalandırılıyoruz hissi. İnanın bir dönem bunu bile düşündüm ama sonra baktım çevreme kocasını aldatan da hamile, tecavüze uğrayan da, her türlü yolsuzluğa karışanın eşi de... eğer dünyada ceza olarak görüyorsam bu durumu, gerçekten en kötü ben miydim? Çok sorguladım kendimi, insanlardan soyutladım daha çok düşündüm içindeki hayır ve şerleri.. ve sonuçta şuna karar verdim evet bu dünya imtihan dünyası hepimiz bir şekilde sınanıyoruz kimimiz evlatla, kimimiz olmayışıyla, kimi de bu süreçteki bizlere yaklaşımıyla. Allah hepimizi iyi, anlayışlı öncelikle Allah korkusu olan insanlarla karşılaştırsın tek dileğim. Önceleri bu donasyon da kafamı yeyip bitiren bir konuydu ama hiç mücadele etmeden böyle bir yola başvurmadım, elimden gelenin en fazlasını yaptım hem de kaç kere. demek ki benim için hayırlı olan yol bu diyorum artık. Sizler de takmayın kimseyi evet çpk kolay bunu demesi ama böyle insanlara karşı içinizden sadece ‘Allahım beni anlayabilmesini nasip et’ deyin ve çekilin oradan.. eminim bizim yapamadığımızı Rabbim en güzel şekilde yapar.

Kızlar merhaba, ben de bu gruba üyeyim ama herzaman bakamıyorum, Bu yaz donasyon yaptıracaklar var mı, Coronadan dolayı endişe ediyorum, Bi yandan da seneye kalırsam yasım geçicek olmaz diye korkuyorum, Bem yumurta donasyonu düşünüyorum, yumurta rezervim az ve yaşım 42,ancak en son sperm tahlilinde esimin ileri hareketi hiç yoktu, donasyonda bu önemli mi acaba ya, kafam çok karışık

Dediğin gibi ilk zamanlar çok toy oluyorsun annen yerine koymak istiyorsun tamamiyle salaklık benim annem derdi kızım giyin kuşan sür sürüştür tak kocanı koluna hiç fırsat verme ama o zaman anlamadım şu an kendime kızıyorum çocuğum olsa başka bitşey bulacaklar bu saatten sonra çocuk olsa bile böyle devam edecek kızlar annenizi dinleyin kızım eşin de sorun olabilir diye sonra Sperm dna hasarı çıktı yüzde altmış küsürlerde şimdi tedavi oluyor buradaki herkesi çok seviyorum çok dua ediyorum inşallah olacak

Bazı şeyleri yaşadıkça tecrübe oluyor ben buna inanıyorum.
Fazla iyi niyete su istimal oluyor bu net!!!
Bana bir gelene ben iki giderim ama öyle hiç olmadı ☺️ umrumda mi değil açıkçası 😂

Selam kizlar bugün yumurta toplama islemi yapildi,5 tane yumurta toplandi,hersey yolunda giderse allah nasip ederse carsamba Transfer planlaniyor ama önce arayip ne durumda olduklarini bildirecekler
Insallah hayirlisi olsun senin icin🍀🙏güzel haberleri almak dilegiyle canim

Selam kizlar bugün yumurta toplama islemi yapildi,5 tane yumurta toplandi,hersey yolunda giderse allah nasip ederse carsamba Transfer planlaniyor ama önce arayip ne durumda olduklarini bildirecekler
aa bu çok güzl bir haber umarım hersey yolunda olur burda tecrübelerini paylaşmayı unutma umarım herkese umut olursun burası cok güzel bir plartfrom oldu iyi ki üye olmusum cok güzel arkadaşlıklar edindim elm abla eses .]

İlk zamanlarda evlendiğimde eşimin üstüne çok gittim neden annen gelmiyor bize vs diye baktım kendimi sadece üzüyorum boş yere kafama takıyorum eşımle de sorun çıkartıyorum sonra saldım çayıra 🤭
ya canım ne güzel yazmıssın evet bende ilkte neden kayınvalidem gelmiyor etmiyor diyordum dedigim gibi sadece kendimi üzüyordum bir gün dayanamadım söyledim artık eltime gidiyorsun ama o yakın oturuyor ona sana bir gelirsem ona 2 giderim demişti aklınca laf sokuyor oraya gelin gitmedim annemin yakınındayım ya aman boşver naparsan yap yaranamazsın..

aa bu çok güzl bir haber umarım hersey yolunda olur burda tecrübelerini paylaşmayı unutma umarım herkese umut olursun burası cok güzel bir plartfrom oldu iyi ki üye olmusum cok güzel arkadaşlıklar edindim elm abla eses .]
Firsat buldukca giriyorum,insallah 5 tanesi kaliteli cikarda hepsi döllenirde dondurma imkanimizda olur,rabbim bu cuma gününde hepimize Anne olmayi nasip etsin hayirlisiyla 🤲

Kıbrıs Gazetesi
banner29
banner78
banner121
1 Temmuz’dan itibaren turistler gelebilecek

banner100
1 Temmuz’dan itibaren turistler gelebilecek
banner113
  • KIBRIS
  • 29 Mayıs 2020 - 19:03

banner91
Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay alınan kararları açıkladı.
Özersay
‘- Girne Hastanesi ve Güzelyurt Hastanesi’nin tamamlanmasıyla ilgili kararlar aldık. Sağlık Bakanı bunları açıklayacak. Mali duruma baktık. Ne zamana bitirilebileceğini konuştuk.
– 1 Haziran’dan itibaren yurtdışında bulunan KKTC vatandaşlarından olağan ikameti KKTC olan vatandaşlar ülkeye gelebilecek. Karantina masrafları devlet tarafından karşılanacak.
– Haziran ayı içinde İngiltere ve Türkiye’den charter seferleri düzenlenecek.
– 8 Haziran’dan itibaren KKTC vatandaşı olmasalar dahi ülkemizde ikamet izinli ,çalışma, öğrenci ve oturma izni olanlar ülkeye gelebilecek. Geldiklerinde karantinaya girecekler ve bedelini kendileri ödeyecekler.
– Eğer bugün var olan koşullar değişmezse ve koşulları detaylı bir şekilde Sağlık Bakanlığı’nın düzenleyeceği şekilde 1 Temmuz tarihinden itibaren turistler ve diğer vatandaşlar gelebilecek.
– Herhangi bir yabancı gelecekse hangi ülkeden geldiği önemli olacak. 2 ayrı risk listesi olacak. Riskli ülkelerden gelecekler için PCR ve karantina istenecek.
– Riski daha az olan ülkelerden geleceklere ise PCR test sertifikası olmak kaydıyla karantinaya girmeden ülkeye girişi için bir düzenleme yapacağız.
– Pile ile ilgili değerlendirme yaptık. Hükümeti de rahatsız eden bizim de böyle bir düzenleme yapmaktan memnun olmadığımız bir durum vardı. Pile’deki vatandaşların ülkeye girişi ile ilgili ülkemizde işi bulunan kişilerin PCR testi yaparak ve kişisel taahhütte bulunarak geçişine izin verilecek. Bu karar 1 Haziran’dan itibaren PCR testler yapıldıktan sonra devreye konulacak.

Kızlar kopyala yapıştır yaptım ama mubarek reklamlarıda içine almış pardon :)
Sayfayı aşağı doğru indirin kıbrıs bakanlar kurulunun açıklamasını okuyun. Bizler için önemli, heleki yurtdışından gelecek olanlar tarihlere detaylara dikkat edin lütfen

Back
X