• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duydum kuzum ve bunun için immunoloğa bile gittim
Ama testlerim temiz çıktı ve ivige gerek yok dediler
Ama ukrayna ile konuşurken gerek var dedi
Vallah kime inanacağımızı şaşırdık
Bence testlerin iyi çıksa bile denemelisin Zazacım, bagısıklıgını dusurup 3 ay boyunca..

hadi ya! bu embriyoları türkiyeye getirememek üzdü. bir de dondurulmuş yumurtalardan embriyo yapıyorlar ve bunu öğrenme imkanımız da yok bu fikir de beni ürküttü. çok denetimsiz bir sektör kıbrıs sağlık bakanlığı denetlemiyor mu? fresh yumurta deyip donmuş yumurta kullanmak bunu biz bilemeyiz bakanlık denetlemeli? nirbde aklımı kurcalayan şu bu merkezlerin sayfasında güya garanti vermek amacıyla daha önce doğum yapmış kadınlardan yumurta alıyoruz diyor. yani doğacak çocuğun biryerlerde kardeşleri olacak. bu düşünce bunalltı beni bi
:)) bunu bence hiç düşünme çünkü bırak o kadının daha önce doğum yapmış olmasını aynı kadın belki 10 kere yumurta bağışı yapıyor. 10 bağıştan belki 5 kardeş doğuyor farklı ailelerde

Duydum kuzum ve bunun için immunoloğa bile gittim
Ama testlerim temiz çıktı ve ivige gerek yok dediler
Ama ukrayna ile konuşurken gerek var dedi
Vallah kime inanacağımızı şaşırdık
zaza bu zamana kadar çok uğraştın seni yakın tanıdım sayılır fakat senin yumurta sayında iyiymiş embriyo havuzu yapmışsın baya bir embriyo vermişsin bence senin ki sperm kaynaklı gibime geliyor embriyo transferi denemiş olsaydın netlik kazanabilirdin yine de eşini iyi bir üroloğa götür çünkü senin düşüklerin ilk haftalarda oluyor Allahım hepimize sabırlar versin çok zor bir imtihan

Ben içim daha rahat olsun diye kesinlikle ngs istiyorum, çünkü bilmediğim bir insanın yumurtasını alıcam onun sağlıklı yumurtası onun boyu posundan daha önemli benim için, netice de genç insanlarında sağlıksız bebekleri olabiliyor ve yaşamla bağdaşan çok sayıda kromozom bozukluğu var, rahim bunları kabul ediyor, embriyodan parça alırken ki risk de bizim karar verdiğimiz donasyondaki risklere bakınca çok küçük kalıyor, sağlıklı gebelik için ngs de %100 değil elbette ama dediğim gibi benim içim çok daha rahat olucak, şu aşamada elimden ne geliyorsa yapıp gerisini Allah’a bırakıcam,ben britishe karar vermiştim ama açılışlarını sürekli erteliyorlar, virüs şu an böyleyse kışa doğru daha fazla olup süreç 1 yıl daha uzayabilir diye diğer merkezler ile görüşüyorum canım.
Inaninki hayat üzerinde bu kadar denetimimiz yok. Ngs yaptırdığınız embriyoda kusur olmayacak diye birşey yok. Ben ilk evlendigimde istedigim an cocugum olacak sanırdım:) ailede infertilite hikayesi yok. Bagisikligimin mükemmel olduğunu sanırdım çünkü grip bile olmam ama ne oldu hoop kanser oldum:) kemoterapi sonrası yumurta kalmadı hoşgeldin donasyon. Yani biz planlar yapıyoruz ama hayat pek sallamıyor. Çok yakın bir arkadaşımın ngsden iyi gelen embriyosu kalp atışı vermedi mesela ki zaten toplasan 3 embriyosu vardı 1i temiz çıktı ngsden. 3unu birden koydursa yine ayni travmayı yasayacakti. Ayni şekilde ngssi temiz gelip tutunan bir embriyoda hastalık yok diye birşey yok çünkü belirli sayıda hastalığa bakabiliyorlar ama 1000lerce genetik hastalık var. Ama burda en önemli şey sizin iç rahatliginiz. Kendinizi o şekilde daha huzurlu hissedecekseniz kesinlikle yaptırın. Streste önemli faktör

zaza bu zamana kadar çok uğraştın seni yakın tanıdım sayılır fakat senin yumurta sayında iyiymiş embriyo havuzu yapmışsın baya bir embriyo vermişsin bence senin ki sperm kaynaklı gibime geliyor embriyo transferi denemiş olsaydın netlik kazanabilirdin yine de eşini iyi bir üroloğa götür çünkü senin düşüklerin ilk haftalarda oluyor Allahım hepimize sabırlar versin çok zor bir imtihan
Embriyo havuzuda yaptım
İki stimulyasyonda 8 embriyomuz oluştu hepside sağlıksız çıktı
Eşimide artık urolog androlog kalmadı hepsine gösterdim

Inaninki hayat üzerinde bu kadar denetimimiz yok. Ngs yaptırdığınız embriyoda kusur olmayacak diye birşey yok. Ben ilk evlendigimde istedigim an cocugum olacak sanırdım:) ailede infertilite hikayesi yok. Bagisikligimin mükemmel olduğunu sanırdım çünkü grip bile olmam ama ne oldu hoop kanser oldum:) kemoterapi sonrası yumurta kalmadı hoşgeldin donasyon. Yani biz planlar yapıyoruz ama hayat pek sallamıyor. Çok yakın bir arkadaşımın ngsden iyi gelen embriyosu kalp atışı vermedi mesela ki zaten toplasan 3 embriyosu vardı 1i temiz çıktı ngsden. 3unu birden koydursa yine ayni travmayı yasayacakti. Ayni şekilde ngssi temiz gelip tutunan bir embriyoda hastalık yok diye birşey yok çünkü belirli sayıda hastalığa bakabiliyorlar ama 1000lerce genetik hastalık var. Ama burda en önemli şey sizin iç rahatliginiz. Kendinizi o şekilde daha huzurlu hissedecekseniz kesinlikle yaptırın. Streste önemli faktör
Blucum sanada geçmiş olsun kuzum yüreğimi sızlatın
Seninle aynı fikirdeyim kuzum

Benimde beyin tümörü hikayem var, 33 yasında ameliyat oldum ve 5 sene boyunca cocuk yapmam yasaklandı..ve 39 yasımdan beri 5 basarız tup bebek, bende sanırdım ki tüp bebek olunca hemen hamile kalıcam bebegim olacak, ne buyuk bir yalanmış ne buyuk bir sınavmış:KK43:
Offf baharım inşallah Rabbim hayatına bahar getirsin
Hayırlı evlatların olsun kuzum

Benimde beyin tümörü hikayem var, 33 yasında ameliyat oldum ve 5 sene boyunca cocuk yapmam yasaklandı..ve 39 yasımdan beri 5 basarız tup bebek, bende sanırdım ki tüp bebek olunca hemen hamile kalıcam bebegim olacak, ne buyuk bir yalanmış ne buyuk bir sınavmış:KK43:
Şimdi nasılsın? Allah yardımcın olsun. Sakıncası yoksa neydi tümörün evresi kaçtı?

Çok geçmiş olsun. Atlatabildin mi tamamen.

Evet hersey gecti yılda bir Mr cektırıyorum kontrol amaclı o kadar..unuttum bile o gunleri cunku cocuk arzusu o kadar ön plana cıktı ki herseyi herkesi unutturdu..şimdi 41 yasındayım ve ölüm korkum yok hatta hamile oldugumu ögreniyim sonra ölsem farketmez sanki...
Allah korusun
Allah hem evlat versin sana ve bol huzur,sağlık dolu ömürversin
Bol ömür geçir ve büyüt yavrunu

Evet hersey gecti yılda bir Mr cektırıyorum kontrol amaclı o kadar..unuttum bile o gunleri cunku cocuk arzusu o kadar ön plana cıktı ki herseyi herkesi unutturdu..şimdi 41 yasındayım ve ölüm korkum yok hatta hamile oldugumu ögreniyim sonra ölsem farketmez sanki...
Sanki... Öyle deme canım evladın olsun saglıklı mutlu mesut yaşayın. Evladın olsun onun için uzun yaşamak istersin şimdi evladın yok ondan böyle diyorsun. Allah korusun dilek kapın açık olur tutar mı tutar.

Canım çok geçmiş olsun bir daha yaşatmasın Rabbim. İnşallah evlat sahibi olup zor ve acı günleri unutursun ve buradaki her kadın için aynı duayı ediyorum. Allah büyüktür bir gün elbet bizlerin de yüzü gülecek

2 senedir burayı takip ediyorum.gecmisten hatırlayan arkadaşlar vardır.bir tane 3 aylık kalbi duran ve birtane bekleyen dönmüş embriyon var 5ab. 6.gün embriyosu.ama yaşadığım büyük bir üzüntü sonrası anneme trafik kazasında kaybettim.5 ay önce ve son isteği hastanede bile evlat edinmem di.ve bir evlat edindim 3 aylıktı 3 aydında benimle.size sukadar soylıyım onu Dogurmadigumi unutuyorum.ve bukadar streslere neden katlanmışım hayatımı mahvetmişim diyorum. Şimdi oğlum için hissettiğim sevgiyi tahmin edemezsiniz.instagranda evlat edinen kişilerinin canlı yayı larını bi izleseniz kendi çocuğu olan bu cümleleri kuramaz dersiniz.yani lütfen bunu düşünün. Hayat cok kisa ve bu oyle guzel bir duyguki anlatamam.nacizene fikrim.sevgilerlee

Söylediklerinizin hepsinde hemfikiriz zaten yazarken de söyledim ben %100 sağlıklı olsun veya %100 hamile kalmak için istemiyorum donasyon çok zor bir karar zaten artı çok maliyetli madem bu kadar riskli bir şeye karar verdim içimin daha rahat olmasını istiyorum, yukarıda yazdıklarınıza onlarca sayfa şey ekleyebilirim, 3 yılda başımdan 10 tüp bebek tedavisi, 1 tüp bebek hamileliği 3 normal hamilelik toplamda 4 düşük geçti, tüp bebek tedavisi ve ngs nin kitabını yazacak kadar bilgiye sahip oldum, keşke başımdan hiç bunlar geçmeseydi de hiç bir şey bilmeseydim ama malesef işte. İnşallah anne olmak için hayat ve şans bu yolda güler, ben de sizin gibi sağlıkla bebeğimi kucağıma alırım 🌷

Blucum sanada geçmiş olsun kuzum yüreğimi sızlatın
Seninle aynı fikirdeyim kuzum
Hiç sızlamasın tatlım bitti gitti çok şükür:) okadar çok dersler aldım ve hayatımı okadar pozitif bir yönde degistirdimki suanki mutluluğumu bu hastalığa borçluyum diyebilirim. Gerçekten herseyde var bir hayır.

Hiç sızlamasın tatlım bitti gitti çok şükür:) okadar çok dersler aldım ve hayatımı okadar pozitif bir yönde degistirdimki suanki mutluluğumu bu hastalığa borçluyum diyebilirim. Gerçekten herseyde var bir hayır.
Yukarıda çok uzun oldu diye yazmak istemedim, çok geçmiş olsun, evladınızla sağlıklı çok mutlu bir yaşam dilerim, ben de o kadar tedaviden sonra memede bir sürü kitleyle baş başa kaldım şükür temiz çıktı ama ucundan da olsa o duyguyu yaşadım, o yüzden hayat sürprizlerle dolu inşallah bundan sonra hepimiz için güzel sürprizlerle doludur ☘️

Back
X