• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benimde beyin tümörü hikayem var, 33 yasında ameliyat oldum ve 5 sene boyunca cocuk yapmam yasaklandı..ve 39 yasımdan beri 5 basarız tup bebek, bende sanırdım ki tüp bebek olunca hemen hamile kalıcam bebegim olacak, ne buyuk bir yalanmış ne buyuk bir sınavmış:KK43:
Geçmiş olsun canım. Banada yasaklamışlardı ama 1 sene sonra denemeye başlamıştım ben. Sonuç yine değişmedi. Yani 5 sene öncede denesen olmayabilirdi canını sıkma. Kemoterapide kullanılan ilaçların çoğu yumurtaları öldürüyor. Donasyonda şansın tam olsun inşallah

2 senedir burayı takip ediyorum.gecmisten hatırlayan arkadaşlar vardır.bir tane 3 aylık kalbi duran ve birtane bekleyen dönmüş embriyon var 5ab. 6.gün embriyosu.ama yaşadığım büyük bir üzüntü sonrası anneme trafik kazasında kaybettim.5 ay önce ve son isteği hastanede bile evlat edinmem di.ve bir evlat edindim 3 aylıktı 3 aydında benimle.size sukadar soylıyım onu Dogurmadigumi unutuyorum.ve bukadar streslere neden katlanmışım hayatımı mahvetmişim diyorum. Şimdi oğlum için hissettiğim sevgiyi tahmin edemezsiniz.instagranda evlat edinen kişilerinin canlı yayı larını bi izleseniz kendi çocuğu olan bu cümleleri kuramaz dersiniz.yani lütfen bunu düşünün. Hayat cok kisa ve bu oyle guzel bir duyguki anlatamam.nacizene fikrim.sevgilerlee
Canım benim başın sağolsun çok üzüldüm.Bebeğin içinde sevindim.güle güle büyüt sonunda anne olmana çok sevindim.Yarın whatsapp dan yazarım.kuzunuda merak ettim : )

Söylediklerinizin hepsinde hemfikiriz zaten yazarken de söyledim ben %100 sağlıklı olsun veya %100 hamile kalmak için istemiyorum donasyon çok zor bir karar zaten artı çok maliyetli madem bu kadar riskli bir şeye karar verdim içimin daha rahat olmasını istiyorum, yukarıda yazdıklarınıza onlarca sayfa şey ekleyebilirim, 3 yılda başımdan 10 tüp bebek tedavisi, 1 tüp bebek hamileliği 3 normal hamilelik toplamda 4 düşük geçti, tüp bebek tedavisi ve ngs nin kitabını yazacak kadar bilgiye sahip oldum, keşke başımdan hiç bunlar geçmeseydi de hiç bir şey bilmeseydim ama malesef işte. İnşallah anne olmak için hayat ve şans bu yolda güler, ben de sizin gibi sağlıkla bebeğimi kucağıma alırım 🌷
Burda bekleyen herkes için Âmin 🙏

Evet hersey gecti yılda bir Mr cektırıyorum kontrol amaclı o kadar..unuttum bile o gunleri cunku cocuk arzusu o kadar ön plana cıktı ki herseyi herkesi unutturdu..şimdi 41 yasındayım ve ölüm korkum yok hatta hamile oldugumu ögreniyim sonra ölsem farketmez sanki...
Öyle düşünme nolur. Sana bir anımı anlatayım. Tedavim sırasında birgün doktorun bekleme odasında sıramı bekliyorum. Yanımda oturan kadınla sohbet etmeye başladık. Çocuk varmı yokmuya geldi konu. Kadın keşke çocuğum olmasaydı dedi. Ben ya çocuğum olmazsa diye düşünürken kadın bana birşey olursa çocuğuma nolur diye düşünüyordu. Sen düşüncelerini olumlu tut.

Ben içim daha rahat olsun diye kesinlikle ngs istiyorum, çünkü bilmediğim bir insanın yumurtasını alıcam onun sağlıklı yumurtası onun boyu posundan daha önemli benim için, netice de genç insanlarında sağlıksız bebekleri olabiliyor ve yaşamla bağdaşan çok sayıda kromozom bozukluğu var, rahim bunları kabul ediyor, embriyodan parça alırken ki risk de bizim karar verdiğimiz donasyondaki risklere bakınca çok küçük kalıyor, sağlıklı gebelik için ngs de %100 değil elbette ama dediğim gibi benim içim çok daha rahat olucak, şu aşamada elimden ne geliyorsa yapıp gerisini Allah’a bırakıcam,ben britishe karar vermiştim ama açılışlarını sürekli erteliyorlar, virüs şu an böyleyse kışa doğru daha fazla olup süreç 1 yıl daha uzayabilir diye diğer merkezler ile görüşüyorum canım.
British beni de bu sebeple düşündürüyor. Ön hazırlığa bile baslatmadi. Zaten şimdi başlasam 1,5 ay sonra ancak transfere gidebileceğim. Ama ilk görüşmeyi bile 30 temmuzdan sonra diyor. Kışın koronanın patlamasını bekliyorum. İyice gidrmeyecegiz :(

Evet hersey gecti yılda bir Mr cektırıyorum kontrol amaclı o kadar..unuttum bile o gunleri cunku cocuk arzusu o kadar ön plana cıktı ki herseyi herkesi unutturdu..şimdi 41 yasındayım ve ölüm korkum yok hatta hamile oldugumu ögreniyim sonra ölsem farketmez sanki...
Baharolsun çok çok geçmiş olsun. Öyle deme ne olur. Bazen olmuyor işte. İnşallah olacak bebişin ama olmasa ne olur ki? Hayat güzel sevdiklerinle birlikte olmak güzel. Sen hayatta olmadıktan sonra ya da sağlıksız olduktan sonra çocuk sahibi olmuşsun ne olacak. Benim de ciddi bir hastalık geçmişim var. Ben de kemo gördüm. Bazen ben de kendimi böyle avutuyorum. Belki de çocuk sahibi olmak beni tekrar hasta edecek belki de hayatıma mal olacak. Bu yüzden oldurmuyor diyorum. Benim de bu son deneyisim olur herhalde. Kaderle çok inatlasmayacagim. 🙂

Geçmiş olsun canım. Banada yasaklamışlardı ama 1 sene sonra denemeye başlamıştım ben. Sonuç yine değişmedi. Yani 5 sene öncede denesen olmayabilirdi canını sıkma. Kemoterapide kullanılan ilaçların çoğu yumurtaları öldürüyor. Donasyonda şansın tam olsun inşallah
Ben kemo tedavisi olduğumda 20 yaşındaydım. Keşke 1 Allah'ın kulu yumurtalarımın öleceğinde bahsetseymus. Dondururdum kesin :(

Baharolsun çok çok geçmiş olsun. Öyle deme ne olur. Bazen olmuyor işte. İnşallah olacak bebişin ama olmasa ne olur ki? Hayat güzel sevdiklerinle birlikte olmak güzel. Sen hayatta olmadıktan sonra ya da sağlıksız olduktan sonra çocuk sahibi olmuşsun ne olacak. Benim de ciddi bir hastalık geçmişim var. Ben de kemo gördüm. Bazen ben de kendimi böyle avutuyorum. Belki de çocuk sahibi olmak beni tekrar hasta edecek belki de hayatıma mal olacak. Bu yüzden oldurmuyor diyorum. Benim de bu son deneyisim olur herhalde. Kaderle çok inatlasmayacagim. 🙂
Ayyy kızlar inşallah hepiniz sağlıkla anne olum
Yüzümüz gülsün artık

2 senedir burayı takip ediyorum.gecmisten hatırlayan arkadaşlar vardır.bir tane 3 aylık kalbi duran ve birtane bekleyen dönmüş embriyon var 5ab. 6.gün embriyosu.ama yaşadığım büyük bir üzüntü sonrası anneme trafik kazasında kaybettim.5 ay önce ve son isteği hastanede bile evlat edinmem di.ve bir evlat edindim 3 aylıktı 3 aydında benimle.size sukadar soylıyım onu Dogurmadigumi unutuyorum.ve bukadar streslere neden katlanmışım hayatımı mahvetmişim diyorum. Şimdi oğlum için hissettiğim sevgiyi tahmin edemezsiniz.instagranda evlat edinen kişilerinin canlı yayı larını bi izleseniz kendi çocuğu olan bu cümleleri kuramaz dersiniz.yani lütfen bunu düşünün. Hayat cok kisa ve bu oyle guzel bir duyguki anlatamam.nacizene fikrim.sevgilerlee
Gercekcim senin için çok sevindim 😍 Ben evlat edinmeye de sıcak bakıyorum. Bir ara araştırdım. Ve Türkiye'de çok zor olduğuna karar verdim. Bir kere bebek evlat edinmek çok zor. Uzun süre bekleniyor dediler. Siz nasıl bebek evlat edinebildiniz? Bir de bebeğin anne babası hayatta ise çocuğu tam olarak evlat edinemiyorum dediler. Anne baba cicuk 18 yaşına gelene kadar herhangi bir ara çıka gelip çocuğun velayetini senden alabiliyor. Sen büyüt çocuğu, analık et sonra onu istemeyen biyolojik anası hiçbir şey olmamış gibi senden alsın onu. Doğru mu bunlar? Burası belki yeri değil ama kısaca evlat edinme sürecini anlatır mısın? Ben Ukrayna'da evlat ediniruz olmadı dedimama o da çok pahalı 😒

Ya arkadaşlar biri anket açsa da kimler hangi merkezlerde pozitifi görmüş bizde baksak. Çoğunluk hangi merkezler diye. Okumaktan kör olucaz okuyorum unutuyorum valla kagıt kalem alıp not bile aldım. Anketli konu açsak donasyon başlıklı. Yaptıran arkadaslar keske ankete oy verse
Böyle bir seçenek var mı? Süper olurdu.

Buda ayrı bir konu morcum
Bazen başka ülkeyemi gitsek donör için
Bazen kendimizmi bulsak donörlerimizi düşünmüyorum değil
Kendi
Rabbim birdaha yasatmasin gelmiş geçmiş olsun rabbim ınsallah en kısa zamanda evlat verir ınsallah bütün güzellikler seninle olsun.

Başın sağolsun her iki acı da tarifi imkansız maalesef. Bebeğin de hayırlı olsun. Muhteşem bir iş yapmışsın ben de o kadar çok düşündüm ki şimdi burda sayamayacağım bir çok nedenden ve prosedür zorluğundan vazgeçtim. Hala keşke kapıma bir bebek bıraksalar da doğurdum diyip nüfusuna alsam diyorum. Rabbim seni bebeğimle ve tüm ailenle hayat boyu mutlu etsin arkadaşım.

Başın sağolsun her iki acı da tarifi imkansız maalesef. Bebeğin de hayırlı olsun. Muhteşem bir iş yapmışsın ben de o kadar çok düşündüm ki şimdi burda sayamayacağım bir çok nedenden ve prosedür zorluğundan vazgeçtim. Hala keşke kapıma bir bebek bıraksalar da doğurdum diyip nüfusuna alsam diyorum. Rabbim seni bebeğimle ve tüm ailenle hayat boyu mutlu etsin arkadaşım.
Aynen bazen bende öyle düşünüyorum
O çöpe atılan bebekleri kapımıza buraksalar ve kolayca ismimize alsak

Gercekcim senin için çok sevindim 😍 Ben evlat edinmeye de sıcak bakıyorum. Bir ara araştırdım. Ve Türkiye'de çok zor olduğuna karar verdim. Bir kere bebek evlat edinmek çok zor. Uzun süre bekleniyor dediler. Siz nasıl bebek evlat edinebildiniz? Bir de bebeğin anne babası hayatta ise çocuğu tam olarak evlat edinemiyorum dediler. Anne baba cicuk 18 yaşına gelene kadar herhangi bir ara çıka gelip çocuğun velayetini senden alabiliyor. Sen büyüt çocuğu, analık et sonra onu istemeyen biyolojik anası hiçbir şey olmamış gibi senden alsın onu. Doğru mu bunlar? Burası belki yeri değil ama kısaca evlat edinme sürecini anlatır mısın? Ben Ukrayna'da evlat ediniruz olmadı dedimama o da çok pahalı 😒
Canimm hiç zor bisey değil.ben erkek istedim 1 senede geldi. Kız istersen illere göre bekleme süresi 2 sene olabiliyomus.ama öyle elinden alma gibi bisey yok.koruyucu aile olursan 18 yaşında çocuğa soruyorlar kinde kalmak istersin diye.direk evlat edinirsen 1 senede nüfusuna geciyo.ve aileler öyle çok verimli kişiler olmadığı için zaten mahkeme vermiyo gerçek aileye.ve keşke o cocuk esirgemeye bi gitseniz çocuklar beni al beni al diye size bi bakışları var anlatamam.vee sevgisini ölçemiyorum.ve tekrar denemeyi bile askıya aldim artık.suan o bana oyle bi annelik yasatiyoki

Canimm hiç zor bisey değil.ben erkek istedim 1 senede geldi. Kız istersen illere göre bekleme süresi 2 sene olabiliyomus.ama öyle elinden alma gibi bisey yok.koruyucu aile olursan 18 yaşında çocuğa soruyorlar kinde kalmak istersin diye.direk evlat edinirsen 1 senede nüfusuna geciyo.ve aileler öyle çok verimli kişiler olmadığı için zaten mahkeme vermiyo gerçek aileye.ve keşke o cocuk esirgemeye bi gitseniz çocuklar beni al beni al diye size bi bakışları var anlatamam.vee sevgisini ölçemiyorum.ve tekrar denemeyi bile askıya aldim artık.suan o bana oyle bi annelik yasatiyoki
Evet bebek evlat edinmek olabiliyor mu, turkıyedemisiniz??

Evet bebek evlat edinmek olabiliyor mu, turkıyedemisiniz??
Türk yasalarında evlat edinecek aile ile edinilen çocuk arasında maksimum 40 yaş olmalı.Gerçekk arkadaşımız 40 yaşından küçük olduğu için bebek alabildi.Yani 40 yaşın altındaki bir kadın bebek edinebilir.Ancak örneğin 43 yaşındaki bir kadın en küçük 3 yaş çocuk edinebiliyor.45 yaşındaysa 5yaş çocuk gibi.

Back
X