• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok haklısın dondurulmuş yumurta kullanılıyor
Bir sağlıklı embriyo oluşması için sağlıklı freş yumurta ve sperm lazım,eğer yumurta dondurulmuşsa 50% kaliteden düşüyor,üstüne birde spermde sorun olursa hapı yuttun🙈
Kıbrısta gebe kallan arkadaşların genelde eşlerinin spermi iyi olanlar
Bunu ben artık senenelerdir yaşayıp ve görüyorum
Ki bizde de belirttiğin gibi morfoloji sıfırdı Zaza bence son nokta ve en güzel tespit 👍🏻

Ki bizde de belirttiğin gibi morfoloji sıfırdı Zaza bence son nokta ve en güzel tespit 👍🏻
Biliyorsun kuzum bizdede morfolojı sıfır ve hala cebelleşiyorum
4 defa hamile kaldım
1 gebelik labaratuvar kurbanı oldu
Geriye 3 gebelik 5 haftaya gelmeden vicut attı
Yaptırmadığım test kalmadı artık

Arkadaşlar durum özetle şu ki ben kimseyi doğru ya da yanlış tespitlerle yönlendirmek istemiyorum. Bana da secey arya arkadaşlarım bildiklerimizi anlatırız ama kendin karar ver araştır dediler hep.Kliniklerle ilgili kişisel deneyimler farklıdır. Kimi memnun kalır kimi kalmaz. Kıbrıs ve Ukrayna için yanlış bir şey de söylemek istemiyorum. Bence birilerinin sizi yönlendirmesi ile değil de ya da burda okuduğunuz etkilenmelerle değil(tabi yanlışlarını görün ama biri iyi dedi diye orası iyi olmayabilir.) de kendiniz araştırıp içinizden geçen doğru yolu bulun. Ben kıbrıstaki denemem de bahçeci konusunda çok pişmanlık yaşadım..Benle gynolifeda başlayan arkadaşım gebe kaldı. Hatta son zamanlarda başarı oranı en yüksek sanırım orası diğer kliniklerden farkı ne anlayamadım. Belki de zazanın dediği gibi spermle de alakalı. Giden param, umutlarım yaşadığım psikoloji yanıma kar kaldı. Keşke daha çok araştırsaydım dedim. Keza donör seçimi felan kendi adıma felaketti iki seçenek sundular şu müsait dediler resmen söz hakkı tanınmadı bana yaşı da 23 dendi bitti hani çok geniş donör havuzları vardı ben de okumamıştım grubu tamamen başladığım yerden devam etmiştim o yüzden ısrarla baştan elinize kağıt kalem ve not alarak okuyun. Kendiniz farklı ülkelerdeki merkezleri tek tek yazın googledaki yorumlarını okuyun,iletişime geçin. Donörlerini görün uygulamalarından bilgi alın. Videolar bile izlediğimi hatırlıyorum farklı bir ülke nasıl giderim diye. Benim artık yazışmaktan İngilizcem gelişmişti.Yani çöpe atacak paranız varsa orası ayrı. Hepimiz için güzel şeyler olsun 🙏

Arkadaşlar durum özetle şu ki ben kimseyi doğru ya da yanlış tespitlerle yönlendirmek istemiyorum. Bana da secey arya arkadaşlarım bildiklerimizi anlatırız ama kendin karar ver araştır dediler hep.Kliniklerle ilgili kişisel deneyimler farklıdır. Kimi memnun kalır kimi kalmaz. Kıbrıs ve Ukrayna için yanlış bir şey de söylemek istemiyorum. Bence birilerinin sizi yönlendirmesi ile değil de ya da burda okuduğunuz etkilenmelerle değil(tabi yanlışlarını görün ama biri iyi dedi diye orası iyi olmayabilir.) de kendiniz araştırıp içinizden geçen doğru yolu bulun. Ben kıbrıstaki denemem de bahçeci konusunda çok pişmanlık yaşadım..Benle gynolifeda başlayan arkadaşım gebe kaldı. Hatta son zamanlarda başarı oranı en yüksek sanırım orası diğer kliniklerden farkı ne anlayamadım. Belki de zazanın dediği gibi spermle de alakalı. Giden param, umutlarım yaşadığım psikoloji yanıma kar kaldı. Keşke daha çok araştırsaydım dedim. Keza donör seçimi felan kendi adıma felaketti iki seçenek sundular şu müsait dediler resmen söz hakkı tanınmadı bana yaşı da 23 dendi bitti hani çok geniş donör havuzları vardı ben de okumamıştım grubu tamamen başladığım yerden devam etmiştim o yüzden ısrarla baştan elinize kağıt kalem ve not alarak okuyun. Kendiniz farklı ülkelerdeki merkezleri tek tek yazın googledaki yorumlarını okuyun,iletişime geçin. Donörlerini görün uygulamalarından bilgi alın. Videolar bile izlediğimi hatırlıyorum farklı bir ülke nasıl giderim diye. Benim artık yazışmaktan İngilizcem gelişmişti.Yani çöpe atacak paranız varsa orası ayrı. Hepimiz için güzel şeyler olsun 🙏
Vallahi ben bu süreçlere baslamadan 2018in sonunda Kibristaki her merkezle,Cekdeki neredeyse her merkezle,Gurcistandaki 1 merkezle ve Ukraynadaki 3 merkezle yazisip kararimi öyle vermustim. Eski mesajlarimda bu ulkelerle ilgili fikrimi de yazdım. Kapılar acılsa direk Çek e tekrar giderim. 2 negatifim var ama süreç icime sinmisti. Şahsen ben ukraynadan pek emin olamamistim. Donorleri gostermelerine ragmen. İntersono idi galiba orada resimlere bakip donor bile secmiştik. Açıkça fikrim hic biryer kus kondurmuyor. Arada çok fark yok. Herkes uluslararası aynı yontemleri uygulamak zorunda. Burada bence önemli kriter donorlere ne kadar guvenebiliyiruz. Benim ilk 2 sefer Kibris veya Ukrayna tercih etmememin sebebi donorlerden cok fazla yumurta toplaniyor. Cok ilacveriliyor. Sonra gencecik donorlerin yumurta kalitesi bozuluyor. Kibriska ilgili ozellikke böyle makaleler okumus bundan endiselenmistim. Cekya avrupa birlihifir. Daha sıkıdır denetimler diye donorkere daha iyi davrandıklarını farzettim. Yani bunların hepsi tahayyül. Doğrusunu bilemiyoruz. Yoksa bence merkezlerin hiçbirinin birbirinden farkı yok. Donor seçimi konusunda iyi mi merkez,donore fazla ilac verip hor kullaniyor mu kullanmiyor mu, embryolog iyi mi, garanti kriterleri ne. Bence bunlar önemli.mesela kibrisla ilgili beni hala rahatsız eden şey imzali garanti veya kagitbirsey vermiyor olmaları. Biz burada bir hizmet satın alıyoruz. Vekya da anlasir anlasmaz emaille imzalı pdf geldi. Orada ne kadar odeyecegimuz ve odeyecegimizin nekeri kapsadığı,merkezin garanti kriteri hepsi tek tek yazıyordu. Cok profesyonel geldiler bana.

Onu ben de merak ettim. Eski mesajlarina da baktim ama bir ipucu bulamadım.
Yok onun için eski mesajlarıma bakmanıza gerek yok zaten izah ettim donör seçimi, kalitesiz embriyo dondurma, tamamen kendi fikrim olan donmuş yumurta kullanma bana göre ciddi farklar mesajlarımda da belirttim bunlar size fark gelmiyorsa o ayrı zaten. Ukrayna’da geniş donör havuzu, ve kalitesiz embriyoyu adamlar kesinlikle dondurmuyor AA kalite ise donduruyor bana göre bu bile ciddi fark kubrısta bb embriyomu 3 ünü de transfer edin dememe rağmen dondurmuş tekrar paralar ödemiştim o embriyo için. Kıbrısta 3 embriyo üçü de birinci kalite değil Ukrayna’da 5 embriyo 4 ü AA kalite bilmem fark mı size göre zira bana göre ciddi fark.Ukrayna yumurta kullanımı fresh diye düşünüyorum ama bu da kendi fikrim bilemem seçilen donör mü o anda paylaşım mı yapıyorlar bunalrı zaten hiçbirimiz bilemeyiz. Kendimi mi ifade edemedim şüpheye düştüm ciddi farkları söylediğim halde tekrar fark görememenizden.

Yok onun için eski mesajlarıma bakmanıza gerek yok zaten izah ettim donör seçimi, kalitesiz embriyo dondurma, tamamen kendi fikrim olan donmuş yumurta kullanma bana göre ciddi farklar mesajlarımda da belirttim bunlar size fark gelmiyorsa o ayrı zaten. Ukrayna’da geniş donör havuzu, ve kalitesiz embriyoyu adamlar kesinlikle dondurmuyor AA kalite ise donduruyor bana göre bu bile ciddi fark kubrısta bb embriyomu 3 ünü de transfer edin dememe rağmen dondurmuş tekrar paralar ödemiştim o embriyo için. Kıbrısta 3 embriyo üçü de birinci kalite değil Ukrayna’da 5 embriyo 4 ü AA kalite bilmem fark mı size göre zira bana göre ciddi fark.Ukrayna yumurta kullanımı fresh diye düşünüyorum ama bu da kendi fikrim bilemem seçilen donör mü o anda paylaşım mı yapıyorlar bunalrı zaten hiçbirimiz bilemeyiz. Kendimi mi ifade edemedim şüpheye düştüm ciddi farkları söylediğim halde tekrar fark görememenizden.
Sen çok güzel ifade etin kuzum
Her şey için teşekkür ederim
İnşallah az kaldı yavruna kavuşmaya
Nolursun bizede yaz doğurmaya giderken
Sana dua edelim😘
Benimde britishte 4 embriyom var iyi kalitede
Bu defa dördünüde istiyicem
Biliyorsun ben çok cebelleştim kıbrıs yolunda,en çokta halil beyde.canımı çok sıktılar.keşke araştırsaydı gitmeden önce bende çok düşündüm.
İki merkez gördüm kıbrısta halil ibrahim tekin ve british.fark desen çok.bunları çok yazdım eskilerden okuya bilirsiniz.
neyse uzun yazıp bozmayım ağzımın tadını
Az önce british damla hanımla konuştum ve muhtemelen 15 austos başlıyorlar
Kıbrıs sağlık bakanı çok karar değiştiyi için bunlar böyle adım atıyor
Damla hanımın sözlerine göre bazı merkezlerin transfere davet ettikleri hastalar çok madur durumda kaldı i tedavileri yarım kaldı.
Bilmiyorum bence kıbrıs çok abartı o olayı.
Bir isteyim yollar açılsın gidim 4 embriyomu alım.sonrasındada önüme bakım

Çok haklısın dondurulmuş yumurta kullanılıyor
Bir sağlıklı embriyo oluşması için sağlıklı freş yumurta ve sperm lazım,eğer yumurta dondurulmuşsa 50% kaliteden düşüyor,üstüne birde spermde sorun olursa hapı yuttun🙈
Kıbrısta gebe kallan arkadaşların genelde eşlerinin spermi iyi olanlar
Bunu ben artık senenelerdir yaşayıp ve görüyorum
Peki sizce sperm donasyonu için de aynı şey geçerli mi? biz mecburen donmuş sperm kullanıyoruz fresh i imkansız.

Peki sizce sperm donasyonu için de aynı şey geçerli mi? biz mecburen donmuş sperm kullanıyoruz fresh i imkansız.
Kuzum sperm dondurulsada,freş olsada hiç kalitesini bozmaz.bir damla spermde milyonlarca spermoyozoid var.ama yumurta az sayıda vede içeriğinin 98% sıvı.nakadar iyi şekilde dondursalar ve çözseler kalitesi düşüyor dondurulurken(kristalleşiyor)

Çok teşekkürler. Ben sahsen simdi görüşünüzü daha iyi anladım. Bilmiyorum belki daha önce msjlarda yazmistiniz ben kaçırdım. AA kalite embryo dışında transfer ve dondurma yapılmıyor demeniz bir farktır elbette. Bu bilgiyi bilmiyirdum. Gorustugum ukraynadaki merkezler böyle bir bilgi paylasmadi benimle. Biotex ile bu ay tekrar görüştüm ama soylemediler. Belki standrat prosedurleri zaren bu sekilde olduğu için soylemediler bilmiyorum. Kibrista kaliteli embryo diyorlar ama belli kalitenin altini transfer etmiyoruz gibi birsey dediklerini sanmıyorum. Çekde de aa ve ab transfer ediyorlar. ba yi hatirlayamadim. Belki onu da ediyorlardir. Gerisini kalitesiz adlediyor. Benim aradaki fark ne diye özellikle sorma sebebim bu idi. Siz açıklama yapinca anlaşıldı ve önemli bir husus bu. Çek de boyle gördüğüm icin Kibrisda ekstra sorma geregi duymamistim. Merkezlerle bu sekilde konuşmak lazım demek ki.

Zaza senin üzerimdeki hakkını inkar edemem. Çok yol gösterdin Burda bana.Ben de farkındayım tutma garantisinin olmadığını öyle illa tutacak diye bir beklentiye de girmedim. Ama benim zaten sorunum tutmaması değil embriyo kalitelerimi bana öncesinde bildirmeyin ısrarla sorduğum halde bana transfer sonrası elime yine ısrar sonucu istediğim kağıtta öğrenmemle başladı olumsuzlupum kalitesiz embriyoyu dondurdular ben bilsem ki kalitesi düşük üç embriyo transferi isterdim ama söylemediler yine belirttiğim gibi yanlış ilaç kullandırtma bana kendileri histereskopi yaptır dediler ben gününü bildirdim onayladılar ben Perşembe histereskopiye gideceğimi bildikleri halde coraspin başla dediler. Ben adet kanamam artınca ne yapıyprsunuz ben histereskopi olacağım biliyorsunuz diye müdahale edince bırakın o zaman dediler. murat bey her şeyi düşünür bütün tedaviyi ona göre ayarlardı. Ve ben iletişimdeyim başlıyorum ikinci tedavime bana Murat beyin yokluğundan bahsetmiyorlar bunlar etik şeyler değil. Benim karaciğer ilacım var Murat bey onu bile düşünür tedavimdeki bütün ilaç dozlarımı ona göre ayarlardı ama şuan bırak bunu düşünmeyi adamlar işlem yapacağımı bildikleri halde bana coraspin başlıyorlar bayrama denk gelmesin diye cylo ilacın kahverengilerini iki tane kullan 18 günde adet ol yapıverelim transferini dediler Pazar’dan meyve mi alıyorum yine ben müdahale ettim acelem yok ki bayramdan sonra olsun diye ona göre tamam bi tane iç o zaman dediler. Doğru değil yaşadıklarımı paylaşıyorum ne birinin savunucusu ne de kötüleyicisiyim ben bunları yaşadım.
Bu yazışmaları atlamisim. Benim de ikinci negatifimi aldigim zamana denk geliyor. ☹️ O ara girmemistim. İyi ki yazmissiniz. Evet bence de hafife alinacak şeyler değil. Yahu çıldıracağım şimdi. Bir tane de icimize yer sinsin baska birsey duyuyoruz. 😒 british de dusunuyordum ben de. Gerci Dunya ile gidip geliyor kararım. Z Zaza74 Zazaaa 😱☹️

Pragda dondurulmus embriyonun sebebini sorunca doktorda bana böyle demisti rahim hazirliginda problem cikabilir cünkü her kadinin rahimi farklidir. Ben bazi doktorlarin yazilarinda okudugum kadariyla dondurulmus embriyo basarilari daha cok diye düsünüyolar bazilarida fark etmiyo aslinda diyo
Rahim iyi hazirlandiysa hic fark yok dediler bana da. Genetik teste gitsin diye dondurnayi da tercih ediyor Cekya.

M Mge01980 öncelikle sana çok tesekkur ederim burda hepimize yardımcı olmaya calıştın sana minnettarım o yüzden. sana Birkaç sorum var ukrayna da da negatif alan arkadasım oldu demiştin onlara verilen embriyo da aa kalite miydi. Diğer sorum merkezin ve doktorunun pgt ye bakış açısı nasıldı bu işlemi düzgn yapıyorlar mı senin etrafında yapanlar var mıydı?

Biliyorsun kuzum bizdede morfolojı sıfır ve hala cebelleşiyorum
4 defa hamile kaldım
1 gebelik labaratuvar kurbanı oldu
Geriye 3 gebelik 5 haftaya gelmeden vicut attı
Yaptırmadığım test kalmadı artık
Zazaaa lutfen IVIG serum kullan bu sefer, bilmiyorum kıbrısta bunu yaparlar mı ama istanbulda Bulent Tıraş yapıyor, bir de bunu dene nolur🙏🙏🙏

Arkadaşlar şimdei Mge01980 arkadaşımızı neden passif etiler bilen varmı
Zaten kızcığaz kötü bir şey yazmadıki
Kazeeen
Sorun ne bilmek isteriz
Arkadaşımızı kim şikayet etti
Haydaa. Pasif oldugunu sen yazinca farkettim.
Gayet faydali şeyler yazdı oysaki. Kötü birşey yazmadi ki?? Aklıma gelmeyen birsey geldi sayesinde. Ben blastocyst diye taktim onu soruyordum hep ama merkezlerle konusurken kalitesi uzerinden de konusmak lazimmis. Buna da beni uyandiran M Mge01980 oldu.
Tekrar tesekkurler arkadaşım. Birbirimize kendi tecrubelerimizi anlatmayacaksak niye giriyoruz ki bu foruma. google dan da bilgi edinebiliriz. Fakat burada asıl önemli olan bilgi insanların tecrubesidir.
Noldu anlamadım??

evet yonlendırenlere 1000 euro verıyorlarmıs. Bana burada ki hekım soyledı. Etık mı bılemem ama netıce de boyle bır sey varmıs. Lakın bu durum sadece Gynolife ıcın gecerlı degıl. Benım sımdıkı dr um mesela dunya ıvf dedı bır dıgerı euro ıvf dedı... Cesıt cesıt ama ben mesela ınatla dogus a gıttım 🤣 . Sımdı bakınıyorum. Zaten euro bazlı ve asırı pahalı. Allah guc kuvvet sabır versın hem manevı hem maddı anlamda. Hesap yaptım 3 senedır harcadıgımız para ıle son model araba ya da ortalama bır yerde dukkan alabılıyormusuz... TR de kı ıslemler + Kıbrıs a gecıs oradakıler , buradakı takıpler, labler, fılmler, hsgler, ılaclar vs. Sonucta sıfır olunca ınsan cok uzuluyor. En onemlısı kadın olarak yedıgımız hormonlar. Insanlıktan cıktım resmen. Saclarım dokuluyor, acayıp kılo aldım, sınırlılıgım haf safhada... Allah’a dua edıyorum ıcımdekı umıt dolu yasam sevgısını oldurmesın dıye.
Canım özel mesaj atamadim sana. Gerci benim beceriksizligim de olabilir 😂🙈
Sana euro ivf i kim önermişti diye sorabilir miyim?

Sen çok güzel ifade etin kuzum
Her şey için teşekkür ederim
İnşallah az kaldı yavruna kavuşmaya
Nolursun bizede yaz doğurmaya giderken
Sana dua edelim😘
Benimde britishte 4 embriyom var iyi kalitede
Bu defa dördünüde istiyicem
Biliyorsun ben çok cebelleştim kıbrıs yolunda,en çokta halil beyde.canımı çok sıktılar.keşke araştırsaydı gitmeden önce bende çok düşündüm.
İki merkez gördüm kıbrısta halil ibrahim tekin ve british.fark desen çok.bunları çok yazdım eskilerden okuya bilirsiniz.
neyse uzun yazıp bozmayım ağzımın tadını
Az önce british damla hanımla konuştum ve muhtemelen 15 austos başlıyorlar
Kıbrıs sağlık bakanı çok karar değiştiyi için bunlar böyle adım atıyor
Damla hanımın sözlerine göre bazı merkezlerin transfere davet ettikleri hastalar çok madur durumda kaldı i tedavileri yarım kaldı.
Bilmiyorum bence kıbrıs çok abartı o olayı.
Bir isteyim yollar açılsın gidim 4 embriyomu alım.sonrasındada önüme bakım
Merhaba Zaza74 inşallah hayırlısı ile transferini olursun ben de bu grupta sizlerle tanışıp fikirler almak ve doğru merkezi bulmak arayışındayım

Back
X