Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

kalbiminozu canım hoşgeldin bende seni takip ediyordum maşallah ne güzel bebişlerini görmüştüm kaan beyin sayfasında..bende kaan beyin hastasıyım ve yumurta rezerv azlığı var bende de senin en son kullandığın fosimol ve merinol kullanıyorum aynı zamanda saizen kullanıyorum canım saf arı sütü de kullanıyorum canım sabah aç karnına içmem gerek ama sabah aç karnına eutrox kullanıyorum kahvaltıdan 30 dak. önce sonra kahvaltı yapıyorum koştur koştur işe geliyorum dolayısıyla arı sütünü aldığımız yeri aradım sordum ilaç kullanıyorsanız gece yatarken de alabilirsiniz etkisini yine gösterir diye söylediler bende gece yatmadan 15-20 dak. önce içiyorum acaba doğru mu yapıyorum bilemedim..dualarını bekliyorum cumartesi yumurtalarım toplanacak... embriyo durumuna göre konuşuruz dedi kaan bey hayırlısı bakalım rabbim bana ve uğraşan herkese seninkiler gibi bebişler nasip etsin canım benim için bebişlerini öp kokla ... allahım acılarını göstermesin...

Ben konyadaym. Ama tedavi için izmire gittik. Doktorum İsrael Aruh. Mini tüp bebek tedavisini Turkiyeye ilk getiren insan. Bir hafta rapor aldım. Orda kaldık yumurta toplandı döndük . sonra transfer için gittik. 3.5 milyar verdik tedaviye. İlaçlar bizden ama ilaç derken bir hap var bir de iğne. O da 100 lira anca tutuyor. Doktordan ve tedaviden çok memnun kaldık. Olmasaydı birkaç ay daha gidecektim. Bal arı sütü polen karışımı çok etkili. Onun harici başka bir şey kullanmadan. Zaten doktor hiçbir vitamin kur falan önermedi.

İlk tedavilerde çok iğne kullandım. Menapur puregon lucrin vs vs hepsinden kullandım yüksek doz. Ama hiç ise yaramadı. Doktorum dedi yüksek doza rağmen çok yumurtan oldu mu dedi hayır dedim. Sizin gibi hastalara yüksek doz ise yaramaz. Kalitesiz yumurta oluşur dedi. Çok az ilaçla kaliteli yumurtalarım oldu. Ben bile şaşırdım o kadar az ilaçla nasıl büyüdüler diye. İsi bilen doktora gitmek lazım. Merkezler herkese aynı tedaviyi ayarlamış gelene yüksek doz basliyor. İlk tedavilerle boşa vakit kaybetmisim

Bende amh 0.2 fsh 33 ü bile gordum. Dr bana fostimon ve merıonal kullandırttı sadece 2 yumurtam olustu. Sabah yumurtalarım alındı çok şükür ikiside dolu çıktı. Yarın haber verecekler. Bu arada anestezi almadan aldılar yumurtaları. Ameliyathaneden yuruyerek cıktım en cok kan yolunu acmak için elime yaptıkları iğne acıttı. Anesteziye içerde karar verdik. Dr um ekranı bana cevırdı ve ben herseyı ızledım. Cok guzeldi. Hemen yumurtaları amelıyathanedeki embriyologa verdıler bak bakalım yumurtalat nasıl cıkacak dedı ıkısı de dolu cıktı dedi cok sukur. Ortam cok guzeldi espriliydi. Tabı ben dondurucam.
Adı mini tüp mü bilmiyorum ama natürel siklüs yaptıracam. İlaçsız gelişen yumurtayı aldıracam bundan sonraki dönemde. Ekim gibi transfer düşünüyorum. Hayırlısı tabi.

Arkadaşlar merhaba, mini tüp bebek hakkında fazla bilgim yok maalesef, bunun maliyeti daha mı az oluyor diğerine göre. Benim doktorum böyle birşey olduğuyla ilgili hiç bilgi de vermedi bana.

yanıtınız için çok saolun, ilk seferde yeterli sayıda olur ise uyguna geliyor, ama tek tek toplanırsa örneğin 3 ay üst üste daha pahalı oluyor anladığım.. yumurta toplandıktan kaç gün sonra transfer oldu?

Anestesiz mi helal olsun size ağrılı bir işlem diye duymuştum, sizin doktor da işinin ehli sanırım, adana başkent die okudum önceki yazılarınızdan, 2 yumurta transfer için yeterli olmuyor mu? doluluğu e2 ile mi anladılar?

niye donduruluyor daha sonrası için mi?

kızlar yumurtanın döllenebilmesi için en az kaç mm olması gerekiyor?

Canım e2 450 cıkmıstı. Degerın ıyı dedı. Dr um bır tane. Bulent haydardedeoglu. 2 yumurtayı aldı bana ekranı cevırdı. Sımdı su verıcez yıkayacagız dedı sonra ıgneyle alıyoruz dedı. Acır mı dedım ordakı bırı bana kalçadan ıyı yemiş gbi dedi. Sadece bır baskı hıssettım. Igneyı hıssettım ama acı yoktu kesınlıkle. 2 yumurta oldugu ıcın boyleydı cok olsaydı sanırım uyuturlardı ama 5 e kadar gideri var bence. Ayaga kalktım. Dr um hemrn yumurtaları yandakı embrıyologlara verdı. Hemen bakalım dolu mu boş mu dddı. Amelıyathanede oldu hersey. Dolu dedıler ıkısıde. Sonra cıktım. Herkes bana bakıyor. Esımı kandıracaktım ıptal oldu dıye ama yapmadım. Ustumu degıstım. Hemsıre geldı burada bır hasta vardı dedı. Benım dedım. Herkes saskın. Bu 2. Hastaymısım. Inanın bu durumun gururunu yasamaktan embrıyoların durumunu dusunmuyorum. Yarın onların da saglıklı haberını alırım inşallah.
Baskent adana kışla cok memnunum. Hemşireleri cok tatlı cok ilgililrr ve burada fıyatları duyuyoeum ıstanbul falan ucmuş. Yumurta toplamaya verdıgım para 1100 lira sadece raporlu. Toplamda 3000 tup bebek e verdık. Benım ilaçlarım 400 tuttu ama kişiden kişiye degısıyor. Tabı bu raporlu fıyatlar. Böyle.

niye donduruluyor daha sonrası için mi?
Soyle. Hem bu surecte ben kendumı kotu hıssettım. Bıraz ara vermek ıstedım hem de iş hayatım için. Benim kararımdı kesınlıkle ana kuzenım kadındogumcu. O transferı onermişti bana ama ben istemedim. Onunla soyle dusunduk. 1-2 ay sonra yumurta takıbı yaptırıp gelişen yumurtam varsa çatlatma iğnesi yapalım. 1-2ay boyle olsun olmazsa yenıden ilaçlarla tup e yonelim. Elde ettıklerımızı transfer edelim olmazsa dondurulmuşları kullanalım. Yıne olmazsa ben artık elimi etegımı cekecegım. Gerisi Allahtan. Bu surec cok kotu cunku. Cocugu olmayan bır suru ınsan var. Dunyanın sonu degıl. Herseyın hayırlısı dıye dusunuyorum.

Bu arada yumurtalarım 20mm ve 21mm dı belirteyim.

geçmiş olsun cnm..ay evet o dr hakkında bende hep öyle duyuyorum..hiç sevmediğim davranış.hastaya anlayışlı davranmaması..allah size tekrar sağlıklı bebek nasip etsin inş.

merhahalar kızlar..bayadır takip edemedim burayı..nasılsınız ? bende durumlar kötü.. tedaviye başlamışdım,herşey iyi gidiyordu,hormonlar iyiydi,yumurta büyümüşdü opu zamanı geldi ve toplndı ama ama boş çıkdı ....3 folikül görünüyordu 1 i alınabilmiş oda boşmuş...çok üzüldüm kızlar ..tüp bebekde neredeyse bütün olumsuzlukları yaşadım..imtihanımız çok ağır..rabbim isyan ettirmesin allah hepimize yardım etsin..

Canım çok üzüldüm ne desek boş, takdir allahın. Keşke bi cihaz olsa yumurtalar boş mu dolu mu onu gösterse o kadar heyecanlarla giriyoruz çıktığımızda dünya başımıza yıkılıyor

maşallah size yanıtınız için teşekkürler ama anlamadığım neden tekrar tüp tedavisi neden dondurulmuşları transfer etmiyorsunuz

çok üzüldüm benimde korkum bu :)

cnm çok sevindim yumurtaların dolu çıkmasına..e2 benimde en son gün 884 dü. 3 folikül görünüyordu biri alınmış ve oda boş çıkmış..sen tedavinde özel bişeyler yaptınmı ne yiyip içdin ? hangi ilaçlar kaç dozda kullanıldı ?

Canım çok üzüldüm ne desek boş, takdir allahın. Keşke bi cihaz olsa yumurtalar boş mu dolu mu onu gösterse o kadar heyecanlarla giriyoruz çıktığımızda dünya başımıza yıkılıyor
evet aynen ..zaten her aşamasında ha bişey olurda iptal olursa yine korkusu vardı..bu seferde boş çıkdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…