bu dediğin online gurub ne? evet rabbim ol derse olcak herşey..ama o donor işi doğru değil islama göre..rabbim hepimize sağlıklı,hayrlı evlatlar versin inş.senin yaşın kaç ? kardesinin adınada çok sevindim.allah tamamınada erdrsin inş.Bide sizinle bsy paylasmak istiyorum umudumuz olsun. Ben yurt disinda yasiyorum burada online grupta rastladihim bi kadin var. bayadir takip ediyorum kadincazi. 38 yasinda, yillardir cocuk icin ugrasiyo. iki sene once iki tup bebek yapiyo transfer asamasina bile gelemiuo. Amh cok dusuk. tek care donor diyo dokotrlar( burada cok yaygin donor kullanimi) oda arkadasinin yumurtasiyla hamile kaldi ve dogurdu kizini. Kizi simdi 13 aylik. Ne bilim ara ara bakardim kadinin kanalina cok uzulurudum aglayarak yapmisti donorlu tup bebek tedavisini. Icimi acitirdi konusmalari sonucta donore karar vermek ne bilim en son asama hani. Noldu tahmin edin bugun bi video koymus kadin hamile dogal yoldan hemde kendi yumurtasi ve esinin spermiyle. vede 38 yasinda. Dha bi kac saat once koymus ve binlerce kez izlenmis. hatta son videosunda diyoki kizimi yalniz birakmak istemiyorum maddi olarak belimizi dogrultunca ki o zaman 40 yaslarima gelmis olacagim, evlatlik almak icin islemleri baslatacgiz diyo, kabullendim artik kendi genlerimden vazgectim diyor. Ve bamm hamile. Sonunda da agayarak mucizelere inanin nolur diyo. (Az ck yabanci diliniz varsaseyredin kanalini youtubedan kanalin adi ttclisamarie). Velhasili arkadaslar kun fe yekun. Rabbim ol derse olacak. Ne amh ne fsh ne rezerv. Ben bu dersi cikardim. Rabbim gozyaslarimizin ve eemeklerimizin karsiligini su mubarek ramazan ayinin hurmetine gani gani versin hepimize. Bu arada kiz kardesimin hamile oldugunu ogrendim dun. Benim rezerv durumum ortaya cikinca oda korkup korunmayi birakmisti belki bende de olur genetiktir diye. Ne mutluk hemen hamile kaldi. Onun adina cok ama cok sevindim benim canim o ne mutlu ona benim gectigim yollardan gecmeyecek. Ama bilemiyorum bi yanim da cok buruk tarif edemiyorum.. Hepinizi allaha emanet ediyor dualarinizi bekliyorum
insallah oyledir cnm cok korkamaya basladim. Ilk defa bu surece girdim. Bu duzensiz adet olayi cok kotuymus. herseyin allak bullak oluyor. Ne cekiyoruz biz vallaCanim benim doktorun soyledigi oyle hemen pat diye menopoza girilmez dedi. Mesela 1 sene surer. Adtelerin duzensilsir bi olur bi olmaz dengen bozukur anlarsin dedi. Bence seninki psikolojik eger gebelik yoksa. Bide eger kist varsa yumurtaliginda ve o kist ostrojen uretiyosa adet olmuyosun yada cok az akinti seklinde oluyo. Benim bu ay oyle oldu. Iki kistim var bi kan tahlili yaptim adetin ikinci gunu e2 500 kusurlerde cikti doktor bu ayi iptal etti ve nerdeyse hic adet olmadim
Onun ustune ben de tupler de yok arkadasimyumurta yetmezliği +kan pıhtılaşması var mı arttıran
İnşallah canım.Sağol. İki tane kondu bahcecide yaptırdım diyarbakirdainş.tutunmuşlardır cnm..kaç embiriyo kondu ? nerede yaptırdınız ?
yokluklar bizi yıldıramaz arkadaşım olacak inşallah ama doktorlarıma cok kızgınım üç tup bebek yaptırdım yaaa birininde mi aklına gelmez ,bunu da telefonda görüştüğüm bir doktorun tavsiyesiyle yaptırmıştım.kan pıhtılaşmasıyla ilgili bir tedavi gördün mü?Onun ustune ben de tupler de yok arkadasim
Arkadaslar bu kan pihtilasmasi olayini cook duyuyorum.. Bu test hamile olmadan da yapilabilir mi ve ne sekilde yapiliyor ..
Pahali bir testmi bira
devlet hastanesinde yaptırabilirsin ,ben epey geç öğrendim baktırmakta fayda var düşüğe neden oluyormuş.Arkadaslar bu kan pihtilasmasi olayini cook duyuyorum.. Bu test hamile olmadan da yapilabilir mi ve ne sekilde yapiliyor ..
Pahali bir testmi biraz bilgi verebilirmisiniz
Can'ım Diyarbakır'daki tüp bebek merkezine güveniyor Musun İstanbul şubeleri çok daha iyi değil miİnşallah canım.Sağol. İki tane kondu bahcecide yaptırdım diyarbakirda
Yok canım diyarbakirdaki bahceciyi hiç bir yere değişmem harika bi doktor ve çok başarılı bi personel ekipleri var kişiyle birebir ilgileniyorlar ve istanbukdaki şubelerine göre diyarbakır daha başarılı :) ben çok memnun kaldımCan'ım Diyarbakır'daki tüp bebek merkezine güveniyor Musun İstanbul şubeleri çok daha iyi değil mi
Şaşırdım doğrusu İstanbul fulyadan daha iyi diyorsun başarı yüzdesini biliyor musun senin transfer başarılı oldu muYok canım diyarbakirdaki bahceciyi hiç bir yere değişmem harika bi doktor ve çok başarılı bi personel ekipleri var kişiyle birebir ilgileniyorlar ve istanbukdaki şubelerine göre diyarbakır daha başarılı :) ben çok memnun kaldım
Henüz test yaptırmadım . Evet daha başarılı olduğunu biliyorum çünkü hasta sayısı az daha çok ilgileniyorlar . Hatta istanbuldan uçakla gelip tedavi olaninida gördüm ardarda transfer olduk. Tutup tutmaması nasip işi öncelikle buna inanırsak daha iyi olur. Kıyaslama yapılacaksa dünyadaki tüm bahcecilerde teknoloji aynı hangisi olursa olsun çok titiz davranılıyor illa istanbula gitmeye gerek yok ki ve bölgenin en iyi doktoru bahcecide su an diyarbakır diye küçük görme milyonluk şehir ve çevrede tek bi bahceci var. Doktorum başarısına guvenilmese koca merkezin başına konulmazdi. Benim tedavim negatif de olsa gene aynı doktorla devam edeceğim. Çünkü eğer tutmadiysa nasip olmadigindandir eksik yada yanlış bişey olduğundan değilŞaşırdım doğrusu İstanbul fulyadan daha iyi diyorsun başarı yüzdesini biliyor musun senin transfer başarılı oldu mu
Evet ya ben de sana katılıyorum bu konuda başarı oranı neye göre yapılıyor insanlar onu bilmiyor bazı hastaları geri çevirip tutma ihtimali yüksek hastayi kliniğe kabul etmek değildir başarı, aklındaki soru işaretlerine cevap bulmak, seni doğru yönlendiren doktora guvenmektir başarı. Arkadaşlar şunu unutmayalım allah istedikten sonra hepsi fasa fiso boş yani biraz da tevekkul etmek lazım hiçbir doktor ben yüzde yuz yaparım bu işi demez diyenden de ben uzaklasirim.Henüz test yaptırmadım . Evet daha başarılı olduğunu biliyorum çünkü hasta sayısı az daha çok ilgileniyorlar . Hatta istanbuldan uçakla gelip tedavi olaninida gördüm ardarda transfer olduk. Tutup tutmaması nasip işi öncelikle buna inanırsak daha iyi olur. Kıyaslama yapılacaksa dünyadaki tüm bahcecilerde teknoloji aynı hangisi olursa olsun çok titiz davranılıyor illa istanbula gitmeye gerek yok ki ve bölgenin en iyi doktoru bahcecide su an diyarbakır diye küçük görme milyonluk şehir ve çevrede tek bi bahceci var. Doktorum başarısına guvenilmese koca merkezin başına konulmazdi. Benim tedavim negatif de olsa gene aynı doktorla devam edeceğim. Çünkü eğer tutmadiysa nasip olmadigindandir eksik yada yanlış bişey olduğundan değil
Eyw dedikleriniz doğru Allah'ın izin vermesi ol demesi zaten herşeyden önce gelir tevekkül diyeceksen tevekkül edersin ama onun şartı önce elinden geleni yapmaktır zaten nasibinde varsa Türkiye'nin en kötü dr una da gitsen olur yada bu açıdan bakarsak doğal da olur bir de gerçekleri de görmek lazım evet başarılı dr vardır başarısız da dr vardır Türkiye'nin doğusu ile batısındaki hastaneler de koşullar da dr lar da farklıdır tabiki bAtı çok çok çok daha iyidir ve dr un başarı oranı da vardır operasyonlarında az hata yapması doğru teşhisler yapması vs Böyle bir gerçeklik varsada çaba gösterip işinin ehlini bulmak da tevekkülün bir parçası olur çünkü Allah senin bu konuda çabalamanı istiyordur bu da senin bir imtihanındadır Dr un yüzde yüz başarı vermesini tabikide aklı salim herkes kabul etmez Herkese HAyırlı RamazanlarEvet ya ben de sana katılıyorum bu konuda başarı oranı neye göre yapılıyor insanlar onu bilmiyor bazı hastaları geri çevirip tutma ihtimali yüksek hastayi kliniğe kabul etmek değildir başarı, aklındaki soru işaretlerine cevap bulmak, seni doğru yönlendiren doktora guvenmektir başarı. Arkadaşlar şunu unutmayalım allah istedikten sonra hepsi fasa fiso boş yani biraz da tevekkul etmek lazım hiçbir doktor ben yüzde yuz yaparım bu işi demez diyenden de ben uzaklasirim.
Bu mantıkla bakınca yurtdışında tüp bebek başarı oraninin yuzde yuz olması gerek ayrıca burda cabalamayan hiç kimse tanimiyorum çabalıyoruz ki en ufak bi umut isisgi arıyoruz, burda hiç tanımadığımız insanlara yardımcı olmaya çalışıyor onların da bize yardımcı olması için yazisiyoruz, aslında bakış açımız aynı ama şu hayatta sadece bir tek doğru yok ne yazıkki benim arkadaşım istanbul lara kadar gitti 7 kez tüp bebek yaptırdı ama gel gör ki tutunan bebek izmir de benim hiç tercih etmeyeceğim (o zamanlar ) bi doktorda oldu. Bu da herşeyin bi zamanının olduğunu gösterir, demem o ki evet bizler elimizden geleni yapıyoruz ama kabul edelim ki bizim elimizde olmayan seyler de var hayatta allah hakkımizda hayırlı olanı basıp etsin inşallah
Ben isyanbuldaki bahceci ile diyarbakirdaki bahceci arasında zerre farklılık olmadığından adım gibi eminim.ha tutar yada tutmaz o nasiptir. Lakin herkes elinden geleni yapıyordur bu doğu yada batı diye farklılık göstermez. Ben çok memnunum. Hatta istanbul dan bi çok ünlü isimden randevu almıştım.aret kamar.bülent traş beyefendiden. En pahalı hastanelerden hepsiyle de görüştüm ve beni en iyi anlayan in diyarbakirdaki doktor olduğunu farkettim ve onu tercih ettim bu işin ekonomik boyutu hiç umrumda olmadan hemde. Haa bu arada ne diyarbakirliyim nede diyarbakirda yaşıyorum . Sırf oradaki güveni hissettiğim için tedaviye oralara gidiyorum. Ve nasıl aret kamar in ismini duyup istanbula gittiysem zeki Akkum un da ismini duyarak diyatbakira gittim . Ve cok ta memnunum. Ve sunu da ekleyeyim eğer negatif sonuç alırsam ben gene yollara düşüp zeki beyle devam edeceğim. Ona güveniyorum ! Allah hakkımızda hayirlisini versin hepimizindeEyw dedikleriniz doğru Allah'ın izin vermesi ol demesi zaten herşeyden önce gelir tevekkül diyeceksen tevekkül edersin ama onun şartı önce elinden geleni yapmaktır zaten nasibinde varsa Türkiye'nin en kötü dr una da gitsen olur yada bu açıdan bakarsak doğal da olur bir de gerçekleri de görmek lazım evet başarılı dr vardır başarısız da dr vardır Türkiye'nin doğusu ile batısındaki hastaneler de koşullar da dr lar da farklıdır tabiki bAtı çok çok çok daha iyidir ve dr un başarı oranı da vardır operasyonlarında az hata yapması doğru teşhisler yapması vs Böyle bir gerçeklik varsada çaba gösterip işinin ehlini bulmak da tevekkülün bir parçası olur çünkü Allah senin bu konuda çabalamanı istiyordur bu da senin bir imtihanındadır Dr un yüzde yüz başarı vermesini tabikide aklı salim herkes kabul etmez Herkese HAyırlı Ramazanlar
Yanlış anlaşılmasın burda amacımız muhalefet olmak yada tartışmak değil birbirimize yardımcı olmak nice arkadaş varki hamile kalıyo sorunu da yok ama sırf insanlara yardımcı olmak için tecrübelerini paylaşıyor evet bi tane doğru yoktur her şey Zaman'ını bekliyor benim kanaatim sadece diyorum ki elimden geleni yapayım sonra keşke demiyim ama Allah nasip eder belki etmez pozitif olalım karamsar olmayalım bu işte inançlı olan kazanıyor Allah dualarımızı kabul etsin bu güzel günlerin hatrınaBu mantıkla bakınca yurtdışında tüp bebek başarı oraninin yuzde yuz olması gerek ayrıca burda cabalamayan hiç kimse tanimiyorum çabalıyoruz ki en ufak bi umut isisgi arıyoruz, burda hiç tanımadığımız insanlara yardımcı olmaya çalışıyor onların da bize yardımcı olması için yazisiyoruz, aslında bakış açımız aynı ama şu hayatta sadece bir tek doğru yok ne yazıkki benim arkadaşım istanbul lara kadar gitti 7 kez tüp bebek yaptırdı ama gel gör ki tutunan bebek izmir de benim hiç tercih etmeyeceğim (o zamanlar ) bi doktorda oldu. Bu da herşeyin bi zamanının olduğunu gösterir, demem o ki evet bizler elimizden geleni yapıyoruz ama kabul edelim ki bizim elimizde olmayan seyler de var hayatta allah hakkımizda hayırlı olanı basıp etsin inşallah
Hikayenizi 3 negatif sonuc almis birisi olarak aglayarak okudum. Umarim hersey yolundadir, insaAllah hamileliginiz saglicakla devam eder ve saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin Rabbim. İnsaAllah evlat hasreti ceken bizlerede nasip olur bu guzel ani yasamak ve paylasabilmek...Arkadaşlar merhaba ben sizinle aynı zor günleri yaşadım burdaki hikayeleri okuyup umutlanmaya çalıştım.Benim hikayem evlenmeden başladı.28 yaşında nişanlandım adetlerim çok düzenli olduğu halde kontrol amaçlı hormonlarıma baktırdım ve fsh 10 çıktı bir sonraki ay tekrarladık 10,5 çıktı hemen alanında uzman bir doktorla görüştüm amh baktık sonuç 0.8 çıktı. Daha evlenmeden başladım forumları okumaya,tüp bebek tedavisi araştırmaya. Nişanlım durumu hiç önemsemedi benim için çocuk problem olmaz dedi ve evlendik.ilk üç ay denedik her adet olduğumda tedaviye yaklaştığımı biliyordum. Şimdi sakin sakin anlatıyorum ama az göz yaşı dökmedim malesef çok isyan ettim. Daha 3 aylık evliyken aşılama denedik ve sonuç negatif. 4 ay sonra büyük bir umutla tüp bebeğe başladık tedavim boyunca çok yuksek doz tedaviye rağmen sadece 3 yumurta gelişti sadece 1 tane döllendi o da kötü kaliteliydi ve ilk negatifimizi aldık. Ardından inanılmaz bir depresyona girdim. Hayat boyu hep güçlü olmuşumdur kolay kolay yıkılmam sanırdım ama hayatımın en zor günlerini yaşadım. Geceleri ağlayarak uyanıyordum arkadaşlarımın bebeklerini görmek istemiyordum. Sabahları işe gitmek ölüm gibiydi. Ailemin ve eşimin desteğiyle toparlandım. Bir sürü yayın okudum bir sürü vitamin,arı sütü,incir ne duysam uyguladıö ve ikinci tedaviye başka bir merkezle başladım. Bu kez sanırım bana daha uygun bir protokol oldu ve 7 yumurtam gelişti 2 tane 5.gun 1. Kalite embriyo koyuldu. Doktorum ikiz olma ihtimali yüksek dedi ve ben bu sefer hamileyim diye test gunumu beklemeye başladım. Ama test tarihimden 2 gün önce adet oldum ve çok büyük hayal kırıklıgı. o gunu hiç unutmam işten apar topar çıktım yolda ağlamaktan araba kullanamadım yol kenarında nerdeyse 1 saat gözlerimden yaş gelmeyene kadar ağladım.o gece sabaha kadar eşimin kucağında ağlayarak kaldım.ertesi sabah artık isyan etmenin faydasız kolayca hamile kalan kadınlardan nefret etmenin işe yaramadığını ilk kez idrak ettim.Yine bir sürü kür bulup uyguladım ve tuttuk yine tüp bebek merkezinin yolunu. Bu kez 3 yumurtam gelişti.opudan uyandığımda yanımdaki kadının 9 yumurtası vardı ve neden az ultrasonda 15 taneydi diye haykırıyordu tüp bebek tedavisinin en az sansı olan grupta olduğumu biliyordum ama kadına katlanamadığım için yarım saat sonra ağrım olmasına rağmen eve gittim. Ertesi gün embriyolog aradı ve 3üde döllendi dedi. Bana sorarsanız tedavinin rn zor kısmı o telefonları beklemek zaten az olan yumurtaların döllenmesi için hergün dua etmek hep telefonları ellerim titreyerek açtım.sesimin titremesine engel olamadım. Böyle 5 gun geçti 3 yumurtada döllendi 5.gune geldi ikisi transfer edildi ve 1 tanesi dondıruldu. 10 gun sonra bhcg hayatımda işl defa pozitif geldi. 98 sanırım bu benim hayatımdaki en sevdiğim sayı olacak.çok şükür şuanda 10 hafta tek gebeyim. Biliyorum canınızın ne çok yandığını,içinizden uyuduğunuzda bile gitmeyen o yürek ağırlığını.Eşinizin sizi teselli ederken kendinizden çok ona üzülüp kendinizi suçladığınızı. Ama umut etmekten ve denemekten hiç vazgeçmeyin.her tedavi ve her ay çıkan yumurta kalitesi değişebiliyor.Bence en önemlisi tüp bebek merkezinin labaratuar kalitesi. Allah hepimizin yardımcısı olsun tüm dualarım sizinle.inşallah en kısa zamanda isteyen herkesin özelliklede bizim gibi çok çekmiş çok mücadele etmişlerin kucakları bebekleriyle dolar
Merhaba arkadaşım, bu işler yasa bakmıyor maalesef, o yüzden ümidini asla kaybetme. Elinden geleni yap, allahım bu güzel günlerin hürmetine yüzümüzü guldursun inşallahHerkese merhaba,
Benim yaşım 38 ve amh 0.08 ve erken menapoz teşhisi koyuldu ve benimde ümidim malesef az
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?