- 18 Haziran 2016
- 1.218
- 1.155
- 48
Sagol canimBilmiyorum ama ac herzaman iyi isler bence
çok iyi anlıyorum biz üç yıl olmuş uç tup bebek denemişiz sadece geçen ay doğal gebelik oldu o da dış gebelik , yine olur hamile kalabiliyorsun diyor bir turlu yumurta kalitesini ve yaş faktörünü kabullenemiyor ki çok destek olmasına rağmen benim eşim bile böyle , biz işin içinde olduğumuz için biliyoruz ama onlarda okuyup araştırma konusunda eksikler malesef.geçen ay tahlil için doktora gittim, doktor ultrasonda bir hastaya bebeğini gösteriyordu, elleri oluşmuş, bak parmakları filan diyordu. ağlamamak için kendimi zor tuttum..
Benim eşim de beni pek anlamıyor, genç yaşta erken menopoz olur mu diyor hala. ben kendimi ikna ettim artık kabul ettim durumu, lakin o tam olarak kabul etmiş değil. çok bunalıyorum artık. Rabbim bir an önce hepimizi feraha çıkarsın inşallah..
ne güzel soylemişsin inan o tup bebek 15 gunü 15 aya bedel ,zaman nasıl da duruyor gözümde bazen öyle büyüyor ki anlatamam ,bir dahaki ay başlıycaz biz de sanırım ilk denemlerde daha cesaretliydim...Doğru sayfa
Doğru sayfadasın hepimiz aynı dertten muzdaripiz aynı şeyleri yapıyoruz sabır o kadar zor ki her gün gün sayıyorsun hastalanacağn tarihler ezberinde hele tüp bebek süreci onbeş gün yıl oluyor başka çaremiz de yok
devamı olmasa da iki defa pozitif görmüş biri olarak en sonuncusu 6 hafta 5 günlüktü inan hiççç belli olmuyor ikisi de farklıydı birinde hiç belirti yokken diğerinde fena kasık ağrılarım vardı , dinleme bence kendini iyi güzel şeyler düşün güzel bir aydayız dua et biz de edelim sana dua , keyfine bak biliyorum zor ama ben bir daha tup bebek denesem zehir etmiycem o süreyi kendime hamilesin belki şimdi ve iyi seyler düşünmeye ihtiyacınız var ,Allah gönlüne göre versin inşallah.Selam arkadaşlar kaç gündür yazmıyorum yazamıyorum daha doğrusu bende tüp bebek yaptım bu pazartesi transferim oldu 4.gün embriyo ilk tüp bebek deneyimim yum toplajirken çok ağrım olmuştu transfer günü bile ağrım geçmemiş ti neyse hani transfer olduğundaki ağrı tutunma ağrısı diyolar ya benim de vardı ama yum toplama sırasında kalan ağrı dün 4.günüm sabah bi kalktım ne ağrı ne sizi kalmamış acaba bebis gittimi çok uzuldum ağladım kendimi teselli ediyodum olmazsa nasip bi daha yaparım diye ama öyle olmuyo işte bugün 5.gün yine tık yok agridan vucudumda hiç bi değişiklik te yok.tutmadi diuorum ama iğnelerime yine devam ediyorum eğilip kalkmiyo dum şimdi sanki eski ben iyiyim normal mi bu evreleri yaşayanlar varmı benim gibi 3 yum toplandı 2si döllenme çok iyi kalite dediler 1.tanesi transfer oldu ilk günler Karnım da şişiyor du şimdi dümdüz
Ağzını bal yesin emi ınsallah rabbim bu mübarek ayin yüzü suyu hürmetine sana hayırlı evlatlar versin rabbim isteyen herkese tabi.kurban olduğum allahım anne olmayı nasip etsin nasıl bi mutluluktur rabbim nasıl bi histir heralde dünyada tarifi yok rabbim kabul etmicegi duayı yaptırmaz derler allahım ne olur duy bizi ne olur rabbimdevamı olmasa da iki defa pozitif görmüş biri olarak en sonuncusu 6 hafta 5 günlüktü inan hiççç belli olmuyor ikisi de farklıydı birinde hiç belirti yokken diğerinde fena kasık ağrılarım vardı , dinleme bence kendini iyi güzel şeyler düşün güzel bir aydayız dua et biz de edelim sana dua , keyfine bak biliyorum zor ama ben bir daha tup bebek denesem zehir etmiycem o süreyi kendime hamilesin belki şimdi ve iyi seyler düşünmeye ihtiyacınız var ,Allah gönlüne göre versin inşallah.
Canim benimde sorun bindan 7 yil once tip fakultesinde labaroskobi yaptirdiydim endometriozis hastaligi var dediler sebebini dogru durus aciklamadan uzerimden bir sürü tedavi uyguladilar baktik olmuyor bir ozel dr'a gittik tahlilleri gosterdik bana yumurtanin etrafindaki sivi spermi yaktigini soyledilerdi dunyada 4 kiside varsa biri sensin didi dr. Baska bir suru ozele gittim sonunda bunun uzerine 1 ci tüp bebek yaptirdim 7 yumurta kalitesiz olmadi.maddi yönden 3 yil sonra dr gittik yumurta yok erken menopoz dedi acil tup bebek yapilacak dedi gectigimiz 11 ci ayda tüp yaptirdim ilaclarla3 yumurya bulundu orta kalitede bir embriyo trasfer edildi olmadi.iki ay ara verdim nette arastirdim yumurtayi ne cogaltir kaliteli yapar polen, hayit tohumu sifa allahtan dedim kullandim subatta tüp bebek yaptirdim 6 yumurta bulundu ikisi kalitrliydi digerleri normaldi iki tame transfer ettiler cok çok umitliydik çünkü kalitrliydi olmadi...Perimasoli3737 st: 46986772 .!.:Ankarada profosör Türkiye 1.ligine oynuyor dediler herkes çok memnun bu bilgilere güvenip gdyrm valla inşaallah iyi olur bana hemen tup bebek dedi szin sorununuz neydi canm
Allahım insallah ilk önce sabır versin inşallah nasip eder sanada ınsallah bizlere de Azminé hayran kaldım maşallah canım ne guselCanim benimde sorun bindan 7 yil once tip fakultesinde labaroskobi yaptirdiydim endometriozis hastaligi var dediler sebebini dogru durus aciklamadan uzerimden bir sürü tedavi uyguladilar baktik olmuyor bir ozel dr'a gittik tahlilleri gosterdik bana yumurtanin etrafindaki sivi spermi yaktigini soyledilerdi dunyada 4 kiside varsa biri sensin didi dr. Baska bir suru ozele gittim sonunda bunun uzerine 1 ci tüp bebek yaptirdim 7 yumurta kalitesiz olmadi.maddi yönden 3 yil sonra dr gittik yumurta yok erken menopoz dedi acil tup bebek yapilacak dedi gectigimiz 11 ci ayda tüp yaptirdim ilaclarla3 yumurya bulundu orta kalitede bir embriyo trasfer edildi olmadi.iki ay ara verdim nette arastirdim yumurtayi ne cogaltir kaliteli yapar polen, hayit tohumu sifa allahtan dedim kullandim subatta tüp bebek yaptirdim 6 yumurta bulundu ikisi kalitrliydi digerleri normaldi iki tame transfer ettiler cok çok umitliydik çünkü kalitrliydi olmadi...
Sindide zaten kiloluydum iki tupten 7 kilo aldim camur gibi üzerime yapisti atmaya calisiyorum en az 20 kilo verip 4 cu tüpü denicegim.. rabbim bu aylar hurmetine efendimiz s.a.v. hurmetine bizede saglikli sihhatli evlatlar nasip etsinnn inş.
2.gün transfer edildi, 2 adet 4 hücreliydi, embriyoların güzel demişlerdi ama 5.güne gidip pgt yapılmayan embriyonun kaliteli olduğuna inanmıyorum artık, hani döllenip bölünme var diye demişlerdi belki de.. bir de en başında dr çok küçükler diyip duruyordu, sanırım reglin 2. günü 3-9 mm olan folikülleri görüp sayıyorlarmış...Selam Can'ım benim de transferim 1 temmuzda. Senin transfer edilen embriyon kaçıncı kaliteydi merak ettim embriyo kalitesine bağlıyorum diyince.
çok iyi anlıyorum biz üç yıl olmuş uç tup bebek denemişiz sadece geçen ay doğal gebelik oldu o da dış gebelik , yine olur hamile kalabiliyorsun diyor bir turlu yumurta kalitesini ve yaş faktörünü kabullenemiyor ki çok destek olmasına rağmen benim eşim bile böyle , biz işin içinde olduğumuz için biliyoruz ama onlarda okuyup araştırma konusunda eksikler malesef.
İnşallah canım rahat ol Allaha tevekkül et hazinesi bol verir inşallahİnşallah bebisim benledir bizim sinavimizda bu allahım banada nasip etsin istiyorum anneler ne şanslı canları var inşallah benimde canım olur yikilmaktan korkuyorum çok
canım benim 3 gün emriyosuydu biri 8 hücreli biri 6 hücreliydi 2 gün dondurulmuştu transferden bir gün önce cözündü bir gün gelişimleri izlendi üç taneden ikisi gelişimi devam etti transfer oldu amh 3 yıl önce 0.16 fsh 60 buna ramen bir tane mucizem tutundu ne 5 gün beklendi nede pgt yapıldı Allahım ol desin yeterki canım sen elinden geleni yap gerisi Allaha bırak tevekül et..inş sağlıklıda alırım meleğimi kucağıma..Allah var uutsuzluk yokkk..2.gün transfer edildi, 2 adet 4 hücreliydi, embriyoların güzel demişlerdi ama 5.güne gidip pgt yapılmayan embriyonun kaliteli olduğuna inanmıyorum artık, hani döllenip bölünme var diye demişlerdi belki de.. bir de en başında dr çok küçükler diyip duruyordu, sanırım reglin 2. günü 3-9 mm olan folikülleri görüp sayıyorlarmış...
Canim benim tanidigim bi cok kisinin amh si 0.16 nin altnda. Benimki 9 ay once 0.60 idi eminim ki simdiye kadar baya bi dusmustur. Bana kalirsa 1 in altindaki her amh oldukca dusuk 0.9 veya 0.1 arasnda ck bi fark yok. Dusun normal deger 3 ten fazla olmasi lazim. Biz her halukarda 1-0 geriden basliyoruz. Bide pgt yi sormussun. Banada dokttor bi kac kere sordu yaptrmk istermsn diye. Amaarkadaşlar yumurta rezerv azlığı olup (amh 0,5 in altında olanlar özellikle), tüp bebek yaptırıp sonucu kimyasal gebelik olan ancak daha sonra sağlıklı gebelik elde eden var mı acaba?
Masllah canim yaa. Ne guzel. Sana katiliyorum rabbim ol derse olacak. Gozunaydin. Bizlerede dua et akline geldikce mubarek ramazan hurmetine rabbim gonlumuzden gecenleri nasip etsin.canım benim 3 gün emriyosuydu biri 8 hücreli biri 6 hücreliydi 2 gün dondurulmuştu transferden bir gün önce cözündü bir gün gelişimleri izlendi üç taneden ikisi gelişimi devam etti transfer oldu amh 3 yıl önce 0.16 fsh 60 buna ramen bir tane mucizem tutundu ne 5 gün beklendi nede pgt yapıldı Allahım ol desin yeterki canım sen elinden geleni yap gerisi Allaha bırak tevekül et..inş sağlıklıda alırım meleğimi kucağıma..Allah var uutsuzluk yokkk..
inşallah canım herkesin bir olmuyor galiba, beslenmene dikkat ediyor muydun mesela ben ekmek, nutella, çikolata, dondurma gibi şeyleri çok tüketiyorum, bir ay dikkat etsem öbür ay salıyorum...canım benim 3 gün emriyosuydu biri 8 hücreli biri 6 hücreliydi 2 gün dondurulmuştu transferden bir gün önce cözündü bir gün gelişimleri izlendi üç taneden ikisi gelişimi devam etti transfer oldu amh 3 yıl önce 0.16 fsh 60 buna ramen bir tane mucizem tutundu ne 5 gün beklendi nede pgt yapıldı Allahım ol desin yeterki canım sen elinden geleni yap gerisi Allaha bırak tevekül et..inş sağlıklıda alırım meleğimi kucağıma..Allah var uutsuzluk yokkk..
Canim benim tanidigim bi cok kisinin amh si 0.16 nin altnda. Benimki 9 ay once 0.60 idi eminim ki simdiye kadar baya bi dusmustur. Bana kalirsa 1 in altindaki her amh oldukca dusuk 0.9 veya 0.1 arasnda ck bi fark yok. Dusun normal deger 3 ten fazla olmasi lazim. Biz her halukarda 1-0 geriden basliyoruz. Bide pgt yi sormussun. Banada dokttor bi kac kere sordu yaptrmk istermsn diye. Ama
Arastirdim pgt aslinda riskli bi islem. Cok ama cok tecrubeli embryologlarin elinde olmasi lazim. Dusun embriyoya biyopsi uyguluyolar b 4-5 hucre cikariyolar ve biopsiye yolluyolar. Kromozom sayisina bakliyor. Genelde 5 . Gun embryosuna uygulaniyor. Bu islem sirasinda embryonun zarar gorme ihtimali yuzde 30 mus. yani kaldiki bizde zaten o kadar embryo cikmiyo bide bozulma ihtimalini goze alamadim ben. Belki zor olur ama deneme yanilma yontemi dha mantkli sanirim.
canım ben beslenmeme hiç dikkat etmezdim sigara kullanıyordum günde 4 tane hamiş kalınca bıraktım..abur cuburum vardı mesella çokta özen göstermezdim canım ne istersen yerdim..diğer tedavilerimde çalışmıyordum çokta kaliteli emriyom olmamıştı 3 tüp bebek negatifim vardı birazda kilom vardı o tedavilerimde.. ben olumsuz tedavilerimden sonra çalışmaya başladım yeni tüp bebek merkeze tedavime devam etmek için kiloda verdim çok hareketli işim vardı sonrası üç tane güzel emriyom oldu doktorum vitamin hapları başlatmıştı tedaviye başlayınca onlarda iyi geldi herhalde..inşallah canım herkesin bir olmuyor galiba, beslenmene dikkat ediyor muydun mesela ben ekmek, nutella, çikolata, dondurma gibi şeyleri çok tüketiyorum, bir ay dikkat etsem öbür ay salıyorum...
canım saolasın herkes bu duyguyu tatsın senin çifter çifter olsun inşallah, önceleri aman bu iş çok zormuş bir tane yeter derken o biraz büyüdüğünde onun için ve kendi egon için ikinciyi istiyorsun..ne güzel bir bebeğin varmış çok sevindim, bilmiyordum tesellin var , daha güçlü daha inançlı olmanı sağlıyordur, hiç olmaması büyük sıkıntı , bir tane olanın ikinci de olur inşallah .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?