- 3 Şubat 2016
- 79
- 69
- 8
- 44
cok geçmiş olsun ama ne kadar da yaklaşmıssın , kalbinin durmasıyla ilgili bir neden söylediler mi? başka bir yerden gitmek de zor Allah hepimize kolaylıklar versin insallah .rica ederim sizinde tedaviniz hayırlı olsun benim 2.denemem ilk denemede tuttu ama 8 haftalıkken kalbi durdu kürtaj oldum.. bende tedaviye başka il den izmir e gidiyorum
mücadelene sabrına hayran oldum doğrusu vazgeçmemişsin ne güzel , mutlaka sen de okumusssundur burda daha düşük amh lerle çocuk sahibi olanlar olmuş ben vakit buldukça geçmiş yılları da okumaya çalışıyorum , eşime dedim ki ne zaman ki bir doktor bana artık hiç umut yok derse o zaman vazgeçerim , eşim de sen başka doktora daha sorarsın diyor en doğal hakkımız sorarız en güzel şekilde de mücadelemizi veririz napalım ağlayıp evde mi oturalım ağlıyorum sızlıyorum duamı edip Allah tan dileyip mucizemi bekliyorum ama vazgeçmiyorum ,sen de geçmemişsin ,mucizelerimiz bir gün gelecek inşallah.İlk 2 yıl düşünmedik aslında.sonra normal Tedaviye başladık bir süre .esimin sperm sayısı düşük çıktı.varikosel ameliyatı oldu .bir sürede öyle geçti.sonra 3 aşılama yapıldı olmadı.tabi bu arada bana sen dede sorun var denmedi malesef.ilaç tedavisiydi asilamalardi derken bana zaman kaybettirmisler. Tüp bebege başladık ve bende 4 yumurta gelişti ve doktorum çok şaşırdı.yasin genç nasıl olur diye.malesef tutmadı. Ve sonra dediler ki senin senin yumurtalık 10 sene ileride.boşuna bana aşılama yapılmış. Bu şekilde baya uzun zaman kaybettim.ikinci deneme 3 yumurta 1 emriyo oluştu yine negatif.sonra ben ara vermek istedim.psikolojik olarak çok yipranmistim.ilaç tedavileri ,yumurtlama takipleri,asilamalar , tüp bebekler derken sadece çocuk sahibi olmak için yaşıyordum sanki.uzak kaldım birkaç yil. Yine düşüncem den cikaramasamda.artık dedim ki tamamdir tedaviye başlayayım.Bu seferde durum dahada kotulesmis sanırım.amh birkaç yıl önce 0.7 di.fsh falan hepsi normal.şimdiki doktorum amh yenilemek istemedi.durum belli moral bozmaya gerek yok dedi.
Mucizen en kısa zamanda gobusunde sonrada kucağında olsun İnşallah. Aglasakda sizlasakda anne olma özlemi mücadele ye devam etmemizi sağlıyor.herkes için dua ediyorum.isteyen herkes o duyguyu yaşasın.Dua edeceğiz elimizden geleni yapacağız. Bu yol uzun ve yıpratıcı bir yol.arada vazgecsekde aglasak cildirsakda düşe kalka devam umudumuz bitene kadar.mücadelene sabrına hayran oldum doğrusu vazgeçmemişsin ne güzel , mutlaka sen de okumusssundur burda daha düşük amh lerle çocuk sahibi olanlar olmuş ben vakit buldukça geçmiş yılları da okumaya çalışıyorum , eşime dedim ki ne zaman ki bir doktor bana artık hiç umut yok derse o zaman vazgeçerim , eşim de sen başka doktora daha sorarsın diyor en doğal hakkımız sorarız en güzel şekilde de mücadelemizi veririz napalım ağlayıp evde mi oturalım ağlıyorum sızlıyorum duamı edip Allah tan dileyip mucizemi bekliyorum ama vazgeçmiyorum ,sen de geçmemişsin ,mucizelerimiz bir gün gelecek inşallah.
Bana Umut verende o yeniden denemek ınsallah yeniden başlıcam tup bebeğe ıkinciyi ınsallah olumlu olur rabbim ınsallah hepimizin olur pozitifCanim umut etmekten baska caremiz yok galiba.kucagimiza alana kadarda allah umutlarimizi hayallerimizi kaybettirmesin.ilkinde negatif olunca insan bi sok yasiyo galiba farkina varamiyo bazi seylerin.bende oyleydim uzuldum ama sanki cabuk kabullendim.simdi ikinciye basliyorum.ama bu sefer negatif olursa galiba ozaman daha cok uzulurum gibime geliyor..
İnsan bu konudan vazgeçer mi hiç en ufak bir umudu olsa yine peşinden koşar çocuktan bahsediyoruz ne araba ne de ev Hayatımızın dünyamızın anlamından Rabbim bizi sınamasın çocuksuzlukla insanların bakışı nı geçtim işte bunlar kısır acıyarak bakmalarını bisürü şey sanki bebeğim olmadan her şey eksik bekliyoruz Can'ımız eksikmücadelene sabrına hayran oldum doğrusu vazgeçmemişsin ne güzel , mutlaka sen de okumusssundur burda daha düşük amh lerle çocuk sahibi olanlar olmuş ben vakit buldukça geçmiş yılları da okumaya çalışıyorum , eşime dedim ki ne zaman ki bir doktor bana artık hiç umut yok derse o zaman vazgeçerim , eşim de sen başka doktora daha sorarsın diyor en doğal hakkımız sorarız en güzel şekilde de mücadelemizi veririz napalım ağlayıp evde mi oturalım ağlıyorum sızlıyorum duamı edip Allah tan dileyip mucizemi bekliyorum ama vazgeçmiyorum ,sen de geçmemişsin ,mucizelerimiz bir gün gelecek inşallah.
Valla cnm ben doktora gittim smear testi yaptilar kan aldilar bakicaklar. Allah bullak oldum bir aydir masallah regliyim.Gelsin diye hep ediyorum.Simdide gitsin diye dua ediyorumReglin her çeşidini yaşadım canımaz geldi erken geldi bazen geç kaldı olabiliyor yani sıkma canını hava degisimindendir ama bi gorunseydin keşke doktora, aslında yediklerimiz de etkiliyo bi keresinde her allahın günü bi tane nar yedim bi hafta boyunca o ay adetim bitmek bilmedi ilaçla ancak kesildi, ben naapayim canım adet olmayı bekliyom pazartesi kontrolümüzde var bayrama denk gelmesin diye dua ediyom sen nasılsın
Spastik kaldık iyiceValla cnm ben doktora gittim smear testi yaptilar kan aldilar bakicaklar. Allah bullak oldum bir aydir masallah regliyim.Gelsin diye hep ediyorum.Simdide gitsin diye dua ediyorum
Okuyunca nasıl mutlu oldum anlatamam canım.Rabbim kucağına almayı nasib etsin.Hayırlı uğurlu olsun..canım benim 3 gün emriyosuydu biri 8 hücreli biri 6 hücreliydi 2 gün dondurulmuştu transferden bir gün önce cözündü bir gün gelişimleri izlendi üç taneden ikisi gelişimi devam etti transfer oldu amh 3 yıl önce 0.16 fsh 60 buna ramen bir tane mucizem tutundu ne 5 gün beklendi nede pgt yapıldı Allahım ol desin yeterki canım sen elinden geleni yap gerisi Allaha bırak tevekül et..inş sağlıklıda alırım meleğimi kucağıma..Allah var uutsuzluk yokkk..
Okuyunca nasıl mutlu oldum anlatamam canım.Rabbim kucağına almayı nasib etsin.Hayırlı uğurlu olsun..
Ben varim canim. 3 mini tup bebek yaptim 7 ayda. Toplamda 7 embryo olustu donduruldu. Bu ctesi ilk transferim var. yani cok iyi kalite degiller. Cok umutlu degilim acikcasi bilemiyorum yinede rabbim bilir. Bnm amh cok dusuk fsh coook yuksek oldugu icin sadece clomen verdi doktor. Ben yurt disindayim. Burada bi kac yer beni kabul etmedi imkansiz dediler. Bide basari oranlarini dusurmek istemediler. Simdiki gittgm doktoru buldum. Oda sadece naturel ve mini tup yapiyo baska bsy yapmiyo. Ama cok hatta asiri yogun bi klinik bole ne bilim cok ilgilenemiyolar cok bilgi vermiyolar kafam karisik moralim bozuk acikcasi. Elim mahkum oldugu icin buraya gidiyorum ama icimden bi his bu transferin gumburtiye gideceginisoyluyor. Zaten bu rakamlarla benim sansim normal tuple imkansiz. Eger basari elde edemezsem baska beni kabul edecek yer yok yine bu klinige devam etmek istemiyorum. Yasim 34 olacak yakinda. Bi cocugum var 5 yasnda. Ama kardessiz kalacaga benziyo. Bilemiyorum henuz basari elde etmedim ben mini tuple ama inan nirmal tuplede cok bi sans yok. Bari mini tup yapayimda ilac ve extra masraftan kacayi diye dusundum. Normal tuplede en fazla 4-5 yumurta cikiyo inan mini ile de ole cikiyo yani bnm en azindan oyle oldu. Allah yolunu acik etsin ins iyi tecrubeli bi doktora denk gelirsin.Kızlar aranızda rezerv düşüklüğünden dolayı klomenle ya da az ilaçla mini tüp bebek deneyen var mı??
Ben 2 tedavi gördüm gonal f ler menegonlar ilkinde 7 diğerinde 4 yumurta toplandı ikisinde de 5. Gün emriyosu transfer edildi ilkinde kimyasal ikincisinde 7. Haftada düşük oldu.. Doktrumu değitrdm bu daha düşük dozda ilaç kullanıcaz yanında da klomen dedi. Daha kaliteli yumrta elde etmeye çlışıcaz dedi. Ama havuz sistemi düşünmüyor bir iki ne çıkrsa onunla devam edicez yola.. Çok ümitsizsn lütfen böyle yapma o kadar emeğine yazık. Allah büyük ne imkansz gördüklerimizi nasip ediyor.. Fsh kaç acaba sizin?? Benim yaş 28 fsh 12.4.. İnşallahh bu son tedavilerimiz olur yavrularımıza kavuşuruzBen varim canim. 3 mini tup bebek yaptim 7 ayda. Toplamda 7 embryo olustu donduruldu. Bu ctesi ilk transferim var. yani cok iyi kalite degiller. Cok umutlu degilim acikcasi bilemiyorum yinede rabbim bilir. Bnm amh cok dusuk fsh coook yuksek oldugu icin sadece clomen verdi doktor. Ben yurt disindayim. Burada bi kac yer beni kabul etmedi imkansiz dediler. Bide basari oranlarini dusurmek istemediler. Simdiki gittgm doktoru buldum. Oda sadece naturel ve mini tup yapiyo baska bsy yapmiyo. Ama cok hatta asiri yogun bi klinik bole ne bilim cok ilgilenemiyolar cok bilgi vermiyolar kafam karisik moralim bozuk acikcasi. Elim mahkum oldugu icin buraya gidiyorum ama icimden bi his bu transferin gumburtiye gideceginisoyluyor. Zaten bu rakamlarla benim sansim normal tuple imkansiz. Eger basari elde edemezsem baska beni kabul edecek yer yok yine bu klinige devam etmek istemiyorum. Yasim 34 olacak yakinda. Bi cocugum var 5 yasnda. Ama kardessiz kalacaga benziyo. Bilemiyorum henuz basari elde etmedim ben mini tuple ama inan nirmal tuplede cok bi sans yok. Bari mini tup yapayimda ilac ve extra masraftan kacayi diye dusundum. Normal tuplede en fazla 4-5 yumurta cikiyo inan mini ile de ole cikiyo yani bnm en azindan oyle oldu. Allah yolunu acik etsin ins iyi tecrubeli bi doktora denk gelirsin.
Yasim 33 fsh 16 canim. 7 ile baslamistim 16 ya kadar devamli olarak artti.oyle rabbime guveniyorum elbet vardir bi plani diyorum ama iste zor be gulum bizim durum cok zor.Ben 2 tedavi gördüm gonal f ler menegonlar ilkinde 7 diğerinde 4 yumurta toplandı ikisinde de 5. Gün emriyosu transfer edildi ilkinde kimyasal ikincisinde 7. Haftada düşük oldu.. Doktrumu değitrdm bu daha düşük dozda ilaç kullanıcaz yanında da klomen dedi. Daha kaliteli yumrta elde etmeye çlışıcaz dedi. Ama havuz sistemi düşünmüyor bir iki ne çıkrsa onunla devam edicez yola.. Çok ümitsizsn lütfen böyle yapma o kadar emeğine yazık. Allah büyük ne imkansz gördüklerimizi nasip ediyor.. Fsh kaç acaba sizin?? Benim yaş 28 fsh 12.4.. İnşallahh bu son tedavilerimiz olur yavrularımıza kavuşuruz
Estf canim al benden de o kadar. Inan senden farkim yok. Bundan sonrasi icin ne yapacagima dair en ufak bi planim fikrim yok. Allahu alem.Teşekkürler canım, açıklamaların çok yol gösterici oluyor bana...
Benim okuduklarımdan 3o lu yaşlarda olan, 7-8 folikülü olan, amh 0,8 civarında olan yumurtaları hormonla büyümeyen, döllenemeyen arkadaşlar da var; amh 0,3 ün altında olup bir yumurtası görülüp hamile kalanlar da var... Ama mucize gibi bunlar sayı olarak çok az kişi gibi geliyor.
Keşkelerle yaşıyorum, geçen sene haziranda başladığım diyeti 15 günde bırakmasaydım, 3 ay yapsaydım, akapunktur ile destekleseydim, sık ilişki olsaydı doğal yoldan elde ederdim belki, o zaman her iki tarafta iki üç folikül vardı, 21. gün progesteron tahlilim 12.3 çıkmıştı.
Bir diyorum regli olunca doktora gideyim, beni 3 ay takip etmesini, nispeten daha fazla sayı ve daha büyük oldukları bir zamanda bir kere daha tüp deneyebileceğimi söyleyeyim diyorum...
Bir diyorum doğal yoldan uğraşayım, akapunktur yapan birini bulayım, sıkı bir diyet listesi yapayım 3 ay uygulayayım
Bir diyorum bir çocuğum var bırakayım bu işleri ama menapoz korkusu sarıyor bir taraftan...
5 dakikalık bir işlem. Ama narkozdan uyanmak uzun sürüyor. Yarim saate ayilan da var. 2 saat sonra ayılanda. Bünye meselesiArkadaslar yumurta toplama anestezi alrinda yapiliyor sanirim kac dk suruyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?