- 22 Eylül 2011
- 949
- 1.233
- 133
Ben de kullandım saizen iki kutu sonra ise yaramadığını düşündü herhalde dr um kesti ilacı,bu ay tüp bebek tedavisine başlayınca bi kutu daha yazdı puregonla merionel in yanına bakalım neler olacakÇok sağol, bekliyorum.
Anladım ki, bizim durumlarda standart tedavi yaramıyor fazla. Farkli yolları deneneyen, kişisel yaklaşan dokoru bulmak çok çok oğnemli. Çunku standart tedaviler dolu yumurtalar için...
ben kullandım canım yanlış hatırlamıyorsam 1 adet falan geçtikten sonra saizen iğne kullanmaya başladım gün aşırı. önce vitamin takviyesi yaptı bi sürü ilaç kullandım vs... saf arı sütü de kullandım ama 2 opu oldum ve her toplamada 2 şer tane yumurtam orta kalite embriyo oldu.(1.toplamada 3 taneyle girdik 2 taneyle çıktık ve döllendi şükür, 2.opu da 4 taneyle girdik 2 tane embriyo oluştu) şükür buna da hiç döllenme olmayadabilirdi inşallah şimdi sıkı sıkı tutunmasında kaldı rabbim nasip eder hepimize inşallah....şimdi gördüm ben izmirde tedavi görüyorum istanbul diye sormuşsunuz çok pardon..
Canım benim yumurta rezervim bitmiş neredeyse hangi doktora gittiysem yumurta adedi arttırıcı bir tedavi sunmadılar. Sadece biesteron veriyorlar o kadar.http://www.kadinlarkulubu.com/basari-hikayeleri/kuzey-karanin-annesi-anlatiyor/
yumurta arttırılamıyorsa bu bayanın yumurtan yok denmesine ragmen nasıl oluyorda 19 adet yumurta verebiliyor OPU da o zaman????????? yumurta adedi de arttırılabilir bence.....
Bu arada benim arkadaşım 40 yaşında fsh 53 ve amh yani yumurta rezervi 0.01 ile kendiliğinden hamile kaldı. Hamilelik olabiliyor tek bir yumurta ile bile ama yumurta üretimini sağlaması için bir tedavi yokhttp://www.kadinlarkulubu.com/basari-hikayeleri/kuzey-karanin-annesi-anlatiyor/
yumurta arttırılamıyorsa bu bayanın yumurtan yok denmesine ragmen nasıl oluyorda 19 adet yumurta verebiliyor OPU da o zaman????????? yumurta adedi de arttırılabilir bence.....
peki nasıl oluyorda yumurtan yok denilen bir kadın 19 yumurta verebiliyor?Canım benim yumurta rezervim bitmiş neredeyse hangi doktora gittiysem yumurta adedi arttırıcı bir tedavi sunmadılar. Sadece biesteron veriyorlar o kadar.
Bu arada benim arkadaşım 40 yaşında fsh 53 ve amh yani yumurta rezervi 0.01 ile kendiliğinden hamile kaldı. Hamilelik olabiliyor tek bir yumurta ile bile ama yumurta üretimini sağlaması için bir tedavi yok((
anlıyorum mutlaka bilimsel olarak kanıtlanmısları bize söylüyorlar ama benim anlamadıgım su hali hazırla 3-4 yumurtası olan bir kadın bazen 7-8 yumurta çıkarabiliyor ? artmıyorsa bunlar sabit kalmaz mı yada azalması gerekmezmi onu anlamıyorum...
Canım ben de okudum ama bu hikayenin başında erken yumurta rezervi azlığından bahsetmiş ama daha sonra OHSS olduğunu yazmış buda yumurtaları fazla olanlarda oluyor genelde. Hikayenin başı ile sonu bence de farklı biraz.
Hikayenin başında;
"Eşimle 2006’da tanıştık, 1 sene sonra büyük bir aşkla evlendik. Henüz 21 yaşındaydım, herşey tozpembe çok güzeldi, hiç çocuk planı yoktu. Fakat eşim 35 yaşında oluduğu için çok da geç kalmak istemiyorduk. İlk sene hiç düşünmedik, ikinci senemizde düşündük fakat olmadı. Doktora gitmeğe karar verdiğimizde bizi şaşırtan bir gerçekle karşılaştık. Hiç yumurtam yoktu! Çeşitli takipler yapıldı, ilaçlar alındı derken maddi manevi kayıplar yaşadık ama bir türlü sonuca ulaşamadık." demiş
Hikayenin sonunda
"Doktorum muayene ettiğinde, OHSS (ovarian hiperstimulasyon sendromu) yaşadığımı söyledi. Yumurta toplama sonrası çok yumurtası olan hastalarda görülen bir sendrom olduğunu, bunun için ufak bir operasyonla beni rahatlatacağını belirtti. O anda ağzımdan çıkan tek söz, “kurtarın beni” demek oldu. Yüksek şiddette geçirdiğim için, hemen damar yolu açıldı ameliyata aldılar ama hamileydim!!!!"
demiş.. Yani bence burada bir kopukluk var.
Canım benim yumurta rezervim bitmiş neredeyse hangi doktora gittiysem yumurta adedi arttırıcı bir tedavi sunmadılar. Sadece biesteron veriyorlar o kadar.
peki nasıl oluyorda yumurtan yok denilen bir kadın 19 yumurta verebiliyor?
arkadasim ilk tedavimde tek yumurta ikinci de 3 ucuncu de 8 yumurta oldu 2si olgunlasti. kullanilan ilaclar sadece o ay uretilen yumurtanin buyumesine neden olur. erken menapozdurumunda dogal tup bebek denenmesinin en onemli nedeni de budur. zaten tek yumurta vardir mesela ilaca gerek yoktur. bizim durumumuz infertiliteye bile girmiyor aslinda kendiliginden olma sansi bile var. yumurta sayisi arttirilamaz o hikayeyi ben de okumustum o kisinin kendi blogu da var oradan buradan topladigi bilgileri bilimselmis gibi yayinliyor cok kaale alinmamasi gerekiyor. buyuk ihtimal ilk tedavide yanlis teshis koyuldu ona.kandırmaca mı diyorsunuz yani? pffff Yani demek istedigim su bilmediğim için soruyorum...diyelim ben normal kontrole gittim 3-4 yumurtam görünüyo ve yum.rezv azlıgı var dedi ilaçlarla bu 7-8 olamıyor mu?
ne kadar guzel anlatmissin. malesef durum aynen de senin dedigin gibi az rezervle dogmusuz biz...azrass
Canım her ay yumurta üretimi farklı olabilir yani bu ay 3-4 görünebilir bir sonraki ay 7 görünebilir bu değişebiliyor ay ay.
Neticede her bayanın yumurta rezervi doğuştan belli ve bu zamanla azalıyor ve tamamen bittiğinde menapoza girmiş oluyorsun maalesef.
Bazı kadınlarda doğuştan diğer bayanlara göre yumurta sayısı daha az olabiliyor bu biyolojik bir durum veya yaşam şartları da bazen etkili olabiliyor bu süreci hızlandırmada.
Mesela sen kendindeki yumurta rezervini öğrenmek istiyorsan AMH testi diye bir test var kandan yapılan. Bu test sana mevcut yumurta kapasiten hakkında bilgi veriyor. Normal değerlerin altında çıktıysa tehlike çanları çalıyor demektir.
Benim kapasitem tamamen bitmemiş ama normal bir bayandan çok daha az oluyor yumurtam.
Normal olarak her ay sağ ve solda 6-7'şer tane en az yumurta görülmesi gerekiyor mesela ama ben de 2-3 tane en fazla oluyor.
Bu her adet döneniminde yenileniyor. O ay olan yumurtalardan en fazla baskın olanı belli bir milime gelince çatlıyor ve hamilelik gelişiyor diğerleride yok oluyor.
Sonra bir daha ki ay yine aynısı oluyor.
arkadasim ilk tedavimde tek yumurta ikinci de 3 ucuncu de 8 yumurta oldu 2si olgunlasti. kullanilan ilaclar sadece o ay uretilen yumurtanin buyumesine neden olur. erken menapozdurumunda dogal tup bebek denenmesinin en onemli nedeni de budur. zaten tek yumurta vardir mesela ilaca gerek yoktur. bizim durumumuz infertiliteye bile girmiyor aslinda kendiliginden olma sansi bile var. yumurta sayisi arttirilamaz o hikayeyi ben de okumustum o kisinin kendi blogu da var oradan buradan topladigi bilgileri bilimselmis gibi yayinliyor cok kaale alinmamasi gerekiyor. buyuk ihtimal ilk tedavide yanlis teshis koyuldu ona.
ne kadar guzel anlatmissin. malesef durum aynen de senin dedigin gibi az rezervle dogmusuz biz...
arkadasim ilk tedavimde tek yumurta ikinci de 3 ucuncu de 8 yumurta oldu 2si olgunlasti. kullanilan ilaclar sadece o ay uretilen yumurtanin buyumesine neden olur. erken menapozdurumunda dogal tup bebek denenmesinin en onemli nedeni de budur. zaten tek yumurta vardir mesela ilaca gerek yoktur. bizim durumumuz infertiliteye bile girmiyor aslinda kendiliginden olma sansi bile var. yumurta sayisi arttirilamaz o hikayeyi ben de okumustum o kisinin kendi blogu da var oradan buradan topladigi bilgileri bilimselmis gibi yayinliyor cok kaale alinmamasi gerekiyor. buyuk ihtimal ilk tedavide yanlis teshis koyuldu ona.
Merhaba ,tek yumurta , 3 yumurta ve 8 yumurta .....Çok güzel artmış toplanan yumurtalar ...8 yumurta toplanmasından evvel destekleyici bir şeyler yaptınız mı?Çeşitli vitamin,omega3,coenzim q10 veya bitkisel kür gibi şeyler kullanmış mıydınız? Normal usg de iki yumurtalıktaki toplam folikül sayınız kaçtı acaba ve yaşınız kaç ? Ay ne çok soru sordumkusura bakmayın ....
Benim Amh yaşıma göre oldukça iyi düzeyde iken toplanan yumurta sayım ise az .....Bu açıdan cevaplarınız benim için önemli ....Yanıtlayabilirseniz sevinirim...
Merhaba ,tek yumurta , 3 yumurta ve 8 yumurta .....Çok güzel artmış toplanan yumurtalar ...8 yumurta toplanmasından evvel destekleyici bir şeyler yaptınız mı?Çeşitli vitamin,omega3,coenzim q10 veya bitkisel kür gibi şeyler kullanmış mıydınız? Normal usg de iki yumurtalıktaki toplam folikül sayınız kaçtı acaba ve yaşınız kaç ? Ay ne çok soru sordumkusura bakmayın ....
Benim Amh yaşıma göre oldukça iyi düzeyde iken toplanan yumurta sayım ise az .....Bu açıdan cevaplarınız benim için önemli ....Yanıtlayabilirseniz sevinirim...
Süper tebrikler inşallah doğumunuzda güzel geçer darısı bize inşallahMerhaba kızlar,uzuuuunnn süren bir süreci yarın hayırlısıyla tamamlıyorum,bugün son kontrolüm vardı ve yarın sabah 07.30 da çok şükür nefesime kavuşuyoruz...hepiniz için ,bu uğurda uğraşan tüm arkadaşlarım için dua edicem,benim uzuuunnnn hikayemi burda bilen çok arkadaşım var,ve yine bu surecte o kadar güzel haberlere şahit oldum ki ...hepiniz aklımda ve kalbimdesiniz ...bizdende dualarınızı eksik etmeyin...ve hiç vazgeçmeyin,önce Allah'a sonra doktorunuza güvenin....inanın bir gün olacak hayırlısıyla...ben bunun canlı bir örneğiyim ...1,5 yılda ...6 opuda çıkan tek yumurtam vardı ve yarın inşallah kucağımda,sabredin sizinde mucizeniz gelecek ...o an hepinize dua edeceğim.
Size tanımasam da dua edeceğim Rabbim yardımcınız olsun. Su gibi aksın zaman yarın ve meleğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.. Darısı bizim başımıza..Merhaba kızlar,uzuuuunnn süren bir süreci yarın hayırlısıyla tamamlıyorum,bugün son kontrolüm vardı ve yarın sabah 07.30 da çok şükür nefesime kavuşuyoruz...hepiniz için ,bu uğurda uğraşan tüm arkadaşlarım için dua edicem,benim uzuuunnnn hikayemi burda bilen çok arkadaşım var,ve yine bu surecte o kadar güzel haberlere şahit oldum ki ...hepiniz aklımda ve kalbimdesiniz ...bizdende dualarınızı eksik etmeyin...ve hiç vazgeçmeyin,önce Allah'a sonra doktorunuza güvenin....inanın bir gün olacak hayırlısıyla...ben bunun canlı bir örneğiyim ...1,5 yılda ...6 opuda çıkan tek yumurtam vardı ve yarın inşallah kucağımda,sabredin sizinde mucizeniz gelecek ...o an hepinize dua edeceğim.
Allah sağlıkla sıhhatle kucağına al inşallah herkese umut olsun. Allah yardımcın olsun.Merhaba kızlar,uzuuuunnn süren bir süreci yarın hayırlısıyla tamamlıyorum,bugün son kontrolüm vardı ve yarın sabah 07.30 da çok şükür nefesime kavuşuyoruz...hepiniz için ,bu uğurda uğraşan tüm arkadaşlarım için dua edicem,benim uzuuunnnn hikayemi burda bilen çok arkadaşım var,ve yine bu surecte o kadar güzel haberlere şahit oldum ki ...hepiniz aklımda ve kalbimdesiniz ...bizdende dualarınızı eksik etmeyin...ve hiç vazgeçmeyin,önce Allah'a sonra doktorunuza güvenin....inanın bir gün olacak hayırlısıyla...ben bunun canlı bir örneğiyim ...1,5 yılda ...6 opuda çıkan tek yumurtam vardı ve yarın inşallah kucağımda,sabredin sizinde mucizeniz gelecek ...o an hepinize dua edeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?