Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Dun transferim yapildi. Insallah ben de basarili olacagim. Izmirde oturuyorum. 2 asilama 1 tüp yapildi. Ama sonra izmir'den kalkip Denizli ye Doc. Dr. Yunus Aydin 'a gitmeye basladim.
Evet rezervlerim iyi degil. Bir onceki izmirdeki tup denememde 1 adet 2. kalite gelismisti. Ama bu kez icim rahat. 3 tane 1. kalite dollenen embriyom oldu. Gonul rahatligi, guven duymak cok onemli bu surecte. Doktorunuzun elinden geldigini ve hatta cok okuyip calisip daha da fazlasini yaptigini bilmek insanin icini rahatlatiyor.
Sonuc ne olursa olsun bu kez fazlasiyla her sey yapildi diyorsun. Simdi transfer sonu bekleme surecindeyim.
Doktorumdan cok memnun kaldim.
Ben calisan birisi olarak Izmir'den Denizli'ye gittim. Inanin cok zor olmuyor.
Benim gibi zor durumda olan cok insan var biliyorum. Bu sebeple Doc Dr Yunus Aydin 'i gonul rahatligiyla tavsiye ediyorum.

Merhaba,öncelikle umutsuzluğa kapılma burada çok düşük değerlerle hamile kalanlar oldu. Benim iki tedavide de döllenme oldu. Birincisinde 3 embriyo döllendi 1 tanesi kaliteliydi o transfer edildi.İkincisinde 5 embriyo döllendi 2 tanesi 1.kalite 1 tanesi 2 kalite üç tane transfer edildi. Artanlar kalitesizdi.Benim tek tüpüm tıkalıydi şimdi başka dr.a gittim o da tıkalı tüp sızıntı yaptığı için negatif olmuştur dedi hatta açık olanda da sızıntı var dedi laparoskopi olmam gerekiyormuş. Kafama karman çorman anlayacağın. İşin garibi benim tüp bebek yapan dr.neredeyse % 100 olur gibi konuştu benimle çünkü rahim duvarı içi falan çok iyi demişti. Her şey nasip kısmet Allah nasip ederse olur, etmezse ne yaparsak yapalım olmaz maalesef. Şuan dinlenmedeyim kendimi maddi manevi hazır hissettiğimde tekrar başlayacağım.İnşallah senin tedavin güzel olur ve pozitif sonuçlanır :) Allah yardımcın olsun.

Insallah o yumurta "altin yumurta"ndir ve sana bebis olur.

Benimde 1 tupum tikaliydi ilk tup bebek negatif oldu..sonra laporoskopi oldum sizintili kanal iptal edildi. 2. Denemede kizim oldu..simdi 5. Denemedeyim 5 yumurtam vardi 4u toplandi 3u dollendi 2 tane 1. kalite 1 tane 2. Kalite toplam 3 embriyo transfer edildi 5 gunum kaldi sonuc bekliyorum. Bence laporoskopi olun diger tedavilerinizi riske atmayin ben 28 yasindayim bende erken rezevr yetmezligi var

Allah emeklerini boşa çıkarmasın inşallah. Güzel sonuçlarını bekliyoruz :)

Benim tıkalı tüp tamamen tıkalı sızıntı falan yok ama yine de zarar verir mi ? Benim tüp bebek dr.vermez dedi iki defa tedavi oldum negatif oldu sonuç.Bir tanıdık dr.a gösterdik hsg yi tıkalı tüpün alınması gerekiyor bir faydası yok zarardan başka dedi tıkalı olması demek orada bir enfeksiyon olduğunu gösterir ve 10 tane kaliteli transfer yapsalarda sonuç değişmez dedi. Laparoskopi olacağım kesin ama Salı günü Bahçeci Erbil Yağmur'a randevu aldım ön görüşme yapacağım nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda çünkü şuan kafam çok karışık vaziyette.Yaşımda geçiyor korkularım artıyor açıkcası

Bize lazim olan zaten 1 yumis. Umudunu kaybetme. Rabbim ol derse olur.

Merhaba Arkadaşlar,
ben de İzmir'de İsrael Aruh' un hastasıyım Nisan ayından beri. İrenbede bir doktora gitmiştim ilk olarak, o da çok iyiydi fakat İsrael bey bana daha profesyonel geldi. Benim durumum biraz kritikti. Yaşım 35 ve rezervim ciddi anlamda azalmıştı. Amh değerim 0.33 idi. Rezerv azlığı olduğu için kendisi bana Mini Tüp bebek yöntemini önerdi, mantıklı geldi bana anlattıkları. İnternette de çok araştırdım, yurtdışı blogları falan okudum ve yurtdışında fazlasıyla kullanılan bir yöntem olduğunu gördüm ki İsrael bey de sürekli yurtdışı konferansları takip edip kendini geliştiren bir doktor. Aslında ilk başta çok umut veren bir tutum sergilemedi. Kendisi çok gerçekçi ve bence doğrusu da bu! Benden 3 ay boyunca yumurta topladı daha az iğne ve daha az ilaçla. Amaç vücudun doğal ürettiği az ama kaliteli yumurtaları biriktirmek. Bir kadının bir kere de verebildği yumurtayı ben ancak 3 defada verebildim. İlk toplamada 4 adet, 2. toplamada 3 adet ve 3. toplamada da 2 adet yumurta elde edildi ve hepsi de döllendi, takibi yapıldı ve embryo haline gelince donduruldular. Yani toplamda 3 ayda 9 yumurta elde ettik ve sıra geldi transfer denemesine! İlk deneme 9 Ağustos'ta , hatta yaş gümümdü, yapıldı. İlk çözülen embryo grubunda bozulma olmuştu 1 tanesinde, başka bir tüpü de çözdü ordan da bir embryo alıp 2 adet yerleştirdi. 12 gün beklemek baya heyecanlı oluyor ve yapılan testte sonuç negatif çıktı. Umudumu kaybetmedim ne de olsa denenecek 5 embryom daha vardı. İkinci denemeyi hemen isteyip istemediğimizi bize bıraktı. Biz de biran önce başlayalım dedik ve yine aynı süreçlerden geçerek bu sefer 5 Ekim'de 2. transferim gerçekleşti! Rahim duvarı kalınlığı çok iyiydi. 3 lü dondurulan bir embryo grubu vardı, onları çözüp yerleştirdi, çözme işleminde hiçbir bozulma olmadı bu sefer ve çok daha rahat bir transfer geçirdim. Aslında 2. transferde konanlar ilk transferdekilere göre daha az kaliteliydi ama SONUÇ POZİTİF:)))) 3 embryodan bir tanesi tutunabilmiş ve şuanda 7 haftadır benimle:)) Kimse kaygılanmasın ve umudunu yitirmesin, ben mini tüp bebek yöntemine inandım ve doktoruma da çok güvendim. Evet kendisi az konuşur ama ne yaptığını çok iyi bilen bir doktor. Hatta kendisini çoğu zaman sempatik de buluyorum!! Şimdlik benden bu kadar, sorularınızı seve seve cevaplarım, bu süreçte hepinize kolaylıklar diliyorum!

Oh ne güzel,maşallah hayırlı olsun. :) Allah sağlıkla kucağınıza almayı bizlere de bu güzel duyguyu yaşamayı nasip eder inşallah.

Hayirli ugurlu olsun canim.
Mini tup bebekte hic hap da kullanmadiniz mi?
Bana da yapildi bu tedavi 2 defa ama klomen ictim. Bazi tedavilerde hap bile kullanilmiyor,sizinki de boyle miydi?

Embriyolariniza genetik test yapildi mi?

Bir de beslenme konusunda neler yaptiniz?

Seve seve cevaplarim dediginiz icin sordukca sordum

Oh ne güzel,maşallah hayırlı olsun. :) Allah sağlıkla kucağınıza almayı bizlere de bu güzel duyguyu yaşamayı nasip eder inşallah.

Çok teşekkürler:))) hap kullandım klomen benzeri, adı serophen sanırım, iğne de oldum ama normal tüp bebeğe göre daha hafif ve daha ucuz tabi ki!! Bunun yanında previt vitamin aldım. Yumurta toplama öncesinde de biosteron ve omepa q 10 balık hapı kullandım. Embryolara herhangi genetik bi test yapılmadı. Defalarca başarısızlık olsa olabilirdi belki. Karbonhidratı baya azaltmıştım o dönemde, tatlı neredeyse hiç yemedim! Bol bol incir yedim, protein çok aldım. Transfer sonrasında da çok su içtim ve ananas çok yedim! Yumurtalarım en yüksek kalite değildi hatta, ama yine de 3 taneden biri tutundu. Transfer sonrası yatmadım sürekli, kısa yürüyüslere çıktım, ve en önemlisi hep hayırlısının olmasını diledim. Hatta transfer sonrası arabayla ufalk bi çarpma yaşadım ve baya sarsıldım, ama tutunacaksa tutunuyor embryolar!!

Ben 5.tedavimdeyim suanda.
Son tedavimden sonra 3 ay hazirlik donemi gecirdim. Biosteron ve omepa q10 ictim ben de.
Prolaktinim yuksek oldugu icin inciri az yiyorum.
Beslenmeme dikkat ediyorum. Ari sutu bal polen karisimi yedim her gun.
Transfer sonrasi yattigim tedaviler de oldu,yatmadiklarim da.

Bu miniden once herhangi bir tedaviniz olmadi sanirim,bir de ignelerin dozu nasildi?
Ben suan 225 gonal, 75 menogon kullaniyorum.

Kaza icin gecmis olsun canim ama dedigin gibi tutacaksa tutuyor.

Ben 3 defa yumurta toplattığım için ( rezervim çok az, Amh: 0,33) süreç biraz uzundu. Toplama öncesi Fostimon, Cetrodine ve Gonapeptyl kullandım, kimi tam doz kimi yarın!! Miniden önce herhangi bir tedavim olmadı, zaten neredeyse son aşamaya gelmişim!! Doktorum aşılamanın ve normal tüp bebeğin işe yaramayacağını söyledi. En uygun olanı mini tüp bebek dedi!

Benim de ilk amh im 0.18,bir sonraki 0.71,en son yaptirdigim 3 ay oncekinde de 0.28 cikti.
Ben her iki tedaviyi de denedim ve hep 1 yumurta oldu. Umarim bu defa bu ictigim vitaminlerin faydasi olur.

Maalesef bu rezerv azlığı genç yaşta da olabiliyor, ben de 35 yaşımdayım! Ama yaştan dolayı bi avantajınız var, yaşınız genç ve eğer rahimde de sıkıntı yoksa bir yumurta bile yetiyor! o nedenle içinizi ferah tutun:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…