Tedavin hayırlı olsun canim. İnşallah iyi kalite emriyolarin olur.benim kanama 3 gün sürdü.kanama gibi değil koyu renk ama yogundu. Lekelenme değildi.anlamadım bende hayirlisi İnşallah hepimiz içinde. Sinirler yıpranıyor ama rahat olmaya çalış. Bende çok geriliyorum tedavi sürecinde.normal bir hasta degiliz ki başından sonuna kadar stres. Allah yardımcımız olsunEvet canım başladım tedaviye tekrar. Folikül sayım az yine inşallah kaliteli olurlar. Dr başlayalım dedi. İğnelerin 2.günü bitti pazartesi kontrole gideceğim. Bu sefer oraya gittiğimde ilki kadar rahat bir psikolojim yoktu ama sinirlerim iyice kötü olmuş onu anladım. İnşallah az ve öz olan yumurtalar bı sefer 1den fazla döllenir. Dondurulan 1embriyonun kalitesinin 1.sınıf oldugunu söyledi dr birde. Adet olmadan yum olabiliyor benim arkadaşım adet görmedi uzun bir süre ve o sürede hamile kalmıştı canım. Adet ve yumurtlama kanaması aynı yogunlukta olmaz ama senin kanaman çok muydu.
Aminnnn canım aminnnnn. İşimde ekstra stresli birde bu stres inşallah olumsuz etkilemez.Tedavin hayırlı olsun canim. İnşallah iyi kalite emriyolarin olur.benim kanama 3 gün sürdü.kanama gibi değil koyu renk ama yogundu. Lekelenme değildi.anlamadım bende hayirlisi İnşallah hepimiz içinde. Sinirler yıpranıyor ama rahat olmaya çalış. Bende çok geriliyorum tedavi sürecinde.normal bir hasta degiliz ki başından sonuna kadar stres. Allah yardımcımız olsun
canım pardonda o doktora sen benden selam söyle...bende 4 folükül görünüyordu fsh 13 en yüksek...yumurta toplamada 8 yumurta çıkarttım..6 sı döllendi..3 tane 1. kalite blas oldu....nasıl 1 embiryonuz olur diyebiliyor yaaaa...ona hiç belli olmaz...ama ben öncesinde dhea kullandım yaklaşık 2 ay...ön hazırlık yani...sonrasında yumurtalarım uyarıldı..sen hiç üzme canını...onlar öyle diyolar...banada doktorum 5-6 toplarız ultrasonda görünene göre dedi ama opu da 8 çıktı...o yüzden sıkma canını ve yumurtalarına güven...olumlu düşüncenin gücüne de inan...ben ilaçları kullanırken belki komik gelecek ama hep konsutum güzel güzel büyüyün diye. inandım...lütfen 4 folükül diyip geçmeyin...tek yumurtayla gebe kalanlar var. Bu arada yaşımda 35. aynı zamanda çikolata kisti gibi bir illet de var yumurtalarımda...ve hep kistin oldugu yerden yumurtluyorum....[/QUOaE]
Salı günü opu olacak ama bu süreçte hep aynı özensizlik, aynı umursamazlık devam etti... bir kere de başlamış oldum tedaviye, yarıda bırakıp başka bir merkeze gitmek sakıncalı olur diye riske atmak da istemedim. Canım çok sıkıldı bu süreçte. şu yazdıklarınla biraz moral buldum. Çok teşekkür ederim, gerçekten. salı günü yumurta toplama işleminden sonra oturup yaşadıklarımı topluca yazacağım. şu an yazmak istemiyorum çünkü moralim gerçekten bozuluyor.
olur da sonuç (bu kadar özensizliğe, umursamazlığa rağmen) pozitif olursa, kesinlikle benim inancımdan kaynaklanan bir lütuf olacak. Onlara rağmen allahın lütfu diyeceğim.
Kızlar merhaba aranızda yumurta kalitesi sorunu yaşayan varmı. 2 denemem oldu negatif embriyolar ilerlemedi yumurta kalitesiz dediler 10 yumurtadan 4 ü olgun cıktı yaşım 29 benim gibi olup hamile kalan varmı acaba ?
Amin inşallah. bugün opu oldu. 4 yumurta toplanmış. 3ü olgunlaşmış 1i tam olgunlaşmamış laboratuar ortamında olgunlaşıp mikroenjeksiyon yapılabilirmiş.allahın izniyle alacaksın pozitifi merak etme...Rabbim nasip ettikten sonra hiçbirşey önünde duramaz...o yüzden sakin ol pozitif düşünmeye çalış
Amin inşallah. bugün opu oldu. 4 yumurta toplanmış. 3ü olgunlaşmış 1i tam olgunlaşmamış laboratuar ortamında olgunlaşıp mikroenjeksiyon yapılabilirmiş.
Dediğim gibi, buraya, bu özensizliğe, bu umursamazlığa rağmen başarılı olursa -ki ben inanıyorum- Allahın bir lütfu, bize bağışladığı bir mucize olacak.
Amin inşallah. bugün opu oldu. 4 yumurta toplanmış. 3ü olgunlaşmış 1i tam olgunlaşmamış laboratuar ortamında olgunlaşıp mikroenjeksiyon yapılabilirmiş.
Dediğim gibi, buraya, bu özensizliğe, bu umursamazlığa rağmen başarılı olursa -ki ben inanıyorum- Allahın bir lütfu, bize bağışladığı bir mucize olacak.
canım senin antalya tüp bebek sanırım dimi..neden oraya güvenmedin? doktorun kim? oranın çalışanları ilgisiz ama laboratuvarı iyi diye biliyorum...ama doktorlar biraz yogunluktan her hastayla ilgilenemiyor
ne kadar zor ve kaba şeyler yasamissin ve meyvesini toplamısin olmuş yumurtalarin var inşallah Rabbim sana sağlıklı hayırlı evlatlar verirbana da laboratuarının iyi olduğunu söylediler. seçmemdeki etken de buydu. doktorum Kemal bey. ama tedaviye başlamaya karar verdiğimiz ilk gün dışında kemal beyi göremedim. sanırım en yoğun olanları o. muayeneleri murat bey, yumurta toplamayı Hasan bey yaptı. bu süreçte diğer doktorlarla da tedavinin devam edebileceği bana verilen formda yazıyordu. ama geçen gün tüp bebek tedavisi gören bir çift danışmada kemal beyi göremediklerinden yakınıyorlardı. danışmadaki kız onlara "muayenelerinize diğer doktorlar da girebilir ama sizin doktorunuz kemal bey, ana işlemleri kemal bey yapacak" dedi. ben de o an kafam karıştığı için konuşmaya dahil olarak sordum ana işlemler nedir diye. danışmadaki kız "yumurta toplama ve transfer ana işlemlerdir" dedi. "ama benim doktorum da kemal bey, yarın yumurta toplamaya hasan bey girecekmiş" dedim, sandım ki "evet çünkü dr bey şehir dışında ya da o saatte burada olamayacak meşgul " falan diyecek ama kız bana dönüp "kemal bey girsin isterseniz o girer" diye yanıt verdi. :) genel bir umursamazlık, özensizlik var gerçekten. devlet hastanesine gitmişsiniz gibi hissediyorsunuz. :) sanıyorum yaş grubum nedeniyle benimle ilgili pek umutları yok ve sanırım başarı oranlarını düşürebilecek benim gibi hastaları çok istemiyor da olabilirler. En azından bu süreçte benim hissettiğim, olanları anlamlandırmaya çalıştığımda vardığım sonuç bu. onun dışında çalışanlar gerçekten dikkatsiz, özensiz ve kimi zaman basit nezaket kurallarından bile bihaber gibi davranıyorlar. mesela tedaviye başlayacağım ilk gün randevulu olarak gitmiş olmama, ondan önce yine onların söyledikleri gibi tüm tahlilleri, tetkikleri, hsg sonucunu vs. mail ile göndermiş olmama rağmen, muayene esnasında tahlilleriniz yanınızda mı diye soruyorlar. hayır hepsini size mail olarak gönderdim dediğimde hangi tarihlerde göndermiştiniz diye soruyorlar. iki ayrı maildi şu şu tarihler olabilir diye yanıt vermiş olmama rağmen, maillerden sadece bir tanesini bulup dr muayeneyi yaparken getiriyorlar. ben hangi kısmını buldular onu da bilemedim tabi. ben haşimato hastasıyım. eşim hepatit b pozitif, hsg çektirirken radyolog sağdaki tüpün tıkalı olabileceğini söyledi vs... bütün bunları gönderdim ya ben maille merkeze, randevu da alıp gittim ya, sanıyorum ki beni muayeneye almadan evvel en azından benim gönderdiğim tüm tahlilleri falan içeren bir dosyayı doktorum görecek, tedaviye başlarken benim hakkımda yeterli veriye sahip olacak... bu doktorumun kabahati değil tabi. hatta belki tedavime yönelik protokol seçimini falan da etkilemeyecektir bu, ama ben sadece bana özen gösterildiğini bilmek istiyorum. neyse eksik de olsa sonuçta tahliller geldi ve doktorum tedaviye başlamaya karar verdi. ben masadan kalktım ve giyindikten sonra beni odadan çıkardılar. dışarıda bekleyen görevli kızlara sordum, benim işim tamam mı, ismim şu, yapacağım bir şey var mı falan diye, yok gidebilirsiniz dediler. ben de çıktım bindim arabaya, ben ne bileyim heralde benle ilgili dosyaya baktıktan sonra bir program falan hazırlayıp bana haber verecekler gel başlıyoruz diye düşündüm. arabaya binince arkadaşım aradı, naptın diye, muayene ettiler, başlayacağız dedim, ne verdi doktor hangi dozda kullanacaksın falan dedi, vermedi bişey heralde sonra çağıracaklar dedim. arkadaşım "allah allah ben hemen aynı gün başlamıştım" deyince benim de içime şüphe düştü geri döndüm. "bana gidebilirsiniz dediniz ama benim tedaviye başlamak için yapacağım birşey yok mu" dedim, neyse sonra durum anlaşıldı, "biz siz görüştünüz doktor beyle sanmıştık yanlışlık olmuş" dediler, beni yeniden dr la görüşeceğim odaya aldılar. :) doktorum 225 ml puregon vermişti, işlemleri not alan kız 300 yazmış, doktor fark etti düzeltmesini söyledi, bana verdiği listede de eliyle düzeltti. ama ondan sonraki günlerde bana her gün mesaj geldi 300 ml puregon u yapmayı unutmayın diye. bir seferinde iğneyi yaptırmaya merkeze gittim. elimde doktorun verdiği çizelge yoktu, nasılsa sistemden bakıp görecekler dedim, baktım kız 300 ml ayarlamış, "225 olacaktı" dedim, kız "sistemde 300 görünüyor" dedi. dedim ki yanlış yazılmış, doktor bey düzeltti çizelgede, burada da düzeltilecekti. ama kız bana inanmayıp, emin olmak için çizelge istedi. neyse getirdim çizelgeyi ama "bakın bu sizin hatanız, kayıtlarınızda düzeltin" dedim. 1. ya da 2. muayeneden sonra sanırım düzelttirebildim. belki o anda çok önemli değildir muayene eden doktor için bu oranlar, ama ben bu denememde başarısız olursam ve yeniden deneyecek olursam bana hangi ilacı ne oranda verdiler ve buna yumurtalarım ne yanıt verdi, bunları görmeleri bilmeleri gerekmez mi? kaldı ki kemal bey tedavi planımı yaptı, ancak murat bey yumurta takibini yaptı ve yumurtalarımın beklenen hızda gelişmediğini söyledi. demek ki o doz benim için az. bir sonraki denememde kendi kayıtlarındaki yanlış verilere göre yeni bir program ayarlayacaklar değil mi? bu önemli değil mi? kaldı ki bir sürü ilaç iğne, hiç bilmediğim, daha önce hiç içinde olmadığım bir sürecin içindeyim. bana tedavi olduğum merkezden her gün gelen hatırlatma mesajları hata yapmamam için değil mi? her gün inatla 300 ml puregon yapın yazıyor. onu düzelttirdim. orgalutrona başlattı dr. ona ilişkin hiç bilgi gelmiyor mesajlarda. yahu o zaman neden mesajla hastalara hatırlatma yapıyorsunuz? çok dikkatli olmasanız ya da onlara kendinizden çok güvenseniz, mesajla gönderdikleri talimatlarla tedaviyi de mahvedecekler. ha daha komiğini söyleyeyim, ben tedaviye başladıktan sonra iğneleri her gün yaptırıyorken, hatta bir gün öncesinde arayıp 'benim tedavim devam ediyor, her gün şunları şunları kullanıyorum, hepatit b aşımı yaptırabilir miyim" diye sorduğum doktor hanım, bu konuşmadan sonraki gün beni arayıp "tahlilleriniz gelmiş (tedaviye başlamadan çok önce gönderdiğim mallerden bahsediyor) , hepatit b ile ilgili aşınızı yaptırmanız gerekiyor" falan diyor, şaka gibiler, bir gün önce benimle konuştuğunu hatırlamıyor olabilir tamam ama ben artık tedaviye başlamışım kaç gündür iğnelerimi yaptırıyorum, bana tedaviye başlayabileceğimizi söylemek için arıyor. insan bi kontrol eder aramadan evvel, ya da birileri asiste etsin o doktor hanımı, böyle saçma sapan durumda kalmasınlar. neden daha özenli davranılmıyor sorusunun yanıtı açık aslında. aşırı yoğunlar. kimi zaman nezaketsiz tavırlar da heralde yoğunluklarından. örneğin daha önce kullandıklarım dışında yeni bir iğneye başlayacağımı söyledi dr, size nasıl uygulayacağınızı anlatsınlar dedi, peki dedim elimde reçetem ve programım indim hemşireye bana iğneyi nasıl uygulayacağım konusunda bilgi verir misiniz dedim. hemşire hanım aldı eline listeyi, ilk sayfada kullanmaya devam ettiğim iğne ve ilaçlar vardı, ikinci sayfayı görmeden azarlayıp uzattı listeyi, "bunlar zaten kullandıklarınız işte" diyerek. öyleyse bile, ben bişeyi yanlış anlamışsam bile anlamaya çalış, tatlı tatlı anlat, nolur ki? yine aynı yerde içeride hasta olduğunu fark etmeden içeri mi girdiniz diyelim, o zaman da azarlanıyorsunuz hasta var, çıkınca girin diye. üstelik kesinlikle sizinle göz teması kurmadan söylüyor söyleyeceğini. böyle merkezlerde çalışanların aynı zamanda psikoloji bilmeleri, ayrıca iletişimle ilgili ders almaları gerekiyor bence.
salı günü yumurta toplanacaktı. kendimi kötü hissettirecek başka şeyler de yaşandı. örneğin ameliyathaneye alındım, muayene masasına yatırıldım, odada sanırım 4 ya da 5 kişi var, bunlardan biri işlemi yapacak doktor diğeri de sanırım anestezist. kendi aralarında sohbet ediyorlar. ben o şekilde yatarak bekliyorum. bana "aman çatlatma iğnesinin saatini kaçırma" demişler, çok önemli bu çatlatma iğnelerinin saati diye kodlamışım kafamda. erken gitmeme rağmen bana söylenen zamandan biraz daha sonra ameliyathaneye almışlar beni, o masada o hiç de rahat olmayan ve kendimi iyi hissetmediğim pozisyonda yatıyorum bekliyorum ve kendi aralarındaki muhabbete devam ediyorlar. üstelik ameliyathaneye girmeden evvel iki ayrı hemşire denemiş ama damar yolumu açmayı becerememişler (onların kabahati değildi ama) canım da çok yanmış. ameliyathanede o sevimsiz pozisyonda elimi kolumu da bağlamışlar, yatıyorum, neyi bekliyoruz anlamaya çalışıyorum, ama anlayamıyorum. Bir yandan da içimde gecikiyor muyuz endişesi. aman saat geçmesin çok önemli denmiş, 37.saate giriyoruz. endişelendim ve saati sordum. hemşire olduğunu sandığım biri "duvarda saat var" diye yanıt verdi. gerçekten kafamı sol arkaya doğru çevirdiğimde görebileceğim bir saat varmış, düşünemediğim için mahcup oldum. :) neyse ki sonra doktor laboratuarı bekliyoruz gibi bi açıklama yaptı, laboratuardan neyi bekliyorlardı anlamadım ama sonuçta bişeyi beklediğimizi anladım ve benim orda olduğumun farkında olduklarını hissedip rahatladım. :)
neyse kendimi kötü hissetmeme neden olan başka bir sürü şey daha sayabilirim. sonuçta bu süreç sadece maddi açıdan zorlayan, fizyolojik açıdan yoran bir süreç değil, aldığınız onca hormon ilaçları, yaşadığınız zorluklar vs... ruh halinizi de çok etkiliyor. çalkantılar hiç bitmiyor. yani ben alıngan davranıyor olabilirim belki bu süreçte, ama oraya gelen insanlar ille de bebek olacağının garantisini isteyemeyeceklerini bilerek gidiyorlar, istedikleri tek şey gerçekten orda yapılması gereken herşeyin yapıldığına inanmak, önemsendiklerini hissetmek.
bir dokundunuz bin ah işittiniz ama napayım, kırgınım onlara :)
bu arada 4 yumurtam toplandı, 3ü olgun 1i laboratuar ortamında olgunlaştırılmaya çalışılacakmış. bugün aradılar 4ü de döllendi dediler. sanırım bu şimdilik iyi haber, en azından bundan sonra laboratuarda maksimum özenle bebişlerimi kurtarırlar diye umuyorum. hatta inanıyorum. o zaman gidip beni üzdünüz ama hepinizle barışmak istiyorum diyeceğim :)
bana da laboratuarının iyi olduğunu söylediler. seçmemdeki etken de buydu. doktorum Kemal bey. ama tedaviye başlamaya karar verdiğimiz ilk gün dışında kemal beyi göremedim. sanırım en yoğun olanları o. muayeneleri murat bey, yumurta toplamayı Hasan bey yaptı. bu süreçte diğer doktorlarla da tedavinin devam edebileceği bana verilen formda yazıyordu. ama geçen gün tüp bebek tedavisi gören bir çift danışmada kemal beyi göremediklerinden yakınıyorlardı. danışmadaki kız onlara "muayenelerinize diğer doktorlar da girebilir ama sizin doktorunuz kemal bey, ana işlemleri kemal bey yapacak" dedi. ben de o an kafam karıştığı için konuşmaya dahil olarak sordum ana işlemler nedir diye. danışmadaki kız "yumurta toplama ve transfer ana işlemlerdir" dedi. "ama benim doktorum da kemal bey, yarın yumurta toplamaya hasan bey girecekmiş" dedim, sandım ki "evet çünkü dr bey şehir dışında ya da o saatte burada olamayacak meşgul " falan diyecek ama kız bana dönüp "kemal bey girsin isterseniz o girer" diye yanıt verdi. :) genel bir umursamazlık, özensizlik var gerçekten. devlet hastanesine gitmişsiniz gibi hissediyorsunuz. :) sanıyorum yaş grubum nedeniyle benimle ilgili pek umutları yok ve sanırım başarı oranlarını düşürebilecek benim gibi hastaları çok istemiyor da olabilirler. En azından bu süreçte benim hissettiğim, olanları anlamlandırmaya çalıştığımda vardığım sonuç bu. onun dışında çalışanlar gerçekten dikkatsiz, özensiz ve kimi zaman basit nezaket kurallarından bile bihaber gibi davranıyorlar. mesela tedaviye başlayacağım ilk gün randevulu olarak gitmiş olmama, ondan önce yine onların söyledikleri gibi tüm tahlilleri, tetkikleri, hsg sonucunu vs. mail ile göndermiş olmama rağmen, muayene esnasında tahlilleriniz yanınızda mı diye soruyorlar. hayır hepsini size mail olarak gönderdim dediğimde hangi tarihlerde göndermiştiniz diye soruyorlar. iki ayrı maildi şu şu tarihler olabilir diye yanıt vermiş olmama rağmen, maillerden sadece bir tanesini bulup dr muayeneyi yaparken getiriyorlar. ben hangi kısmını buldular onu da bilemedim tabi. ben haşimato hastasıyım. eşim hepatit b pozitif, hsg çektirirken radyolog sağdaki tüpün tıkalı olabileceğini söyledi vs... bütün bunları gönderdim ya ben maille merkeze, randevu da alıp gittim ya, sanıyorum ki beni muayeneye almadan evvel en azından benim gönderdiğim tüm tahlilleri falan içeren bir dosyayı doktorum görecek, tedaviye başlarken benim hakkımda yeterli veriye sahip olacak... bu doktorumun kabahati değil tabi. hatta belki tedavime yönelik protokol seçimini falan da etkilemeyecektir bu, ama ben sadece bana özen gösterildiğini bilmek istiyorum. neyse eksik de olsa sonuçta tahliller geldi ve doktorum tedaviye başlamaya karar verdi. ben masadan kalktım ve giyindikten sonra beni odadan çıkardılar. dışarıda bekleyen görevli kızlara sordum, benim işim tamam mı, ismim şu, yapacağım bir şey var mı falan diye, yok gidebilirsiniz dediler. ben de çıktım bindim arabaya, ben ne bileyim heralde benle ilgili dosyaya baktıktan sonra bir program falan hazırlayıp bana haber verecekler gel başlıyoruz diye düşündüm. arabaya binince arkadaşım aradı, naptın diye, muayene ettiler, başlayacağız dedim, ne verdi doktor hangi dozda kullanacaksın falan dedi, vermedi bişey heralde sonra çağıracaklar dedim. arkadaşım "allah allah ben hemen aynı gün başlamıştım" deyince benim de içime şüphe düştü geri döndüm. "bana gidebilirsiniz dediniz ama benim tedaviye başlamak için yapacağım birşey yok mu" dedim, neyse sonra durum anlaşıldı, "biz siz görüştünüz doktor beyle sanmıştık yanlışlık olmuş" dediler, beni yeniden dr la görüşeceğim odaya aldılar. :) doktorum 225 ml puregon vermişti, işlemleri not alan kız 300 yazmış, doktor fark etti düzeltmesini söyledi, bana verdiği listede de eliyle düzeltti. ama ondan sonraki günlerde bana her gün mesaj geldi 300 ml puregon u yapmayı unutmayın diye. bir seferinde iğneyi yaptırmaya merkeze gittim. elimde doktorun verdiği çizelge yoktu, nasılsa sistemden bakıp görecekler dedim, baktım kız 300 ml ayarlamış, "225 olacaktı" dedim, kız "sistemde 300 görünüyor" dedi. dedim ki yanlış yazılmış, doktor bey düzeltti çizelgede, burada da düzeltilecekti. ama kız bana inanmayıp, emin olmak için çizelge istedi. neyse getirdim çizelgeyi ama "bakın bu sizin hatanız, kayıtlarınızda düzeltin" dedim. 1. ya da 2. muayeneden sonra sanırım düzelttirebildim. belki o anda çok önemli değildir muayene eden doktor için bu oranlar, ama ben bu denememde başarısız olursam ve yeniden deneyecek olursam bana hangi ilacı ne oranda verdiler ve buna yumurtalarım ne yanıt verdi, bunları görmeleri bilmeleri gerekmez mi? kaldı ki kemal bey tedavi planımı yaptı, ancak murat bey yumurta takibini yaptı ve yumurtalarımın beklenen hızda gelişmediğini söyledi. demek ki o doz benim için az. bir sonraki denememde kendi kayıtlarındaki yanlış verilere göre yeni bir program ayarlayacaklar değil mi? bu önemli değil mi? kaldı ki bir sürü ilaç iğne, hiç bilmediğim, daha önce hiç içinde olmadığım bir sürecin içindeyim. bana tedavi olduğum merkezden her gün gelen hatırlatma mesajları hata yapmamam için değil mi? her gün inatla 300 ml puregon yapın yazıyor. onu düzelttirdim. orgalutrona başlattı dr. ona ilişkin hiç bilgi gelmiyor mesajlarda. yahu o zaman neden mesajla hastalara hatırlatma yapıyorsunuz? çok dikkatli olmasanız ya da onlara kendinizden çok güvenseniz, mesajla gönderdikleri talimatlarla tedaviyi de mahvedecekler. ha daha komiğini söyleyeyim, ben tedaviye başladıktan sonra iğneleri her gün yaptırıyorken, hatta bir gün öncesinde arayıp 'benim tedavim devam ediyor, her gün şunları şunları kullanıyorum, hepatit b aşımı yaptırabilir miyim" diye sorduğum doktor hanım, bu konuşmadan sonraki gün beni arayıp "tahlilleriniz gelmiş (tedaviye başlamadan çok önce gönderdiğim mallerden bahsediyor) , hepatit b ile ilgili aşınızı yaptırmanız gerekiyor" falan diyor, şaka gibiler, bir gün önce benimle konuştuğunu hatırlamıyor olabilir tamam ama ben artık tedaviye başlamışım kaç gündür iğnelerimi yaptırıyorum, bana tedaviye başlayabileceğimizi söylemek için arıyor. insan bi kontrol eder aramadan evvel, ya da birileri asiste etsin o doktor hanımı, böyle saçma sapan durumda kalmasınlar. neden daha özenli davranılmıyor sorusunun yanıtı açık aslında. aşırı yoğunlar. kimi zaman nezaketsiz tavırlar da heralde yoğunluklarından. örneğin daha önce kullandıklarım dışında yeni bir iğneye başlayacağımı söyledi dr, size nasıl uygulayacağınızı anlatsınlar dedi, peki dedim elimde reçetem ve programım indim hemşireye bana iğneyi nasıl uygulayacağım konusunda bilgi verir misiniz dedim. hemşire hanım aldı eline listeyi, ilk sayfada kullanmaya devam ettiğim iğne ve ilaçlar vardı, ikinci sayfayı görmeden azarlayıp uzattı listeyi, "bunlar zaten kullandıklarınız işte" diyerek. öyleyse bile, ben bişeyi yanlış anlamışsam bile anlamaya çalış, tatlı tatlı anlat, nolur ki? yine aynı yerde içeride hasta olduğunu fark etmeden içeri mi girdiniz diyelim, o zaman da azarlanıyorsunuz hasta var, çıkınca girin diye. üstelik kesinlikle sizinle göz teması kurmadan söylüyor söyleyeceğini. böyle merkezlerde çalışanların aynı zamanda psikoloji bilmeleri, ayrıca iletişimle ilgili ders almaları gerekiyor bence.
salı günü yumurta toplanacaktı. kendimi kötü hissettirecek başka şeyler de yaşandı. örneğin ameliyathaneye alındım, muayene masasına yatırıldım, odada sanırım 4 ya da 5 kişi var, bunlardan biri işlemi yapacak doktor diğeri de sanırım anestezist. kendi aralarında sohbet ediyorlar. ben o şekilde yatarak bekliyorum. bana "aman çatlatma iğnesinin saatini kaçırma" demişler, çok önemli bu çatlatma iğnelerinin saati diye kodlamışım kafamda. erken gitmeme rağmen bana söylenen zamandan biraz daha sonra ameliyathaneye almışlar beni, o masada o hiç de rahat olmayan ve kendimi iyi hissetmediğim pozisyonda yatıyorum bekliyorum ve kendi aralarındaki muhabbete devam ediyorlar. üstelik ameliyathaneye girmeden evvel iki ayrı hemşire denemiş ama damar yolumu açmayı becerememişler (onların kabahati değildi ama) canım da çok yanmış. ameliyathanede o sevimsiz pozisyonda elimi kolumu da bağlamışlar, yatıyorum, neyi bekliyoruz anlamaya çalışıyorum, ama anlayamıyorum. Bir yandan da içimde gecikiyor muyuz endişesi. aman saat geçmesin çok önemli denmiş, 37.saate giriyoruz. endişelendim ve saati sordum. hemşire olduğunu sandığım biri "duvarda saat var" diye yanıt verdi. gerçekten kafamı sol arkaya doğru çevirdiğimde görebileceğim bir saat varmış, düşünemediğim için mahcup oldum. :) neyse ki sonra doktor laboratuarı bekliyoruz gibi bi açıklama yaptı, laboratuardan neyi bekliyorlardı anlamadım ama sonuçta bişeyi beklediğimizi anladım ve benim orda olduğumun farkında olduklarını hissedip rahatladım. :)
neyse kendimi kötü hissetmeme neden olan başka bir sürü şey daha sayabilirim. sonuçta bu süreç sadece maddi açıdan zorlayan, fizyolojik açıdan yoran bir süreç değil, aldığınız onca hormon ilaçları, yaşadığınız zorluklar vs... ruh halinizi de çok etkiliyor. çalkantılar hiç bitmiyor. yani ben alıngan davranıyor olabilirim belki bu süreçte, ama oraya gelen insanlar ille de bebek olacağının garantisini isteyemeyeceklerini bilerek gidiyorlar, istedikleri tek şey gerçekten orda yapılması gereken herşeyin yapıldığına inanmak, önemsendiklerini hissetmek.
bir dokundunuz bin ah işittiniz ama napayım, kırgınım onlara :)
bu arada 4 yumurtam toplandı, 3ü olgun 1i laboratuar ortamında olgunlaştırılmaya çalışılacakmış. bugün aradılar 4ü de döllendi dediler. sanırım bu şimdilik iyi haber, en azından bundan sonra laboratuarda maksimum özenle bebişlerimi kurtarırlar diye umuyorum. hatta inanıyorum. o zaman gidip beni üzdünüz ama hepinizle barışmak istiyorum diyeceğim :)
canım ben yüzden özelde tedavi görüyorum ya....antalyada gidebileceğin tüp bebek merkezi sayılı...ve inan hepsi aynı....misal gelecek tüp bebek bütün çalışanlar nazik kibar herşey güzel ama laboratuvar yetersiz...yani heryerin bir eksikliği var...misal ben ant. tüp bebek merkezinin laboratuvarını kullandım ( doktorumdan dolayı) herşey tıkır tıkır işledi...doktorum tam saatinde geldi hatta beni kapıda karşılayıp konuşup rahatlattı ne yapacagını anlattı ve inanılmaz güleryüzlüydü bunu yaparken...işte ben o yüzden tercih etmiyorum merkezleri ve özeli tercih ediyorum...ama işte bu maddi imkanla alakalı şimdi varımı yogumu veriyorum misal tutmadı yeniden denemek zorunda kalsam yine bu hocayı tercih etmek istrerim ama maddi durumum el verir mi bilmiyorum belki bende senin yaşadıklarını yaşamak zorunda kalacağım....malesef senin yaşadıkları çok kişi yaşıyor...dilerim bu denemende güzel sonucu alırsın ve yine aynı şeyleri yaşamk zorunda kalmazsın...yumurtalarına da çok sevindim inşallah güzel güzel döllenip güzel güzel gelişirler....
çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.
sen üniversiteden bir hoca ile mi devam ediyorsun tedavine? eğer öyle ise vi diğer şartların da tutuyorsa en azindan ilaçların için rapor yazdırabilirsin, bu da başka bir avantaj, biliyorsun değil mi?
ne kadar güzel bir mesaj, umut oldunuz şimdi bana :) dilerim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder Allah. çok çok sevindim inanın.Benim amh değerim 9 ay önce ölçüldü 0.68 çıktı yaşım 37. Bahçecide 1 yıl sonra yumurta donasyonu ile anca hamile kalırsın dendi. 10 yıllık evliyim çocuk yapmayı hiç düşünmemiştik ve denememiştik. Eşimde de sperm sayısı az çıktı. 2. IVF denemem şu an hamileyim. Bu işin bir matematiği yok bence sizi geren doktorlardan uzak durun yeter.
ne kadar güzel bir mesaj, umut oldunuz şimdi bana :) dilerim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder Allah. çok çok sevindim inanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?