cnm merhaba,ben gün sayıyorum gene bir bilinmezlige:/
dogum kontrol hapının bitmesine az kaldı bakalım neler olacak önüzdeki hafta görecegiz..umarım artık başlayabiliriz.
sen nasılsın?Ağrın yoktur umarım.bel fıtığı zor.her işte bir hayır vardır önce beli tedavi edip sonra hamile kalmak daha sağlıklı olacak..
ne aşamadasın?
kızlar temmuzda ilk tüp denemem olmuştu...fsh ım yüksekti.....30 larda 40 lardaydı.. o ay 11 e düşmüştü...2 yumurta oluştu fakat transfer bile edilemedi boş çıktı....ekimde yine deneyelim diyoruz ama çok korkuyorum ya aynı şeyi yaşarsak diye....tabi fsh düşükse deneyeceğiz .....bir şey sormak istiyrm...tüp denerken fsh ın düşük olması şartmı...sizlerde hep hep fsh a bakarakmı başlandı..yardım edin nolur kafayı yiycem...tabi bu arada yaşta var 40....böyle deneyimleri olanlar varmı umut olsun bizlere.....
Selam canım msn de görüşürüz.Bildiğin gibi pazartesi bel fıtığı ameliyatım var.
arkadaşlar lütfen şu FSH olayına takılmayın
benim ilk denememde FSHım çok idealdi = 5,5 . uzun protokol , 3 yumurta hücresi elde edildi
2. denememde FSH = 7 , antagonist pro , 11 yumurta hüc.
3. denememde FSH = 11 , 7 yumurta hüc.
son denemede dr.um gereksiz bulduğu için baktırmadı bile bu FSHa , " kafa karıştıracak , zaten çok belirleyici birşey değil , bir yaptırdığında bakarsın çıkar , bir bakarsın diğer ay iner , yaptırmanı istemiyorum o yüzden " dediği için yaptırmadım ..
bir arkadaşımın FSHı yanlış hatırlamıyorsam 20 lerin üzerindeyken belki dah da fazlayken normal yolla hamile kaldı . ki üretkenlikle ilgili başka sorunları da vardı sanırım , donör tavsiye etmişti görüştüğü bir kaç dr.
o yüzden derim ki bırakın FSHı kurcalayıp durmayı , ilerliyorsa ilerleyecektir bazen de geriye gidebiliyormuş .. onun yerine stresten uzaklaştıracak , rahatlatacak , yatıştıracak meditasyon vb şeylerle meşgul olursanız üzerinizdeki baskı ve stresten de uzaklaşmış olur , beyinden salgılanan hormonlarınız ve kan akışınız da istendik şekilde olacağı için yumurtlamanıza olumlu yönde etki edecek ve belki daha fazla ve kaliteli yumurtalarınız olacaktır ..
inşallah başlayacağınız tedavilerde beklediğinizden de fazla gelir yumoşlarınız
Evet canim beraber basliyoruz hayirli olsun:)
merhaba arkadaşlar ben aranızda yeniyim fakat iki yıl bitti fsh ın yüksek olduğunu öğreneli.geçen sene altı ay kadar yumurta takibi yapıldı ilk başta hiçbirşey yoktu sonra her ay yumurtalarım arttı ve kendiliğinden büyüdü fakat hiçbiri tutmadı..tüp bebeğe cesaret edemedim kaliteli olsalardı tutarlardı çünkü diye düşündüm..şimdi kendi kendime kürler uyguluyorum ve gittikçe adetlerim azalıyor korkuyorum...
merhaba yazın okudum ve kayıtsız kalamadım.bendede rezervde azalma var bu ay tüp bebek denedik iki yumurta oluştu,biri transfer edildi ancak tutanamadı.iki ay sonra terar deniycez.sana tavsiyem çok vakit kaybetme bir an önce dr unla konuş hala şansın çok hamile kalabilirsin.ancak bunun için ne gerekiyorsa yap bizim durumumuzda olup hamile kalan çok.sakın moralini bozma.yüce RABBİM nasip ettiyse olur hiç merak etme.:teselli::
cnm agzından bal damlıyor...umut var ama mücadele istiyor ,sebat ,istiyor.tedavideyim tek folikülüm var.inşallah yumurta sayısı artar...Rabbim yardımcımız olsun
arkadaslar bende su anda beklıyorum doktorum ıkı ay sonra baslarız dedi.su an antıbıyotık tedavısı verdı.yumurta sayım merak edıyorum oda adet yakın belli degıl dedi.adet bıtımı gel bı daha bakalım dedi ama yumurtalık iyi görünüyo dedi insallah öyledir .dua edin benim icin ben hepimiz icin ediyorum
cnm umarım sorunsuz atlatırsın bugünleri.
kalbimdesin,dualarımdasın.
stres yapma,inan çak zararı oluyor,beslenmene dikkat et.karbonhihrat içerikli beslenme sakın.adet döneminden yumurtlama dönemine kadar düzenli spor yap.protein ve sebze ağırlıklı beslen.süt ve süt ürünleri tüket.ben de etkili oldu sende dene en önemliside güçlü ol sakın pes etme yüce RABBİM isteyen herkeze evlat nasip etsin İNŞALLAH.
Canım teşekkürler.İnşallah daha iyi olurum .Selamlar.
merhaba yazın okudum ve kayıtsız kalamadım.bendede rezervde azalma var bu ay tüp bebek denedik iki yumurta oluştu,biri transfer edildi ancak tutanamadı.iki ay sonra terar deniycez.sana tavsiyem çok vakit kaybetme bir an önce dr unla konuş hala şansın çok hamile kalabilirsin.ancak bunun için ne gerekiyorsa yap bizim durumumuzda olup hamile kalan çok.sakın moralini bozma.yüce RABBİM nasip ettiyse olur hiç merak etme.:teselli::
cnm nerede tedavi olmuştun..aynı kaderi paylaşıyoruz.
cnm dikkat etmeye çalışıyorum zaten elde var bir yumurta.bol meyve sebze,ceviz ,incir,hurma,bal,arısütü,polen yiyorum
amin cnm inşallah rabbim ellerimizi boş bıakmasın.
bol bol yürüyüş yapıyorum soracaktım dr a unuttum ine aşamasında bi zararı olmaz sanırım.belki yorulmamak da lazımdır.
yürüyüş yapmanın hiçbir sakıncası yok,sadece çok ağır egzersiz yapmamalısın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?