Aynen Katiliyorum arkadasim, ilk tedavimde cok kafaya takmistim sayi olayini ana gordum ve anladim ki once kalite gerisi teferruat. Allahim hepinize kaliteli yumoslar nasip etsin ve sizlere minik kelebek olarak gobeklerinize konsun insallah.
kızlar dr bana DHEA kullan demedi, ben kendiliğimden kullansam bir zararı olur mu. bende rezerv sıkıntısı yok ama kalite sorunu oluyor, DHEA sadece sayıya yönelik mi yoksa kalite de arttırır mı. ne yapsam sizce.
cnm, ben tüp bebekten sonra doktorumla konuştuğumda bana şimdilik bişey kullanma demişti.ilaçların sonraki ay etlili olacağını söylemişti. tüp bebeğe 1 ay kala ilaç verecem dedi. ben ağustosta kullanmadım ama eylülde burdan da okuduklarımla glukofen , q enzim, gnc nin vitamin kullanmaya başladım. ama eylülde de adetim oldu. doktorumu aradım. kasımda tüp düşündüğümden ekimde kullanmak üzere ilaçları söyledi. bunlardan biri dhea ve glukofen yerine glukofaj birde bi ilaç daha vardı da hatırlayamadım.1 ay kala başla dedi . dedi de ben bütün hepsini içecem valla. hangisi fayda ediyosa etsin. kür de yapacaktım da çok üşendim. ilaç içmek daha kolayıma geldi. sana tavsiyen bir doktorunla konuş sana nasıl bir tedavi yöntemi uygulamayı düşünüyomuş bir öğren. içmek istediğin ilaçları sor. sonrası sana kalmış. ama emin olmadığın hiç birşeyide kafana göre kullanma.
doktor bana vitamin yazdı sadece, çinko,elevit, b vitamini, folbiol, coraspin. şu q enzimi bende almayı düşünüyorum. dhea da kararsızım. elevit kullanmıyorum ama ace plus selenyum kullanıyorum yaklaşık 2 aydır.
NASILSINIZ arkadaşlar, ben haftaya çarşamba hulusi bülent en randevu aldım.bakım ne dicek bana.keserse beni ona gideceğim.cumartesi genart tüpe gittim.orda sertaç doktor tesadüf vardı.biraz meramımı dinledi.dhea yı illaki kullan dedi.şansın çokta az değil dedi.karar verdiğin zaman gel sana önce bir tahlil çekapı yapalım sonrası aya ne yapalım söyleriz dedi.femera destek olarak kullandırıyoruz siz gibilere.. dedi.vesselam...
topraksu senin doktorda hulusi miydi??
cumartesi bende genarta gittim volkan baltacı ile görüştüm. bana da reglinin 2.günü gel hormon tahlillerine ve usg den baksın aysun hanım ona göre gerek görürse birşey kullandırırız şu an birşey kullanma dedi.
semramus sende demi rezerv azlığı var.
Burpcum merhaba , beni hatirlarmisin bilmiyorum daha oncede yazismistik. Ulun bey mi dedi canim alalim diye? Ben ulun bey ile basladim canim, bana da femara uygulandi sadece iki yumurta toplandi. Tolanmadan once ulun bey karar siziin ya toplayalim yada iptal edelim dedi ama ulun bey toplamaktan yana idi, biz de okey verdik. 2si dei 5. Gune gitti ve gecen hafta keseyi gorduk canim.Daha onceki merkezde yumurta kalitelim kotu olduğu soylenmisti, karamsar bir topla çizmişlerdi ama allah büyük canim. Bende bu iskemleri yaptiriken hep isi dusundum , sters yaptim , lekelenmelerim oldu yine de ise gittim lekeler devam edince isi ikinci plana attim , biz degilmiydik bunca yil bunun icin ugrasan. O yuzden imkanin varsa izin al ve yap bu islemi canim. Dusun senin ilacsiz 2 yumurta , lutfen ama lutfen umutsuz bakma. İcine siniyorsa islemi baslat canim. Belki bu allahin bir isaretidir ne dersin :)))
tiny daha öncede yazmısdım ama görmedin sanırım hayırlı olsun allah tamamına erdirsin.
burp tiny aynen katılıyorum bu yarayla yasamak zor hep insanın icinde bir sızı oluyor ben senin yerinde olsam beklemez toplatırdım sonucta ilac da kullansak bizim yumurtalar cogalmıyor.benden de 3 yumurta toplamıslardı.bekleme izin almaya calış calısdıgın yerden.
günaydın.kızlar
gelişmeler.varmı.burp.ne.yaptın.karar.verebildinmi
sağol nihalcım, darısı siz arkadaşlarımın başına inşallahh.
ben kür uygulamadım canım ama;
Bal polen arı sütü karışımını sabah akşam 1 er kaşık
Cq enzim Q10 100 mg sabah akşam 1 er adet
Dhea 1,5 ay kullandım etkisi konusunda bir şey diyemeyeceğim, ama doktorum keşke ona da başlasaydın önceden demişti.
Solgarın bayan female mutiple ilacını ara ara antioxidant formulası ile değiştirerek düzenli aldım canım.
Bu ilaçların ve düzenli beslenmenin etkisi olduğuna inanıyorum özellikle yumurta kalitesi açısından.
Rabbim tez vakitte sizleri de bebiş sahibi yapar inşallah. Hep dualarımdasınız kızlar.
Burpcum üzüldüm ama doğru karar vermişsin.Endo yeterli kalınlıkta değil.Estrafemi kullanmaya devam et bence çünkü yumurtanın döllenip uterusa ulaşması için 5 gün var.O zamana kadar biraz daha kalınlaşır endometriumun.
Burp preseedi ben 3 mm kullanıyorum.Daha fazla olduğunda dışarı çıkıyor.Sen ne kadar kullanıyorsun?
evet canım artık kendi kendimin doktoru oldum şimdi günde 3 estrofem alacağım birde progesteron jel kullanacağım kullanmadığım zaman 18. günden itibaren kahverengi lekelenmem başlıyor gün aşırıda preseedle ilişki
bende 3 mm sıkıyorum zaten kullanma talimatındada biraz dışarı çıkması gerektiği yazıyor ama ben bugün 4 mm kullandım torpil yaptımben preseedi ilk 2010 haziranda kullandım ve kullandığım ay hamile kaldım 2 aşılama 2 tüp negatifim vardı o sıralarda ve preseedle hamile kalmıştım 7 haftalık kaybettim ama o günden beri preseedsiz ilişki yaşamadım banamısın demedi
Burpcum sende yeni tedaviden çıktığın için seninde kendiliğinden hamile kalma olasılığı daha fazla.Adetinde 4 tane yumurta oluşmuş.İlaçların etkisiyle 8. günde baya büyümüşler.Bende daha yeni tanıştım preseedle.Geçen ay ovulasyon zamanının ayarlayamadık.4 mm olunca sperminde dışarı çıkma olasılığı var gibi...Bizde 1 ay önce tüp yaptırmıştık.Umarım spontan hamilelikler yaşarız.Benimde pek tüp bebeğe güvenim yok.En güzeli doğal yoldan olması.Doğal olanı vücut çok güzel ayarlıyor.Olmayacak olan yumurtaları vücuttan atıyor.1 veya 2 yumurta dominant halde kalıyor.Tüp bebek merkezleri hangilerinin dominant olduğunu bilemiyorlar.Embriyologun seçimine kalmış artık.Spermi de vücut çok güzel seçiyor.o kadar spermin arasından o bir tanesi öne geçiyor.Embriyolog hangisini beğenirse onu hücre içine enjekte ediyor.Mikroenjeksiyon olmayan diğer tüp bebek yönteminde yani yumurtanın etrafına spermlerin konulması şeklindeki eski yöntem bana göre daha uygun.
tatlım ulun bey beslenme programıma girmem konusunda bana çok ısrar etmişti bende hatta kızmıştım yaz tatiline denk getiriyordum tedaviyi ondan öncesinde aralıkta eşim varikosel olmuştu bende maille hem ocak ayında hem mart ayında fsh yüksek düşürmek için tüp öncesi uygulamam gereken ne var diye mailleşiyordum kendisi ile oda hiç birşey yok gel başlayalım diyordu dolayısı ile bende temmuz ayında gittim yanına genetik tarama dedi yaptık seni beslenme programına alalım diye ısrar etti bende ne aşırı zayıfım nede 1 gram fazlam yok beslenme programına girmem bana başarısına dair yüzdede veremedi kanıtlanmış bir başarısı da yok beslenme programının eğer gitseydim bir 3 ay daaha demek oluyordu dolayısı ile okulların açılacağı zamana denk geliyordu bende mart ayında söyleseydi temmuza hazır olurdum ama şimdi bir üç ay daha beklemem dedim ozaman olumsuza hazırsanız ben sizi direk tedaviye alayım deyip istemeye istemeye beni tedaviye aldı şimdi merak ettiğim sanada beslenme konusunda ısrar etmişmiydi? Sen beslenme programına girdinmi?
Toprksu bende bugün başkenti aradım.Önümüzdeki ay kontrole gitmek istiyorum.Başarı oranlarını sordum.%60-65 dediler.Fakat benim takıldığım lab. kısmı.Gerçi olacağı varsa herhalukarda olur.Sana gel hemen tüp bebeğe başlayalım dememesi beni de etkiledi.Bana FSH 20 idi tüpe başladığımda.Hemen tüp yaptılar.Bana 2 tane kaliteli 3. gün 8 hücreli fragmantasyon olmayan embriyo transfer ettiler.Sonuç fos.Hulusi bey size değerlerin normal olması gerektiğini yoksa yumurta alınsa ve kaliteli çıksa bile tutma olasılığının düşük olmasını söylemesi şeklinde açıklama yapması beni etkiledi.Şuanda bu adetimde baktırdım FSH 6 . E2 58 .Bir ay bekleyebilirlerdi veya düşürmek için tedavi edebilirlerdi.Özeldekiler çok aceleci davranıyorlar.O yüzden şimdi başkenti düşünür oldum.Yine de lab. nasıl olduğu konusunda araştıralım.
Senin zaten neden düşük olduğunun incelenmesi ona göre tedavi olman gerekir.Başkentte senin için uygun gibi görünüyor.
günaydın.kızlar
burp.canımya.hayırlısı.artık.bizbu.jelimelere.bayagı.alıştık.rtık
kendinizi.nerde.rahat.hissediyorsanız.neresi.sizin.kafanıza.yatıyorsa.orda.yaptırın.yeminle.onlar.sadece.aracı
düşünün.ben.aşılama.tüp.bebek.hep.özelde.sonra.içimden.geldi.ailem.özxeli.hazırlamıştı.bile.hayır.dedim.zekai.tahire.gittim.raporumu.çıkardım.ama.dr.kist.var.fsh.düşmemiş.şimdi.yaparsak.negatif.olur.ve.ilaç.hakkın.biter.dediler.
beklemedeyim.allah.nasip.ederse.kurbandan.sonra
birde.rahim.kalınnlıgı.için.araştırdım.birçok.kür.ve.ilaç.var.araştırın.derim.
şimdi.bizim.durumumuzda.olan.arkadaş.tedvi.görmek.üzere.yani.tüp.bebek.onun.sonucunu.bekliyoeum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?