Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Sifaa demek sende kayseridesin.
Bende Acıbadem de baslicaktim tedaviye, hatta uç kere gittim yumurtam yokmuş. Pek iii
Konuşmuyor zaten doktor.
Benim amh:o.o1
Fsh: 50 ve 23 çıktı
Hiç ilaç falan veren olmadı.bı sürü doktora gittim.
İstanbula gitme ihtimaliniz var mı???
Benim kuzenim istanbulda 4 -5 tane tüp bebek denemesinden sonra bahceci kliniğine gidiyo
Mustafa bahceciyle tanisiyo
Çok ilgili biriymiş hastalarına karsı.
Gerçi kuzenimin sorunu bizimkinden çok farklıydı,kocasininda sorunu vardı.
Oldu bebekleri.
Oraya gidip adamın görüşlerini almayı çok istiyorum aslında:((((
Şifa canım peki senin degerlerin ne?
Doktorlar ne Dio?
Canını sıkmış olmazsam anlatır mısın?

Selam arkadaşım.
Yukarıda yazdığın mesajı okudum.
Hergün burayı takip ediyorum. Benimde sorunum sizlerle aynı. Mustafa Bahçeci ye gelince. Kolay hastaları sever. Bizler gibileri değil.
Son 3 denememi onda yaptığım için biliyorum.

Sifaa demek sende kayseridesin.
Bende Acıbadem de baslicaktim tedaviye, hatta uç kere gittim yumurtam yokmuş. Pek iii
Konuşmuyor zaten doktor.
Benim amh:o.o1
Fsh: 50 ve 23 çıktı
Hiç ilaç falan veren olmadı.bı sürü doktora gittim.
İstanbula gitme ihtimaliniz var mı???
Benim kuzenim istanbulda 4 -5 tane tüp bebek denemesinden sonra bahceci kliniğine gidiyo
Mustafa bahceciyle tanisiyo
Çok ilgili biriymiş hastalarına karsı.
Gerçi kuzenimin sorunu bizimkinden çok farklıydı,kocasininda sorunu vardı.
Oldu bebekleri.
Oraya gidip adamın görüşlerini almayı çok istiyorum aslında:((((
Şifa canım peki senin degerlerin ne?
Doktorlar ne Dio?
Canını sıkmış olmazsam anlatır mısın?

Selam arkadaşım.
Hergün burayı takip ediyorum. Benimde sorunum sizlerle aynı. Mustafa Bahçeci ye gelince. Kolay hastaları sever. Bizler gibileri değil.

Yumurtalik reservinde ne kadar yumuratnin olduğunu gösteriyor

1-4 arasindaysa normal
Ama birden dusukse benimki gibiyse mesela( 0.01 benim amg degerim) yumuratamin cok cok azladigiji gösteriyor ki zaten bu ay yumurtam oluşmamış :(

mubecce hiç belli olmaz bu işler canım allah ol desin yeterki fsh için yüksekse eger hayıt çayı soğan kürü yapılıyor hiç yaptınmı allah hepşmizin yardımcısı olsun...

Selam arkadaşım.

Gercekten mı????
Himmm üzüldüm ya senin adına.
Ben bugün bı doktora daha gittim Kayseri de
Bana Aydın arıcıyı önerdi.
Senin gibi hastalara bakiyo dedi
Hormonlar ve infertile ile ilginiyomus.
Bahceciyi önermedi yani.
Onun hakkın da bısi biliyo musun???
Peki senin yumurtan falan var miydi???
Senin sorunun ne???

canım üzülme desemde biliyorum üzüleceksin sonrasında geçecekde hatta unutup yeni umutlarına yelken açacaksın inşallah ozaman rabbim hayırlısı ile nasip eder unutmaki her şeyde bir hayır vardır emin ol bundada bir hayrın var bol bol dua et ve en kısa sürede kendini toparla emin ol tek sen deilsin....hepimiz gibi sende başaracaksın :16:

buarada kızlar topikleri gezinirken birşeye rastladım tüp bebek yöntemi ile erkek çocuk sahibi olmaktı sanırım neyse baya yazılmış yazılmış tabi orda kızlar yapmayın insanlar birini bulamıyor siz niye böyle allaha güç gider felan gerizekalının tekide sen kimseyi takma çocuğu olmayanlar tüp bebekle cinsiyetini seçip tüp yaptırıyorlar onların ki suç olmuyorda bizim istememizmi suç felan filan demiiş sanki erkek evlat ellerinden tutup cennete götürecek biz burda hayırlısı ile olsunda 1 tane de olsun diye çırpınıyoruz ki çoğumuz tedavi aşamasına bile geçemiyor geçenlerde yaşıyoruz işte ilkinde ha deyince herkesde olmuyor şans bunlar.....ne derdinde

2 kelime yazmamk için kendimi zor tuttum allah akıl fikir versin bizede cinsiyeti ister kız ister erkek herşeyden önce hayırlı evlatlar nasip etsin

halen sinirim sizle paylaşmak istedim :)
canım evet bu zorlu dönemi üzülmeden atlatamıyorum :14::14::14::14: inşallah daha güçlü daha umutlu olacağım ama sanırım biraz zaman alacak :5::5::5: aynen tek değilim bissürü kaderdaşlarımsınız hepinizi çok seviyorum hepiniz özel dualarımdasınız :29: aaaa bende çokk sinirlendim o topiği görmek dahi istemem herşey Rabbimden gelir cinsiyet ayrımı nasıl :53::5::5::5:

Canım İnan bunlardan hic bısi anlamadım
Benim testlerle karsilastiricam ama yanımda yok testlerim.
Yani fsh ve amh değerlerini doktor sana söylemedi mi
Hangi doktora gidiyosun
Ben tup bebek merkezine gittim
Acıbadem'e gittim
Yılmaz sahine gittim
Tekdene gittim
Humaya gittim
En son bugün
Mustafa Basbug a gittim. Bunların icinde bana en ilgili en yardimci
Olan Mustafa basbugdu.
Sen kimlere gittin???
Ne dediler sana ??
İnsallah bunaltmiyorum seni:(
canım ben bu testleri pek anlamıyorumm ki :26: son 6 aydır adet miktarım azalmıştı ve düzensizlik oluşmuştu :5: hormonlarıma bakıldı işte acilen tüp bebek tedaviisi yaptırmamızı belirtti işte dr. :5: bende bu testleri açıkla demedim yumurta rezervi düşüklüğü yaşadığım belirtti sadece :5: ben İbrahim Demir e gittim cnm :34: acıbademde de Turgut beyde ilk tüp tedavimi yaptımm :ssz:

şifa arkadaşım amh demişsin bu test senin menepoza giriş süreni belirliyor yani yumurtaların yok oluşu diyebilirim kafayı takmayın bunlara ben yaptırmadım bile inanmıyorum
hımm çok sağol canım aydınlattın beni :34: inşallah sorunlarımız ortadan kalkar Rabbim korktuğumuza uğratmasın inşşşşş :nazar:

Yumurtalik reservinde ne kadar yumuratnin olduğunu gösteriyor

1-4 arasindaysa normal
Ama birden dusukse benimki gibiyse mesela( 0.01 benim amg degerim) yumuratamin cok cok azladigiji gösteriyor ki zaten bu ay yumurtam oluşmamış :(
ben bu konuyu İbrahim beye bahsedeyim bu amh yapılmadı sanırım :26:

Gercekten mı????
Himmm üzüldüm ya senin adına.
Ben bugün bı doktora daha gittim Kayseri de
Bana Aydın arıcıyı önerdi.
Senin gibi hastalara bakiyo dedi
Hormonlar ve infertile ile ilginiyomus.
Bahceciyi önermedi yani.
Onun hakkın da bısi biliyo musun???
Peki senin yumurtan falan var miydi???
Senin sorunun ne???

Mubecce canım ben daha 3 gün önce Aydın Beye mail attım..Kendisi amerikada olduğundna yanındaki doktor ebru hnm döndü bana..Telefonda çok ilgili samimi bir konuşma yaptık..Tabiiki deneriz dedi ama ben zaten yüksek fsh ile 2 deneme yapmaya kalktım hiç yumoş olmadı.Ebru Hanımda fshı 25 in altına düşmediği müddetçe yumurta olgunlaştırma için umudumuz bile olamaz dedi..Ancak fsh ne zamanki düşer 25 in altına o zaman da hiç birşeyin garantisi yok tabii ama en azından uğraşmaya değer dedi.Umudumuz olur dedi..Bende zaten tüm bunların bilincindeyim o zaman fshı düşürmeye devamm kürlerle akupunktur ile dedimm..Donörü ciddi ciddi düşünmemi söylledii.Tabii ben asla düşünmüyorum donörü..yaşım 27 olduğundan en az 2-3 sene dene uğraş tabii dendi bana..

Mubecce canım ben daha 3 gün önce Aydın Beye mail attım..Kendisi amerikada olduğundna yanındaki doktor ebru hnm döndü bana..Telefonda çok ilgili samimi bir konuşma yaptık..Tabiiki deneriz dedi ama ben zaten yüksek fsh ile 2 deneme yapmaya kalktım hiç yumoş olmadı.Ebru Hanımda fshı 25 in altına düşmediği müddetçe yumurta olgunlaştırma için umudumuz bile olamaz dedi..Ancak fsh ne zamanki düşer 25 in altına o zaman da hiç birşeyin garantisi yok tabii ama en azından uğraşmaya değer dedi.Umudumuz olur dedi..Bende zaten tüm bunların bilincindeyim o zaman fshı düşürmeye devamm kürlerle akupunktur ile dedimm..Donörü ciddi ciddi düşünmemi söylledii.Tabii ben asla düşünmüyorum donörü..yaşım 27 olduğundan en az 2-3 sene dene uğraş tabii dendi bana..

ne dnörü ya daha kaç yaşındasın canım birkaç sene çabala muhakak düşer dhea ve hayıt çayını muhakak günlük iç onlar düşürüyor birde canım ankarada ulusda istanbul baharatcılık var banada burda nazen diye bir arkadaşım söylemişti o kargo ile getittirmişti bu adam bal ve bitkilerden ilaç hazırlıyor tahlillerine bakmadan yapmıyor ama yıllardır bu işle uğraşmış ben bizzat yanına gittim dosyasında gösterdi 100 lerden 15 lere inenler vardı

sonra bana sende çok çok çok birşey yok olanda düzelir sadece sigara kola kahve birkaç birşey daha demişti bunları içme arı sütü bal polen karışımı ye dedi
ama benim alerjik astımım var polenede alerjim olduğu için yiyemem....eşin önemli hazırlayacağım macunu her gün yiyecek dedi ama benim akıllı kocam inanmadı kaan aydosa gitti ordada orta derece bir sonuç aldı

istersen bir araştır çok gelenler vardı ha sakın hem sana hem doktor tedavisini uygulayacağız deme :) yaptır ilacını zaten bitkisel ek vitamin olarak düşün doktorunu ihmal etme yine....
bende kendimce hayıt felan uyguladım doğru düzgün yumurtlamayan tarafım diğerinden fazla yumurtlamaya başladı bak gör seninde olacak sabırla uygula zaten belli bir süreden sonra alışıyorsun dün hayıtım bitti uykum gelmedi düşün :)

şifa cım zor bi süreç ama inan insan bu durumada alışıyormuş.sonra düştüğün yerden zıplayıp tekrar sıçramalara geçiyor.Allahım bu acıyla bizleri sınamaz.çocuğumun hiç olmayacak düşüncesi bile içimi kavuruyor.rappim yardımcımız olsun hepimizin.
özetle kendimi anlatayım soran arkadaşlara.benim 3 denenm oldu negatif.ama 2 kere dış gebelik geçirdim ben hemde klomen ile.şimdi yumurtam kaliteli çıkmıyor.4 taneyle başlıyoruz 2 tane toplanoyor 1 tane transfer ama negatif.4.için haz.tem.beklemekteyim.doktor arayışındayım.ankarada yaşıyorum hepsinide nak.da denedim.ne kürler ne çaylar içtim.hepsini bir kenara attım.sadece dhea içiyorum.son denememde kalite biraz daha iyi çıktı nederece etkilşi oldu bilmiyorum ama genelde doktorlar bu ilacı kullandırıyolar.
giz78 bende gitti gidiyordan alıyorum.şuan fiyatı +69 tl.artık alacam ne yapayım.aslında diğer markalar daha uygun ama nedir nedeğildir bilemiyorum.doktorum bu markayı önermişti.neyse yaa kızlar olacağı varsa bunlar hep bahaneeeeeeee. bazen isyan etmiyoda değilim.sonra üzülüyor pişman oluyorummm.allah ıslah etsin bizi.zor bi süreç kimse bana savunmasın.damdan düşen gelsin bana.

ne dnörü ya daha kaç yaşındasın canım birkaç sene çabala muhakak düşer dhea ve hayıt çayını muhakak günlük iç onlar düşürüyor birde canım ankarada ulusda istanbul baharatcılık var banada burda nazen diye bir arkadaşım söylemişti o kargo ile getittirmişti bu adam bal ve bitkilerden ilaç hazırlıyor tahlillerine bakmadan yapmıyor ama yıllardır bu işle uğraşmış ben bizzat yanına gittim dosyasında gösterdi 100 lerden 15 lere inenler vardı

sonra bana sende çok çok çok birşey yok olanda düzelir sadece sigara kola kahve birkaç birşey daha demişti bunları içme arı sütü bal polen karışımı ye dedi
ama benim alerjik astımım var polenede alerjim olduğu için yiyemem....eşin önemli hazırlayacağım macunu her gün yiyecek dedi ama benim akıllı kocam inanmadı kaan aydosa gitti ordada orta derece bir sonuç aldı

istersen bir araştır çok gelenler vardı ha sakın hem sana hem doktor tedavisini uygulayacağız deme :) yaptır ilacını zaten bitkisel ek vitamin olarak düşün doktorunu ihmal etme yine....
bende kendimce hayıt felan uyguladım doğru düzgün yumurtlamayan tarafım diğerinden fazla yumurtlamaya başladı bak gör seninde olacak sabırla uygula zaten belli bir süreden sonra alışıyorsun dün hayıtım bitti uykum gelmedi düşün :)

picasso canım o baharatçıda 300-300 arası dedi banada.hangisini alacağımızı şaşırdık valla.aylık 300 tl buluyordu kürlerim.dhea 20 günlük 80 tl.-gnc nin destek kapsülü 20 günde 89 tl.valla nereye neye inanacağımı şaşırdım bende.

bende eşime dönerden bahsettim.çıldırdıı tabi.beynini bunlarla ugraştırıp çağırıyosun olumsuzlukları :(

picasso canım o baharatçıda 300-300 arası dedi banada.hangisini alacağımızı şaşırdık valla.aylık 300 tl buluyordu kürlerim.dhea 20 günlük 80 tl.-gnc nin destek kapsülü 20 günde 89 tl.valla nereye neye inanacağımı şaşırdım bende.

vallahi canım ya bir otlanmadığımız kaldı yakında onuda yaparız :)) doktor olarak da canım ben şuan tarık aksuya gidiyorum hrs tedavim büyük ihtimal senden önce olacak olumlu olumsuzlukları haberdar ederim birde Prof. Dr. Recai Pabuccu bunuda bana çok tavsiye etmişlerdi ama görüşmek bile kısmet olmadı bir bak istersen....birde gideceğiniz yerde muhakak co küldür ımcı olsun hatta fazlalarıda oluursada fena olmaz :))

vallahi canım ya bir otlanmadığımız kaldı yakında onuda yaparız :)) doktor olarak da canım ben şuan tarık aksuya gidiyorum hrs tedavim büyük ihtimal senden önce olacak olumlu olumsuzlukları haberdar ederim birde Prof. Dr. Recai Pabuccu bunuda bana çok tavsiye etmişlerdi ama görüşmek bile kısmet olmadı bir bak istersen....birde gideceğiniz yerde muhakak co küldür ımcı olsun hatta fazlalarıda oluursada fena olmaz :))

co küldür ımcı nedir pıcasso??

tolga ecemişlke görüştün mü sen.yumurta rezervi az olanların önerdiği biri.famera protokolü uyguluyor.birde gükcan kliniği.ben tolgayla görüştüm ama gürcana hiç gitmedim.havuz uyguluyormuş.yumurta toplama da.

tolga ecemişlke görüştün mü sen.yumurta rezervi az olanların önerdiği biri.famera protokolü uyguluyor.birde gükcan kliniği.ben tolgayla görüştüm ama gürcana hiç gitmedim.havuz uyguluyormuş.yumurta toplama da.

IMCI yönteminde 6000-7000 kat büyütülerek sperm seçiliyor.bu durumda daha sağlıklı DNAsı iyi olan spermler bulunabiliyormuş

Yapay Rahim (Co-Culture) .

Rahim içi doku kültürü uygulaması , tekrarlayan tüp bebek tedavilerine rağmen gebe kalamayan embriyoları yavaş veya kötü gelişim gösteren çiftlerde yeni bir umut haline gelmiştir . Adetin 21. günü rahim içinden alınan ufak bir doku örneği laboratuar koşullarında ayrıştırılır , hastanın kendi kan serum ile kültür ortamı oluşturulur ve gerekli hücreler çoğaltılarak dondurulur. Daha sonra hasta tüp bebek tedavisine alınır . Yumurta toplama işlemi yapıldığında dondurulmuş olarak saklanan örnekler çözülür co-culture dediğimiz yapay bir rahim içi dokusu oluşturulur. Tüp bebek işlemi yapılıp döllenme görüldükten sonra oluşan embriyolar transfer işlemine kadar bu doku içinde büyütülür . Bu uygulama sırasında kadının kendi rahim içi (endometrium) hücreleri kullanıldığından sarılık, AIDS ve diğer riskli durumlar ekarte edilir.

Endometrial hücreler embriyo gelişimine zarar vermez, gelişiminin devamını sağlar ve büyüme şansını artırır. Eş kültür ortamında embriyo ve rahim içi doku arasındaki ilişki vücut içindekine benzer şekilde gelişmekte ve embriyo ile anne adayının rahim iç duvarı hücreleri birbirleri ile tanışmış ve alışmış olmaktadırlar. Embriyo gelişimi için gerekli olan faktörler ve proteinler yönünden oldukça zengin olan Ko-kültür sıvıları içerisinde bulunan büyüme faktörleri ve besleyici maddeler embriyo gelişimini destekler. Ayrıca ortamda oluşan antioksidanlar embriyo için zararlı olabilecek artıkları embriyo çevresinden uzaklaştırır. Tüp bebek için kullanıma hazır olarak sunulan yapay kütür ortamında bu proteinler ve büyüme faktörleri oldukça sınırlı bulunur. Bu nedenle tekrarlayan tüp bebek tedavisinde başarısız hastalarda ko- kültür hazır satışa sunulan kültür sıvıları için bir alternatif oluşturur. Endometrial ko-kültür ( eş-kültür ) hazırlanması yoğun bir iş gücü ve teknik alt yapı gerekmektedir ve bu konuda özel olarak eğitimi olan elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır .

co kültürde daha önce başarısız tüp bebek denemeleri olan hastalarda , FSH yüksek hastalarda , ilaç tedavilerinde düşük cevaplı hastalarda uygundur .(alıntı)

canım tolga ecemiş e burdan bir arkadaş gitmişti selinemre06 ona kesinlikle çocuğun olmaz uğraşma gibilerinden sylemiş kızın dünyası yıkılmıştı başka bir merkezde anatoliada ilk tedavisinde hamile kaldı (benimde 2. ordaydı ama sonuç negatif) hatta ikizdi teki yaşamadı şimdi kızı var tahminimce 1 yaşınıda geçti ondan doloya tolgaya negatifim birde ona giden çok akrabamız var bizim durumumuzu ailelerden başka bilen yok saçma sapan yorumlar canımızı sıkar diye saklıyoruz şimdilik

aslında bu işler nasip işi
tedbirimizi alalımda takdiri yüce rabbimizden

havuz sistemini bende duydum ve çok mantıklıda geliyor olurda bundan sonuç alamazsam düşünüyorum hem onda daha az ilaç kullanıyorlar birde femara protokolü bana 2.tedavimde uygulanmıştı.....

birde ben co kültüre acayip taktım artı ımcı ye çünkü bizlere destek tedavi şart ha eşimi ikna edebilseydim gideceğim yer bahçeci veya alman hastanesi olurdu onlarında lab. iyi oda hrs de var birde biz genetik testlerimizi orda yaptırmıştık tarık hocada suratsız da değil ne biliyim ne sorsam cewaplayan birisi sıcak geldi bana başladık oraya inşallah sonuçda alırız....

Son düzenleme:
canım tolga ecemiş e burdan bir arkadaş gitmişti selinemre06 ona kesinlikle çocuğun olmaz uğraşma gibilerinden sylemiş kızın dünyası yıkılmıştı başka bir merkezde anatoliada ilk tedavisinde hamile kaldı (benimde 2. ordaydı ama sonuç negatif) hatta ikizdi teki yaşamadı şimdi kızı var tahminimce 1 yaşınıda geçti ondan doloya tolgaya negatifim birde ona giden çok akrabamız var bizim durumumuzu ailelerden başka bilen yok saçma sapan yorumlar canımızı sıkar diye saklıyoruz şimdilik

havuz sistemini bende duydum ve çok mantıklıda geliyor olurda bundan sonuç alamazsam düşünüyorum hem onda daha az ilaç kullanıyorlar birde femara protokolü bana 2.tedavimde uygulanmıştı.....

birde ben co kültüre acayip taktım artı ımcı ye çünkü bizlere destek tedavi şart ha eşimi ikna edebilseydim gideceğim yer bahçeci veya alman hastanesi olurdu onlarında lab. iyi oda hrs de var birde biz genetik testlerimizi orda yaptırmıştık tarık hocada suratsız da değil ne biliyim ne sorsam cewaplayan birisi sıcak geldi bana başladık oraya inşallah sonuçda alırız....

nekadar maloluyor sorması müsaitse.işin maddi boyutuda var malum.

tolga ya bende gittim görüştüm.banada benzer şeyler söylediii.panikletti iyice.var olan bildiğim şeyleri astık kestik yaptı.zırlıya zırlıya çıkmıştım hastaneden.kör gözüme parmak soktu iyice:52:

adam sanki kolay hasta arıyor bende dolayısıyla gitmedim hiç :)) canım ımcı ye ayrı bir ücret alınmıyor hatta herkese uyguluyorlar erkek faktrü yoksa bile en kalitelisini seçiyorlar

co kültür ise ikibin adetin 19 ila 25 gün arası anestezi ile rahimden doku alınıyor birde 10 tüp kan sonrası bir adet boş geçiriyorsun sonraki ay tedavi
eşimle baya araştırdık çok mantıklı geldi bize....

Back
X