hayırdır cnm neden yalnızsın eşin çalışıodurda kız nerde...yok gülüm olmadım daha 35 gün oldum nerdeyse yok gelen giden bi kerede hamilelikten dolayı gecikse şu adetler ahh ahhh... haklısın tedaviye berabermi başlıcaz yoksaiyiym canım sen nasılsın bugün yanızım sıkılıyorm biraz evde zaman geçiriyorum burda sen adet oldunmu canım bu ay birlikte başlıycaz tedaviye herhalde canım bu gidişle adeler çatışcak ikimizinde..
ALISALISCİMMM canım benim demekki dediğin gibi bu ay nasib değilmiş..
Dediklerinize katılıyorum..Bu işler çok karmaşık..Ben 2 sene olacak fsh yüksekliği ve rezerv azlığı ile birlikteyim..Ve çok enteresan bir bilgi..Onca doktor gezdim onca fikir aldım..Tek sorunsuz çalışan sistem rahmimde..Ne olursa olsun rahim genelde 12-13 mm civarına çıkıyor..Ama görüyorsun 2 sene olacak 1 kere opu olabidim sorunsuz ve o da döllenmedi..Yumiler kendiliğinden büyüdüğü dönemler oldu..Yada küçük kalıp gerilediği bozulduğu..Bolcada erken çatlama mevzuum var..Yani demem o ki bir şeyler sebepler dairesinde önümüze çıkıyor ama nasib olmayınca olmuyor..6 Senelik evliyim hiç gebe kalmadım..Herşey bende normal iken de zaten eşimin infertilitesi ile uğraşıyorduk..Tüplerim açık, hormonlarım adetlerim yumilerim herşey düzenli idi..Ama gene olmadı..Şimdi tek tüpüm yok..Diğeri tıkalı..son 6 ayda da nur topu gibi 1 cm gibi küçükte olsa çikolata kistimde peydah oldu..Ay yazarken yüreğim daraldı bende yok yokkk..Ama inanıyorum Rabbim herşeye rağmen nasib edecek..Bu kadar dualar ediliyor..Tanıdık tanımadık insanlar uğraşıp dualarına katıyorlar..Rabbim bir gün nasib edecek hepimize gülüm..
Seni seviyorum dikkat et kendine olarmı...
allahım acizlikten fakirlikten cimrilikten korkaklıktan tembellikten hilekar dostan faydasız ilimden kabir azabından ağlamayan gözden sıkıntı ve hüzünden ürpermeyen kalpten her türlü hastalıktan hayatın fitnelerinden borç altında kalmaktan kabul olmayan duadan doymak bilmeyen nefisten ihtiyarlayıp ele avuca düşmekten zalim olmaktan zulme uğramaktan isyan ettiren fakirlikten ve azdıran zenginlikten geçmişe kederlenmekten geleceğe kayğılanmaktan sana sığınırım rabbim (hayırlı cumalar)
adacıgım, inşallah muradına erersin.selam arkadaslar...herkese hayırlı cumalar....bu forumda hıkayemı defalarca yazdım eskı arkadaslar bılır endometrıozıs tanım var 3 tup denemesı sonrasında 3 yasında dunya tatlısı oglum var drum bulent tıras...1 yıl once ogluma kardes gelsın ıstedık tedavım negatıfle sonuclandı onumuzdekı gunlerde tekrar baslamayı dusunuyoruz malum yumurta rezervım az...yas ılerlıyor...bıesteron kullanıcam bırde hayıt suyu bal corekotu tarcın karısımı ..umarım faydası olur...rabbım ısteyen herkesın kucagını doldursun...hıcbırımızı evlat acısıyla sınamasın....
canım, allah gecinden versin, daha çok çok uzun yaşayacak, bebişlerine annelik yapacaksın....Canim bende sigara icenlerdenim birakmadim azalttim gunde 1bazen 2 veya uc oda aksamlari kilomsa 75 boy 1.65 kiloya gelince dr um okadar hormon yuklusunki seni oldugun zaman extra gommeleri lazim demisti ee gelde sisme
umutcuğum, senin sınavında belki 5.tüple sonuçlanacak, ha gayret ....... öptüm seni,selam kızlar hayırlı cumalar, nasılsınız..
buraya yeni giriyorum, başlık dikkatimi çekti ve bende sizlerdenim diyebilirim..
16 yıllık evli olmuş olucam. bu ağustos ayında..
esimin sperm konusunda sıkıntı olduğunu, ve ilk zamanlara bnde bisey yok hersey normal denildi..
ancak yıllar geçtikce.. yumurta sayımın azaldığını demeye basladılar.. birde fsh değerim işte 4. tüp te yüksek olduğu anlasıldı..
ve evlligilin ilk yıllarında normal tedavi ve sonrasında zamanla, 4 tüp denemesi oldu..
1. ilk tüp, 2005 yılında, 8 yumurta, 3kaliteli embryom vardı ama maalesef sonuç alamadık.
2. tüp, 1. tüp ten sonra hemen 3ay sonrasında yapıldı.. 7 yumurta, yine 3 embryo yine sonuç alamadık.
aradan kendimizi toplamak adına zaman geçmesini istedik..
2010 yılında, tekrar bi tüp yaptık. o ay yumurtam 3 tane idi..ve 1 i döllendi ama 6 hücreliydi..maalesef yine sonruç yok.
yine zaman verdik kendimize, cünkü epey bi masraflı her yönden insanı yoruyor
ve zaman geçtikce bitkisel yönden fayda görürmüyüz diye, keçiboynuzu, soğan kürü, arı sütü bal polan tarzında kullandık ama yine sonuç alamadık.
ve dedim esime, bu böyle olmayacak tekrar bi deneme yapalım, onu kullan, bunu iç neyimiz olduğunu son zamanlarda bilmiyoruz..ve böylelikle ikna etmis oldum..
geçen subat ayı gibi gittik ilk görüsmeye..ve baslanmıs oldu..
uzun protokol ile, önce ilk al ilaçlar..
2.ay da yani mart ayında iğneler
tabi her defasında iğneler değişiyor..
yumurtaları istenilen düzeye getirmek için bende iğnelerin dozları fazla yani yüksek doz kullanıldı..
ve bu 4. tüp te ise.. 8 yumurtam oldu, 4 üne işlem yapıldı..
fakat 4 ün den 1 i bölünmeyi başardı dediler..
ve transfer günüm zehir oldu..
bana, bölünme durdu transfer işlemimiz iptal edildi...dediler..dünyam basıma yıkıldı..
hersey bizler için desek de.. insan o an da ne tahammülü kalıyo..ne sabırı..
yeni yeni düzeliyorum diyebilirim..
nisan ayı boyunca trnsfer olamadığı için..çok ates basmalarım oldu ve FSH değerim de tüp için yüksek denildi.. 15 çıkmısdı kan sonucu...ates basmalarımın olduğunu söyleyince..
dr um bana Biosteran DHEA ilacını kullanıp, haziran adetinle kan ve ultr. için kontrole çağırdı..
mayıstan, hazirana 1ay kadar kullanmıs oldum o ilacımı((ayrıca çok zor bulundu))
hazıran ayında ki kontrolde.. yumurta sayım 5 tane olduğunu, ve kan sonucumda ise FSH değirimin 15 ' ten 8 ' e düştüğünü söylediler ve bu duruma göre "" ne zaman tüp düsünüyorsunuz, bi tarih var mı aklınızda..."" dediler ?
dedim henüz ben kendime gelemedim, 5. tüp için hemen he demek kolay mı.. madde-manevi çok sarsıyo bilirsiniz.
bana yıllar önce 4 tüp yaşıycan..5. tüp için böyle sorucaklar deselerdi..kesinlikle.."yok yaa olamaz böyle bisey "" derdim..
ama iste, insan yaşayınca görüyor herseyi.. bütün bunların üzerine, ruhum o kadar yorgun, bedenim bi o kadar hassas ki..sanki en küçük biseyi bile kaldıramaz oldum..
bir sonra ki 5. tüp te... " Ben bittim artık "" demek istemiyorum..
yinede Rabbim daha baska üzücü olaylardan esirgesin insaAllah..
Biosteron ilacını 3 ay kullanabilirsin dediler ...işte..
mayıs, hazıran, temmuz... temmuz ayında da kullanıp, artık sonbahar döneminde birseyler düsünmeye baslmam gerekiyor..
cünkü, Dr um da.. yumurtalarımı bian önce değerlendirmek istediği için bana ne zaman düsünüyorsun diye sordu mecburen..
ve bu ilacı kullanırken kesinlikle korunmak gerekiyormus..bilmiyorum aranızda kullanan var mı ?
şuan için korunma var işte..temmuzdan sonra dilerim ki Mevlam ' dan şu yorgunluğumun üzerine, kendliğinden nasip eylesin insaAllah.. sözün bittiği yer.. !!!
Rabbim herkese nasip eylesin dilerim ki...
birde yazınca farkettim, hikayemi kısaca anlatayım dedim ama, yılların hikayesi, kısaca nasıl anlatayım =(
mrb yol arkadaslarim güzeller nasilsiniz ben biraz kendimi toparladim kac gündür dünyay la bagimi kesmistim nerdeyse....bayagi ilerlemissiniz hepsini okuyamadim tedaviye baslayanlar varsa hayirli ugurlu olur ins...düsündükce deliricek gibi oluyorum nolcak bizim bu halimiz bir digerine baslamayi hem istiyorum hemde coook korkuyorum umudumu iyiyce kaybettim(((
kizlar bide bisey soracam anlamadigim benim iki tedavimdede hep test günüm gelmeden adet oluyorum böyle olanlar varmi acaba? iki gündür hep koyu kahverengi akintiydi affedersiniz ama sadece peceteyle sildigimde geliyordu bugun ise normal adet kanamasina döndü(
hayırdır cnm neden yalnızsın eşin çalışıodurda kız nerde...yok gülüm olmadım daha 35 gün oldum nerdeyse yok gelen giden bi kerede hamilelikten dolayı gecikse şu adetler ahh ahhh... haklısın tedaviye berabermi başlıcaz yoksasen tüpe ben aşılamaya hadi bakalım inş bide tutuyomuymuş çifter çifter
yeğnimde bendeydi canım kızıda yeğnimide teyzeye gönderdim malum artk yaz teyzenin yanına gittiler havuz sefası pazartesi döncekler..eşimde işte bugün mesai yapıyo gece gelicek biraz kafa dinlemeye ihtiyacım var ama yalnız kalınca kafada çok kurmaya başlıyorum sonra.. çok yorgun düşüyorum bu aralar bu adet olamamak bütün dengemi bozdu..
mrb yol arkadaslarim güzeller nasilsiniz ben biraz kendimi toparladim kac gündür dünyay la bagimi kesmistim nerdeyse....bayagi ilerlemissiniz hepsini okuyamadim tedaviye baslayanlar varsa hayirli ugurlu olur ins...düsündükce deliricek gibi oluyorum nolcak bizim bu halimiz bir digerine baslamayi hem istiyorum hemde coook korkuyorum umudumu iyiyce kaybettim(((
anlıyorum cnm ya zaten adet olamayınca insan çok stresli oluyor düzelecek inş herşey yoluna girecek bende olamadım çok sabırsızlanıyorum biran evvel tedaviye başlamak hayıurlısıyla çok istiyorum bende öle kös kös oturuyorum evde temizlik yapmam lazımyeğnimde bendeydi canım kızıda yeğnimide teyzeye gönderdim malum artk yaz teyzenin yanına gittiler havuz sefası pazartesi döncekler..eşimde işte bugün mesai yapıyo gece gelicek biraz kafa dinlemeye ihtiyacım var ama yalnız kalınca kafada çok kurmaya başlıyorum sonra.. çok yorgun düşüyorum bu aralar bu adet olamamak bütün dengemi bozdu..
canım hiç ümidini kaybetme ama bidaki tüp bebek denemelerini türkiyede yaptır imkanın varsa bildiğim kadarıyla türkiyede yaptıranla burdaki tedavileri daha başarılı buluyolar..imkanın varsa yola devam yorulmak yok olucak bak birgün sadece zamanını bekliyo bebişin.. ben eşime diyorum bebişim babasıyla geziyo bir gün annesine gelicek..ah ah kafayı yedim gerçekten kusura bakma..
anlıyorum cnm ya zaten adet olamayınca insan çok stresli oluyor düzelecek inş herşey yoluna girecek bende olamadım çok sabırsızlanıyorum biran evvel tedaviye başlamak hayıurlısıyla çok istiyorum bende öle kös kös oturuyorum evde temizlik yapmam lazımöle boş boş takılıom işte ya bu aşılama için illa rahim filmi şartmı çok korkuyomda ben
ZARAN sen nasılsın cnm slm
kizlar cok merak ediyorum bu topigi acan arkadasin cocugu olmusmu bakmisti biraz ama görememistim hamileyim dedigini ....
onu bende çok merak etmiştim ama sanırım olmuş çocuğu
canım erken adet olunca izmire geldim kentte gittim ora sonuçlarıma baktı dosya açıldı sayılır 24 dünde israel beyle randevum var eğer her şey yolunda giderse başlarız bir daha ki adette. bu arada beisteron kullanıyorum folik asit çaylar karışımlar felan bakalım ya gülüm ALLAH yolumuzu açık etsin hepimizin güzel güzel bebişleri olsun
bende çok umutlanıyorum hele bizim gibilerin hamile haberine çok seviniyorum rabbim daha fazla bekletmesin hepimiz inş. hamile kalıp kucağımıza alırıznegüzellll olanlari duydukca umutlaniyorum belki busefer olur diye......
anlıyorum cnm ya zaten adet olamayınca insan çok stresli oluyor düzelecek inş herşey yoluna girecek bende olamadım çok sabırsızlanıyorum biran evvel tedaviye başlamak hayıurlısıyla çok istiyorum bende öle kös kös oturuyorum evde temizlik yapmam lazımöle boş boş takılıom işte ya bu aşılama için illa rahim filmi şartmı çok korkuyomda ben
ZARAN sen nasılsın cnm slm
hadi hayırlı olsun başlıyosun demekkk çok sevindim inş. pozitifle sonuçlansın cnm .....aminnnnnnnnnnnnnn inşş..... rabbim yardımcımız olsun...
canım erken adet olunca izmire geldim kentte gittim ora sonuçlarıma baktı dosya açıldı sayılır 24 dünde israel beyle randevum var eğer her şey yolunda giderse başlarız bir daha ki adette. bu arada beisteron kullanıyorum folik asit çaylar karışımlar felan bakalım ya gülüm ALLAH yolumuzu açık etsin hepimizin güzel güzel bebişleri olsun
yok gülümya benim bu fsh yi öğrenince hiçbi doktor tedaviye başlamadı biliosun fsh insin gel dedlier hepsi hiçbiri yol göstermedikirahim filmi çektirmedinmi hiç canımdaha önce rahim filminde korkulcak bişey yoki kanalar açıkmı değilmi çekilmesi şart bence daha önce çekilmediyse.. bende ilk çektirdiğim zaman korka korka gitmiştim ama korkulcak hiç bişey yok altan muayneden farkı yok hata altan ultrasonl bakılınca daha çok cnım acıyo benim.. film çektirmek basit ağrı falan yok sadece biraz adet ağrısı gibi ağrın oluyo oda çok az dayanılmıycak gibi değil..aşılamadan önce çekilmesi şart değil ama filmden sonra hamile kalanlar var ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?