asya nasıl gidiyor varmı bir değişiklik..kürlerle aran nasıl..:)
gülneva selam nasıl gidiyor
iyi diyelim iyi olsun canım.adet düzensizliğim var ve fsh yükselmeye devam ediyo..son 3 ay önceki iptal olan tüp bebek tedavimden beri fsh birtürlü düşmedi canım ya.inelerden sonra menopozamı girdim diye düşünemye başlamdım canım..şuan kürler kulanıyorum biesteron kullanıyorum..ve iki aydan beri cylo kullandırıyo doktorum..bakalık canım bidaki adete fsh düşerse tüp tedavime başlıycam kaldığım yerden..sen neler yapıyosun canım..senin nasıl gidiyo..
aynı dert bende de var, bir önceki tedavi iptal olunca 45 gün geçmesine rağmen adet olmadım, cylo kullanıyorum ben de. beyazlar yeni bitti, turunculara geçtim., adet olunca dr gidicem, aynen menapoz korkusu başladı, bu salak şey pat diye gelir mi bilemiyorum, inşallah mevsimdendir, bu arada saraçoğlunu aradım,kayıt oldum, şimdi tekrar görüşeceğim, bu arada biosteron içmeye devam ediyorum... son durum bu yani.
doktorum ilçalardan değil diyo fsh yükselmesi..benim fsh bu ay 59 canım ilk defa 59 gördüm..39 yukarı çıkmazdı hiç..napıcağımı şaşırmış durumdayım..hayıt karışımı aldım bende macun inş iyi gelirde şu fsh düşer..biesteronu kaç mg kulanıyosun canım günde kaç adet alıyosun..ikimizde cylo kulanıyoruz inş adetler düzene girer..inş mevsimseldir..Allahım uraşlarımızı görüyo canım..şu ramazan ayının hürmetine tez zamanda bebişerlimize kavuştursun bizleri inş..
bu doktorlar ne gıcık yahu, nedenmiş peki.... fsh yüksekliği yani,,,,,,
ben bir öğle bir de akşam içiyorum biosteronu. 25 mg dan 50 mg yani.. bunu bana koordinatör söylemişti, yani günde 50 mg. diye.
bu cylo bitmeden adet olamazmıyız, illa bitince mi oluyor biliyormusun.
aynen canım çok gıcıklar ama onlarsızda olmuyo maalesef..geçen ayda cylo kullanmıştım haplar bitikten 1 hafta sontra adet oldum ama adeten 3 gün önce lekelenme tarzında akıntılarım olmuştu..akıntılardan 3 gün sonra sökülebildim ancak.. bitmeden olmuyosun bildiğim kadarıyla bitikten 2 yada 3 günü olunuyomuş normali..benim adet gecikmemi fsh yüksekliğine bağlıyo doktorum.. sende hormonlarına baktır derim canım..ona göre haytı kullanırsın..
aynen canım çok gıcıklar ama onlarsızda olmuyo maalesef..geçen ayda cylo kullanmıştım haplar bitikten 1 hafta sontra adet oldum ama adeten 3 gün önce lekelenme tarzında akıntılarım olmuştu..akıntılardan 3 gün sonra sökülebildim ancak.. bitmeden olmuyosun bildiğim kadarıyla bitikten 2 yada 3 günü olunuyomuş normali..benim adet gecikmemi fsh yüksekliğine bağlıyo doktorum.. sende hormonlarına baktır derim canım..ona göre haytı kullanırsın..
doktorum ilçalardan değil diyo fsh yükselmesi..benim fsh bu ay 59 canım ilk defa 59 gördüm..39 yukarı çıkmazdı hiç..napıcağımı şaşırmış durumdayım..hayıt karışımı aldım bende macun inş iyi gelirde şu fsh düşer..biesteronu kaç mg kulanıyosun canım günde kaç adet alıyosun..ikimizde cylo kulanıyoruz inş adetler düzene girer..inş mevsimseldir..Allahım uraşlarımızı görüyo canım..şu ramazan ayının hürmetine tez zamanda bebişerlimize kavuştursun bizleri inş..
arkadaşlar lütfen canınızı sıkmayın.. Bundan 4 sene evvel bende de fsh yüksekliği nedeniyle çocuğum olmuyordu. Hatta bir doktor bu nedenle yumurtalıklarımda yaşlanma olduğunu söyledi.. Ben de koşa koşa gittim ve tüp bebek yaptırdım. İlk denemem de tek embriyo transferiyle oldu kızım( çok şükür) yani korkutmasınlar gözünüzü. Benim olduysa sizin de olur.
peki bu cylo denen ilaç içilince devamlı adet olunacaksa, o zaman menapoz hep ertelenir, bu mantık doğru mu... hormonlarım en son fsh 18 idi, sonraki ay yumoş yok diye bakılmadı, daha doğrusu ufaklardı ve büyümeyince tedavi iptal oldu... ama endo 2 mm idi, bu yüzden dr vucutta ostrojen yok dedi, pat diye herşey bitti sanki.... ne buyük sınavmış bu yahu....
fsh yüksek olunca adet olunamıyormu yani, inan ben buraları hiç çalışmadım bilmiyorum, çünkü 1,5 yıldır her ay gidip yumurta verdim, veya tedavi iptal oldu, ya da döllenmedi, ama hep adet olmuştum. bunu ilk yaşıyorum anlayaacağın. Allah yardımcımız olsun lütfennnnn artıkkkk
arkadaşlar lütfen canınızı sıkmayın.. Bundan 4 sene evvel bende de fsh yüksekliği nedeniyle çocuğum olmuyordu. Hatta bir doktor bu nedenle yumurtalıklarımda yaşlanma olduğunu söyledi.. Ben de koşa koşa gittim ve tüp bebek yaptırdım. İlk denemem de tek embriyo transferiyle oldu kızım( çok şükür) yani korkutmasınlar gözünüzü. Benim olduysa sizin de olur.
aynen canım Allahım yardımcımız olsun..verdiğim hap seni rahatlatacak ve sıcak basmaların olmıycak dedi..yani mmenopozumu geciktiriliyo olabilir canım..buda bizim sınavımız canım isyan yok haşa..Allahım vermemesindede vardır hayır..bol bol dua canım Allahım ol dedikten sonra olmıycak bişey yok bu yeryüzünde..sabır tevekül..biz elimizden geleni yapıyoruz canım..strese girdikçe hormonlar daha çok alt üst oluyo..
canım sağolasın ya..inş bizlerinde olur..çok büyük moral oldu bizlerede...ALLAHIM ANALI BABALI BÜYÜTSÜN İNŞ..senin fsh kaçlara çıkıyodu herhangi bşiey kullandınmı..tüp bebek aşamasında fsh kaçtı canım..
canım yaş kaçtı senin..
dilim varmıyor ama, menapoza mı gidiliyor bu durumda..... yandık desene... dur bakalım biraz daha sabır,,, ama ben pat diye olacağını zannetmem.... ve zaten bu arada bir tane tutturdukmu bu iş tamam tatlım.... stres yok tamam tamam ,,,,
tam hatırlamıyorum 4 sene oldu çünkü ama 20 civarlarındaydı ve hiç ilaç kullanmadan tüp bebeğimi de yaptılar. Normalde en fazla 10 larda olmalıydı sanırım. Ama düşürmeye çalışmadılar direkt işleme girdik.şimdi burda okuyorum bazı arkadaşların işlemlerini yarıda kesiyolar fsh yüzünden ve ben buna anlam veremiyorum..
37 yaşımdayım.. Ama bu anlattıklarım zamanında 33 yaşımdaydım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?