Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

canım doktor yarın yokmuş bende cumartesi memlekete gidiyorum.. allah nasip ederse..bayramdada yumurtlama olursa nasıl değerlenrilir bilmiyorum.. bayramada izmirden kardeşgil geliyorlar baya kalabalık olacaz..benimde aslında aklıma ovülasyon testi almak geldi..o zaman alıp gideyim ben yarın işallah..sen gidiyormusun tatile canım..

anladığım kadarıyla henüz bebek düşünmüyorsun canım..peki fsh ve amh kaç..bunlara baktırıp ne kadar zamanın kalmış aşağı yukarı sana fikir verir..özellikle amh 0, lı rakamlar olursa çok zaman kaybetmemen gerekir..zamanla yumoşlar malesef azlıyor..

Benim fsh düzeyim her zaman normal değerlerde ama gelin görünki amh ım 0,17 yani bence amh ı yaptırmayıpta sadece fsh a güvenenler bence mutlaka birde amh yaptırsınlar.Benim yumurtalık rezervimin az olduğunu tüp bebeğe başlayacağımız zaman öğrendik tüpçüler bir bakılşta anlıyorlar...tabi yumurtaya :) şimdi ben eşimin sperm sayısını arttırmaya çalışıyorumya o arada kendimede kürmü yapsam ne iyi geliyor anladığım kadarıyla bir şeyler yeyip içiyorsunuz yumurta rezervi yada kalitasi nasıl artar.Bugün yine bir tüp merkezinden aradılar SİZİN ZAMNINIZ KISITLI TEKRAR TEKRAR TÜP BEBEK DENEYİN YUMURTALARINIZ BİTEBİLİR DİYORLAR BEDAVA YAPIYORLAR SANKİ

merhaba benimde amh 0,19 malesef yumurta rezerv az..ama olacaksa böylede olacaktır..yaterki allahım ol desin..biz burda kürler uyguluyoruz..kimi soğan kimi incir hayıt..kimi macunlar şeklinde..canım malesef durum belli keşke maddiyat olsada 2 aya bi denesek..ama boşda duramayız malum durum ortada..en azından tekrar tüp bebek deneyene kadar kür uygulayabilirsin..bizler şu an öyle yapıyoruz..allah bebğine kavuştursun tez zamanda..isteyen herkesi..

Ben daha önce amh ile ilgili biraz araştırma yapmıştım. Genel olarak doktorlar amh testinin yumurlalık rezervi konusunda en doğru bilgiyi verdiğini kabul ediyorlar ama doktor sitesinde Prof. Dr. Fahri Göçer'in amh sonucu değerlendirmesi için sorulan bir soruya verdiği yanıt dikkatimi çekti:

"AMH ölçümünün değeri tartışmalı, özellikle ölçümü yapan laboratuvarın deneyimi ve kullandığı yöntem elde edilen sonuç üzerine çok etkili. Düzenli regl oluyor iseniz AMH ölçümü yapılması anlamsız. Solak değilseniz ve sigara kullanmıyor iseniz, menopoz yaşınız anneniz, teyzeniz ve anneannenize benzerlik gösterecektir.

Saygılarımla,
Dr. Fahri ÖÇER "

Ben de 2 kez amh testi yaptırdım. İlk sonuç 1.3 ve 1 ay sonra ikinci sonuç 1.9 du. Ancak yabancı sitelerde okuduğum kadarıyla 1 aylık süre içinde bu iki sonuç arasında bu kadar fark olması imkansız. Yani ben de laboratuarların güvenilirliği konusunda emin olamıyorum. Bunun yanında Türkiye'deki doktorlar sonuç 1'in altında değilse iyi sayıyorlar ama Amerika'daki tüp bebek merkezlerinin sitelerinde verilen bilgilere baktığımda 2.2 nin altının düşük olduğunu söylüyorlar. Bu arada ben 35 yaşındayım ve yine yabancı kaynaklı bir sitede 35 yaş için amh alt sınırı olarak 2 verilmiş. Yani bir takım genel kabullenmeler olmakla birlikte yumurtalık rezervinin belirlenmesi konusunda doktorlar arasında da görüş ayrılıkları var ve tüm bu hormon sonuçları aslında sadece rezervi tahmin edebilmek için, kesin bir değer kimse veremiyor.

Bunun dışında yaşınızı bilemiyorum ama sizin gebe kalıp tekrarlayan düşüklerinizin olması genetik bir soruna işaret edebilir (Ben doktor değilim ama okuduklarım doğrultusundaki düşüncelerim bunlar). Bu nedenle tüp bebek tedavisi yaptıracaksanız genetik incelemeyle birlikte yaptırmanız yararlı olbilir. Sizin yumurtasında ya da eşinizin spermlerinde genetik bir sorun varsa embriyo sağlıksız oluyo ve bu tür gebeliklerin %90 ı düşükle sonuçlanıyo.

Yumurtalık rezervinin belirlenmesindeki bir yöntem de antral folikül sayısı. Antral folikül sayısı genellikle adetin 2. ya da 3. günü ultrasonla sayılan sağ ve sol yumurtalıklardaki henüz olgunlaşmamış yumurtaların toplam sayısı. Bu sayı her ay değişebiliyomuş. Ama birkaç aylık bir takipte ortalama bir değer elde edilebiliyor. Bu değerin iyi olup olmadığıyla ilgili de Türkiye'deki doktorlarla yurtdışındaki tüp bebek sitelerinin verdiği bilgiler arasında fark var. Türkiye'deki doktorlar 8 ve üstünü normal kabul ederken, yurtdışındaki siteler 15 ve üstünü normal kabul ediyor. Ben en son gittiğimde solda 4-5 sağda 6-7 sayıldı ve doktor iyi demişti ama yurdışındaki kaynaklara göre bu değer düşük

tüp bebek konusuna gelince yine doktor sitesindeki bir soruya Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU'nun verdiği yanıt çok ilgimi çekti.

"SORU: merhaba ,
Bir hastanın sorunsuna verdiğiniz cevap ilgimi çekti . amh değeri 0,1 olan birine tüp bebek değil normal yolla hamile kalma şansının daha yüksek oldugunu yazışsınız. ben 2 aydır dhea kullandım adetın 2. gunu yapılan testler sonucu e2 75 fsh 5 ve amh değerım 3 ay önce 0,2 idi. bir çok doktora gittim tüm doktorlar normal şartlarda imkansız belki tüp bebek şansı olabilceğinin bilgisini verdiler.bu ay tüp bebek için tedaviye başladık ilk beş gün gonal f 450 menopur 150 ve günlük 1*1 femera kullanıp kontrol olacağım . acaba bu dozla benım değerlerim için normal mi ? ve bu değelere yakın olup hamile kalan örnekler va mı acaba .

CEVAP: Yaşınız, gebeliği deneme süreniz, neden gebe kalamadığınızı araştırmak için yapılan test sonuçlarınız, verilecek kararda etkili olacaktır. Sorun e-posta ile çözülecek kadar basit değildir. Yumurta sayısının azlığı eğer gebeliği engelliyorsa, tüp bebekle de gebeliği engelleyecektir çünki sadece yumurta sayısı değil, yumurtanın döllenme kapasitesi iyi değildir. Aksine normal şartlarda yumurta sayısı az bile olsa insan beyni, mevcut yumurtaların içinden en iyisini seçme yetisine sahipken aynı zamanda erkek sperm hücresi de ancak en güçlü olanı ile yumurtayı dölleyebilirken tüp bebekte verilen ilaçlarla bu olanak ortadan kalkmaktadır. Yani tüp bebekte verilen çok yüksek dozdaki hormonlar, yumurtaların içinden seçimi gelişgüzel yapar. Keza sperminde gelişigüzel birkaç tanesi ile dölendirme gerçekleştirilir. Bu nedenledir ki doğal yolla bir ay içindeki gebelik oranı, tüp bebekle elde edilecekten daha yüksektir.
Sonuç olarak, yumurta az ise bile, en az 6 aydır gebeliği deniyor ve gebelik olmuyorsa, ortada gebeliği engelliyen bir neden bulunmuşsa, yapılacak şey engelin tedavi ile ortadan kaldırılmasıdır. Ama hiç bir engel bulunamamışsa yada engel düzeltilemeyecek bir sorunsa (gerçekten ayrıntılı inceleme yapılmış olmak şartıyla) o zaman mecburen tüp bebeğe, düşük şansı göze alarak başvurmak gerekir.
Günde 300 ünitenin üzerinde örneğin 450 ünite ile 300 ile elde edilecekten daha çok yumurta oluşturulabileceğini düşünmüyorum. Üstelik aşırı hormon yüklemenin sakıncası bile olabilir. Ne doz kullanırsanız kullanın gerçekten yumurta sayısı az ise tüp bebek yapılması için gerekli en az 4 yumurta sayısına ulaşabilmeniz zor olacaktır. Sizin 2. gün FSH ve estradiol değerleriniz hiç de fena değil. Eğer ultrasonla da yeterli tumurta sayınız var ise konulan tanı doğru olmayabilir. DHEA, deneyseldir. Yumurtayı artırdığına dair bir kanıt yoktur."

Ben yukarıdaki cevabı okumadan önce yumurta rezervi azlığında mutlaka tüp bebek yapılmalı diye biliyordum. Çünkü tüm tüp bebek merkezlerinin sitelerindeki bilgilendirmelerde, tüp bebek merkezleri olan profesörlerin videolarında bu şekilde bilgi veriliyordu. Ama yukarıdaki cevap da bana mantıklı geldi doğrusu en azından acaba ticari kaygılarla mı çabucak tüp bebek merkezlerine yönlendiriliyoruz diye sormadan edemedim.

Çok uzun yazdım sanırım ama konuyla ilgili bildiklerimi paylaşmak istedim belki bir faydası olur diye. Açıkçası bir sürü farklı bilgi var ve insan neye inansın şaşırıyor. Ama forumlarda tüp bebek tedavilerinden hemen sonra kendiliğinden oluşan gebelikleri çok duydum. o zaman belki de tedavi+ilişki ikilisi en doğrusu. Bu arada ilişkiye girdiğinizde gebe kalma olasılığınızın en yüksek olduğu günü belirlemek için eczanelerde ovulasyon testleri var. Ayrıca bu testle o ay yumurtlayıp yumurtlamadığınızı da kolayca öğrenebilirsiniz.

Herkese kolaylıklar diliyorum...

mirage80 hemetoloğa gideceğin yazısını okudum canım..memnun kalırsan bende gitmek isterim..başkente baya hemotolog varmış asslında..ama benimki eylüle kalır artık..görüşmenle ilgili haberlerini bekliyorum canım..bu arada soğan kürüne başladınmı..şimdiden hayırı olsun..

canım bence değerlendir bu ay kürde kullandın clomende kullanıyosun..uraşların boşa gitmesin biz üstümüze düşen görevimizi yapalımda canım..beklemediğin bir anda gelir bebiş belki..genelde tatilde veya misafirliğe gidipte gebe kalan çok var..ovülasyon testinide al mutlaka canım..memleket havasıda iyi gelicek inş..bende bayramda gidicem memleketime hem tatil hepsi bir arada olcak inş ..eşim arifeye kadar çalışıyo maallesef..hepimiz yenilenip gelice inş canım..

canım amh hakında çok güzel yazılar bulmuşsun tşk ederiz..benimde amh değerim 0.16 çıkmıştı geçen sene canım..ama gel gelelimki fsh çok yüksek..bazen fsh 4 inişleride gördüm..bazen 59 çıkışlarıda gördüm..ve fsh yüksek olmasında tüp bebek yapma şansımız bile olmuyo maalesef..çünkü fsh yükseken yumoşlar büyümüyo gelmişiyo..ben ilk öğrendiğim zaman amh değerimi normal yolla 1 sene bekledim olmadı maalesef...ve şimdi diyorumki ilk öğrendiğimde yaptırsaydım tüp bebeği..gün geçtikçe bizim gibi rezerv aazlığı olanlar tekrar yumurta üretemiyo vicut maalesef..olanlarıda her ay adetle atıyoruz..benim doktorumun kaanatince tüp bebekte şansımızın çok yüksek olduğunu söylüyo canım..canım biesteron diye bir hap var onu kullanıyo burdakler ve bende dahil..ben fsh düşmesi için hayıt macunu kullanıyorum..yumoşları büyüten ve kaliteli olsun diye incir kürü arı sütü polen bal karışım safran yağ araştırısan dah çok şeyler var bitki çayları karışımlar vs..

mrb arkadaşlar.topiğe ara ara girmekle birlikte hemen hemen tüm yazılanlarıda okumuş bulunmaktayım.malesef ki bende de bu yumurta rezerv azlığı denilen; artık hastalık mı yada doğuştan gelen yapısal oluşum mu bilemedim, beni 4 yıldır ugraştırmakta.en son 5.negatif denememi 2 hafta önce aldım.ne için sabredeyim ne için umut edebiyim gerçekten bilemiyorum.insan hayatında (ölüm hariç ki bazen bunada alışlıyo insan) dönem dönem sıkıntılar, üzüntüler yaşar elbette. başedemiceğimizi zannettiğimiz anlar... ama bu öyle bir sınav ki her geçen gün daha da zorlaşan vede çaresizliğimizi gösteren bir sınav.duygularımı vede ızdıraplarımı antidepresanlarla bastırarak hayata tutunmaya çalışsamda bir yerde yığılıp kalıyorum dizlerimin üzerine.tek sığındığım allahım diyorum duy sesimi yol göster diyorum.hayattan bi zevk almıyosun yaşama sebein kalmıyo.yada ben mi bunalımdayım bilemedim ama bende evliliğimin ilk yılı hariç son 4 yılı hastane çatallarında bacaklarımı ayırmakla geçti.etrafımda birer birer evlenenler birer birer doğuranlar, ikinciye geçenler... tez zamanda sanada versin diye yapılan dualar.insana bukadar güzel bir dua bile batar mı.artık batıyor neyalan söyliyeyim.
gece gece moralinizide bozmak istemem arkadaşlar ama içimdeki bu fırtınayı dışarı vurmam gerekiyor sanırım :) yada antidepresanlara yeni bir düzenleme yapmam gerekiyor :)
sevgiyle kalın.

canım ya çok üzüldüm gerçekten çok zor senin yaşadığın daha yeni negatif almışsın allahım sabır versin... senin sorun yumurta revervinden daha çok tutunamamasıyla ilgili olabilirmi embiriyo oluşuyo sonuçta...ben daha yeni bu mücadele içindeyim 5 ay kadar oldu ama bana 5 yıl gibi geldi yaşadıklarım ama yapcak bişey yok kendini koyverme sıkıldıkca gel burda içini dök rahatla dışarda seni anlayan kişi çok az anlıyomuş gibi görünüyolar ama anlamıyolar kendini iyi hissedecek şeylerle uğraş gez dolaş kurslara git bebeğe fazla odaklanma ama yine elinden geleni yapmaya devam et bitkisel kürler yapmışsındır şimdiye kadar ama yinede devam et nerden şifa bulacağımız belli olmaz allah yardımcımız olsun bu sıkıntıların en kısa sürede bitsin inş bebeğin sana süpriz yapsın...

canım üzülme hepimizin derdi bir burda..bende çok zor günler geçirdim kimseyle paylaşamadığım şeyleri burda paylaşttım..çünkü bizim durmumuzu bizim gibi olanlar anlıyo..ben bitkisel kürlere çok güveniyorum canım bitkisel neler kullandın..senin hikayen neydi baştan yazabilirmisin..fsh ve amh değerlerin kaç yaşın kaç..burda bizimle duygularını her zaman paylaşki rahatla canım..

canım nasılsın ben bugün bal dünyası diye biyere girdim bal polen arı sütü alcaktım sonra durumumu söledim balı kendileri üretiyolarmış yumurta kalitesi için kestane balı ile bi karışım yapayım sana dediler..onun faydası olurmuş normal balın hamileliğe etkisi olmazmış çiçek balının sadece öksürük bronşit gibi şeylere faydası var dedi...kestane balının hücre yenileme özelliği varmış bende eşime sordum yaptır al dedi yarın gidip alayım diyorum içinde kestane balı arı sütü polen propolis olcak sen bunu kullan tüpe gerek kalmıcak inş dedi gerek kalsa bile tedaviye faydası olur...

canım bende bugün doğal bal satan biyerden bal bolen arı sütü karışımı almak için gittim..çam balı ile karıştırılmış arı sütü ve polen sordum..fiyat fazla geldi eşimde hepsini bir araya karıştırma şukullandığım kürler bir bitsiin bidaki aya alırız dedi.ama benim aklımda kaldı tabi..ben neten fazla güvenemiyorum nedense canım ya.sana fiyat ne dedle peki..bizim 100tl

kullanabilirsin canım aslında bişey olmaz heralde birbirini destekler...içine sinmiyosa bu ay bu macunu bitir oda güzel diğer ay alırsın başlarısn...evet çok pahalı benimkide aslında propolis istemesem 48tl ye gelicek ama propolis 70 tlmiş 118e gelicek bende olsun istiyorum ...normal çiçek balıyla olana 10 tl dedi ama onun faydası olmaz diyo bebek için...benim aklıma yattı ama onu alırsam biosteronu almıcam doğal şeylerle tedavi edelim kendimizi inş faydası olur..

canım şu 6 aylık tedavi sürecimde inan bir tüp bebek fiyata eş değer para harcadık..her ay doktor giidiyorum birde kürler haplar..hiç sorma..sonuççta sadece bir eşim çalışıyo..malum tedaviler yüzünden işe gidemiyorum..batmaya doğru gidiyoruz canım..Allah yardımcımız olsun..Allahım doğru yolu göstersin..madi manevi çok büyük sınavdan geçiyoruz..Allahım sonmuzu hayır etsin..giden paraya üzülmüyorum canım sonu iyi olsun..sonunda bebişime kavuşmak varsa her türlü sınava hazırım canım..

dorudur canım haklısın çok masraf oluyo ne duyuyosak yapmaya çalışıyoruz hiçbiride ucuz şeyler değil tedavi olsun kürler olsun baya bi para tutuyo bizdede öle sadece eşim çalışıyo ben pek çalışmak istemiyorum iş hayatı bana ağır geliyo birde romatizmada var bende yorulmaya gelemiyorum belki ilerde rahat bi iş olursa çalışırım şimdi öncelikli olarak bebeğe yoğunlaşmış durumdayım çok zor bi sınav maddi manevi...sonu güzel olsa bu yaptıklarımıza değse keşke bende üzülmüyorum bi şekilde elimizden geldiği kadar mücadele etmemiz gerekiyo taktir allahın inş fazla bekletmeden bebeklemizi bize nasip eder...ben çıkıyorum canım görüşmek üzere kendine iyi bak...

günaydınlar BU GÜN GÖNLÜNÜZDEN GEÇENLE BULUŞTUĞUNUZ GÜN OLSUN İNŞŞŞCUMA HÜRMETİNE RAMAZAN HÜRMETİNE BÜTÜN DUALRIMIZ KABUL OLSUN HAYIRLI CUMALAR

evet canım kısmet olursa arefe günü saat 9 da gideceğim.görüşmeleri ben buradan aktarırım inşallah...soğan kürüne gelince canım dün mersindeki şubede bulunan bayanla görüştüm ve soğan kürü yapmamı söyledi ve tarifini verdi.bu arada ben 1 ay önce kürtaj oldum ve hala adet görmedim ibrahim hocaya sorar mısın şimdi mi kullanayım yoksa adetten sonra mı dedim.bayanda bugün ibrahim hocayla görüşüp söyleyecek canım sanırım akşama doğru arar ona göre kullanmaya başlarım ama ramazan bitmeden kullanmayacağımı peşin peşin söyledim...:)çünkü daha önce yaptığımda soğan kürünü öğlen yemekten önce ve akşam yemekten önce yapmıştım oruçluyken bu şekilde olmaz oyüzden ramazanın bitmesini bekleyeceğim..

benimde ilk bir yılım dertsiz tasasız geçti canım ama dediğin gibi 4 senedir çengelden inemez oldum.seni çok iyi anlıyorum ama güçlü olmamız gerek.hayat çok sıkıcı bir anlamı yok bebiş olmadan evet ama bir şekilde hayat devam ediyor ve bu hayat son bulana kadar sürdürmemiz gerekiyor....benim ilk gebeliğimde düşük olunca çok psikolojim bozuldu durup durup ağlar oldum.tv de bebek görsem dayanamıyordum eşim birgün kendime gelmemi ve bu sorunun sadece benim sorunum olduğunu ve tek başıma bu sorunun üstesinden gelmemi,kendimden başka hiçkimsenin bana bir faydasının olamayacağını söyledi...fazlaca acımasız bir cümleydi ama doğruydu da..psikolojik tedavi almak istemedim yanlış anlamayın karşı olduğum için değil haaaa ilaçların beynimi uyuşturmasını istemediğimden..sabırlı ol diyeceğim ama biliyorum bu laf senin için çok boş gelecek......
şunu asla unutma arkadaşım yalnız değilsin hepimiz bu yoldan geçiyoruz sabrımızla inşallah biz kazanacağız,allahım bizimde yüzümüze gülecek mutlaka..UMUDUNU asla yitirme yitirirsen yaşayamazsın çünkü...umarım allahım bizleri artık boş çevirmez ve kucaklarımızı evlatlarımızla doldurur...AMİN....

canım oruçluda soğan kürü yapılıyor ben yaptım..iftardan iki saat sonra diğeride sahurdan 15dk. önce..sorun olmadı..ama zaten ramazan bitmesine az kaldı..bitince uygulamaya başlarsın hemde bu arada adet olursun canım..şimdiden hayırlı olsun vesile olsun işallah...haberlerini bekliyorum..pıhtılaşma için bakalım neler söyliycek doktor..kandaki akıcılığı ölçerek kan sulandırıcıyı ayarlıyorlarmış..ama önce gebemi kalmak lazım bilmiyorum..

Merhaba arkadaşlar,

Ben bu topicte ilk kez yazıyorum. Yaşım 39, 7 ay evvel FSH 24 çıkınca hemen tüp bebeğe giriştik. Yumurta rezervim çok azalmış.. AMH de 0,1 mi neydi..
Arkadaşlarım ne olur, lütfen bu kürlere bu kadar yüklenmeyin. Tecrübemden söylüyorum, doktorunuzun verdiği ilaç/iğne vs dışındaki HERŞEY (her kür, çay, vitamin, hap falan. Herşey) işe yaramaktan ziyade işimizi ZORLAŞTIRIYOR..

Bakın benim hikayeme:
Şubat ve Mart tedavilerim hep fsh yüzünden ertelendi. Ben o sırada ne kür bulsam yapıyordum, hayıtlar gidiyor soğanlar geliyor. Efendim çörekotları ballar, polenler, aslan bilmemnesi çayları, ne bulsam yapıyorum, Tık yok. hiçbir şey kar etmiyordu.. Nisan'da zorla başladık, yine soğanlar ballar polenler, 1 yumurta ancak olabildi. O da 22 gün boyunca iğnelerle büyütmeye çalışıldı da ancak alınmaya hazır hale geldi. Mayıs'da ancak transferim oldu. Maalesef negatif.

Sonra 1 ay bekleyip Haziran'da tekrar başladık. Bu kez önceki kürler hiçbir işe yaramadığı için bir yılgınlık çökmüştü içime. Hiçbir şey yapmadım. Ne bir kür, ne vitamin, hiçbir şey yapasım gelmedi... Ve ne oldu sizce? 5 tane yumurtam oldu, daha iğnelerin 4. gününde!!!!!

Büyük ihtimalle kür yapıcam derken b.k ediyordum herşeyi bilmeden
Doktorun reçeteyle verdiği ilaçlarınızın dışındaki her şey RİSKtir. Lütfen unutmayın. Çünkü bedeninizi doktorunuz tanıyor, aktarınız değil.

Sevgiler çok çok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…