canım oruçluda soğan kürü yapılıyor ben yaptım..iftardan iki saat sonra diğeride sahurdan 15dk. önce..sorun olmadı..ama zaten ramazan bitmesine az kaldı..bitince uygulamaya başlarsın hemde bu arada adet olursun canım..şimdiden hayırlı olsun vesile olsun işallah...haberlerini bekliyorum..pıhtılaşma için bakalım neler söyliycek doktor..kandaki akıcılığı ölçerek kan sulandırıcıyı ayarlıyorlarmış..ama önce gebemi kalmak lazım bilmiyorum..
Merhaba arkadaşlar,
Ben bu topicte ilk kez yazıyorum. Yaşım 39, 7 ay evvel FSH 24 çıkınca hemen tüp bebeğe giriştik. Yumurta rezervim çok azalmış.. AMH de 0,1 mi neydi..
Arkadaşlarım ne olur, lütfen bu kürlere bu kadar yüklenmeyin. Tecrübemden söylüyorum, doktorunuzun verdiği ilaç/iğne vs dışındaki HERŞEY (her kür, çay, vitamin, hap falan. Herşey) işe yaramaktan ziyade işimizi ZORLAŞTIRIYOR..
Bakın benim hikayeme:
Şubat ve Mart tedavilerim hep fsh yüzünden ertelendi. Ben o sırada ne kür bulsam yapıyordum, hayıtlar gidiyor soğanlar geliyor. Efendim çörekotları ballar, polenler, aslan bilmemnesi çayları, ne bulsam yapıyorum, Tık yok. hiçbir şey kar etmiyordu.. Nisan'da zorla başladık, yine soğanlar ballar polenler, 1 yumurta ancak olabildi. O da 22 gün boyunca iğnelerle büyütmeye çalışıldı da ancak alınmaya hazır hale geldi. Mayıs'da ancak transferim oldu. Maalesef negatif.
Sonra 1 ay bekleyip Haziran'da tekrar başladık. Bu kez önceki kürler hiçbir işe yaramadığı için bir yılgınlık çökmüştü içime. Hiçbir şey yapmadım. Ne bir kür, ne vitamin, hiçbir şey yapasım gelmedi... Ve ne oldu sizce? 5 tane yumurtam oldu, daha iğnelerin 4. gününde!!!!!
Büyük ihtimalle kür yapıcam derken b.k ediyordum herşeyi bilmeden
Doktorun reçeteyle verdiği ilaçlarınızın dışındaki her şey RİSKtir. Lütfen unutmayın. Çünkü bedeninizi doktorunuz tanıyor, aktarınız değil.
Sevgiler çok çok...
Merhaba arkadaşlar,
Ben bu topicte ilk kez yazıyorum. Yaşım 39, 7 ay evvel FSH 24 çıkınca hemen tüp bebeğe giriştik. Yumurta rezervim çok azalmış.. AMH de 0,1 mi neydi..
Arkadaşlarım ne olur, lütfen bu kürlere bu kadar yüklenmeyin. Tecrübemden söylüyorum, doktorunuzun verdiği ilaç/iğne vs dışındaki HERŞEY (her kür, çay, vitamin, hap falan. Herşey) işe yaramaktan ziyade işimizi ZORLAŞTIRIYOR..
Bakın benim hikayeme:
Şubat ve Mart tedavilerim hep fsh yüzünden ertelendi. Ben o sırada ne kür bulsam yapıyordum, hayıtlar gidiyor soğanlar geliyor. Efendim çörekotları ballar, polenler, aslan bilmemnesi çayları, ne bulsam yapıyorum, Tık yok. hiçbir şey kar etmiyordu.. Nisan'da zorla başladık, yine soğanlar ballar polenler, 1 yumurta ancak olabildi. O da 22 gün boyunca iğnelerle büyütmeye çalışıldı da ancak alınmaya hazır hale geldi. Mayıs'da ancak transferim oldu. Maalesef negatif.
Sonra 1 ay bekleyip Haziran'da tekrar başladık. Bu kez önceki kürler hiçbir işe yaramadığı için bir yılgınlık çökmüştü içime. Hiçbir şey yapmadım. Ne bir kür, ne vitamin, hiçbir şey yapasım gelmedi... Ve ne oldu sizce? 5 tane yumurtam oldu, daha iğnelerin 4. gününde!!!!!
Büyük ihtimalle kür yapıcam derken b.k ediyordum herşeyi bilmeden
Doktorun reçeteyle verdiği ilaçlarınızın dışındaki her şey RİSKtir. Lütfen unutmayın. Çünkü bedeninizi doktorunuz tanıyor, aktarınız değil.
Sevgiler çok çok...
bence senin ki naturel tüp bebek... o yüzden ilaçsız
bende de mini tüp uygulanıyor ve fsh nin önemi yok..... ama klasik tüp tedavisinde fsh düşük olmalı, yoksa ilaçlara tepki vermiyormuş, ben hiç denemedim ama okuduklarımdan öyle çıkarıyorum.
bende 33 yaşımda öğrendim fsh yüksek olduğunu yani geçen sene ve 5 aylık evliydim..bütün doktorlar tüp bebek dedi..biz yinede 1 sene doğal olsun diye bekledik canım..ama maalesef olmadı..ocak gibi başladım tedavime fsh düşmediği için bir türlü başlayamadık tüp bebek tedavisine..pardon ya ocakta ilk defa fsh 4 görmüştüm o zaman doktorumla ilk defa tanışma olduğu için pat diye tüp bebek diyemedim demişti ..hayırlısı canım inş bizede rabi çok bekletmede veriri bebişlerimizi..yaş 34 oldum bu arada canım..
ne kadar şanslıymışsın canım..inş bizimde ilaçsız büyüsün yumoşlar..
bence bir danış fsh düşmeden tüp bebek olmuyor mu diye hatta istersen benden bahset.. Direkt yapıldı bana ve çok şükür tuttu
yumurta geliştirici iğne oldum ben de.. Göbekten yapıldı.
gülneva canım sen tedavilerinde iğne kullanmışmıydın göbekten yapılan iğnelerden..canım lotusda haklı çok fazlada beklemeden 1 de olsa 2 de olsa tedavi olsan embriyo biriktirebilirsin..3 4 oluncada transfer olursun..işallah bu ay fsh düşer ve sende rahat rahat başlarsın tedavine..ama sana bişey söyleyimmi..her ne kadar fsh düşsede..yumoşlarımız az olduğu için fazla büyümüyor canım..benimki biliyosun 3 ay uğraşıldı 1den fazla yumoş olsun diye ama olmadı..fsh de 7 lerdeydi süperdi yani..doktor bile bu fsh yle nasıl böyle oluyor diye şaşırdı..en azından 10 15 şe bile düşşse başlarsın hayırlısıyla..birde bahar arkadaş kaç fsh ile başlamış..bak bahar hamile kalmıştı tek taşla..allahım yeterki ol desin olur canım..
ramazanda zor olur soğan kürü canım oyüzden bitmesini bekliyorum....pıhtılaşma içinse dr.ne diyecek ne yapacak inan ki hiç bir fikrim yok gidince göreceğim bakalım..
öncelikle hoşgeldin canım..aktarlar konusunda sana katılıyorum ama ben her çözümün doğada olduğunu düşünenlerdenim.ben aktardan bir şey alıp hiç kullanmadım ama ibrahim saraçoğlunun kürlerini daha doğrusu onun tavsiyelerini yerine getireceğim ilk defa parayla kür alacağım faydası olur mu olmaz mı bilemem ama eylül ayından beri doktorların eline saydığım para 15 bini buldu.sonuç kocaman bir hiiiçççç her tedavide oluşan bir yumurta.hani beni benden iyi tanıyor ya doktorlar eeee verdikleri ilaç neden bir işe yaramıyor peki neden hep 1 kaliteli yumurta çıkıyor ve neden hemen 2 ay sonra arayla tüp bebek yapmaya çalışılıyor...nedenini ben söyliyeyim canım PARA kahretsinki artık ticarethaneye dönüştürdüler bu işi hepsinden tiksindim inan...onlar için sadece para önemli artık ibrahim saraçoğlu hocamda belki öyledir bilemem ama bir kere denemek istiyorum çünkü ben 4 ay önce 3 ay soğan kürü yaptım ve ilk defa normal yolla gebe kaldım kaybettim bebeğimi ama olsun bu büyük bir mucizeydi bizim için.o yüzden tüp bebek için verdiğim para ortada ibrahim hocaya vereceğim parada sanırım 600 tl yi geçmeyecek..burada hocanın reklamını yaptığımı düşünen olur belki ama sakın yanlış anlamayın ben tanımıyorum ibrahim hocayı bir kere telefonda görüştüm okadar.allahın izniyle olur herşey kızım dedi belkide biz buna sadece vesileyizdir kimbilir diyerek cevap verdi....ben doktorları denedim canım bir işe yaramadılar şimdi sıra bitkilerde ama aktarlardan alma taraftarı değilim bunu tekrar söyleyim...bu arada teşekkürler yaşadıklarını paylaşmışsın tıpkı bizim yaşadıklarımızı paylaştığımız gibi....umarım beni yanlış anlamazsın rabbim tez zamanda bebişlere kavuşturmayı nasip etsin hepimize..SEVGİLER....
evet canım fsh 17 düştüğü ay başlamıştım tüp bebek tedavisine..o zaman çok yüksek dozda hem kalçadan hemde göbekten ine yapılmıştı..dengesiz büyümüşlerdi yumoşlar 3 tane vardı..evet canım en güzeli embriyo biriktirmek...inş Allahında izniyle şu fsh biraz daha düşsün başlıycam tedavime..evet canım Allah ol dedikten sonra oluyo bahar arkadaşım en canlı örneyimiz.. Allahım bin aydan hayırlı kadir gecesi hürmetine dualarımızı kabul etsin inş tez zamanda göbüşlerimize göndersin meleklerimizi inş..canım sen neler yaptın devamı kürler..ne zaman gidiyosun memleketine..
Tabi ki sırf para kazanmak için bizleri oyalamaya çalışan doktorlar ve hastaneler da olabilir, kesinlikle katılıyorum. Maalesef gerçek bu. Benim demek istediğim şuydu; tedavi oluyorsanız, bir yandan da bitkisel şeyler denemeyin. Çünkü tedavimizi bu şekilde kendimiz baltalayabiliriz. Bir yandan kaş yaparken öbür yandan göz çıkarıyor olabiliriz.
Ya sadece bitkisel tedaviler deneyin, ya da sadece tüp bebek tedavisini deneyin. İkisi birarada olunca boşa akan vakit ve boşa akan para oluyor.
Hiçbirimiz bilmiyoruz, hayıtın ilaçlarımızla iğnelerimizle etkileşimi nedir mesela? Birimiz bile biliyor muyuz? Hayır. Belki iğnelerin etkisini azaltan bir şey?
Veya soğan kürünün birçok faydanın yanında aslında rahim duvarını da incelttiğini biliyor muydunuz? Ben yeni öğrendim, tatsız bi tecrübeyle maalesef. Bebeğin tutunabilmesi için rahim duvarının belli bir kalınlığa ulaşmaya ihtiyacı var. Ve soğan kürü maalesef bunu engelleyen bir şey, ve hiçbirimiz bilmiyoruz. Bilmeden, bir umut sarılıyoruz bu kürlere.
Sadece bunu söylemek istedim. Birinden birini seçmek lazım.
Benim fsh sene başında ölçüldükten sonra bir daha ölçülmedi. Sadece tedavim 2 kez bu yüzden ertelendi. Üçüncü denemede doktor "artık başlayabiliriz" diyince sormadım fsh'yi. Bir kez de progesteron yüzünden ertelendi tedavim. Ama işte bunlar olurken ben habire bitki kürü deniyordum. Belki de kendim bilmeden oynuyordum hormonlarımla.
Bitkilerin hepsini bırakınca, her şey yoluna girdi ve tedavim başlayabildi...
Hepinize sabır kolaylıklar diliyorum, yolumuz çok zor bir yol. Sağlıkla yavrularımızı alalım kucağımıza inşallah...
ben aynen devam ediyorum canım..ama hiç yumurtlama belirtisi hissetmiyorum..kasıklarımda hiç hareketlilik yok. .ayy ne zormuş bu yumoşların büyümesi..allahım zor işlerimizi kolay eylesin..kadir gecesinin hürmetine gönülerimzden geçeni versin....en yaın en tez zamanda..amnn akşama doğru yolculuk canım..:)
inş canım hava değişikliği iyi gelir sana ..ben bu ay kendimde belirti aramıycam..çünkü her belirti yumoş büyümesi değil bence..her ay aynı şeyi yapıyorum ve yanılıyoruz..yumurtlama günüm yaklaştıkça acayip sterse giriyorum nedense canım ya doğru zamanı tuturamyıcam diye eşimide çıldırtıyorum adam bıktı bende valla..Allahım aklım gidicek gibi oluyorum bazen.. Allahım akıl salığı sabır versin..çok zor bir imtihan..
hiç bir kımıltı yok..yumurtlama olsada önemli olan allahın ol demesi..işallah en yakın zamanda allahım versin...benim düşük yaptığım hamileliğim çok ilginçti..günde 3 klomen kullanmıştım doktor 17. güne kadar yumoş baktı göremedi..dedi karı koca olmak serbes..adet olunca gel dedi..ama ben adet olmadım hamile kalmıştım..ve sağ kasığımda acayip ağrı vardı doktora söyledim ama yok yumoş dedi...bi anda nasıl yumoş oldu bilmiyorum..21. gün karı koca olmuştuk..ve bhcg değerimde tam 1 haftalık olduğunu gösteriyordu..doktor aynen böyle..allah ol deyince oluyor işte..
başta kımıltı ve ağrı hisediyordum kasığımdA canım ...şimdi bendede bişey yok..ALLAH OL DEDİKTEN SONRA OLUYO.. YUMURTLAMA GÜNÜ BELİRLEMEYE ÇALIŞSAKTA..bazen düşünememeye çalışıyorum ama.yumurtlama zamanım gelince ..bende bir telaş durumu oluyo nedense..zamanınmı boşe geçirmek istemiyorum..her anı değerlendirmeye çalışıyorum...
Tabi ki sırf para kazanmak için bizleri oyalamaya çalışan doktorlar ve hastaneler da olabilir, kesinlikle katılıyorum. Maalesef gerçek bu. Benim demek istediğim şuydu; tedavi oluyorsanız, bir yandan da bitkisel şeyler denemeyin. Çünkü tedavimizi bu şekilde kendimiz baltalayabiliriz. Bir yandan kaş yaparken öbür yandan göz çıkarıyor olabiliriz.
Ya sadece bitkisel tedaviler deneyin, ya da sadece tüp bebek tedavisini deneyin. İkisi birarada olunca boşa akan vakit ve boşa akan para oluyor.
Hiçbirimiz bilmiyoruz, hayıtın ilaçlarımızla iğnelerimizle etkileşimi nedir mesela? Birimiz bile biliyor muyuz? Hayır. Belki iğnelerin etkisini azaltan bir şey?
Veya soğan kürünün birçok faydanın yanında aslında rahim duvarını da incelttiğini biliyor muydunuz? Ben yeni öğrendim, tatsız bi tecrübeyle maalesef. Bebeğin tutunabilmesi için rahim duvarının belli bir kalınlığa ulaşmaya ihtiyacı var. Ve soğan kürü maalesef bunu engelleyen bir şey, ve hiçbirimiz bilmiyoruz. Bilmeden, bir umut sarılıyoruz bu kürlere.
Sadece bunu söylemek istedim. Birinden birini seçmek lazım.
Benim fsh sene başında ölçüldükten sonra bir daha ölçülmedi. Sadece tedavim 2 kez bu yüzden ertelendi. Üçüncü denemede doktor "artık başlayabiliriz" diyince sormadım fsh'yi. Bir kez de progesteron yüzünden ertelendi tedavim. Ama işte bunlar olurken ben habire bitki kürü deniyordum. Belki de kendim bilmeden oynuyordum hormonlarımla.
Bitkilerin hepsini bırakınca, her şey yoluna girdi ve tedavim başlayabildi...
Hepinize sabır kolaylıklar diliyorum, yolumuz çok zor bir yol. Sağlıkla yavrularımızı alalım kucağımıza inşallah...
yok canım bence alakası yok çünkü benim amh değerim yerlebir durumda..Ben tedavilerden sonra(tüp bebek) 15 günde 18 günde bir adet oluyorum AMH düzeyi düşük olanlar erken adet olurmuş sizinde mi öyle adet araları kısalırmış ben bu ay 18 gün sonra yine adet oldum incir kürü yapacaktım kist yapıyo diye duydum zaten bir tane kistim var tedavilerden sonra oldu şimdi iyice arttırmayım diyorum BİRDE KIZLAR BAKIN SİZE NE DİYECEĞİM hep kendinize yüklenmeyin kocalarınızın sperm sayısı iyi olsada bence onlarada takviye yapın en basiti keçiboynuzu kürü yapın dahada rttırın spermi benim zaten eşimin sperm sayısı az diye vitamin ve keçiboynuuz kürü içiyor sizde kocalarınıza içirin ben biesteronda kullandım ama bana yarayan tek şey AKAPUNKTUR OLDU.dOKTORA bir gittim o ay il tüp bebeğe başlayacaktık başlamadı manyak bir baktı 9 tane yumurta gözüküyor dediki bu ay başlamayım ben iğne ilaçlarla kontrollü gideyim dedi zaten o aydan sonrada o kadar ilaca rağmen iki tedavimdede sadece 1 tane yumurtam gelişti..eylülde yine akapunktura başlayacağım valla 1 ay anca gidebilmiştim şimdi daha uzun gideceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?