evet yaaaa konuyu darmadağın ettik toparlayalım biraz en iyisi diğer topikde devam ederiz
gulneva cnm doktorunla bu konuyu ayrıntılı şekilde görüş bence yumiler neden görülmüomuş ve bu menapoza girildiği tamamen kesin olarak nasıl anlaşılırmış ve daha farklı ne yapılabilir diye ...cyclo sana iyi geldiyse dvm et cnm ben bana iyi gelmediği için bıraktım birine iyi gelen dierine gelmeyebilio bünyeden bünyeye fark edio eğer sen memnunsan ilaçtan dvm et...inş. menapoz değildir cnm cyclo yumileri baskılıomuş o yüzden sende yumi görmemiştir cycloyu nezman bırakmıştın sen belki yumiler yavaş yavaş ortaya çıkacaktır kötü düşünme hemen...birde başka doktorlarada görünsen diyorum biliyorum doktorundan memnunsun ve anlattığına göre iyi biri..ama cnm bakalım farklı doktorlar ne diyecek sonuçta fikirleri bile birbirini tutmuyor bu doktorların hepsi farklı bi yol izlio tedavilerinde belki bi yol gösterici olur sana ve faydalı olur tabi memnun kalmazsan eski doktorunla dvm edersin doktorunu tamamen bırakmazsın cnm mesela ben gittiğim doktorrların kimisi cycloyu tavsiye etmişti kimiside o ilacı hemen bırak çok zararlı demişti ve onun işlevini gören duphaston vermişti..bu duphaston ayrıca kullanırken hamile kalınırsa bebeğin tutunmasını düşmemesini sağlıomuş ve ayrıcada hormon düzenlio mesela bana o iyi gelmişti biraz ama cycloyu elime bile almak istemiyorum....bizim gibilerin durumu belli bitanem yumilerimiz az heray bitio ve manapoz bizler için kaçınılmaz
çok heycanlıacaba kimler hangi enlerden olacak...
canım yarın doktorumu arıycam mecburiyeten kırmızılar gelmedi maalesef söktürücü kullamadanda gelmiycek galiba..acayip bir çöküş içerisindeyim 3 ay önce adetlerim çok düzenliydi 3 ay kullandım cyclo bu hale geldim...kime inanaıcağımı şaşırmış durumdayım..ne yapıcağıma karar veremedim daha..ama bu ay söktürücü kulanmam şart olcak galiba canım doktorumu değişitrmiycem canım..ama tüp bebek merkezinle gidip bir konuşcam adet olunca...sana tavsiyem canım yumiler varken bekleme git tüp bebeğeye...zaman kaybetme benim durumuma düşme canım...Allahım hepimize doğru yolu göstersin tez zamanda canım..
sen doktorunu boşver canım..allahın dediği olur..onlar nerden bilecekler sadece prosüdürlere uygun konuşuyorlar..menopoza girmiyosun bunu kadandan çıkar canım adet olacaksın hemde ilaçsız..güçlü olmalısın ve bir plan yapmalısın akapunktura gidicem diyodun mesela..gençken böyle durumlarad geçici menopoza giriyor gibi olabilirsin ama düzelecek..önce inan ve yoluna devam et canım..çok zorlu bir süreçteyiz allah yardım etsin..önümüzü açsın işallah..
cnm değiştirme doktorunu ama farklı doktorlarada görün derim ben yinede sen bilirsin çünkü her doktorun tedavi şekli başka oluyor belki sana faydalı olur die dedim..hakkımızda hayırlısı cnm bende istiyorum vakit kaybetmemek ama durumum malum...önümde hep engellerbakalım artık hayırlısı görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler vardır rabbimin bi bildiği...istanbulamı gideceksin merkeze...
daha önce gitim canım farklı doktorlara hepsi tüp bebek dedi..benim gitiğim doktor tüp bebek doktoru değil ama ortak çalıştığı tüp bebek merkezi var aret beyle ortak çalışıyo doktorum..İstanbul tüp bebek merkeziyle canım..ilaç tedavisini o yapıyo sonra merkeze yönlendiiriyo..canım geçen sene benimde en az 2 yada 3 yumoş vardı..şimdi durum daha kötüye gitti hiç yumoş yok...seçim senin canım Allahım akıl fikir vermiş bizlere iki yol sunmuş bizlere ya mücadeleye devam yada kaderine razı olmak...para biriktirdiğin zamanda yumoş olmayınca paranında önemi olmuyo sonra canım..İNŞ mevlam sanada bir kapı açsın madi yönden başla tedavine...eşleri beklersek onların hiç acelesi yok zaten canım..
cnm tüp bebek konusunda demedim şu fsh ve yumi görünmemesiyle ile ilgili farklı doktorlara görün dedim..tabiki bizim durumumuzdakilere tüp bebek öneriolar hatta bana tüp bebekle bile zor dediler ama rabbim büyüktür herşeye gücü yeter hepsi bahane ol dedimi olmayacak yoktur benim umudum çok cnm bebek nasibimde varsa hangi yolla olursa olsun sadece vakti zamanı gelince olacak...para konusuna gelince ben çalışmıyorum cnm ve istediğim şeyler sadece benim irademle gerçekleşmio...eşim yeterli miktarı olsa zaten eminim beni üzmez nekadar üzüldüğümü ağladığımı bilio bu konuda ve beklemeden bi merkeze gideriz yaptırırız ama işte şartlar el vermio ve bana beklemekten başka bi yol kalmıo zaten adana başkent 2 3 ay sonrasına randevu verdi....burdaki özel merkezlerde 8bin 9 bin dio hatta tahlil muayene falan filan 10bini aşar dediler...bu benim nekadar çok canımı yakıyor bilemessin ama elimden hiçbişi gelmio para bulamayıncada bulabilecek yerin olmayıncada cnm mecburen beklemek düşüo artık para birikince yumoşumun olup olmayacağı kader dediğim gibi nasipse zaten olacak bebişhayırlısı sağlıklısı olsun yani seçebileceğim bi seçenek yok malesef benim
o madi imkansızlıkların bizdede var canım.. bende çalımıyorum çzlıştığım zaman tedavime devam edemiyceğim için çalışamıyorum maalesef canım..ama bebişim için evimi yurdumu bile satmaya razıyım yeterki olsun...bildiğim kadrıyla kamu sektöründe eşin..eşim biz özel sektör ve asgari ücretle bişeyler yapmaya çalışıyoruz..ve kamu sektöründe olanlara çok güzel kredi seçenekleri var bankalarda..para biriktirmek isebu hayat şartlarında imkansız canım..
cnm sana şöle açıklayayım...bizim kredi haklarımız saolsun kayınpeder sayesinde doldukayınpeder kredi çekecekti yüklü bi miktar olduğu için kefil istemişler oda eşime söledi ve sadece kefil olacaksın benim düzenli maaşım var ( kayınpeder 3 yerden maaşş alıo bu arada) ben kesin ödeyeceğim sadece formaliteden kredyi alabilmem için kefil istediler die kandırdı bizi ve eşim kefil oldu kredi çekildi (yüklü bi para) sonra kayınpeder saolsun daha ilk kredi taksidini bile ödemeden bize bi ihtar aylar sonra tabi kefil oldumuz için mecbur ödemek zorunda kaldık paşa paşa o borcu ödemeye çalışıyoruz cnm öle böle deil yani miktar ve daha önceden kendimize çektiğimiz kredi borçlarıda eklenince bide her ay özel hastane masrafları tahliller muayeneler aşılamalar elimizde bişi kalmıo inan dahada dier ayın maaşından içeri girioz çok şükür genede halimize allah bereket versin tabi ama işte yetmeyince olmayınca olmuo cnm gelirin kadar giderin oluo inan...allah herkese kolaylık versin işini gücünü rastgetirsin....
bende fenayım bu aralar cnmya biliosunuz bende gastrit varya zaten hep bulantım oluo ama son bikaç gündür strestenmidir nedir bi başka bulanıo sanki otobüse binmişimde baş dönmesinin eşlik ettiği bi değişik bulantı halişu gastrite bitkisel bi çözüm yokmu acep :26::26:
Allah Allah ne kayınpederleri var ya nasıl biri evladının rızkını alıyo ve siz bu durmdayken senin durumunda olsam bu parayı ödesemde durumumu anlatırım kaynanaya..halime binlerce kez şükretsem azdır herhalde kaynana kayınpeder çok dürüst insanlar sağolsunlar destekte olurlar bize..onlar olmasa zaten çok zor drurumuz canım..pazartesi testini yaptır canım belkide gebesindir canım...
ooooooooo daha fazla anlatsam düşüp bayılırsın bana uzak olsunlarda ben onlardan hiçbişi istemiyorum....işte cnm anladınmı şimdi bi dayanağımız yok bizim yardım edecek bize ancak rabbim yardım edebilir kendi yağımızda kavruluyoruz biz senin bak ne güzel bi kapın var o yüzden hep şöle dua ederim rabbim eşimi kocamı başımdan eksik etmesin allahım ayırmasın gerisi umrumda değil eskiden çok üzülüyodumda neden bukadar iyiliğime karşı kayınpederler böle yapıo bize die ama şimdi umrumdışı..sadece gölge etmesinler yeter ha bide şöle bişi var eşimin anası babasıdır asla saygısızlık yapmam herzaman başımın üstünde yerleri vardır eşimin hatrı için katlanırım ve 7 yıldırda bu hep böleydi....allahıma bin şükür eşim çok iyi bi insan da onun hatrına onun üzülmesine dayanamadığım için katlandım 7 yıldır...onlardan istediğim tek şey huzur versinler başka bişi istemiyorumm...
canım öyle insanlar benim kayınpederim dahi olsa eşim içinde olsa uzak dururum katlananamam..benim çocuğumun rızkını iyiyorlar resmen..eşin çok iyi niyetli olduğu için bu duruma düşmüş..hastalık için olsa amena ama böyle bişeyi asla normal karşılamam..heleki senin durumun çok vahim anlayışlı olmaları gerek...yazık değilmi sanada üzülüyosun o kadar...
Merhaba ben aranıza yeni katıldım 29 yaşındayım fsh 20, amh 0,2 ve ben bu değerlerimi öğrendiğimde eşim yanımda yoktu şuan askerdedaha gelmesine 3 ay var. bugün doktor ile görüşmeye gideceğim ne diyeceğini bilmiyorum 3 ayda hemen menapoza girer miyim bekleyecek zamanım hiç mi yok çoook moralim bozuk tecrübeli arkadaşlar benimle fikirlerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum, çok mu zor bu değerlerle bebek sahibi olmak
Merhaba ben aranıza yeni katıldım 29 yaşındayım fsh 20, amh 0,2 ve ben bu değerlerimi öğrendiğimde eşim yanımda yoktu şuan askerdedaha gelmesine 3 ay var. bugün doktor ile görüşmeye gideceğim ne diyeceğini bilmiyorum 3 ayda hemen menapoza girer miyim bekleyecek zamanım hiç mi yok çoook moralim bozuk tecrübeli arkadaşlar benimle fikirlerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum, çok mu zor bu değerlerle bebek sahibi olmak
Öncelikle hepimiz bu üzüntüyü, stresi yaşadık. Sakın kendini üzme. İlk başta insan çok umutsuz oluyor; ancak inan bana çareler tükenmiş değil. Önce bu konularda uzman iyi bir doktora gözüküp testlerini tekrarlat. Doktorun yorumuna göre; eşin geldiğinde tüp bebek tedavisine başlarsınız. Tedavi için vakit kaybetmemeye çalışın. Çünkü yumurta rezervi azlığında, şanslı yumurtayı yakalamak vakit alabiliyor.
AMH değerini kafana takma, benim doktorum AMH değerinin başlı başına doğurganlığı belirtmediğini, daha da önemli olanın yaş olduğunu söyledi. İnternette araştırınca felaket teorileri görürsün, kimi doktor düşük AMH seviyesinde tüp bebek tedavisi bile yapmıyor, hiç ciddiye alma. O tarz doktorlar kliniklerinin tüp bebek oranlarının düşmesini istemeyen doktorlar oluyor genelde, baktığın zaman kliniğin başarı oranı çok yüksek ancak bir bakıyorsun düşük AMH seviyesi, ileri yaş vs. ile çalışmıyor. AMH değer 0.2 olup, 40 yaşında, tek yumurtası ile tüp bebekle çocuk sahibi olan tanıdığım var.
Hemen menopoza gireceğim diye düşünme bizim yumurta rezervlerimiz az. Ben doktora bu değerler ile ne zaman menopoza girerim diye sorduğumda 40 en fazla 42 yaşında dedi ki benim AMH değerim 0.1. Tabi bu noktada ailede erken menopoz öyküsü varsa durum değişebilir.
Yaşadığın şoku anlıyorum, ilk öğrendiğimde dünya başıma yıkıldı zannetmiştim. Yıkılmıyor merak etme.
Allah ol derse oluyor herşey. Öyle bir nokta bu. Bizler elimizden gelen tıbbi ve manevi herşeyi yapmaya çalışıyoruz. Ancak en son sözü Yaradan söylüyor.
canım sen kaç seneden beri fsh yüksek değerler kaça kadar çıktı kaç yaşındasın kaç senelik evlisin tüp bebek yaptırdınmı hiç canım ...çok soru sordum kusura bakma canım..Allahım ol derse olucak inş...mevlam olmıycak bişeyin hayalini kurdurmazmış kullarına..
bana cvp yazan arkadaşlara cok teşekkür ediyorum beni anlayan insanlarla konuşmak beni rahatlatıyor.dr.gttim bu ay ki yumurtladamda iyiymş yapln tahlillrn iyi çkmış dedi.eşin burda olsa tüp bebek denerdik ama sen eşinin yanına gidersin normali deneriz dedi ilaç fln vermdi ilaçlık durumun yok şuan yumrtlyrsn dedi anlamdm ozman ndn hemen tüp bebek ben bugüne kadar hep korundm belki oluck normal, hatta olmadı teyzenn kzndn akrabndan donör alrsn dedi şuan bunu söylemisi icin erken değl mi sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?