Benim FSH değerim normalden ya düşük ya da çok yüksek. Ancak bu da bir sorun ve yumurta rezervi azlığı belirtisi... 31 yaşındayım, 8 senelik evliyim. Geçen sene Nisan ayında rezervimin az olduğunu ( artık çocuk sahibi olalım diyip çalışmalara başlamadan doktor kontrolünden geçeyim dediğimde ) öğrendim. 6 ay boyunca FSH, E2 değerimin tüp bebek sınırlarına gelmesi için bekledim. Her ay Dr. kontrolüne gittim. Geçen ay değerlerim normal çıktı ve deneme yaptık. Ancak ne yazık ki yumurta toplama işleminde foliküllerin içinde yumurta bulunamadı. Bu ay bir aksilik olmazsa tekrar deneyeceğiz.
canım değerlerin iyi çıktığı zaman tüp bebekte şansın büyük..yumurta sayında iyise süper bir haber..ama eşin geldiği zaman iyi bir merkez bul ve tedavine başla..doktorun döner demesi için erken canım...canım fsh bir kere yüksek çıktıysa ara ara düşüşler yaşayabilirsin ama bir kere çıkması bile yumurta rezervin alarm veriyo demektir..bak canım madem korundun bu zamana kadar aklında kalmasın yumurta takibi ile dene bir iki ay olmasa sonra aşılama dene en son olmasa tüp bebek şart canım...ama bunlar bence zaman kaybı senin için..her geçen sene bizim alehimize canım..ama bizim durmumzda olup normal yolada hamiş kalan çok...ama o şanslıların arasına girmek çok zooor...
kızlarr günaydın
Günaydın canım :) bu sayfadaki herkes tanısamda tanımasamda kendime çok yakın hissediyorum
gittiğim doktor iyi bi doktor canım araştırdım baya bu 2. doktorum, AMH 0,2 olması rezervimin azaldığını gösteriyormuş ama yaşım 29 olduğu için hemen pat diyede bitmez dedi acele etmem gerekiyormuş tabi. cumartesi doktora gidicem tekrar yumurtalara bakılıcak eğer oluştuysa çatlatma iğnesi yapılacak sonrada eşimin yanına gidicem hayırlısı artık ama çok stresliyim bunları tek başıma öğrendim etrafımda beni anlıyacak insanların olmaması, yalnızlık hepsi üst üste geldi stresliyken hamile kalınmaz diyorlar ama artık hayrlısı[/Q
canım stres bizim en büyük düşmenımız...hiç strese gerek yok kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz zaten...inş yumurta sayında iyi çıkarsa ve güzel gelişirse Allahında izniyle bebiş gelir canım..canım muayenede kaç yumurtan varmış bilgi verdimi doktorun..
gittiğim doktor iyi bi doktor canım araştırdım baya bu 2. doktorum, AMH 0,2 olması rezervimin azaldığını gösteriyormuş ama yaşım 29 olduğu için hemen pat diyede bitmez dedi acele etmem gerekiyormuş tabi. cumartesi doktora gidicem tekrar yumurtalara bakılıcak eğer oluştuysa çatlatma iğnesi yapılacak sonrada eşimin yanına gidicem hayırlısı artık ama çok stresliyim bunları tek başıma öğrendim etrafımda beni anlıyacak insanların olmaması, yalnızlık hepsi üst üste geldi stresliyken hamile kalınmaz diyorlar ama artık hayrlısı[/Q
canım stres bizim en büyük düşmenımız...hiç strese gerek yok kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz zaten...inş yumurta sayında iyi çıkarsa ve güzel gelişirse Allahında izniyle bebiş gelir canım..canım muayenede kaç yumurtan varmış bilgi verdimi doktorun..
ilk öğrendiğim ay 3 yumurta vardı ama sağlıklı değil küçük demişti, geçen ay 1 tane sağlıklı yumurtan var normal yolla bile hamile kalabilirsin demişti ama başka vardı da sağlıksızmıydı bilmiyorum.normalde kaç tane olması gerekiyor onuda bilmiyorum
ilk öğrendiğim ay 3 yumurta vardı ama sağlıklı değil küçük demişti, geçen ay 1 tane sağlıklı yumurtan var normal yolla bile hamile kalabilirsin demişti ama başka vardı da sağlıksızmıydı bilmiyorum.normalde kaç tane olması gerekiyor onuda bilmiyorum
canım bizim gibi fsh yükek olanlarda yumurta sayısı bazen 3 bazen 1 belli olmuyo canım..ama önemli olan bir tane büyümesi ve kalitesi dölenebilmesi..hepimiz zaten bir yumurtayla oluşmadıkmı.. bütün hormonları normal olan bir bayanda tüp bebek tedavisiyle ilaçlarla 7 yumoş oluyo canım..senin ilaçsız 3 yumoş iyidir canım inş eşin gelince dölencek yumoşlar..sadece çok takıntı yapma tedavi aşamasında..
canım bizim gibi fsh yükek olanlarda yumurta sayısı bazen 3 bazen 1 belli olmuyo canım..ama önemli olan bir tane büyümesi ve kalitesi dölenebilmesi..hepimiz zaten bir yumurtayla oluşmadıkmı.. bütün hormonları normal olan bir bayanda tüp bebek tedavisiyle ilaçlarla 7 yumoş oluyo canım..senin ilaçsız 3 yumoş iyidir canım inş eşin gelince dölencek yumoşlar..sadece çok takıntı yapma tedavi aşamasında..
Ben eşime gidicem yumurtam oluşursa canım :) hayırlısı kendımı rahatlatmaya çalışıyorum sizinle konuşuyorum sağolun gerçekten. 13-14 saat yol gidicem uçak bileti bulursam uygun olmadı uçak bileti alıcam hayrlısı bakalım:)
Ben eşime gidicem yumurtam oluşursa canım :) hayırlısı kendımı rahatlatmaya çalışıyorum sizinle konuşuyorum sağolun gerçekten. 13-14 saat yol gidicem uçak bileti bulursam uygun olmadı uçak bileti alıcam hayrlısı bakalım:)
canım inş o kadar yo gitmene deysin...yolun çok uzunmuş canım..eşin ülke dışındamı askerlik yapıyo..
canım inş o kadar yo gitmene deysin...yolun çok uzunmuş canım..eşin ülke dışındamı askerlik yapıyo..
hayır :) ben izmirdeyim eşim amasyada askerlik yapıyor.inşllah değer
hayır :) ben izmirdeyim eşim amasyada askerlik yapıyor.inşllah değer
hım hadi bakalım hayırlısı neyse o olsun inş..hayırlı tezkereler canım az kalmış...
hım hadi bakalım hayırlısı neyse o olsun inş..hayırlı tezkereler canım az kalmış...
evet aslında 3 ay çok değil ama bide kendi süremi bilsem daha nereye kadar gider yumurtalar
evet aslında 3 ay çok değil ama bide kendi süremi bilsem daha nereye kadar gider yumurtalar
canım biz süremizi bilemeyiz ama 3 ayda bitmez yumoşlar hiç strese girme..şimdi yanında destekte yok eşin.. tek başına mücadele çok zordur tahmin edebiliyorum..eşin yanında olup destek vermesi şart..bence eşini bekle gelmesini acele etme..kürler yapabilirsin bu 3 ayda..yumurtaların kaliteli olsun diye kürler var canım..biesteron hap var mesela en az 3 ay kullandırıyor tüp bebek merkezleri..doktoruna gidnce sor biesteronu kullanabilirmiyim diye canım..yumurtaları kaliteli yapıyo bu hap..arı sütü bal polen karışımları al kullan...beklerkende boş durmamaış olursun canım..
canım biz süremizi bilemeyiz ama 3 ayda bitmez yumoşlar hiç strese girme..şimdi yanında destekte yok eşin.. tek başına mücadele çok zordur tahmin edebiliyorum..eşin yanında olup destek vermesi şart..bence eşini bekle gelmesini acele etme..kürler yapabilirsin bu 3 ayda..yumurtaların kaliteli olsun diye kürler var canım..biesteron hap var mesela en az 3 ay kullandırıyor tüp bebek merkezleri..doktoruna gidnce sor biesteronu kullanabilirmiyim diye canım..yumurtaları kaliteli yapıyo bu hap..arı sütü bal polen karışımları al kullan...beklerkende boş durmamaış olursun canım..
ama doktor geç kalma git diyor yumurtaların durumuna bakıp tekrar konuşalım dedi ilacıda sordum şuan kullanmana gerek yok dedi cumrtesi bakalım artık bi karar vericem. aynen yalnızlık stres çok zor benim için ne yapmam gerektiğini bile blmiyorum
ama doktor geç kalma git diyor yumurtaların durumuna bakıp tekrar konuşalım dedi ilacıda sordum şuan kullanmana gerek yok dedi cumrtesi bakalım artık bi karar vericem. aynen yalnızlık stres çok zor benim için ne yapmam gerektiğini bile blmiyorum
canım doktorlar ne kadar acele etsede Allahım ne yazdıysa o oluyo...ben aralıkta başladım tedavime benim ilk ay çok güzel gelişti yumoş çatlatma inesinide oldum ama yine elde var sıfır..sonra nisan gibi yine tüp bebk tedavisine başladım dengesiz büyüdü yumoşlar aşılama oldum yine negatif..zaten normal hiç sorunu olmayan birindede her ay gebe kalma ihitmali yüzde 20 canım..bizim tüp bebekte şansımız daha yüksek canım...
canım nerelerdesin yine kayıplardasın...yaptınmı kan testini varmı bebiş yokmu hebrsiz bırakma bizleride..bende doktorumu aradım dün canım bana tarlusal verdi söktürücü..günde 3 kere kullanıyorum ama gelen giden yok hala...geçen ay kist görmüştü doktorum acaba kistmi geciktiriyor adeti...
gittim cnm bugün gidebildik ve eve şimdi döndük hemen size haber verim dedim..bugün çok komik bişi geldi başımıza testi yaptırdık sonra sonuç almaya eşim gitti ben arabada bekledim beni tanıyolar artık görmesinler die sanki ismimden hatırlamayacaklardaneyse eşim geldi arabaya testi verdi bana oda ne sonuç 0.75 sonra ben kağıdı elime alıp alıp tekrar okudum dedimki hep 0 çıkıo hiç daha 1 i bile görmedim die şakalaştık hiç üzülmedim sonra kağıdı tekrar aldım elime ve sonuç tarihi benim aşılamadan sonra yaptırdığım ayın tarihi sonuç kağıtlarını karıştırmışlar ve eskiyi taaa ağustostaki sonuç kağıdını vermişler yola çıkmıştıkki tekrar döndük hastaneye karışıklık için özür falan dilediler hep aynı hastanede yaptırdığım için eskilerde çıkıo neyse gelelim gerçek sonuca sonuç 3 çıktı adetime daha 8 9 gün var doktora gösterdik ve gebelik yok diyemem varda diyemem tam ortadasın dedi adet tarihimi sordu sonra ooooo ozaman adetten 8 gün öncesine göre iyi bi değer artabilirr bu dedi negatif olan hastalarımın adetgecikmesinde bile 0 çıkıo senin adete daha günler var ve iyi bi değer dedi çok çılgın bi doktorum var hayal dünyası çok geniş yani arkidişlerim doktoruma göre değerin artma ihtimali çok yüksekmiş ve bikaç gün sonra yada adet günüm geçerse tekrar test yapmamı söledi...doktora şaşkın gözlerle baktım ve bana dioki bana ne hastalar gelio bi görsen adet günü 2 çıkan hastam bi 10 gün sonra gebe olduğunu öğrenio ki senin adete 8 gün varmışşş artacak dio çılgın doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?