Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

bakın kızlar şimdi aklıma geldi, bir başka topicte bir arkadışın endometriumu 5 mm idi ve tuttu, şu an bebeği doğdu. benim ilk transferde 5,7 mm idi, 6,7,7 hücreli 3 tane transfer edildi tutmadı, ikinci transferde ise endo 7,5 mm idi, 8 hücreli 1 tane konuldu, beta hcg 11 geldi ve sonra düştü...

yani demek ki zamanı gelmemiş, kaliteyse kaliteli olan da kondu, endo kalınlığı ise kalınlık uygun olunca da konuldu, ama olmadı, eksiklik ne , bilmiyoruz..... çözemiyoruz,,,,,, doktorlarda bunun bir çok kez olması halinde bazen çözebiliyorlar.. sonuç sabırla beklemek...

evet canım devam etmiştim bikaçgündür kullanmıyorum yarınki duruma göre tekrar başlıcam..sen devam ediyomusun kullanmaya..tedaviye nezaman başlıcaksın tekrar..

bende bugün başladım canım kullanmaya..tekrar tedaviye ne zaman başlamam gerektiğini hiç bilmiyorum adet ne zaman gelicek zaten düzensiz olan adetim bakalım ne zaman gelicek..canım benim e2 175 deydi dölendi yumoş ama emriyo 2 günü fazla bölünemedi bence umudunu kaybetme belki dölenir dur bakalım gün doğmadan neler doğarmış...doktorumu bugün arıycaktım tekrar kan testi tekrarla demişti pzartesi günü için..tekrarladım iki gün arayla hep 0.100 çıktı hiçmir bir sayı oynamaz ya..bazen diyorum makinamı bozuk devlet hastanesinde yaptırmıştım testimi..göğüslerde hassasiyet deva ediyo akıntım su gibi arada kasıklara ağrı giriyor hamiş gibi belirtiler var..bugün unutum doktorumu aramaya bakalım ara vericezmi bu ay kontrole gel diycekmi adetle...ben doğalından gelsin çook isityorum aslında bebeğimi...

tek yumoşa göre e2 iyi diye düşünüyorum şimdi araştırırken bi yazı okudum yumoşun döllenmemesiyle ilgili..yumoşun büyüklüğü normal olsa bile döllenme aşaması oluyomuş metafaz 1 aşamasındaysa dölllenme olmazmış ama laboratuar ortamında metafaz 2 aşamasına gelirse döllenme olabilirmiş bundada gebelik elde edilebilirmiş..gülnevanında böle oldu galiba belki benimde öledir.. yarın güzel haber gelmezse bundansonraki aylarda açılan paketlerimiz güzel kaliteli yumoş olur inş..umudumu kaybetmemeye çalışıyorum sonuna kadar mücadeleye devam inş..

canım benim bide aklıma takılan ne var biliyomusun..çook yumurtası olanların emriyolarını 5 gün koyuyolar bizde istesek 5 günü konulmazmı blostatmı deniliyor yalnışımda olabilir..bizim emriyoların 5 günü gelişimini neden izlemiyo emriyolglar...5 gün emriyosu tutnması daha iyi olurmuş doğrumudur alisciğim...

canım bizim teyzeye 2. adetinle gel demişler belki sanada öle derler..birde başka yerde yaptır istersen test için rahat etsin..adet olmadan öncede sulu akıntı ağrı oluyo..doğal yada tedavi bebeğimiz hayırlısıyla en yakın zamanda gelsin inş canım..

baharcım bence de öyledir, senin ki metafaz 2 ye yarın geçip döllenebilir o zaman , hadi inşallah

yumurta az olunca 3.gün koyuyorlar, sanırım anne rahmi daha uygun diye, ne olursa olsun labaratuar ortamı anne rahmine benzetilemiyormuş.. ama istersen bekletebilirler tabiki. ama az yumurta olursa 3.gün daha mantıklı değilmi sence, yaşayacaksa zaten anne rahminde yaşama ihtimali daha yüksek, yapay rahim de şans niye fazla olsun ki.

sabrına hayranım baharcığım...evet sonuna kadar son yumoşumuza kadar devam mücadelemize..Allahım fazla aratmasın bebeişlerimizi inş..bende küçük olan yumoş toplanıp büyümesi beklenirse kalite özeliğini yitirirmiş laborutuvar ortamında ..onu okumuştum başka topikte ve negatif sonuçtu benimki...canım benim istetn büyüklükte değil demişlerdi büyümesini beklemişler cuma mikroenjeksiyon yapılmış yani canım..yani birgün beklenmiş oluyo...canım olmasa yine merkez değiştirmeyi düşünmüyomusun az ilaç kaliteli yumoş bizim sloganımız bu biliyosun...çok doza gerek yok bizde zaten bir yada iki yumoş oluyo..yada doktorunla konuş bu konuyu..

nasip kısmet işte bu işler vakti zamanı geldimi hiçbişey engel olmuyo..

gülnevacım bizim zaten 1 tane yumoşumuz oluyo onuda riske atmak istemezler çok embiriyosu olanlar için 5.güne gidiyolar..doğal ortamında gelişmesi daha iyi diye biliyorum..hem tutmayınca 5.gün olsada tutmuyo tutucaksa 2.gün embiryosu bile tutuyo..

canım adet olmuşmu teyzeniz...onumu aramışlar beni varya kimse aramadı sormadı biz aradık sonuç bildirdik..o gün hafta sonuna denk geldi ben pazartesi biri arar diye tahmin etmiştim nerde ne arayan soran var...

evet baharcım, gülneva haklı bence de, sen doktoruna şu benim mini tüp tedavimden bahsetsene. benim kullandığım ilaç 150-200 lira arasında. 5 gün serophone, 1 veya 2 meriona, 1 , 1,5 çetrotide, ve çatlatma iğnesi, bir de son 2, 3 gün endol hap..
bakalım ne diyecek, hem maliyeti az. zaten 1 , 2 yumi oluyor, e bende de öyle, niye fazla ilaç parası veresin ki, sor bakalım ne düşünoyr bu konuda.

yani kaliteli emriyo olunca 5 güne gider bence..kaliteli olmayan emriyoda arada takılıp kalır bölünmesi benimk gibi ve tutunmaz...ben merkezden pek menün kalmadı kızlar ya kimse arayıp sormuyo benii..

allah sabrını gücünü veriyo canım bizler çok güçlü iyi anneler olucaz inş..merkez değiştirmeyi düşünmüyorum canım..bugün embiryologla konuşurken doktorun spontan takip edelim dediğini falan söledi çokta anlamadım üzgün olunca yarın inş daha ayrıntılı konuşulur..bundan sonra az ilaç deniycek sanırım anladığım kadarıyla..

yani kaliteli emriyo olunca 5 güne gider bence..kaliteli olmayan emriyoda arada takılıp kalır bölünmesi benimk gibi ve tutunmaz...ben merkezden pek menün kalmadı kızlar ya kimse arayıp sormuyo benii..

tamam da yine de anne rahmi daha uygundur gülneva, 5 güne gidemeyecek embryo anne de tutunabilir, ALLAHIN yarattığı ortamı bence insanoğlu birebir yaratamaz...
niye aramıyorlar bilemem , belki hamile kalırsa bizi arar diye mi düşşünoyorlar acaba...benim kan tahlillerim merkezde olduğu için gerek kalmıyor, ama izmir dışından glenlere mutlaka arayıp bildirin diyorlar,

canım benim ilaçlar toplam hepsi 500 tutu yumoş yavaş büyüynce takviye iğne vermişti doktor gonolf ve çatlatma iğnesi oldum...birde erken çatlamasın diye iğne olmuştum ve e2 tahlilim yapılmıştı hepsi 500 tl tutu bütün ilaçlar canım...

gülnevacım, doktora güven çok önemli, ama ilk gidişin ancak tanırsın onları. ben merkezimden dr dan memnunu, onun gözlerinde gördüm , benim bebeğim olsun çok istiyor. hatta hatırlarsın bir defasında akşam üzeri 6 da acil opuya aldırdı beni, tüm ekibi akşam üzeri hastaneye topladı, hoş boş çıktı ama ardından da endo müsait diye donmuş olanımı transfer etmemi istedi, kimyasal gebelik ama olsun onu da görmüş oldum. yani tatlım gittiğin doktora güvenmen çok önemli, iyi tahlil et, güvenince başka alternatif de aramıyorsun.

ben cumartesi radım sonucumu bildirdim negatif diye tamam ilaçları bırak dediler sadece o kadar...bende pazartesi doktora bildirilir aranır diye düşündüm..yok anam arayan soran yok bugün salıydı...ben biraz takıldım canım ya 5 gün konusuna anne rahmine tabiki benzemez zaten öylede bir şansımız yok hiçbir emriyolgog onay vermez 5 güne ehlikeye atmaz..ama bizim umutlarımız tehlikeye giriyor...rabim Allah korkusu olan doktor ve emriyologlarla karşılaştırsın inş...biz bize ne diyorsa ona inanıyoruz güveniyoruz transfer aşamasında...bizi para basan banka gibi görmesinler inş..çünkü ne zorluklarla parayı bulup buluşturuyoruz..

canım adet olmuşmu teyzeniz...onumu aramışlar beni varya kimse aramadı sormadı biz aradık sonuç bildirdik..o gün hafta sonuna denk geldi ben pazartesi biri arar diye tahmin etmiştim nerde ne arayan soran var...

yok canım olmamış daha sanırım oda geç adet oluyo..onlarmı aradı bilmiyorum söledi ama unuttum tekrar tedavi düşünüyosanız 2.adetinizle gelin demişler..bi ara sor bakalım yada başka bi merkeze git sonuçta istanbula gidiyosun en iyi doktorlar istanbulda diyolar ilgi memnuniyet çok önemli aynı yerde devam edebilmek için..

iyiymiş , senin de ilaç parası fazla değil, az ilaç olması güzel.. ist da memorial semra kahramanı da düşünebilirsin.. benim aklımda da orası var, ama bana yapılacak tedavi bundan başkası olmaz diye de pek önemsemiyorum. sen araştırırsan semra kahramanı da araştır derim.

canım şuan ona gitmekten başka çaremiz yok..çünkü benim burdaki doktorumla anlaşmalı çalışıyolar yumoş takip konusunda ben tekirdağda oturuyorum canım istanbulun trafiğiyle 3 saat yolculuk yapıyoruz...burdaki doktoumuda çok güveniyorum ama elde var sıfır o başka konu tabi...canım onlar opuya alsa nolur ki en kazançlı çıkan onlarnegatif çıknca paramızı iade etmiyorlar...bilmiyorum canım ya kafam çok karışık...ben tahlileriyle işlemiyle dötr dörtlük doktorumla tedaviye devam etmek isityorum acabada bu mu yapılmadı şumu yapılmadı dememek için...

galiba bu sefer benimde öle olabilir bi sorayım.. yarın belli olcak nasıl bi yol izleyeceğimiz..maliyet çok oluyo yüksek doz ilaç kullanınca tedavi ücreti kadarda ilaçlara ödüyoruz nerdeyse..yine çok olursa zaten bu sefer çok zorlanırız mini tüp olması daha iyi olur..

ben çıkıyorum kızlar iyi geceler inş yarın benim için hayırlı olan olur..allahım en yakın zamanda bebişlerimizi bizlere nasip etsin inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…