canım hiç morelini bozma tamam amh yumurta rezervini gösteriyor fakat %100 değil ve çok olmasa da değişkenlik gösteriyor. Ben 2 defa yaptırdım ilkinde 0,2 sonra da 0,6 çıktı ve bana dr tüpte bile şansın %5 dedi ama ben hamile kalabiliyorum 4 kez doğal olarak oldu dedim bu bir mucize bu değerle imkansız dedi. 5. Kez de 4a ay önce hamile kaldım ha hiçbir gebelik devam etmedi, başka nedeni var sanırım ama şunu demek istiyorum dr her şeyi açıklayamıyor sen dr a gitmeye de devam et canım inşallah olacak bebeğinde
canım lnşallah ben de tüp bebek yaptırcağım mayıs haziran gibi bana da yumurta kalitesi düşük olduğundan dedi. Mayısa hazirana kadar yumurtaları güçlendirmeye çalışıyorum .
İnşallah canım umudunu kaybetme hiçbir zaman.Ben 35 yaşındayım ve 3,5 yıldır evliyim, 1 yıldır da çocuğumuz olmuyor.Ben bu olanlardan sonra sürekli fsh yüksekliği olan ve hamile kalanların yaşadıklarını okuyorum,doktorlar her ne kadar hamile kalamazsın dese de hamile kalanlar çok fazla.Bu fsh yüksekliğinin tıbbi olarak tam anlaşılamadığını ve açıklanamadığını düşünmeye başladım, çünkü doktorlar bu konuda çok yanılmışlar. Bana doktorum Brüksel Tüp Bebek Merkezi Yücel Karaman'ı önerdi, oraya bir gitmeyi düşünüyorum.
Fsh hormonunu düşürmenin bir önemi veya etkisi varmı peki,hiç sordun mu doktoruna.[/QUO
canım aynı yaştayız bende 35 olucam 1 ay sonra... bende iki senelik evliyim evliliğimin 3 ayında öğrendim fsh yüksek olduğunu...canım doktorlar yanılabiliyor fsh yüksek olan bir bayanda hamile kalabilir ama fsh yüksek olduğu zaman yumurtalar büyümüyo yada kalitesiz yumurta oluyo ve buda doğal yola hamile kalmamızı engeliyo...fsh hormonu beyni uyaran bir hormonmuş yüksek olunca beyin yumurtaları büyü diye uyarmıyor uyarsada az uyarıyo yada ymurta büyümüyo büyüsede çatlamıyor bunun gibi şeyler...canım fsh düşüren bir sürü bitkisel şeyler var en başta hayıt tohumu çay yapıp içiyosun fsh düşürüyor hormonları düzenliyor...birde biesteron arginmax omega3 Qenzim10 bunlar hepsi doğal yan etkileri yok...bizim gibi rezervi azalan bayanlarda yumurtaları kaliteli yapıyo..ben biesteronu 4 ay kullandım ve sonra çok şükür yumurtlarım sorunsuz büyüdü ve tüp bebek aşamasına kadar gelebildim...sen nerelisin canım..brüksel yurtışı oluyo galiba...
Evet çok düşük biliyorum. Bu değerle tüp bebek tedavisi bile yapmayan doktorlar var. Ancak ben bu süreçte iyice anladım ki Allah ol derse oluyor herşey, tüp bebek veya doğal yolla hamile kalmak bizim dışımızda bir durum.
Forumlarda ve çevremde benim değerimde olup hamile kalanlar var. Benim tanıdığım bizzat bir kişi 7 tüp bebek denemesi sonrası 0.1 AMH değeri ile doğal yolla hamile kaldı. Doktorumun da bir hastası 4 tüp bebek denemesi sonrası benim AMH değerimle doğal yoldan hamile kalmış, doktorum AMH değerinin yaş ile birlikte değerlendirilmesinin önemli olduğunu söylemişti. O yüzden ben AMH değerine çok takılmıyorum.
canım tedaviyi ihmal etmiycem tedaviye başlıycam allahın izniyle transferi kafama taktım rapor alsammı almasammı diye ama doğru söylüyorsunuz en öncelik bebiş doktorla konuşup herşey yolunda giderse olmayı düşünüyorum..
ya sadece herkes duyunca biraz stres oluyorum ne oldu ne oldu diye soruyorlar o yüzden kafama takılmıştı..ama tedaviye devam onu bırakmıyorum inşallah..bakalım her şey nasıl gelişecek allahın izniyle..sen bir ay ara veryorsun değilmi bir sonraki adetlemi başlıycan sanırım ..kızlar en kısa zamanda bebişleriniz hepimizin gelsin..
canım inşallah herkese verir rabblm içindede bize. Dün bir arkadaşla sohbet ettik de çok aklıma yatan bir şey anlattı. Rabbim insanları farklı farklı sınarmış dedi kimisine aratmadan verirmiş evlat; günahının karşını ahirete bırakırmış. Kimisine de hemen verir doğduktan sonra uğraştırırmış, kimisine bu dünyada uğraştırdıktan sonra verirmiş ki önceki günahlarına kefaret olsunda günahsız evlat olsun diye, kimisine de diğer dünya da verirmiş en hayırlı evladı. Rabbim lnşallah bizleri 3. Den eyler. Dün bir umut doğdu içimde aniden belkide rabbim aratıp vereck diye: )
[/QUOTE]canım aynı yaştayız bende 35 olucam 1 ay sonra... bende iki senelik evliyim evliliğimin 3 ayında öğrendim fsh yüksek olduğunu...canım doktorlar yanılabiliyor fsh yüksek olan bir bayanda hamile kalabilir ama fsh yüksek olduğu zaman yumurtalar büyümüyo yada kalitesiz yumurta oluyo ve buda doğal yola hamile kalmamızı engeliyo...fsh hormonu beyni uyaran bir hormonmuş yüksek olunca beyin yumurtaları büyü diye uyarmıyor uyarsada az uyarıyo yada ymurta büyümüyo büyüsede çatlamıyor bunun gibi şeyler...canım fsh düşüren bir sürü bitkisel şeyler var en başta hayıt tohumu çay yapıp içiyosun fsh düşürüyor hormonları düzenliyor...birde biesteron arginmax omega3 Qenzim10 bunlar hepsi doğal yan etkileri yok...bizim gibi rezervi azalan bayanlarda yumurtaları kaliteli yapıyo..ben biesteronu 4 ay kullandım ve sonra çok şükür yumurtlarım sorunsuz büyüdü ve tüp bebek aşamasına kadar gelebildim...sen nerelisin canım..brüksel yurtışı oluyo galiba...
taxx
nacizane bir arkadas tavsiyesi olarak yücel beye gitme 2 ay önce gttim senınle aynı durumda bir hastayım.Hemşireleri,çalısanları benım tahlıl sonuclarımı gördü vah vah cok kotu durumu tarzında bır yaklasım gördüm ve inan bana yücel bey cok cok ıyı bir doktor değil bana en son dedği sey senın anne olma ihtimalin zaten cok zor biz çabalıyoruz dedı ve tedavıyı yarıda kesti.BEN KI O kadar doktora gttım (mustafa bahçeçi,teksen çamlıbel,selma laçin,bülent urman,yücel karaman) içlerinde en iyi yaklasan selman laçin ve bülent urman dı.Lütfen söylediklerimi dikkate al.Şimdi ara verdım bi daha yaparsam istanbul tup bebeğe gidicem.
Sende benım yasadığım uzuntulerı yasama dıye yazmaya karar verdım.yoksa hıc yazan bırı değildim genelde okuyordum.Yücel bey tup bebek uzmanı olabılır ama ılk once pskilojik eğitim alsın cunku hastalara öyle bir yaklasımla yaklasınca resmen hastanın ümitlerni calıyor.Onun odasnda umıtsız kaldığm gbı baska hıc bı yerde kalmadım.
Sevgilerimle
canım sana hak veriyorum.. bir arkadaşım geçen ay Yücel beyde tedavi gördü fsh oranı yüksekti.. o konuda extra bir yönlendirme hiç yapmadılar günlerce tedavi sürecinde tam olarak bilgi vermediler sonunda ikinci kalite 1 tane yumurtası toplandı ve oda döllendi döllenmedi kaç gün oyaladılar.. sonunda transfer günün şu gün döllenme oldu dediler ama arkadaşım yolda hastaneye giderken tekrar aradılar döllenme sonlandı dediler yoldan evine geri döndü..herşey tam bir muamma gibi gelişti.. fsh yüksekliğinin üzerinde hiç durmadılar..
taxx
nacizane bir arkadas tavsiyesi olarak yücel beye gitme 2 ay önce gttim senınle aynı durumda bir hastayım.Hemşireleri,çalısanları benım tahlıl sonuclarımı gördü vah vah cok kotu durumu tarzında bır yaklasım gördüm ve inan bana yücel bey cok cok ıyı bir doktor değil bana en son dedği sey senın anne olma ihtimalin zaten cok zor biz çabalıyoruz dedı ve tedavıyı yarıda kesti.BEN KI O kadar doktora gttım (mustafa bahçeçi,teksen çamlıbel,selma laçin,bülent urman,yücel karaman) içlerinde en iyi yaklasan selman laçin ve bülent urman dı.Lütfen söylediklerimi dikkate al.Şimdi ara verdım bi daha yaparsam istanbul tup bebeğe gidicem.
Sende benım yasadığım uzuntulerı yasama dıye yazmaya karar verdım.yoksa hıc yazan bırı değildim genelde okuyordum.Yücel bey tup bebek uzmanı olabılır ama ılk once pskilojik eğitim alsın cunku hastalara öyle bir yaklasımla yaklasınca resmen hastanın ümitlerni calıyor.Onun odasnda umıtsız kaldığm gbı baska hıc bı yerde kalmadım.
Sevgilerimle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?