Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

canım bizim rezervimiz az biliyosun çok geç kalmadan tedavilerimizi bırakmamalıyız aslında...tabi madi yönden zorlanınca bırakmak şart insan bırak istmesede....canım spora devam ne güzel kilo vermişsin..bende çok kilo aldım canım ya..bende araştırma hastanesinde endokronoloji doktoruna gitiğim neden bebek tutmuyo diye tasteler yapılcak tiroid insülünn direnci vs..tüp bebek yaptırdığımı iki kere negatif sonuç aldığımı anlatım doktora bana önce kilo vericeksn demezmi doktor..bizde tüp bebek yaptırdık 45 yaşında dedi doktor acele etmiyceksin önce 15 kilo verdircem sana dedi bakalım canım..spor ve diyet yaparak kilo verdircekmiş..iki hafta sonra gel dedi bakalım imş kilo verebilirim..eski kıyafetlerimin hepsi olmuyo artık ve benim çok sinirim bozuluyor bu duruma...

canım ozaman ben doru yoldayım senin doktorunun dediğine göre.. kilolarımız gidince hamile kalmak bencede daha kolay olabilir belkide doğal gelir spora başlayıp 3.ayında hamile kalanlar var bu sorunu yaşayıp..benimde troitim yavaş çalışıyo düşük dozda ilaç kullanıyorum şimdi normal sanırım kilo verebildiğime göre..kaç aydırda baktırmıyorum bıraktım artık hastane işlerini iyice..bende kıyafetlerime sığmıyodum bikaç kıyafetim olmaya başladı diğerlerinede zamanla sığcam inş..bende enaz 15 kilo vermek istiyorum..diyetle beraber sporda yaparsan kilolar daha rahat gidiyo hem sıkılaşarak zayıflıyosun hemde bebeğe odaklanmıyosun kafan daha rahat oluyo kendini daha mutlu hissediyosun..

GÜNAYDINLARRR ALLAH HİKMETİYLE BİR KAPIYI KAPATARISA RAHMETİYLE DİĞER KAPIYI AÇAR ..YA RABBİ MÜBAREK GÜNLERİN HÜRMETİNE BİZE HAYIRLI KAPILAR AÇ.. hayırlı cumalar

canım ben klomenin yanında gonolf ve menegonada başlamıştım 3 gündür.. onlarıda kesti.. doktor bana çok ayrıntılı 15 dk anlattı canım.. tek tek tüm yumurtaları ve çaplarını anlattı.. çapları genelde 10 - 18 - 16 civarı.. ama gelişimleri istediği kalitede değilmiş.. beğenmediğim yumurtaların peşinden sayı çok bile olsa seni transfere kadar götürmem dedi.. en kaliteliyi bulacağız dedi..
cumartesii daha net anlayacağım bazı şeyleri.. Aret beye çok güveniyorum inan.. önceki doktorlarım beni kalitesiz sadece 1 yumurtanın peşinden transfer aşamasına kadar götürürdü.. Aret bey sonuçta kendi hastanesi ama maddiyatı düşünmedi hoşuma gitmeyen bir nokta varsa boşuna ilaca tedaviye para verdirmem dedi...işte bakalım canım bu doktor ne derse yapacağım..
senin kırmızılar geldimi hayatım..

canım yumoşlar çok büyümüş gerçekten daha bir hafta oldu dimi tedaviye başlayalı..1 haftada bu büyüklük biraz erken olmuş bu değerlere göre çok iyi iki yumoş var 16mm ve 18mm iyi aslında ama doktor daha iyi bilir..canım bu kadar ilaç aldın neden değerlendirmiyceki ...benim yumoşum 18 mm tek başınada büyüse hep değerlendirdi e2 ve progestoran bakarak kaliteleri hakında bilgi edinebilir...canım zaten bu yumoşlarla ilaçlara devam ederse yumurtalar erken çatlar...ilaçlara devam etirmemesi isabet olmuş..

doktor gidince hemşire pek parlak konuşmadı genelde doktor bey gelişimden memnun olmazsa ilacı kesiyor dedi.. hiçbirşey anlamadım canım ama doktor kendinden çok emin ne yaptığınıda iyi biliyor.. bir haftadır şu ana kadar hiç ödeme bile talep etmediler..

önceki hastanemde regly olunca 3. gün tedaviye başlamak için hastaneye gittiğimde ilk ödeme olan 2500 TL yi almadan doktorun yanına bile çıkmamıza izin vermiyorlardı..

hayırlısı artık hakkımızda.

canım zaten raporlu tedavi görmüyomusun sen almamaları normal değilmi.. canım sende tedaviye başlamadan önce öngörüşmede ücret ödedinmi peki... opu ve trasfer öncesi aldılar bizden para... canım neden önce alınmışki diğer merkezlerde para... bir kuruş indirim yapmıyolar burdada 2 ve 3 denemede indirim oluyomuş..

sordum canim opu oncesi raporluda olmasan para alinmiyor dediler bu bence cokk guzell belki yumurta gelisimin olmayacak hic opu yapilmayacak... eski yerimde ben hep ilk gittigim gun yarisini hemen yatirin deniliyordu yoksa doktor tedavi surecini baslatmiyordu.. bir kez regly 3. gunu tedavinin ilk gunu 2000 yatirmistim 500 tl eksikti 4. denememde ayni yerde neredeyse tedavime baslanmayacakti.. ayni gun esim havale yapariz demisti oyle doktor protokolu baslatmisti...

Allahım hepimizi insaflı doktorlarla karşılaştırsın canım..senin içinde hakında hayırılısı neyse o olsun...inş tedavin iptal olmaz...

canım nerelerdesin özletin kendini..tedavin hayırlı olsun inş bol bol emriyoların olsun...ben spora başlamadım canım bahar spora başlamış..bende adet bekliyorum canım..inş bende adetle başlarım tedavime...bende kist vardı 2cm 3 aydan beri gitmiyor..bu ay yine kist gitmese kist için tedavi görmek istiyorum..büyük bir ihtimale doğum kontrol hapı kullandırcak doktorum...

canım nasılsın neler yapıyosun nasıl gidiyo tedvin diğer yumoşlar büyüdümü canım..arada gel yaz son durumları canım..özletme kendini...

canım nasılsın neler yapıyosun nasıl gidiyo tedvin diğer yumoşlar büyüdümü canım..arada gel yaz son durumları canım..özletme kendini...

Bugun dr daydim. Maalesf ikisi de kaybolmus. Buyume yok yani. Hayirlisi buymus canim.

Allahım hepimizi insaflı doktorlarla karşılaştırsın canım..senin içinde hakında hayırılısı neyse o olsun...inş tedavin iptal olmaz...

canım tedavi iptal olmadı iğnesiz yumurta gelişimi ve e2 iyiymiş salı günü opu var.. hayırlısı artık diyelim..

Bugun dr daydim. Maalesf ikisi de kaybolmus. Buyume yok yani. Hayirlisi buymus canim.

canım evet herşeyde vardır bir hayır...canım tahmin etmiştim aslında çatlatma iğnesi diğer yumoşları bozarmış..benim doktorum iki kere opu olmaz demişti bana...neyse denedin gördün canım içinde kalmadı...

canım tedavi iptal olmadı iğnesiz yumurta gelişimi ve e2 iyiymiş salı günü opu var.. hayırlısı artık diyelim..

canım çoook sevindim inş opuda birsürü yumurta toplanır ve çifter çifter 1 kalite emriyoların olsun...annesine sıkı sıkı tutnsunlar..hadi bakalım sıradaki hmişimiz sen olucağan...maşallah diyelim nazar deymesin...

cokk sagoll hayatim.. cok umutlu olmucam ama negatifte olmucam.. optummm..

YUMURTALARIN TELEF OLDUĞU DÖNEMDEN ŞANS YARATILDI

İzmir Kent Hastanesi tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Opr. Dr. İsrael Aruh, yeni uygulamanın tüp bebekte dünyada yapılan ilk uygulamalardan biri olması açısından önemli olduğunu söyledi. Opr. Dr. Aruh, uygulamayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Normalde yumurtlama olayı adet kanamasının arkasından foliküler faz dediğimiz yumurtaların geliştiği dönemin sonunda gerçekleşir. Bir de yumurtlama döneminin ardından da diğer adet kanamasına kadar geçen bir dönem vardır ki bu luteal faz dediğimiz dönemdir. Bu dönemde yumurtlama sayesinde progesteron hormonu salgılanır ve bu dönem gebeliğe hazırlık dönemidir. Yani embriyonun implante (yuvalanma) olduğu dönemdir, normalde vücutta sürekli bir folikül (yumurta hücresi) gelişimi vardır ancak bu tüp bebek uygulamasında bu yumurtalar foliküler fazın sonunda toplanır. Luteal fazda gelişen yumurtalar ise telef olur. Karya bebeğin öyküsü şöyle; Anne baba Amerika'da yaşıyor. Orada bir takım merkezlere başvurduktan sonra Türkiye'de tedaviye karar veriyorlar. Buraya geldiklerinde incelemelerimizde annenin yumurtlama kapasitesinin az olduğunu gördük. Normal bir tüp bebek uygulaması yaptığımız takdirde buna vereceği cevabın az olacağını düşündük. Bu durumda kendisine farklı bir tedavi teklif ettik. Bu mini tüp bebek yöntemi idi."

İKİ AYRI DÖNEMDE İKİ EMBRİYO ELDE EDİLDİ

Opr. Dr. Aruh, mini tüp bebek yönteminin Japonya'da geliştirilen ve amacın yumurta sayısını artırmak olmadığı, çok az ilaç kullanılan bir tüp bebek yöntemi olduğunu vurguladı. Şebnem koç'a, yüksek dozda ilaç vermeleri halinde de fazla yumurta gelişmeyeceğini bildikleri için bu mini tüp bebek yöntemini denemeye karar verdiklerini kaydeden Opr. Dr. Aruh, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mini tüp bebek yönteminde doğal olarak üretilen yumurta ve yumurtaların elde edilmesi ve bununla tüp bebek yapılması amaçlanır. Nitekim foliküler fazda ilk olarak bir yumurta gelişti, onu topladık. Mikroenjeksiyonla dölleme gerçekleştirildi, embriyo elde ettik ve vitrifikasyon (camlaştırma- ani dondurma) yöntemiyle dondurduk. Fakat şu anda çok yeni olan, mini tüp bebeği geliştiren Japonların ve Amerika'daki bir grubun üzerinde çalıştıkları bir yöntem var. Bu yöntemi denemeye karar verdik, bu da küçük foliküllerin olgunlaşıp toplanması idi. Sonuçta da bu birinci yumurta toplamayı yaptıktan bir hafta sonra ikinci bir yumurta toplaması yaptık. Yani luteal fazda yumurta topladık. İlkinde olduğu gibi aynı yöntemle bundanda embriyo elde ettik. Ve elimizde biri foliküller fazda diğeri luteal fazda elde edilmiş iki embriyo oldu. Bunlar dondurulmuş olarak duruyordu. Daha sonra bunların transferine karar verdik. Fakat luteal fazdaki yumurtadan elde edilen embriyolardan bugüne kadar gebelik sağlanmamıştı, bunu da çok merak ediyordum. Koç çiftine luteal fazda elde edilen yumurtadan gelişen embriyonun tek olarak transfer edilmesini önerdim, kabul ettiler. İkisini birden transfer etsek hangisinin gebeliği oluşturduğunu bilemeyecektik. Luteal fazda elde edilen yumurtadan Karya bebek dünyaya geldi."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…