canımcığım senin tüp bebekmiydi birden anımsayamadım...ama kalbi atarkende aldırma fikri bana çok ürkütücü geldi canım ya..bir hafta geriden gelişen bebek hamilelelikler var bildiğim kadaryıla...canım sakın kötüyü düşünme ve birkaç doktora daha git tek bir doktorun demesiyle sakın ama sakın bebişini aldırma..rabim ona can vermiş kalbi atıyomuş bak..Allahım sağlık versin meleğine sağlıklı kucağına almayı nasip etsin..
Canim insallah her şey yoluna girer bu konuda bilgim yok kaç haftalık bebek,önemli olan kalp atislarini olması üzülme inşallah
Canim inşallah pazartesi güzel haberler veririrsin, dua etmez miyim ediyorum vallahi. Dun aksam ben hastanelik oldum kasiklarim çok AĞRIDI acile gittik kan idrar falan yapildi, Dr la görüştüler agri kesici yapip yolladilar ultrason yokmuş bebeğe de bakamadilar, aksilik esim arabayi servise birakmisti araba da yoktu başka hastaneye de gitmedim,sabahı zor ettik şükür bebek iyiymis, bende miyom var onlardan olabilir dedi dr . kanama olmadigi surece normal dedi inşallah bir şey olmaz bebise. O kadar olumsuzluklar karsilasinca insan pipirikli oluyor. Canim idrar testinde hemen cikmiyor biliyorsun o yüzden için rahat olsun Rabbim ol diyecek ve olacak insallah dua edelim de pazartesi iyi haberler alalim senden. Benim yasadiklarimi biliyorsun inan bu bir mucize, hic ummadigim anda demek vakti zamani gelmis,inşallah sira sendeserozi canım son durumlar nedir..inş sen ve bebişin çook çook iyidir...bulantılar başladımı canım...bizler için dua et canım sen bizim umudumusun canım...sayfamızda hamileler çoğaldıkça biz daha umutlu ve mutlu oluyoruz...
sağol canım 6,5 haftalık
slm canlarr...sayfamız yine 2 sayfaya gitmiş arada yazın canlar...benim bugün transferin 10 günü idrar testi yaptım negatif çıktı azımın payını aldım...umarım testim yanlış çıkmıştır hala umut etmeye devam ediyorum...pazartesi büyük gün son iki günüm kaldı..hayırlısı Allahtan canlar...biz elimizden geleni yapıyoruz takdir Allahın..
Slm Gülnevacım.İdrar testini takma cnm, pazartesi inşallah en güzl haberleri alırsın ve bizimle paylaşırsın.
Kızlar maalesef ben güzel haber alamadım, tek taş yumurtamın, yumurta toplama sırasında erken çatladığı fark edilince aşılama yapılmıştı .Testim negatif çıktı.((( Ama o kadar çok kendimi kaptırmışım ki, olumsuz sonucu alınca yıkıldım ve kendime gelemiyorum. Bana progesteron hormonu vermişlerdi aşılamadan sonra, bu öyle bir hormon ki kendini hamile gibi hissediyorsun, negatifi görünce de bir şok yaşıyorsun. Doktorların yumurtan her an bitebilir demesi tup bebek yaptırmaya yetmiyor, maddi ve en çok da manevi olarak hazır olmak gerek. Bu da zaman alıyor. Bizim yaşadıklarımızı bizden başka kimse anlamıyor, onu anladım... Neden bilmiyorum ama bana doktorlar doğal yolla hamile kalma şansın %5 deseler de, tüp bebek tedavim de daha ilk denememde bir terslik olsa ve transfer aşamasına gelemesem de, içimden bir ses doğal yolla bir gün hamile kalacağımı söylüyor ve umudumu kaybetmemi önlüyor. Çok yorucu ve çok yıpratıcı bir süreç bu, insan bir gün iyi diğer gün kötü olabiliyor. Çevrede bir çok kadının kolayca yapabildiğini ben yapamıyorum, buna isyanım aslında, istediğim sadece bir bebeğimin olması ama bu isteğim için o kadar zor ve uzun bir yola girdim ki, isyan etsem de birşey değişmeyecek, ama bu forumda benim gibilerin var olduğunu ve güzel haberler verdiklerini okuyunca yalnız değilim diyorum, yanlız değilim...
canım yalnız değilsin biz varız sıkıldığın üzüldüğün zaman yaz buraya yazmak banada çok iyi geliyor..canım durumuz aynı benimde rezerv az ve her tüp bebek tedavisinde tek yumoş döleniyor ve orta kalite oluyor ve tutmuyor canım...bende her an yumurtalarım biticek hisine kapılıyorum ve bu 3 denemem tüp bebekte sonun sonuna geldik madi açıdan...şimdi kötüyü düşünmek itemiyorum ama bundada olumsuz sonuç alırsam tekrar nasıl yaparım tüp bebek diye kara kara düşünüyorum..canım ben normal yolla hamile kalıcam umudu her ay var hata önceki tedavilerimde doktorum yumurta gelişmedi dediği halde çalışmalarımız son hızda olurdu...evet canım bende de öyle bir his var normal yolamı inş bu mininş tutarda gerek kalmaz böyla düşüncelere...bugün idrarda negatifi görünce inan tekrar ne yapabilirimde şu yumurtaların biraz daha kaliteli olabilirlerde diye düşünmeye başladım..canım biz doğru yoldayız normal yolada olsa hamile kalıcaz inş Allahın izniyle...Rabim kabul etmiyceği duayı etirmezmiş kullarına...canım üzülsekte yılsakta inana hepsi geçici Allahın izniyle yine yolumuza devam edicez canım...umutsuzluk yok stres yok canım bunlar bizi olumsuz etkiliyor..
Arkadaslar merhaba
Benim fsh 50 amh 0.18 yasim 37
Aranizda bu degerlere yakin olupta basarili olan varmi" ne tip bir tedavi aldiniz
Allah hepimiz yuzunu guldursun insallah
Ilk denememizde mini denedik ve basarisiz olduk
Doktor cok negatif konustu, bizim durumumuzda cok zor, olursa 100000 de 1 mis
ailecek yikilmis durumdayiz
Yardimci olanlardan Allah simdiden razi olsun
Bluemanda, bana da ilk tüp bebek denemesinde doktor boşuna uğraşmayın, olmaz, donör yumurta alın Kıbrıs'tan dedi. Yaş 35, amh 0,2'ydi. 3. Tüp bebek denemesinde hamile kaldım, kızımı kucağıma aldım. O 9 aylıkken de 2. Kızıma doğal yolla hamile kaldım, şimdi o da 10 aylık oldu. Evet, uğraşmamız gerekiyor ama azimle, sabırla ve tabii ki Allah'ın izniyle oluyor. Sakın ümitsizliğe kapılma, moralini bozma. En kısa zamanda senin de güzel haberlerini alırız inşallah.
kızlar doktorlar devamlı yumurta kalitesi çok önemli diyorlar ama bunun için hiçbirşey yapanı görmedim.
yumurtanın yemekle içmekle kürle kaliteli hale geldiği çok denedim görmedim..bazı bünyelerde ve belli yaş ortalamalarında illaki olur ama yaş 30 u geçmişse yumurta kalitesi çokda değişmiyor ne yazıkki.
biesteron, arginmax, quenzim Q10, coraspirin,elevit vb ilaçları yıllardır kullan kullan vücudumuza yan etkilerini düşünen doktor yok..
yıllarca tedavi gören arkadaşlar her tedavi öncesi bu ilaçları aylarca kullan kullan nereye kadar.. gelecekte yan etkisi ne olacak acaba doktorların umrunda bile değil... düşünüyorumda 6 yılım bu tarzda çoğunun adını bile unuttuğum ilaçları süreçli kullanarak geçmiş değişen birşey yok ortada çok kaliteli toplanan yumurtalarımda yok.. ama halen kullanıyorum..
tıp bu konuda hiç ilerlemiş değil bence bir yumurtanın kaliteli olması bukadarmı zor..
Canım ben de inan bunu araştırıyorum kaç gündür, doktorlar zaten yumurta kalitesinin arttırılması konusunda kendileri de kesin ve net bilgilere sahip değil, dolayısıyla da bize bu konuda pek bilgi veremiyorlar. Yumurta sayısı, yumurta kalitesi, kadın hormonları ve hamilelik bence mucizelerden ibaret bir noktasan sonra. O yüzden ben bizim gibi yumurtalık rezervi az olanlarda şanslı olanların hamile kaldığını düşüğnmeye başladım:)))
Bana sorarsan ben de b12, quenzim Q10, forbil, solgar omega-3, bal-polen karışımı, hayıt tohumu içiyorum:))) Şansım belki yaver gider diye, yoksa senin dediğin gibi yumurta kalitesini arttırdıklarına yönelik bir kesinlik yok. Bunları kullanırken bir de spora gitmek gerek, ben ilk tüp bebek denemem de bu ilaçlar ve hormonlarsayesinde 4 kilo almışım:)))
Canım senin kaç folikül görülüyor, kaç yumurta dölleniyor???
merhaba cnm.. bunlari uzun surelerdir bende kullaniyorum.. polene agir derecede alerjim oldugu icin propolis kullaniyorum.. hic kilo sorunum yok ama spora bende cok gidiyordum bir yildir biraktim icimden gelmiyor nedense.. ortalama uc dort tane folikul goruluyor cnm ama iki taneden fazla saglikli dollenme olmuyor kimi zamanda bir tane.. amh 1.2 ama kalite sorunu hic bitmedi.. tek sikintida bu degil en buyuk sorun esimin sperm sayisi iki milyon ve canli hucre cok az..
sende kac yumurta dolleniyor cnm..
Canim benim dollenemedi maalesef(( 3 yumurtadan biri büyüdü, onun da yumurta toplama icin gittigimde, isleme başlamadan ultrasonda bakilinca erken catladigi farkedildi ve asilama yapildi o anda, ama tutmadi tabii ki (( İlk tüp bebek denememdi benim.cnm doktorun senin bu durumun için ne öneriyor veya sebebinin ne olduğunu dusunuyor,? Cidden yumurta kalitesini etkileyen nedir, bunun cevabi bulunsa bizim sorunumuz çözülecek aslinda...
cnm yumurtanin capi kacken catladi acaba arastirdinmi doktoruna sordunmu.. yada tedavi oncesi cok uzun sure incir kuru yapilincada yumurtalar erken catlayabiliyor diye doktorumdan duymustum..
birde bizim gibi az yumurtasi olanlarda igneler cok az dozajda protokolle uygulanmali.. benimde bir defa cok onceden yumurta toplandiktan sonra dollenme olmadigi icin tedavim yarida kalmisti.. doktorun kim cnm..
bu yeni doktorum igne protokolumu cok az az yapiyor.. tek sikintiniz yumurta rezervimi birde kac yasindaydin cnm.. ben 36 yasindayim doktorum Aret Kamar
Canim ben en son doktora gittiğimde 18,5 mm idi ve o gün için son kez 150 gonalf ve catlamamasi için iğne verdi, ertesi gün aksam ise sadece çatlatma iğnesi yaptim, aradan 2 gün ve tam 35 saat geçti ben opu işlemine girdim. Yani yumurtam ne kadarda catladi hic bilmiyorum, doktorum fulya tüp bebek te mustafa hoca idi, bu işlemler ve sonrasında hic yanimiza gelmedi, acikcasi bu durum da çok rahatsız etti beni. Cok yogun ve opu ya kendi girmiyor,islemden once ve sonra yardimci doktor yanina geliyor. Açıklama yapmadi bize yani, ama tedavim kisa protokoldu ve ilk gonalf 225 ile basladim, ilaç dozu sadece son 3 gün 150 ml oldu, bir de diğer ilaçlar var ama adi aklimda değil, baya bir ilaç ve iğne kullandim cnm. Ben 35 yasindayim, bizde tek sorun yumurta rezervi azligi. Doktor bizim gibi hastalar için ne diyor ve basari orani nasilmis? Bir dahakine ona mi gitsem diyorum, bir de ücreti ne kadar cnm? Size esinle ilgili yapilan ayri bir tedavi var mi? Doktorun incir kuru için ne diyor, sen sordun mu, acaba bize gerçekten faydasi var mi?
canım ALLAHIM SAĞLIKLI VERSİN EVLATLARINA.. NE GÜZEL UMUT OLDUN BİZE bende yaş 35 amh 0,16 ve şuan 3 tüp bebek yaptırdım sonuç bekliyorum...canım senin fsh yüksekmiydi kaçtı ve tüp bebek denemelerinde emriyoların kaçtane oluyodu ve kaliteleri hakında bilgi verilmişmiydi..canım çok soru sordum kusura bakma
canım konuya atladım ama bende aret beyin hastasıyım...senin opu çatlatma iğnesinden 35 saatmı tam olarak opu işlemi kesin yapıldı canım...benim gitiğim merkez yani aret bey çatlatma iğnesi sonrası 32 saat opu yapıyor canım...3 kere tüp bebek denedim ve hiç erken çatlama sorunuyla karşılaşmadım çok şükür..canım gitiğim merkezi tavsiye ederim biliyosun benimde rezervim az ve fsh çok yüksekti çok iptaler yaşadım yumoşlar gelişmediği için gelişsede en fazla 2 yada üç yumoş gelişiyo ama genelde iki dolu çıkıyor aama bir tane dölendi üç denememde de...canım birde benim gtiğim merkezde fiyatlar çok uygun ve bizim gibi rezervi az olanlarda klomenle yumoş büyütüor doktorumuz ve ilaç mazsarfı nerdeyse sadece klomenle büyürse yumurtaa 10tl geçmiyor..burdan fiyat vermiyeyim canım özelden mesaj atarım..aret bey iyi bir doktor tavsiye ederim çalışan personeli hemşiresi piskolok emriiyologu hepsi çok başarılı bir ekip ve opu ve transfere kesinlikle aret bey kendisi yapıyor...
yarın test günüm canlar gözüme uyku girmiyor heycanlı değilim aslında..hepinizin tek tek duasına ihtiyacım var canlar inş yarın burda hamileyiiiiiiim diye haykırırım...
Canim ben en son doktora gittiğimde 18,5 mm idi ve o gün için son kez 150 gonalf ve catlamamasi için iğne verdi, ertesi gün aksam ise sadece çatlatma iğnesi yaptim, aradan 2 gün ve tam 35 saat geçti ben opu işlemine girdim. Yani yumurtam ne kadarda catladi hic bilmiyorum, doktorum fulya tüp bebek te mustafa hoca idi, bu işlemler ve sonrasında hic yanimiza gelmedi, acikcasi bu durum da çok rahatsız etti beni. Cok yogun ve opu ya kendi girmiyor,islemden once ve sonra yardimci doktor yanina geliyor. Açıklama yapmadi bize yani, ama tedavim kisa protokoldu ve ilk gonalf 225 ile basladim, ilaç dozu sadece son 3 gün 150 ml oldu, bir de diğer ilaçlar var ama adi aklimda değil, baya bir ilaç ve iğne kullandim cnm. Ben 35 yasindayim, bizde tek sorun yumurta rezervi azligi. Doktor bizim gibi hastalar için ne diyor ve basari orani nasilmis? Bir dahakine ona mi gitsem diyorum, bir de ücreti ne kadar cnm? Size esinle ilgili yapilan ayri bir tedavi var mi? Doktorun incir kuru için ne diyor, sen sordun mu, acaba bize gerçekten faydasi var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?