Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Sagol Gülneva, bu ay bir gitmeyim dedim sonra bu regli gecikmesi çıktı başıma. Hemen menopoza gireceğimden değilde menopoz öncesi döneme girmekten korkuyorum. Pazartesiye kadar olmazsam gideceğim doktora, en doğruyu o söyler. Ama ben fark ettim ki gittiğim tüp bebek merkezi olsun, dr. olsun beni strese sokuyor. Başka yerler araştıracağım.

Azim olan Allah'ın ismiyle başlarım. .
Rabbim, yarar getirmeyen bilgiden, korkmayan kalpten, duyulmayan duadan, doymak bilmeyen nefisten, açlıktan ki o kötü bir arkadaştır hıyanettenki o ne kötü sırdaştır tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kocamaktan, ezel-i ömre döndürülmekten,
Deccal fitnesinden kötülüğünden, kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım.
Ey Rabbim!
Dinimizden dolayı bizi zillete düşürmeye çaba sarf edenlere fırsat verme.
Bizleri İslamın yolundan ayırma. Amin.
Hayırlı cumalar..

Amin serozi teşekkür ederim desteğin için inan bu aralar çok ihtiyacım var hepinizi çok öpüyorum inşallah dualarımız kabul olur alırız bebişlerimizi kucaklarımıza

merhabalar cnm..
bende daha önce Bahceci grup hastası olduğum için orası ile ortak hareket eden Murat Bersoya 7 ay gittim..
normalde bizde eşimin sprem sayısı 2 milyon sıkıntısı var ama bende sıkıntı yok tüm değerlerim çok normal ama yumurta sayım o sıralar 5-6 taneydi.. rezerv azlığı için doktorum Murat Bersoya gidersen yumurta sayın ve kaliten artar mutlaka gitmelisin böylece tüp bebekte şansın artar dedi.. çünkü başarısız denemelerim vardı..
Murat beye çok fazla inandım ne dediyse hepsini harfiyen yaptım 7 ay boyunca ortalama günde 20-30 tane arası ilaç içirtti.. bu tuhaf gelmişti ama doktor veriyor bir bildiği vardır bebeğime kavuşmak için sağlığımı bozmaya razıyım dedim hepsini içtim..
Yaptığımız masraflara hiç değinmesem daha iyi çünkü say say bitmez kaba taslak sadece Murat Berksoya muayene+test+ilaçlar vs 10.000 TL harcama yaptım.. 7 ayın sonunda Murat Bersoy bana vücudun artık herşeyi ile tüpe hazır dedi gidip tüp denemeni yaptırabilirsin dedi.. yumurta sayın ve kalitesi çok arttık dedi... zaten kendi tüp doktorumuda aradı kendisi konuştu hazır olduğumu söyledi..
O ay hemen Bahceciye gittim tüp denemesi için ama normalde 5-6 tane olan yumurta sayım 1 tane 2. kalite yumurtaya düşmüştü.. Şaşkınlık ve çok yoğun üzüntü geçirdim çünkü parasından değilde aylarca yoğun iş hayatımın içinde izin alıp alıp Nişantaşına koşup eve gelip tonla ilacı içip üzerine böyle bir sonucu görünce şoklar yaşadık.. Tüp bebek doktorum Murat Berkspoyun sana hiç faydası olmamış tam tersi zararı olmuş 5-6 tane olan yumurta sayın 1 taneye düşmüş kusura bakma keşke göndermeseydim benim hatam dedi.. üzerine ilaçlardan tonla kistler oluştu kaç ay kistlerle uğraştım.. çünkü bana aylarca pko ilaçları kullandırmış.. ben pko değilim.. Murat bey hiç telefonlarıma çıkmadı çünkü durumu tüp bebek doktorumdan öğrenmiş.. insan 7 ay kendisine gelen bir hastasına ne oldu diye merak edip arar ama ben aradığım halde telefonları bağlamadılar..
Bu arada Murat Berksoy birde bana intralipid adında bir serum vereceğini bu serumu yumurta toplamadan önce ve sonra iki defa koldan uygulayacağını belirtmişti... bu serum sayesinde tüpde bebeğimin tutacağını belirtti.. ben 1 yumurtayı görünce ona olan güvenim sarsıldığı için son gün serumu yaptırmaya gitmedim aradım rahatsızım gelemiyorum dedim.. O serum için bana Murat Bey 4.000 TL fiyat vermişti.. Aylar sonra şu andaki yeni tüp bebek merkezimde öğrendimki bu serumun piyasa fiyatı 12,5 TL miş ve zaten hastalarada serumu verirken ücret bile talep edilmiyordu..
para veya diğer konuları önemsemiyorum çünkü bu yola çıktıysak harcayacağız ama insanların umutları ile bukadar dalga geçilmesi beni çok üzdü..
Murat bey kötü bir doktor değil ama onun alanı bence zayıflatmak, insülün direnci, alerjik sorunlar,triod vb. sıkıntıların ilaçla takibi.. ayrıca bunlarıda herkez yapar okadar harcamaya gerek yok.. devlet hastaneleri bile ücretsiz yapıyor.. tüp bebekde yumurta kalitesi ve sayısı konusuna hiç karışmasa daha iyi edecek yada kendi alanına girmeyen hastalara ben sana birşey yapamam diyerek geri çevirmesi gerekli... bu sayfalarda benim gibi Murat Berksoy maduru olan en az 25-30 tane arkadaşla tanıştım.. birde tanışamadıklarımız var..

Son düzenleme:
canlı slm asyacığım nasılsın nasıl gidiyo hamileleik..doğumada az kalmıştır..

canlı slm asyacığım nasılsın nasıl gidiyo hamileleik..doğumada az kalmıştır..

topiği sürekli okuyorum am ayazmıyorum ben yazmayı pek sevmiyorum sanırım:)Doğuma 1.5 ay kaldı .Gebelik şekeri çıktı onunla mücadele ediyorum remen gün sayıyorum hayırlsıyla bir doğursaydım kızımı.

gebelik şekeri herkezde olabiliyor canım..inş diyetle sorunun çözülür...doğuma çok az kalmış son hazırlıklarda tamamdır ne güzel..darısı bizede olsun inş..

kızlarr an itibariyle kırmızılar geldi...çok şükür üç aydan beri adetler düzeldi bunada şükür diyorum...salı randevum var doktorumla 1,5cm çikolata kistim vardı inş bu adetle gider kurutlamadım bu kisten 5 aydan beri...kızlar çikolata kistleri doğum kontrol hapıyla giden varmıydı aranızda..

yaa sevinsekmi kırmızılara üzülsekmi bilemedim.. ben sende hep bi ihtimal geçte olsa tutunur diye düşünüyordum..
hayırlısı herşeyin.. canım hangi doktoruna gideceksin sizin oradakinemi..

yaa sevinsekmi kırmızılara üzülsekmi bilemedim.. ben sende hep bi ihtimal geçte olsa tutunur diye düşünüyordum..
hayırlısı herşeyin.. canım hangi doktoruna gideceksin sizin oradakinemi..

aynen canım bende bekledim hep geçte olsa belki tutunmuştur diye kısmet canım doğru zaman değilmiş....evet canım burdaki doktoruma gidicem..benim doktorum hiç ara verdirmiyor durumum cidiyetin daha iyi biliyor her adetle ordyım mutlaka.. kendisi bir buçuk seneden beri topu topu 6 ay yumoşlar sorunsuz geliştiği için ara vermek istemiyor tedavilere...ama ben kist için tedavi görmek istiyorum..gidince yumoşlar varsa yine dayanamayarak başlıyodum tedavilere inş öyle olmaz yine..

Gülnevacım, sana birşey sormak istiyorum. Erken menopoz ile ilgili olarak doktorun bir tedavi uyguluyor mu sana. Yani bizim için yapılacak bir tedavi ve verilen bir ilaç var mıdır? Sonuçta erken menopoz için de bir şeyler yapılması gerekmiyor mu? Bana ilk doktorum erken menopoz ve rezerv azlığı teşhisi koyduğunda, ben sormuştum tedavisi var mı diye? Bana bebek istiyorsan önce onunla ilgili tedavi görmen gerek demişti. Benim anlamadığım erken menopoz için verilen bir ilaç varsa, bunun tüp bebek tedavisine bir zararı mı oluyor?

canım benim doktorumda aynısını söylüyor..önce bebek için en kaliteli yumoşlarla tüp bebek denemeye devam diyor...adet düzensizliği başlamışsa cylo prognova kullanmıştım ben adetlerim geçikiyodu onun içeriğide östrojen ama doktor vermeden kendi kafana göre kullanamıyosun 4 ay içtim o ilacı canım..adet oluyosak her zaman şansımız var canım doktorum öyle söylüyor..canım biesteron çok iyi geliyor yumurta kaliteli yapıyor sen kullandınmı hiç..ben biesteronuda 4 ay kullandım bende çok işe yaradı yumurtalar klomenle büyümeye başladılar şükür...ben şuna inanıyorum yumoşalrımız olduğu sürece bizde birgün hamile kalıcaz Allahın izniyle canım...menopoz daha uzak bize bizim sorunumuz yumurta rezervi azlığı..böyle olupta çok hamile arkadaşımız var...

Merhaba ben uzun zamandir tedavi görüyorum. 3 asilama geride biraktim. En son histereskopi yapmaya calisti doktorum ama rahim agzi darligindan yapamadi bir sonraki aya erteledi. Bu arada adetimin ikinci günü benden kan alindi. Fsh im 15,5 cikti. Doktorum telas oldu hemen tüp bebek tedavisine basliyalim histereskopiyle oyalanmiyalim dedi. 23 nisanda tüp bebek tedavisine basladin ve yine kan degerime bakildi ve 9,2 cikti fsh. Doktorum fsh in düsmüs olmasi iyi oldugunu söyledi. 3 gün igne vuruldum ve ini tane yumurtam gelismisti. 11 ve 13,5 mm büyüklügünde. Doktor kan degerimede bakarak iptal etti tedaviyi. Daha önceki asilama tedavilerinde de erken ovulasyon oldugum icin 8. gün asilamalarim yapiliyordu. Yumurtam cok cabuk gelisiyormus ve kalitesiz oluyormus dendi. Tüp bebek tedavimin iptal edilme nedenino soramadim, ayrintili ögrenemedim ama yumurta sayimin az olmasi yada yine cabuk gelismesine bagladim.

Bana bu konuda bilgi verirmisiniz? Yumurta rezervim mi az demek bu? Yasimda 32 bu arada. Önümüzdeki ay daha yüksek dozla tedaviyi yapmak istedigini söyledi. Bu ay 250 ml gonal f günde vuruluyordum.

Lütfen beni aydinlatir misiniz? Tüp bebekle sansimiz düsük mü demek bu. Yine iptal olabilir mi tedavi? Kafam cok karisik lütfen yardimci olun.

Acaba tedavi süresince incir kärü yada baska birsey uygulasam faydasi olur mu? Deniyeniniz ve faydasini göreniniz var mi?

canım senin yumurtaların çabuk gelişiyosa çok aşırı doz ilaç vermeye gerek yok bence..canım fsh yüksek çıkmış bıraz ama fsh yüksek yada düşük takılma fsh düşürebiliyosun bitkisel karışımlarla..canım amh testi istedimi doktorun fsh tek başına belirleyici değil yumurta rezervi azlığını teşis için..amh testi 1 altında çıkarsa yumurta rezervde azalma var demek..canım ben fsh 4 gördüm fsh 50 gördüm fsh bir kere çıkınca devamlı dalgalanma gösterirmiş...benim gitiğim merkezde bizim gibi fsh yüksek rezervi az olanlara az doz ilaçla daha kaliteli yumurta oluyor...canım rahim filmi yada historoskopi tüp bebek öncesi çekilmesi şart rahimde bir problem yapışıklık varmı diye sana yapıldımı canım...iptal edildi diye üzülme canım doğru zaman değilmiş demeki..tüp bebek olup negatif sonuç alamak daha büyük yıkım..Allah yar ve yardımcımız olsun..hangi tüp bebek merkezine gidiyosun sen canım...

Canım yumruta rezerv azlığı olup hamile kalanlardan doğal yolla hamile kalan var mı ve hiç ilaç, vitamin kullanmışlar mı? Senin bu konuda bilgin var mı canım?
Canım ya ben şubattan beri ilaçla adet oldum, o yüzden bilmiyorum ilaçsız olurmuyum. Bu ay görücez.Senin kullandığın ilacı ben hiç kullanmadım.Doktora sorucam onu bakalım. Biesteronu da hiç kullanmadım canım , onu da doktor kontrolünde almak lazım sanırım.Ben çok kilo aldım bu ilaçlar , incirler, vitaminler derken.O yüzden şimdilik sadece folik asit alıyorumve hayıt tohumunu içiyorum.Bir aydan sonra doktora sorup ilaç kullanıcam. Spora da başladım canım, hem zayıflamak hem de stres atıp kafa dağıtmak için, süper oluyor cidden, tavsiye ederim:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…