Canım ben rezerv azlığı problemimi öğrenmeden birkaç ay önce jinekoloğa gittiğimde yumurta takibi yaptırmak istemiştim, o zaman klomen kullanmıştım 3 yumurtanın hiçbiri büyümemişti(( Aradan aylar geçip de kendimi tüp bebek tedavisinde bulduğumda doktor 3 yumurta gördü, bana gonalf 225 verdi, başka ilaçlarda vardı yanında ve sadece 1 yumurtam büyüdü. O da zaten erken çatladığı için aşılama yapılmıştı. Canım kafan iyice karışmıştır şimdi benim anlattıklarımdan:)))) Yani iğneler bana çok fayda etmedi diye düşünüyorum, bir tanesini zor büyüttü o kadar iğne kullanmama rağmen. Bu işi halen çözemedim canım ben de:))) Ben de senin tam tersine acaba fazla hormon almadan daha az ilaçla mı denesem diyorum.Bizler gibi rezervi az olanların yumurta kalitesi ve rezerv yönünden çok hormon almasının zararlı olduğu söyleniyor hep, ama ne kadar doğru bilmiyorum.
Canım senin doktor klomen dışında başka ilaç vermedi mi, ben bazı arkadaşlarda son birkaç gün farklı ilaç da kullananları okudum KK da.
canım gerçektende fakam karıştı:)) ben eski tedavilerimde hep gonolf kullanıyordum gerçi onlarda hiç parlak değildi döllenme olmadığı için arada tedavi iptallerim bile var ama 5. gün transferlerimde var.... bu doktora şubat ayında geçtim şubattaki tedavimde klomen+gonolf kullandırdı yine pek parlak birşey yoktu 4 tane toplandı 1 iyi 1 orta kalite embriyo transfer edildi..
bu tedavimde sadece 4 gün klomen kullandım o çok tuhaf geldi.. yarın belli olacak herşey e2 vereceğim.. bakalım bu tedavide bi aksilik çıkarsa ne yaparım onun derdine düştüm şimdiden.. yarın doktora klomen bana fayda etmiyor diyeceğim kesin bozulacak buna...
sen doktor araştırıyordun ne yaptın canım karar verdinmi.
kızlar bugün doktor randevum vardıya 4 tane yumurtadan 2 tanesi gelişmiş..
rezervim az olduğu için sadece 4 gün klomen kullandırıyor hiç igne kullandırmıyor.. bu klomene ben hiç ısınamadım evde raporlardan kalan 3 tüp bebeklik igne beklerken klomen içmek bile zoruma gidiyor..
acaba bu klomen bana fayda etmedimi anlamadımki.. 2 tane toplansa ne olacak döllenmeme olasılıkları çok var çünkü birde bizde erkek faktörü var..
ablamla akşam tonla laf etti sen klomenlik hasta değilsin o aşılamada daha çok kullanılıyor dedi, oda 9 defa tüp yaptırdıya herşeyi yorumluyor kendince :))) kafam allak bullak oldu..
hiç klomen kullanıpda micro enjeksiyon yaptıranınız varmı..
:)) Canım ben bir süre sadece adetin 2. günlerinde doktora gidip yumurta takibi yaptırıcam , eğer takip sırasında yumurta sayım yeterli olursa o zaman tedavi olurum diye düşünüyorum, zamana bıraktım yani, yoksa çok stres oluyorum. Canım tüp bebek merkezi ve doktor konusunda hala kararsızım. Aret Hoca'ya gidiyor aklım, o yüzden seni ve gulneva yı sürekli takip ediyorum. Benim için önemli olan yumurta rezervi az olan hastalarda başarılı bir doktor bulmak. Çünkü her doktorun farklı tedavi yolları var, ama bizim gibilerin ne zamanımız ne de o kadar deneme için maddi durumumuz var.Bu nedenle bizim gibi hastaları anlayan ve tedavi yolu konusunda deneyimli birini istiyorum. Tüp bebek tedavisi konusunda biz bir yere kadar araştırabiliyoruz ve anlayabiliyoruz, gerisi için mecburen doktora güvenmek zorundayız ama doktoruna sor neden bu kadar ilaç verdiğini. Belki de yumurta kalitesini bozmak istemedi, kendi başına büyüyebilir diye düşünerek. Sen olumsuz düşünme canım,aksilik olacak diye birşey yok ki , yarın inşallah güzel sonuçlar alırsınn:)))
:)) Canım ben bir süre sadece adetin 2. günlerinde doktora gidip yumurta takibi yaptırıcam , eğer takip sırasında yumurta sayım yeterli olursa o zaman tedavi olurum diye düşünüyorum, zamana bıraktım yani, yoksa çok stres oluyorum. Canım tüp bebek merkezi ve doktor konusunda hala kararsızım. Aret Hoca'ya gidiyor aklım, o yüzden seni ve gulneva yı sürekli takip ediyorum. Benim için önemli olan yumurta rezervi az olan hastalarda başarılı bir doktor bulmak. Çünkü her doktorun farklı tedavi yolları var, ama bizim gibilerin ne zamanımız ne de o kadar deneme için maddi durumumuz var.Bu nedenle bizim gibi hastaları anlayan ve tedavi yolu konusunda deneyimli birini istiyorum. Tüp bebek tedavisi konusunda biz bir yere kadar araştırabiliyoruz ve anlayabiliyoruz, gerisi için mecburen doktora güvenmek zorundayız ama doktoruna sor neden bu kadar ilaç verdiğini. Belki de yumurta kalitesini bozmak istemedi, kendi başına büyüyebilir diye düşünerek. Sen olumsuz düşünme canım,aksilik olacak diye birşey yok ki , yarın inşallah güzel sonuçlar alırsınn:)))
canım ben bir sene bekledim çook yumurtam olsun diye.. yumurta rezervde azalma oluncyumurta sayısı değişmiyor mallesef canım..ben geçen sene ilk tüp bebek tedavime başladığımda 3 yumurtam vardı doktorum çook yüksek doz ilaçlar kullanmıştı canım ona ramen 2 yumurta isteten büyüklüğe gelmişti çok hızlı büyümüştü yumoşlr ve doktor kalitesiz olduklarını tahmin ederek tüp bebek iptal etmişti erken büyüdükleri için ve orantısız büyümüşlerdi ve aşılama yapmıştı tabi tutmadı yinede canım..anlatmaya çalıştığım arkadaşım yüksek doz ilaçta uygulasa doktor yumurta sayısı değişmiyor bence ablandaki sorun farklıdır canım farklı tedavi uygulanmıştır..ve ben yüksek doz ilaçtan sonra adetler düzensiz olmaya başlamıştı yumurtam olmadı 5 ay.resmen menopoza girmiş gibiydim ilaçsız adet olamıyordum..canım benimde bugün kontolüm vardı biliyosun...benimde 1 tane yumurtam varmış doktorum ama bu yumurtaya benzemiyor gibi dedi çok ilginç geldi bana evde eşimede diyorum yumurta değilse nedir o bebekmi diye şakalştık hata...doktorumun toplantısı varmış bugün bizde geç gitiik eşimin vardiyasından dolayı çok ilgilenemdi benimle doktorum ayak üstü kontrol etti konuştuk neyse rahim kalın yine dedi tam sökülememişsin dedi geçen ayda demişti nedeni nedir acaba östrojen çok yüksek herhâlde dedi klomene başlayalım bakalım yumoşsa büyür dedi bende bu ay ara vermek istedim canım..cylo prognova yazdı onu kullanıcam bu ay...yani bu ay çook umutsuzum ve mutsuzum ...Allahım yardımcımız olsun..
mrhb kızlar nasılsınızz son zamanlarda gelip slm nasılsınız yazıp çıkıyorum yada okuyup çıkıyorumm artık bebele ilğili konuşmak yazmak gelmiyor içimden sizleri üzecek şeylerde yazmak istemiyorum rabbim en kısa zamanada hepimizin yüzünü güldürüsün inş
gunaydin kizlar ortak konu oldugu icin ikinize bir yazayim dedim..
dun cok cok uzuldum butun gece agladim yemek yemedim artik kaliteli yumurta varsada yok olmustur.. simdi yoldayiz test istedi doktor bu sabaha e2 vermeye gidiyorum olmazsa bi kez daha amh testi veririm son durumunu merak ediyorum.. arkadaslar bu konuda yass cok cok onemli bir faktor gecen yil bes olan bu yil ikiye dustuyse onumuzdeki yillari hicc parlak gormuyorum.. Aret beye suc bulamiyorum cunku Bahcecidede son tedavimde 1 tane toplanmisti.. klomene hic alisik degilim..
fiyat konusunda merkez cok iyi cunku opuya kadar yumurta takibini yapiyor ve hic para almiyor, eger doktor yumurtalarin bu ay iyi cevap vermedi bir sonraki aya birakalim derse bile para istenmiyor... umut tup bebekte adetinin 3. gunu paranin ilk yarisi olan 2500 tl yi odemeden kesinlikle tedavin ve yumurta takibin baslamiyordu yani tedavin yarida bile kalsa tonla para oduyordun sadece yumurta takibine...
tax cnm sana hic merkez oneremem keske onerebilseydim ama bu doktor konuu cok karisik..insallah en iyi doktora denk gelirsin cnm..
gulneva cnm yumurta ve kist olmayan sey kese olurmus ne mutlu olurduk. tekrar nezaman gideceksin cnm merakla bekleyecegim..
canım ben bugün gittim doktora, 6 tane yumurta gördü, elonvayı sadece 1 hastasında denemiş ve 3 yıldır hamile kalamayan kadının yumurtaları çok kaliteli çıkmış ve suanda hamileymiş. ben bugün vuruldum fiyatı 1300 tl, 1 hafta etkili. 1 hafta sonra yumurta büyüklüğüne göre gerekirse ek iğne vurunucam , şu günlük vurulanlardan. ben ilk defa yaptırıcam tüp bebek, hep tedavilerim iptal oldu yumurta sayım az diye. ilk defa bu ay soğan suyu kürü yaptım, belki o etkilemiştir. Hatta adetim 5 gün erken geldi. senin durumun ne, nerde yasıyosun başladın mı tedaviye falan?
Canim hemen menopoz düşünme, ben çok yiprattim bu yasta menopoza girmek istemiyorum,gideceğim ne yapacagim diye. Bence menopoza hemen girmeyiz,daha bebisin olacak ne menopozun sadece kaç aydir klomen kullaniyorsun dozu az da olsa canim hormon aldin vucuduna ve üstelik o kadar üzüntü,strest kolay değil hepsi etkiledi sokulmedi.lütfen kafani boşalt,kolay değil ama elinden geleni yap hem bu arada vücutta toplansin sonra Rabbim nasip edecek inşallah.ve asla umudunu kaybetmek yok sadece bebek öncesi annesi biraz hakim yapacak yumislarcanım ben bir sene bekledim çook yumurtam olsun diye.. yumurta rezervde azalma oluncyumurta sayısı değişmiyor mallesef canım..ben geçen sene ilk tüp bebek tedavime başladığımda 3 yumurtam vardı doktorum çook yüksek doz ilaçlar kullanmıştı canım ona ramen 2 yumurta isteten büyüklüğe gelmişti çok hızlı büyümüştü yumoşlr ve doktor kalitesiz olduklarını tahmin ederek tüp bebek iptal etmişti erken büyüdükleri için ve orantısız büyümüşlerdi ve aşılama yapmıştı tabi tutmadı yinede canım..anlatmaya çalıştığım arkadaşım yüksek doz ilaçta uygulasa doktor yumurta sayısı değişmiyor bence ablandaki sorun farklıdır canım farklı tedavi uygulanmıştır..ve ben yüksek doz ilaçtan sonra adetler düzensiz olmaya başlamıştı yumurtam olmadı 5 ay.resmen menopoza girmiş gibiydim ilaçsız adet olamıyordum..canım benimde bugün kontolüm vardı biliyosun...benimde 1 tane yumurtam varmış doktorum ama bu yumurtaya benzemiyor gibi dedi çok ilginç geldi bana evde eşimede diyorum yumurta değilse nedir o bebekmi diye şakalştık hata...doktorumun toplantısı varmış bugün bizde geç gitiik eşimin vardiyasından dolayı çok ilgilenemdi benimle doktorum ayak üstü kontrol etti konuştuk neyse rahim kalın yine dedi tam sökülememişsin dedi geçen ayda demişti nedeni nedir acaba östrojen çok yüksek herhâlde dedi klomene başlayalım bakalım yumoşsa büyür dedi bende bu ay ara vermek istedim canım..cylo prognova yazdı onu kullanıcam bu ay...yani bu ay çook umutsuzum ve mutsuzum ...Allahım yardımcımız olsun..
Canim çok sağol iyiyiz hamdolsun. Sen biraz karamsaersin sanirim, inşallah en yakin zamanda toparlanirsin fakat bizimle paylasirsan rahatlarsin canim. Sonuçta hepimiz bu sikintilari yasiyoruz ve bizi biz anlariz.mrhb kızlar nasılsınızz son zamanlarda gelip slm nasılsınız yazıp çıkıyorum yada okuyup çıkıyorumm artık bebele ilğili konuşmak yazmak gelmiyor içimden sizleri üzecek şeylerde yazmak istemiyorum rabbim en kısa zamanada hepimizin yüzünü güldürüsün inş
Canim hemen menopoz düşünme, ben çok yiprattim bu yasta menopoza girmek istemiyorum,gideceğim ne yapacagim diye. Bence menopoza hemen girmeyiz,daha bebisin olacak ne menopozun sadece kaç aydir klomen kullaniyorsun dozu az da olsa canim hormon aldin vucuduna ve üstelik o kadar üzüntü,strest kolay değil hepsi etkiledi sokulmedi.lütfen kafani boşalt,kolay değil ama elinden geleni yap hem bu arada vücutta toplansin sonra Rabbim nasip edecek inşallah.ve asla umudunu kaybetmek yok sadece bebek öncesi annesi biraz hakim yapacak yumislar
Canim çok sağol iyiyiz hamdolsun. Sen biraz karamsaersin sanirim, inşallah en yakin zamanda toparlanirsin fakat bizimle paylasirsan rahatlarsin canim. Sonuçta hepimiz bu sikintilari yasiyoruz ve bizi biz anlariz.
mrhb kızlar nasılsınızz son zamanlarda gelip slm nasılsınız yazıp çıkıyorum yada okuyup çıkıyorumm artık bebele ilğili konuşmak yazmak gelmiyor içimden sizleri üzecek şeylerde yazmak istemiyorum rabbim en kısa zamanada hepimizin yüzünü güldürüsün inş
canım çok uzun yazdım hepsi gitti ...canım şimdi araştırdım doktorun gördüğü 5mm..emriyo dölenmeden 4 hafta sonra 3mm olurmuş bence bu yumurta tek taşım canım doktorum cylo prognova yazdı onu kullanıcam sonra adet olucam öyle gidicem tekrar doktoruma canım..klomen başlayalım dedi ben istemedim hiç modunda değilim kafayı biraz toparlamam lazım..bu ay bebek fikrinden uzaklaşmak istiyorum...canım rahim iki aydan beri tam sökülemiyor benim..artık bebek fikrinide geçtim bu yaşta menopoza girmek istemiyorum..doktorum ne derse onu yapıcam artık..canım sende toparlan lütfen Allahım kısmet ederse inan tek emriyoyla bile hamile kalırsın...Allahım sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize..bence herşey yolunda canım yumoşlar büyüdü dedin dersin..güzel haberlerle gell inş canım...
canım içinden ne geçiyorsa yaz bunları paylaştıkça acımız hafifliyor..üzüntümüzde sevincimizide burda paylaşıyoruz başka derdimizi anlayan yok canım..
Canim hemen menopoz düşünme, ben çok yiprattim bu yasta menopoza girmek istemiyorum,gideceğim ne yapacagim diye. Bence menopoza hemen girmeyiz,daha bebisin olacak ne menopozun sadece kaç aydir klomen kullaniyorsun dozu az da olsa canim hormon aldin vucuduna ve üstelik o kadar üzüntü,strest kolay değil hepsi etkiledi sokulmedi.lütfen kafani boşalt,kolay değil ama elinden geleni yap hem bu arada vücutta toplansin sonra Rabbim nasip edecek inşallah.ve asla umudunu kaybetmek yok sadece bebek öncesi annesi biraz hakim yapacak yumislar
Canim çok sağol iyiyiz hamdolsun. Sen biraz karamsaersin sanirim, inşallah en yakin zamanda toparlanirsin fakat bizimle paylasirsan rahatlarsin canim. Sonuçta hepimiz bu sikintilari yasiyoruz ve bizi biz anlariz.
cnmm benimm sen yaz biz uzulmeyiz.. icine atma kafan dagilirr..
kızlar sağolun yaaa ne yazayım aymaya başlayınca hep hüzün üzüntü sıkıntı ne bileyim yaşım 38 oldu denemeler olumsuz elbette dualrımı yapıyorum umudumu yitirmiyorum ama bir tarafım eksik işteee o tarafım çok acıyor ızlar yerine ne koysam olmuyor dolmuyor
canımm benimm.. eşin nasıl oldu biraz rahatsızdı kontrole gidiyordunuz şimdi iyidir inşallah..
bebişimiz olacak olacak öyle olumsuz düşünmek yok, yaşında da birşey yok hepimiz aynı yaşlardayız sonuçta..
canım soranlara hep bi yaş altını diyorum ben sende öyle yap.. psikolojik olarak iyi geliyor.. 1977 doğumluyum ama 36 diyorumm:))
hem internetten yaş hesaplama yaptım oradada hep bi yaş altını hesaplıyordu..
CANIMM BENİM ÇEVREMLE İLGİ ÇOK FAZLA SORUNUM YOK ASLINDA BENİ KIRACAK BİR ŞEY YAPMIYOR ARTIK İNSNALAR (ben çok fazla ters ve sert cevaplar verdiğim için cesaret edemezler benimle yaş bebek vs konuşmaya ) KENDİMİ KÖTÜ GEÇ KALMIŞ HİSEDİYORUMM ÖZELİKLE BAZI ZAMANLAR ÖYLE KARAMSAR ÖYLE SIKINTILI OLUYORUM Kİİ HE RŞEY BİTMİŞ GİBİ HİSEDİYORUMM RABBİM BÜYÜKKK
Merhaba. 40 yaş topiğinde ilacınızın ismi geçti, İnternette araştırdım ama bulamadım. Hangi merkezde tedavi oluyorsunuz? Doktorunuz kim? Başka sorununuz var mı? Çok oldum ama bilgilendirirseniz sevinirim
canım bizim gitiğimiz merkez fiyat olarak uygun..ben diğer merkelerin fiyatınıda araştırdım ben o fiyatla burdaki merkezde iki tüp yaptırıyorum mesela..bizim gibi rezerv azlığı olanlarada klomenle yumoş büyütüyor aret bey yani ilaç masrafı 10tl geçmiyor..canım git bir görüş aret beyle durumudnu anlat..bizde yumurta sayısı belli canım yazık güneh niye o kadar hormon alıcan mantıken düşünürsek aret beyin uyguladı tedavi daha mantıklı bizim için...az ilaç kaliteli yumoş..bak ben üç kere denedim orda hiç bir sorunla karşılaşmadım...ne erken çatlatlama nede başka bişey..orta kalitelide olsa emriyolarım oldu...biz kendi kendimizin doktoru olucaz ben bu ay bakıma soktum kendimi biesterona başladım Qenzim10 kullanıyorum hayıt aslnapencesi kantoron adaçayı karışımı kür haplar alıyorum melantonini sordum doktoruma alabilirsin dedi hamile kalmayı kolaylaştırıyormuş dedi etkisi kanıtlanmamış daha ama kullanabilirsin dedi...birde cylo prognova başlatı Allah ardımcım olsun mide pert olmaz inşşş...
gunaydin kizlar ortak konu oldugu icin ikinize bir yazayim dedim..
dun cok cok uzuldum butun gece agladim yemek yemedim artik kaliteli yumurta varsada yok olmustur.. simdi yoldayiz test istedi doktor bu sabaha e2 vermeye gidiyorum olmazsa bi kez daha amh testi veririm son durumunu merak ediyorum.. arkadaslar bu konuda yass cok cok onemli bir faktor gecen yil bes olan bu yil ikiye dustuyse onumuzdeki yillari hicc parlak gormuyorum.. Aret beye suc bulamiyorum cunku Bahcecidede son tedavimde 1 tane toplanmisti.. klomene hic alisik degilim..
fiyat konusunda merkez cok iyi cunku opuya kadar yumurta takibini yapiyor ve hic para almiyor, eger doktor yumurtalarin bu ay iyi cevap vermedi bir sonraki aya birakalim derse bile para istenmiyor... umut tup bebekte adetinin 3. gunu paranin ilk yarisi olan 2500 tl yi odemeden kesinlikle tedavin ve yumurta takibin baslamiyordu yani tedavin yarida bile kalsa tonla para oduyordun sadece yumurta takibine...
tax cnm sana hic merkez oneremem keske onerebilseydim ama bu doktor konuu cok karisik..insallah en iyi doktora denk gelirsin cnm..
gulneva cnm yumurta ve kist olmayan sey kese olurmus ne mutlu olurduk. tekrar nezaman gideceksin cnm merakla bekleyecegim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?