Canım yumruta rezerv azlığı olup hamile kalanlardan doğal yolla hamile kalan var mı ve hiç ilaç, vitamin kullanmışlar mı? Senin bu konuda bilgin var mı canım?
Canım ya ben şubattan beri ilaçla adet oldum, o yüzden bilmiyorum ilaçsız olurmuyum. Bu ay görücez.Senin kullandığın ilacı ben hiç kullanmadım.Doktora sorucam onu bakalım. Biesteronu da hiç kullanmadım canım , onu da doktor kontrolünde almak lazım sanırım.Ben çok kilo aldım bu ilaçlar , incirler, vitaminler derken.O yüzden şimdilik sadece folik asit alıyorumve hayıt tohumunu içiyorum.Bir aydan sonra doktora sorup ilaç kullanıcam. Spora da başladım canım, hem zayıflamak hem de stres atıp kafa dağıtmak için, süper oluyor cidden, tavsiye ederim:)))
canım biesteronu yumurta rezervi az olana yada tüp bebek tedavisi başlayana mutlaka veriyolar yumurtaları kaliteli geliştirsin diye..ben doktoruma sordum biesteronu kullanabilirmiyim diye kullansanda olur kullanmasanda olur işe yaradığı kanıtlanmamışmış güya ama ben kullandım 4 ay bana işe yaradı..canım çok sterste adeti geciktiriyor biliyosun..canım spora başlaman iyi olmuş ben her gün yürüyüş yapıyorum ve adetlerim düzene girdi üç aydan beri..canım kiloda adet düzensizliği yaparmış..ben iki sene önce 69 kiloydum evlenirken.şimdi tedavi hormon ialaçları derken birde ev hanımıyım evlendikten sonra çalışmadım 10 kilo aldım..şimdi bende diyetle sporla vermeye çalışıyorum kiloları..canım reerv azlığı olup doağl yolla iki hamile arkadaımız var topikte polyana ve asya ve serozi doağl hamiş kaldılar...asya saraçoğlunun kürlerini kullanmıştı..ondan bilgi alabiirisn canım..ben Q enzim omega 3 kullanıyorum biesteronada başlıycam tekrar..birde melantonin diye bir ilaç varmış onuda doktoruma sorup alıcam..onuda serozi arkadaşımız kullanmış şimdi hamile...
canım senin yumurtaların çabuk gelişiyosa çok aşırı doz ilaç vermeye gerek yok bence..canım fsh yüksek çıkmış bıraz ama fsh yüksek yada düşük takılma fsh düşürebiliyosun bitkisel karışımlarla..canım amh testi istedimi doktorun fsh tek başına belirleyici değil yumurta rezervi azlığını teşis için..amh testi 1 altında çıkarsa yumurta rezervde azalma var demek..canım ben fsh 4 gördüm fsh 50 gördüm fsh bir kere çıkınca devamlı dalgalanma gösterirmiş...benim gitiğim merkezde bizim gibi fsh yüksek rezervi az olanlara az doz ilaçla daha kaliteli yumurta oluyor...canım rahim filmi yada historoskopi tüp bebek öncesi çekilmesi şart rahimde bir problem yapışıklık varmı diye sana yapıldımı canım...iptal edildi diye üzülme canım doğru zaman değilmiş demeki..tüp bebek olup negatif sonuç alamak daha büyük yıkım..Allah yar ve yardımcımız olsun..hangi tüp bebek merkezine gidiyosun sen canım...
Merhaba öncelikle tesekkür ederim cevap verdigin icin. Amh degeri diye birsey yazmiyor. Tsh i isaretlemis doktor o da 1,23. birde Hba1c 5,0. Rahim filmi cekildim cok sükür tüpler tikali cikmadi. Histereskopiyi 2 aydir yapacakti ama iptal etti dedigim gibi. Doktor önümüzdeki ay bana daha yüksek dozda ilac verecegini söyledi. Sanirim yumurta sayim bu ay sadece 2 tane sadece oldu diye. Daha fazla olsun istiyor. Bende sasirdim ne yapacagimi. Doktorumdan aslinda memnunum ama dedigin gibi bende benim gibi durumlarda ilac dozu az kullanip kaliteli yumurta elde edilmeye calistigini okudum. Ne yapacagimi bilemiyorum baska tüp bebek merkezine gitme sansimiz da yok. Ben erzurumda arastirma hastanesine gidiyorum. Sen ne asamadasin? Tüp bebek tedavisi gördün mü? Bizim bu durum tüp bebek tedavisi sansimizida azaltiyor sanirim bilgin var mi?
Arkadaşlar elonva diye yeni bir ilaç var piyasada en son yazınki denememde rezervlerin az diye en yüksek dozda pregnl ile 4 yumurtam oluşmuş maalesef erken çatladıgı için karın boşluğunda 1yumurta bulunmuştu.bu ayki tedavimde elonva kullandım 9 yumurta toplandı 8 tanesinde folikül vardı 7 tanesi 5.güne kadar dayandı 3 tane blastosist transfer edildi beklemeyeyim.doktorum elonvanın yaşı ileri yumurta rezervı az olan kadınlar için çok büyük bir ümit ışığı olduğunu söylemişti ..ben yumurta sayımı duyunca ağlamaya başlamıştım.isterseniz doktorunuza bir sorun
mrb lar, ben de bu ay elonva ile başladım tedaviye, siz hangi merkez de yaptırdınız tedaviyi?
canım bu alıntıdaki arkadaşımız bu sayfadamı yazmış hiç ilgimi çekmemişti..elonva araştırdım biraz tek iğne vurulyomuş başka ilaç kullanılmıyormuş...rzervi az olanlarda etkiliymiş bildiğim kadarıyla..senin tedavinin hangi aşamasındasın kaç yumurtan var..fiyat kaç elonvanım canım sende de işe yaradımı..kaç gün vuruluyor biraz anlatırmısın bize canım..
canım ben bugün gittim doktora, 6 tane yumurta gördü, elonvayı sadece 1 hastasında denemiş ve 3 yıldır hamile kalamayan kadının yumurtaları çok kaliteli çıkmış ve suanda hamileymiş. ben bugün vuruldum fiyatı 1300 tl, 1 hafta etkili. 1 hafta sonra yumurta büyüklüğüne göre gerekirse ek iğne vurunucam , şu günlük vurulanlardan. ben ilk defa yaptırıcam tüp bebek, hep tedavilerim iptal oldu yumurta sayım az diye. ilk defa bu ay soğan suyu kürü yaptım, belki o etkilemiştir. Hatta adetim 5 gün erken geldi. senin durumun ne, nerde yasıyosun başladın mı tedaviye falan?
canım inş hepsi çok kaliteli olur yumurtaların...canım iğnenin fiyatı çok yüksekmiş..gerçekten çok işa yarasa fiyatına takamamda..benim yumurta sayım çok az canım ya yüksek doza ramen az yumurtam oluyor en fazla 3 adet ama bir tane emriyo oluyodu..canım bizide bilgilendir mutlaka inş yumurtların daha fazla olsun..
canım benimde ilk defa 6 yumurtam oldu, benim rezervimde az. sana tavsiyem 15 gün soğan kürü yap ama atlama düzenli yap.benim de hep en fazla 3 oluyodu ona bile seviniyordum ama doktor başlamıyordu tedaviye, sayı az diye. ben bu ay bir de her aksam yatarken 1 bardak süt içtim, soğan suyu içtim.kendiliğinden 6 adet oldu. belki ilaçtan sonra doktor sayı artabilir dedi. ben sana gelişmeleri yazarım bir de elde değil ama stres yapma.
Canım yumruta rezerv azlığı olup hamile kalanlardan doğal yolla hamile kalan var mı ve hiç ilaç, vitamin kullanmışlar mı? Senin bu konuda bilgin var mı canım?
Canım ya ben şubattan beri ilaçla adet oldum, o yüzden bilmiyorum ilaçsız olurmuyum. Bu ay görücez.Senin kullandığın ilacı ben hiç kullanmadım.Doktora sorucam onu bakalım. Biesteronu da hiç kullanmadım canım , onu da doktor kontrolünde almak lazım sanırım.Ben çok kilo aldım bu ilaçlar , incirler, vitaminler derken.O yüzden şimdilik sadece folik asit alıyorumve hayıt tohumunu içiyorum.Bir aydan sonra doktora sorup ilaç kullanıcam. Spora da başladım canım, hem zayıflamak hem de stres atıp kafa dağıtmak için, süper oluyor cidden, tavsiye ederim:)))
Canim ben Vadim gulneva bin dediği gibi. Amh yi iki defa yaptirdim ilki0.2 sonra da 0.6 cikti. İ.saracoglunun kurunu de kullandim sonrasında da, bieistone, qenzim10, melantonine içtim bunu Dr verdi. Bir de Allah razi olsun KK dan infilite bölümünde bir arkadaş vasitasiyla d.bakirdaki bir aktardan kurde kullandim canim. Düzenli olmamakla birlikte KK dan okudukça aldigim ve kullandigim omega3, apikopal( b12),elevit de kullandim
tax meraba bende rabbime şükürler olsun doğal yolla hamile kaldım..onca tedaviiler sorunlar gözyaşları derken allahın izniyle oğlumuza yaklaşık 1.5 2 ay sonra kavuşucaz inşallah....cnm önce şunu söyliyim vakti zamanı gelince nasipse oluyor.. doktorlara kalsa benim hamile kalmam imkansızdı her ay doktora gittiğimde yeni bi şokla karşılaşıyodum...neler demedilerki neler. kistlerim vardı fsh tavan amh diplerdeydi hiç yumurta göremiyolardı hatta menapoza girdiğimi söylediler ilaçlarla adet oluyodum bu arada fsh en çok 40 larda gördüm amh yi hiç sorma yerlerde 0.01 düşün 0.1 bile deil...rahim inceliği vardı 2 mmydi en fazla...ve rahmimin parçalanmış yıpranmış bebeğin tutunmasının imkansız olduğunu söylediler kürtaj yapmak zorundayız dediler.tüp bebek bile yapmıyolardı tüp bebekte şansıma % 5 en fazla % 10 verdiler doğal yollla hiç umut bile bağlama yumurtaların 50 yaşındaki bayanla aynı çalışıo hatta hiç çalışmıo sen bebekten umudu kes daha fazla doktorlara para dökme menapoza girmişsin sen dediler tabi o anki ruh halimi tahmin edebilirsin çok zor günlerdi sonra iğneler haplar falan sadece tek 1 tane yumurta gördüler ama büyümedi gelişmedi neyse bi ay tek yumurtam gelişti aşılama yapıldı ama tabikide negaitfi aldık..sonra 1 dr bana soğan kürünü tavsiye etti başka drda hayıt çayını tavsiyeetti yanında balık yağı kullandım bal polen arısütü yedim ve kuruluk problemi yüzünden preseed jel kullandım ve bol bol dua ettim rabbime şükürler olsunki allahım nasip etti uzun yazdım kusura bakma diyeceğim oki sakın umudunu kaybetme tevekkül et bol bol dua et benim elimden tesbih hiç düşmezd..rabbim isteyen herkese nasip etsin bizlerede sağsağlim kucağımıza almak nasip etsin inşallah çocuk hasretiyle yananlar her daim dualarımda çok iyi anlıyorum hepinizi
gulneva cnm sende çikolata kistimi var benmi yanlış anladım.. sendeki yumurtalık kisti değilmiydi cnm...benim bildiğim çikolata kisti gebeliğe engel ve bi ilacı yok sadece ağrıyı kesmek için baskılayıcı haplar veriolar ama kistler yok olmuo ve kistler dururken tedaviler olumsuz sonuçlanıo çözümü ameliyat oluyo cnm laporoskobiylede alıolar bi arkadaşımdan biliyorum bunları doktora beraber giderdik doktordan duyduklarım bunlar o laparoskopi oldu ve 2 ay sonra kendiliğinden hamiş kaldı 5 yıldır bekliyodu tedaviler falan negatif oluyodu...doktoru laporoskopi biraz riskli ama olan hastaların % 50 si 6 ay ile 1 yıl içinde kendiliğinden hamile kalıo kalamayanlara farklı tedavilier uygulanıo demişti... cnm üzüdüm şimdi inşallah biran önce kurtulursun çikolata kistlerinden...bendede hatırlarsan yumurtalık kisti vardı 2 tane yumurtalık kistleri doğ.kont.hapıyla atılıo cnm hapı kullandığının adet ayında atılıo...bana doktor yumi kisti var die tedaviye bile başlamamıştı olumsuz olur demişti allah hepimizin yardımcısı olsun cnm
Canım allah analı babalı büyütsün bebişini tebrik ederim, darısı bize olsun:)))Canım çok teşekkür ederim cevabın için, umudum artıyor sizleri duyunca, ben omega 3, B12 ve qenzim10 kullanıyordum ve birden çok kilo alınca ara verdim. Sen ne kadar kullandın bu ilaçları, bahsettiğin kurde nedir, ben hiç duymamıştım.Doktor melatonin hormonunu ne için verdi canım, uyku sorunun mu vardı?Canım çok soru sordum ben bitireyim artık sorularımı:)))
Canim çok tesekkur ederim, inşallah sorunsuz alirim bebisimi. Darisi sizlere olur inşallah. Haklisin ben de hayati kilo aldim. Ben 3 ay ya klasik kullandim. Uyku sorunum yoktu canim hatta çok uyuyan biriyim. Ben Dr verince bu üçlüyü( bioestone,q enzim,melatonine ) içtim tek tek sormayi akil edemedim acikcasi. O kadar sikinti yasadim ki, görmediğim Dr kalmadi, Dr a gidince panik atak baslamisti halada Dr bende kalp carpintisina neden oluyor.daha sonra netten arastirdim. Melatonine sakinleştirici etki yapiyormus canim. Diğer küre gelince KK infilite bölümünde rastadim bir arkadaş yanlis hatırlayabilirim basligi ama yanilmiyorsam FSH ya da erken menopozun yendim hamileyimdi. Sağolsun ondan aldim telefonunu aktarin. Bitkileri preslenmiş hap gibi. Hayit,isirgan,aslanpençesi vs. Canim. Umudunu kesme Rabbim verecek inşallah.
kızlar bugün doktor randevum vardıya 4 tane yumurtadan 2 tanesi gelişmiş..
rezervim az olduğu için sadece 4 gün klomen kullandırıyor hiç igne kullandırmıyor.. bu klomene ben hiç ısınamadım evde raporlardan kalan 3 tüp bebeklik igne beklerken klomen içmek bile zoruma gidiyor..
acaba bu klomen bana fayda etmedimi anlamadımki.. 2 tane toplansa ne olacak döllenmeme olasılıkları çok var çünkü birde bizde erkek faktörü var..
ablamla akşam tonla laf etti sen klomenlik hasta değilsin o aşılamada daha çok kullanılıyor dedi, oda 9 defa tüp yaptırdıya herşeyi yorumluyor kendince :))) kafam allak bullak oldu..
hiç klomen kullanıpda micro enjeksiyon yaptıranınız varmı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?