kızlar yumurtalık rezervinde azalma olupta tüp bebek yaptıranlar ve yaşadığı tecrübeleri anlatmak isteyenler lütfen buraya
Canım hayırlı olsun inşallah güzel sonuçlanır bu konuda bir fikrim yok ama biran önce anne rahmine konulması iyi birşeydir heralde sanırım az yumurtası olanlarda tercih ediliyor büyük ihtimal benimde öyle olacakArkadaslar 2 yumurtam toplanmıştı dun..ikiside dollenmis bugun aradilar yarin transfer olcakmis..2.gun yani..sizce cok kisa degilmi..2.gun transfer olmasi iyi mi kotu mu..2 ila 5 gun arasinda cagiririz demislerdi..erken olmasi iyimi dir acaba..bilemedim.
işten yeni geldim..hemen forumu açtım..haberi okuyunca çok sevindim..ikisininde döllenmesi çok iyi..hadi bakalım inşallah sana sımsıkı tutunurlar ve 9 ay bırakmazlar seni..Arkadaslar 2 yumurtam toplanmıştı dun..ikiside dollenmis bugun aradilar yarin transfer olcakmis..2.gun yani..sizce cok kisa degilmi..2.gun transfer olmasi iyi mi kotu mu..2 ila 5 gun arasinda cagiririz demislerdi..erken olmasi iyimi dir acaba..bilemedim.
kızlar merhaba;
sizi uzun zamandır takip ediyorum. ben de yazmak istedim hikayemi. 33 yaşındayım 2 yıllık evliyim. evlendikten sonra 3-5 ay korunduk. sonra bi çocuğumuz olsun diye başladık çalışmalara. 2. ayımda hamile kaldım. ama bebeğin gelimi yavaştı ve 8. haftada kalbi durdu. kürtajla alındı. ama dr parça bırakmış tam 35 gün sonra başka bi dr tarafından tespit edildi ve parçaları düşürdüm. sonrası tabi yapışıklık oldu. hsg de çıktı ben de iyi bir prof.a gittim dr muayenede antral folikül sayısı az bi amh testi yapalım dedi. amh 0,2 çıktı. asıl olayımız başladı tabi bununla. dünyam yıkıldı günlerce ağladım. dr acil tüp bebek dedi. önce tabi histeroskopiyle yapışıklık açıldı. 2014/ocakta yumurta toplandı 4 yumurta vardı 3 ü dolu çıktı döllendi ama dr bikaç yumurta daha var geriden gelen onları da değerlendirelim dedi ve adet olmadan iğnelere başlandı yine. neyse o da toplandı falan toplamda 5 embriyo oluştu. biraz dinlen bi daha toplayacaz dedi ama ben bunları transfer edelim deyince mart ayında rahimi hazırlayalım o zaman dedi. ama nafile rahim hiç kalınlaşmadı. 2-3 ay denedik nerdeyse bazı aylar dinlendim tekrar başladık tedaviye. olmadı kalınlaşmadı. bu sefer normal tedavi yapalım dondurmadan transfer edelim dedi o zaman da 2 yumurta oluştu sadece. e2 sonucuna göre biri dolu dedi almaya gerek yok aşılama yapalım dedi. o da tutmadı. başka dr a gittim işinde iyi olduğu söylenen. o da histeroskopi yaptı sonra lucrinle başladı tedaviye yoğun estrofeme rağmen yine kalınlaşmadı yine iptal. bikaç hafta önce başka bi dr dan randevu aldım tam gidicem vazgeçtim artık biliyorum kalınlaşmayacak. bu süre içinde almadığım ilaç kalmadı olmadı. ben de bitkilerle denemeye karar verdim. fsh yükseldi tabi hayıt, çobançantası, ada çayı, aslan pençesi vb. olan bi kür aldım aktardan. aktar baya iddialı. bi de karışım verecekmiş arı sütü polen ve bitkiler olan. onları kullan dedi ama karışı almadım henüz.
başınızı şişirdim ama benim hikayem bu. çok mutsuzum. hayatımdaki herşeyi çocuğa göre ayarlamışım bunu farkettim. kolay bi hayatım olmadı ama bu sefer beklemediğim yerden geldi darbe. inançlı biriyim ama cidden bazen isyan ederken buluyorum kendimi. neden ben böyle oldum diye. annem hala adet oluyo, ben ondan önce giricem menopoza galiba. bazen o kadar bunalıyorum ki hemen bu topici açıp okuyorum yazdıklarınızı. yalnız olmadığımı hissettirdiniz en kötü anlarımda. iyi ki varsınız. ALLAH hepimizin dualarını kabul eder de bizler de evlat sahibi oluruz...
ensu...sanırım bizde memorialde karar kıldık..havuz yöntemi bizim için çok uygun değil..bende 7 yıl içinde Amerikan hastanesinde, bahçeci umutta, İstanbul tüpde denedim farklı sayılarda.. şimdi Memoriala karar kıldım negatifte olsa burada devam edeceğim cnm doğurana kadar takip aşamaları değişik geldi.. havuz sistemini bende hiç düşünmedim o psikolojiyi kaldıracak kafaya sahip değilim ne yazıkki.. güçlü irade, bolcaaa sabır ve çok zaman gerekli.. bende artık hiçbiri kalmadı hemen transferi uygun görüyorum:))
ensu...sanırım bizde memorialde karar kıldık..havuz yöntemi bizim için çok uygun değil..
hadi yarın iyi haberler ver bize...bu son denemen olmuş olsun..bizim umudumuz ol..
hakkında hayırlısı neyse o olsun canım.. hepimiz bir şekilde bir hastanede bebişimize kavuşacağız inşallah.. içine neresi sinerse oraya git.. aslında hepside alanında çok iyi hastaneler tek sorun hangi doktorun protokolunun hangimize yarayacağı onuda pozitifi yakalayana kadar anlayamıyoruz nee yazıkki...
birkaç arkadaş daha bize umut ol yazmış üzülüyorum, inan sadece bu yüzden tedavi sürecimi detaylı olarak topiclerde paylaşmadım sonra negatif olunca kendimi sanki herkeze karşı sorumlu gibi hissediyorum.. benden pek umut olmaz canım ama yinede sağol..
bu arada fırsat buldukça şişli memorial tüp bebek merkezinde tedavi görenler topiğinede gel cnm..
kızlar merhaba;
sizi uzun zamandır takip ediyorum. ben de yazmak istedim hikayemi. 33 yaşındayım 2 yıllık evliyim. evlendikten sonra 3-5 ay korunduk. sonra bi çocuğumuz olsun diye başladık çalışmalara. 2. ayımda hamile kaldım. ama bebeğin gelimi yavaştı ve 8. haftada kalbi durdu. kürtajla alındı. ama dr parça bırakmış tam 35 gün sonra başka bi dr tarafından tespit edildi ve parçaları düşürdüm. sonrası tabi yapışıklık oldu. hsg de çıktı ben de iyi bir prof.a gittim dr muayenede antral folikül sayısı az bi amh testi yapalım dedi. amh 0,2 çıktı. asıl olayımız başladı tabi bununla. dünyam yıkıldı günlerce ağladım. dr acil tüp bebek dedi. önce tabi histeroskopiyle yapışıklık açıldı. 2014/ocakta yumurta toplandı 4 yumurta vardı 3 ü dolu çıktı döllendi ama dr bikaç yumurta daha var geriden gelen onları da değerlendirelim dedi ve adet olmadan iğnelere başlandı yine. neyse o da toplandı falan toplamda 5 embriyo oluştu. biraz dinlen bi daha toplayacaz dedi ama ben bunları transfer edelim deyince mart ayında rahimi hazırlayalım o zaman dedi. ama nafile rahim hiç kalınlaşmadı. 2-3 ay denedik nerdeyse bazı aylar dinlendim tekrar başladık tedaviye. olmadı kalınlaşmadı. bu sefer normal tedavi yapalım dondurmadan transfer edelim dedi o zaman da 2 yumurta oluştu sadece. e2 sonucuna göre biri dolu dedi almaya gerek yok aşılama yapalım dedi. o da tutmadı. başka dr a gittim işinde iyi olduğu söylenen. o da histeroskopi yaptı sonra lucrinle başladı tedaviye yoğun estrofeme rağmen yine kalınlaşmadı yine iptal. bikaç hafta önce başka bi dr dan randevu aldım tam gidicem vazgeçtim artık biliyorum kalınlaşmayacak. bu süre içinde almadığım ilaç kalmadı olmadı. ben de bitkilerle denemeye karar verdim. fsh yükseldi tabi hayıt, çobançantası, ada çayı, aslan pençesi vb. olan bi kür aldım aktardan. aktar baya iddialı. bi de karışım verecekmiş arı sütü polen ve bitkiler olan. onları kullan dedi ama karışı almadım henüz.
başınızı şişirdim ama benim hikayem bu. çok mutsuzum. hayatımdaki herşeyi çocuğa göre ayarlamışım bunu farkettim. kolay bi hayatım olmadı ama bu sefer beklemediğim yerden geldi darbe. inançlı biriyim ama cidden bazen isyan ederken buluyorum kendimi. neden ben böyle oldum diye. annem hala adet oluyo, ben ondan önce giricem menopoza galiba. bazen o kadar bunalıyorum ki hemen bu topici açıp okuyorum yazdıklarınızı. yalnız olmadığımı hissettirdiniz en kötü anlarımda. iyi ki varsınız. ALLAH hepimizin dualarını kabul eder de bizler de evlat sahibi oluruz...
bugün sabah işe giderken (yaklaşık istanbul trafiğinde 26km lik yolum var) aklıma geldin..acaba idrar testi yapmışmıdır diye???içimden senin bu kez oldu diye geçiyor ama bakalım..
şişli memorial topiğine nasıl girerim ensu..cehaletimi hoş gör..bu forumu çok aktif kullanamıyorum sanırım..
hepimizin hikayesi üçaşağı beş yukarı aynı arkadaşım..ne yapalım..olay zaten zor..birde insanların travmatize eden soruları yok mu insanı iyice çileden çıkarıyor..bugün eşimin ve benim üniversiteden arkadaşımızı gördük..ilk sorusu niye çocuk yapmıyosunuz..kısmet dedim geçiştirdim ama o hala üsteliyor,konuyu çocuğa getiriyor..yaşamayanlar anlamıyor...benimde amh yeni bakıldı ve 0,4 e düşmüş..yapacak birşeyim yok..malesef rezervi artıramıyoruz...3 aydır biosteron kullanıyorum..son ultrasonda bir tane antral göründü..düşün yani..ama yinede rabbimden ümidimi kesmiyorum..kendim için dua ederken diyorum ki; Allahım isteyen herkese ver, içlerinde banada ver...
cnm şu anda nerede tedavi görüyorsun doktorun kim..
bende ilk yıllarda hiç takmazdım ama son 6 aydır herşeyi çocuğa göre ayarladım çok zor oluyor çocuk olmayınca herşey erteleniyor yada yarım kalıyor..
mutsuz olma cnm son hızla elinden geldiğince tedavilerine devam et amh sayında hiç kötü değil iyi bi protokolla en az 3 yumurta toplanır.. eşindede sorun yok sanırım o yüzden çok avantajlısın aslında..
hepimizz anne olacağız Allahın izniyle, ben hiç isyan etmiyorum sende etmiyorsun sanırım en güzeli bu topiclere takıl kafanda dağılır cnm..
bu arada ben bunları yazarken eşim bulaşık makinesinde ne varsa şu anda kırdı geçirdi sanırım seslerden öyle anlıyorum:)) ben tedavideyim tüm işleri sinir harbi içinde o yapıyor:)) makineye bulaşıkları yerleştirmeye çalışıyordu..
Selam Kizlar
Ben de bu ay 3.tup bebege baslayacaktim. Ancak yurtdisinda yasadigimdan dolayi bieltimi onceden almistim ve maalsef bu ay reglim erken geldi
Size soracagim su erken regli olupta tup bebek deneyen oldu mu bi sorun cikiyomu bilginiz var mi?
Zannedersem cok stresten oldu
Simdi napacam ne edecegim valla bilmiyorum esim de ben de biletleri aldik..Aglamak istiyorum
canım tedavi tedavi 2-3 günü başlar. iğneler falan 14-15. güne kadar sürer biliyosun. endometrium yaşlanmadan transferi yapmak lazım. sen reglin kaçıncı gününde tr de oluyosun
Ben gecen ay 19unda oldum biletimide 19una aldim doctor reglimin 2 yada 3 gunu gorurse her ihtimale karsi erken almistim. Ama simdi bir hafta oncesinden oldum. Gec kalirim dimi o zamna kadar?
yanlış yönlendirmek istemem ama reglin 7-8 günü burda oluyosun bu durumda biraz zor. geç gibi geldi bana. dr unla konuştun mu?
Ha bu arada belki regl değildir yerleşme kanaması falandır kim bilir? normal yoğunlukta mı
Doktoruma sormadim. Zaten doctor telefona cimiyor. Genelde hemsiresiyle gorusuyorum. Keske yerlesme kanamasi olsa ama degil benim tuplerim yok o yuzden normal yoldan olamaz. Esim ucak biletini almasaydi ertelerdim. Ama suan cok gec. Peki bu durumda sen hic oldunmu erken geldimi? Hayir tup bebek olayini etkiler mi olmazsa yarin ya da obur gun aliyim ucak biletini geliyim o zaman.Kafayi siyirmak uzereyim. Bi de bayagi agriyor hic normal bir kanama gibi gelmedi
Cok tesekkurler bilgin icin eger kanamam devam etmezse o zaman ne oluyor? Bu ne kanamasi bilgin varmi?Erken gelmesi için çok sebep var.. stres, kullandığın ilaçlar vb. benim bildiğim erken gelmesinin reglle birlikte başlayan tedavi için bi sıkıntı oluşturmadığı.. ama erken regl olmanda farklı bir durum varsa o tabiki tedavi sürecini etkiler. en iyisini dr un söyler. bende de bikaç gün erken olmuştu dr a gittim stresten olmuştur göze çarpan bi durum yok başlayalım tedaviye demişti.
Cok tesekkurler bilgin icin eger kanamam devam etmezse o zaman ne oluyor? Bu ne kanamasi bilgin varmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?