Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Amin canım, Allah kabul etsin dualarımızı..

Kızlar biliyosunuz memorialde tedavim başlamıştı...bugün kontrolüm vardı..adetin 11.günü..iki tane yumurta var...biraz yavaş büyüyolar dedi doktor hanım...bakalım artık...rabbim bu ikiyaneye can versin inşalllah..

Picassooo arkadaşım azdaha sabret..embryolar seninle,onları üzmemen gerekir unutma...inşalllah iyi haberler alacaksın

benimde yavaş büyüdü cnm tedaviyi 3 gün daha uzattılar.. bişey olmaz rahat ol..

Kadınlar açısından çok önemli bir karar!

Sağlık Bakanlığı halen sadece kanser nedeniyle kemoterapi gören kadınlarda uygulanan bir yöntemin sınırlarını radikal biçimde genişletiyor. Hürriyet Gazetesi’nden Meltem Özgenç’in haberine göre Sağlık Bakanlığı, sadece kemoterapi görecek kadınlarda ‘yumurta dondurma’ kuralını, ‘yumurta rezervi az her kadına’ uygulamaya hazırlanıyor. Yumurta dondurma süresindeki 5 yıllık sınır da ‘süresiz’e çevrilecek. Haberde şöyle denildi.
ağlık Bakanlığı yumurta rezervi az olan tüm kadınlara 'yumurtalarını dondurma hakkı' sağlayacak! Yumurta rezervi az olan genç, evli, bekar her kadın yumurtalarını dondurup istediği zaman anne olma şansına kavuşacak.

“- Sağlık Bakanlığı, mevcut yönetmeliğe göre kemoterapi ve radyoterapi görme zorunluluğu olan kadınların (bu çocuk ve gençleri de kapsıyor) yumurtalarını dondurup 5 yıl süreyle saklama kuralını, bir yönetmelikle değiştirmeye hazırlanıyor.

BİR MADDE EKLENDİ
- Bakanlık Müsteşar Yardımcısı İrfan Şencan, yeni hazırlanan bu ‘radikal’ yönetmelikte hastalık listesini genişlettiklerini, maddeye ‘rezervi az olan kişiler de yumurtalarını dondurabilir’ hükmü eklediklerini kaydetti.

PARMAK İZİ GİBİ TAKİP EDİLECEK
- Şencan “Bakanlık olarak sadece kanser hastaları, yani kemoterapi ya da radyoterapi gören kişilerin değil, çocuk, genç, evli ya da bekâr yumurta rezervi azalan herkesin yumurtalarını dondurmasına izin vereceğiz. Ayrıca bunun süresi 5 yılla sınırlıydı. Bu süreyi de 5 yıllık periyodlarda bakılarak sınırsız duruma getirdik. Böylece bu kişilerin anne olma şansı hep bulunacak. Saklama ile ilgili süreç çok sıkı olacak. Parmak izi gibi takip edilecek” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ KARAR”

Ankara Üniversitesi Tıp Fatültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Murat Sönmezer, yeni düzenlemenin çok önemli olduğunu belirterek, şu görüşleri dile getirdi: “Özellikle 5 yıllık sınırlı sürenin kalkması çok doğru bir karar. Çünkü çocukluk çağı kanserlerinde tedavi gerçekleşse bile çocuk 5 yıl sonra hemen anne olmuyor. Bu nedenle yeni düzenleme ile kişilerin anne olma hakkı hep olacak. Bu da mutluluk verici.”

çok güzelll bir gelişme olmuş...
canım bu arada sen nerelerdesin.. aramı verdin tedaviye..

canım konuya çok alakasız olucak ama sana sorularım vardı şimdi aklıma gelmişken sorayım memeorialde rahme hangi işlemler uygulanmıştı canım diğer doktorlar farketmemiştin sorunları galiba..bende rhimle ilgili diye düşünüyorum hiç emriyolarımın tutmamasını..bazen rahme baskı öyle bir ağrılarım oluyorkü özlelikle ilişki esnasında canım..senn öyle bir şikyetlerin varmıydı..

cnm histereskopi yapıldıya bende miyom polip gibi herhangi bir sıkıntı görülmedi ama rahmim çok darmış hiç gebelik yaşamadığım için bunla ilgili sorun yaşamamışım.. öncesinde gebe kalsaymışım rahim bebeği baskılayacağı için düşükle sonuçlanırdı dedi Semra hn.. bende rahim tavanım yükseltildi, birde rahme çizik atıldı...
birde laparaskopide sol tüpdeki şişlik, kendi içinde dolanmışlık ve enfeksiyon farkedildi ve sol tüp alındı cnm..

herkezde rahimde ve tüplerde farklı sorunlar oluyor cnm aslında bu ufacık sorunlar bazen en kaliteli embriyonun tutunmamasını sağlayabiliyormuş..
biliyorsun benim rahim filmime göre Bahceci Umut Süleyman bey, Amerikan Hast Ramazan Bey, İstanbul Tüp Aret Bey hiç sorun yok herşey yolunda tertemiz dedi sadece Memorial Semra Hn aynı rahim filmi ile sol tüp ve rahim sıkıntılı dedi bunu filmin altına ışık koyarak gösterdiklerinde bende aradaki farkları ve haklı olduklarını anlamıştım aslında.... ilk başta çok kararsız kalmıştım üç ayrı hastane sorun yok tüplerin tertemiz rahmin normal diyor ama Memorial sorun var o yüzden devamlı kimyasal yaşıyorsun diyor.. Ameliyattan sonra inanmam için resimleri kare kare çekmişlerdi sol tüple sağ tüp arasındaki fark okadar bariz gözüküyorduki, sol tüp enfeksiyondan mosmos olmuştu ve hortum gibi dolaşıktı..
en ilginç olansa operasyondan sonraki ilk denememde şu aşamaya kadar geldim Allahım yüzümüze güldü yani yıllarca boşa zaten tutunmayak tüp tedavileri görmüşüm... cnm doktordan doktora çok fark ediyor ama işte hangi doktor bizim için en doğrusu onu kimse bilemiyor.. hepimiz farklı doktorlarda şifamızı buluyoruz.. İnşallah sende en doğru doktorla karşılacaksın tez zamanda.. canım bak Zanorkda çok güzel bi tedavi gördü doktoru herşeyi inceledi en ayrıntısı ile..

Senden ricam Arete gitme artık, o rahimle ilgili hiçbir konuya önem vermiyor.. geçen ay başka bir topicte bir kızın yazısını okudum Aret beyin hastasıymış Aret bey rahminde hiç sorun yok tertemiz demiş, kız garanti olsun diye başka bir doktora gitmiş gittiği doktor rahmin polip ve tüp bebeğin tutunmasını engelleyecek kistlerle dolu demiş.. kız operasyon geçirmiş şimdi hamişti galiba yeni yerinde ama çok oldu yazıyı okuyalı bulsam sana past ederdim..
bizlere kafasından savan herşeye önemli değil diyen birii değil en ufak ayrıntıyı inceleyecek doktorlar gerekli.

Canım seni takip ediyorum, tatile gittim senin sonucunu öğreneceğin günlerde meraktan sürekli girip baktım buraya, çoooooooook çooooooook mutlu oldum senin adına,tebrik ederim.Bana öyle umut oldun ki, ben bu aralar kopmuş durumdayım tüp bebek mevzuundan.Buraya yazacak birşeyim de yok, sadece takip ediyorum analayacağın....

Canım ikinci tedavimde maalesef yumurtalar hiç büyümedi, 3 yumurta vardı ama maalesef tedavi yarıda kaldı(( Ara verdim. Tedavi için Memorial a gitmek istiyorum ama FSH yüksek çıkarsa tedavi yapmıyorlarmış, düşürmek için tedavi uygulanıyor mu yoksa düşerse gel deyip gönderiyorlar mı?

canım çok güzel ayrıntılı yazmışsın sağola canım ya bende neden hiç tutmadığını çok merak ediyorum bana denilen burdaki doktorumda dahil filme bakarak rahimde bişey yok deniliyor..ikinci doktorum aret bey biliyosun o zaten şöyle bir baktı incelemedi bile..ben kesin karalıyım canım memoriale gidcem ama rahim filmimi tekrarlayıp gidicem..canım inan varya diyorum kimyasalda olsa tutsa bana küçük bir umut doğucak..bazen düşünüyorum üç tüpe ramen kimyasalda olsa tutmaması korkutuyor beni belkide yumurtlara çok kalitesiz o yüzden hiç tutunamıyorlar..Allah yardımcımız olsun canım ilk görüşmede kaç tl ödeme yaptım ve doktor seçebiliyormuyuz sensemra hanımamı gittin ilk kontrölünde..

canım durumuz aynı senin durumun hatta benden biraz iyi sayılır bende 4 aydan beri hiç yumoş görülmüyor söktürücüye ramen nedeyse iki aydan beri adet olamadım..kopmak yook canımcığım madi durumumuz el verdiği sürece tedavilere devam..yumurta varsa kırmızılar geldiği sürece umut vardır her zaman..

çok sağol hayatım.. hiç kopma sen o mevzudan hemen tekrar dalış yap hayatım.. bi koptumu insan hepten soğuyor..
cnm fsh yüksekliğine düşmesi için ilaç veriyorlar bildiğim kadarıyla bir kaç arkadaşa verdiklerini görmüştüm gittiğimde ama ne veriyorlar hiç bilmiyorum..
hem kendi yumurtana neden suç buluyorsun büyümedi diye, büyümediyse demekki doktorunun protokolü iyi değildi..
her olumsuzluktan sonra yeni bi sayfa aç kendine hayatım... çok öptüm...

cnm sanada 2. gün embriyosu yaramıyor bence o yüzden direk 0 çıkıyor.. biliyorsun bendede önceki tedavilerimde kimyasallarım oluyordu ama Arette direk sıfır çıktı.. bazı bünyelere 2. gün embriyosu gerçekten fayda edebiliyor ama bazısındada tam tersi etki yaratıyor embriyo hiç tutunamıyor.. banada yaramıyor. çok test ettim kendimde embriyo transfer günü 4. 5. gün olunca ddeğerlerim hep yüksek çıktı.. belki o embriyon 3. güne kadar giderek transfer edilseydi kimyasal bi değeri görecektin.. kendi yumurtana suç bulma cnm hatırlarsan yazmıştım, bana geçmişteki bir doktorum yumurtaların çok çok kalitesiz demişti Murat Berksoya göndermişti 6 ay kadar ve gitmezsen asla çocuğun olmaz demişti tedavilerim iptal oluyordu, döllenme olmuyordu, bir yumurta toplanıyordu.. gereksiz yere tonla paralar harcamıştım o doktorda boşuna yıllarım geçti.. umutsuz vakaydım demekki sorun benim yumurtalarımda değilmiş doktorun protokolunda ve eksik tedavisindeymiş.. Allahın izniyle gebelik biraz daha ilerlerse Süleymana destan gibi bi mail yazacağım..

cnm ön görüşme ücreti 375 TL ama onu tedaviye başlayınca tedavi ücretinden düşüyorlar.. Semra hanım beni ilk muayenede başka iki doktorla beraber muaye etti protokoluma ve neler yapılacağına karar verdi, sonrasında zaten tüm hastaların tedavi sürecinde günlük olarak durumu rapor olarak Semra hanıma sunuluyor, ilaç protokollarına Semra hn karar veriyor ve telefonlara mesaj olarak geliyor.. ama tedavideki kontroları Semra hn yapmıyor ekip doktorları yapıyor gün içinde Semra hanıma sunuyor zaten hep hastanede istediğin zaman görebiliyorsun .. ekip doktorunda ise istediğin doktora geçebiliyorsun.. ben Aylin hanımla başlamıştım 2-3 gün sonra Nur hanıma geçtim kendi talebimle.. transferide Semra hanım yapsın dedim o yaptı..

ensuu senin fsh sorunun da varmıydı cnm? memrial fsh için bişey uyguladı mı?benim bu ay o da yüksek çıktı normal aralıktaydı halbuki ama adetim 3 hafta gecikti söktürücüyle oldum. dktor kendi kendine düşer dedi ilaç vermedi. merkez arayışındaydım biliyosun ondan da çok stres oldum galiba.. inşallah gene eskisi gibi düşer .dua et bana. gülnevaaaaa sana msj attım cnm özele bi bakarısın? tedaviye gidecektim yüksek çıkınca kaldı şimdilik.ön görüşmeye gidince de kötü şeyler der kafama takarım diye korkuyorum.

cnm benim hiç fsh sorunum olmadı.. evet biliyorum merkez arayışındasın inşallah en doğru kararı vereceksin cnm hakkında hayırlısı neyse o olsun.. hiç stres olma boşver cnm çok ayrıntılı inceleyip illaki bu merkeze gidersem hamile kalacağım diyede düşünme.. içine sinen iyi örneklerin çok olduğu yere git cnm baktın olmadı değişirsin, bu tüp bebek böyle bir şey ne yazıkki deneye yanıla bebişlerimize kavuşacağız.. bana yıllarca neler denildi pes etmedim.. boşver takma kafana buraya yazar rahatlarsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…