Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Veysel Karani Hazretlerine sorarlar;
"Nasılsınız?"
Cevap manidardır;
"Akşama çıkıp çıkamayacağını bilemeyen bir insan nasıl olursa."
Sevenleri ısrarla kendisinden bir nasihat duymak isterler..
O gülümser ve
-Allah'ı bilir misiniz?
-Evet biliriz...
-Öyleyse başka şey bilmeseniz de olur.
-Efendim bir nasihat daha...
-Allah sizi bilir mi?
-Elbette bilir...
-Öyleyse başkaları bilmese de olur!
Selam ve Dua ile...
____________Cumanız Mübarek Olsun .

sizinde cumaniz mübarek olsun

merhabalar.allahim bir an änce gönlüne göre versin.
en tatli, en güzel aylariniz. tadini cikarmaya calis. herseyin iyi ve kötü yani var. Biz evliligimizin ilk üc senesi korunduk.
Simdide diyorum ki „ah keske hic korunmasaydik en azindan zaman kaybetmemis olurdum“.Diger yandanda senin yazdigin gibi diyorum kabus daha erken balicakti.
en azindan söyle düsün yolun basindan beri herseyi biliyosunuz ona göre hareket edebilirsiniz.
Ayrica canim tüplerin aciksa düsük amh ile dogal yolla hamile kalma ihtimalin var. Bunu bana 4-5 doktor söyledi. Belki biraz uzun sürer ama olur dediler. Sonucta her ay adet görüyosun, ve yumurta catlaman varsa hic sorun degil. dedigim gibi önemli olan baska sorunlarda üzerine eklenmesin.

Canim vallahi hemen hemen her gün dua ediyorum, cumalar hürmetine Rabbim verecek çok istiyorum inşallah dualarim kabul olur benim sezeryan olacak aci falan olmayacak ama dyalarim sizlerle. Ne kadar zor zamanlar geçiriyorsunuz bende iyi kimse anlayamaz sadece yaşamak lazim, yaşamayan anlamaz. Nolur dua edin bol bol imksansiz denilen imkanli oldu ben de en Lisa zamanda sızinde mucizeninz gerçekleşecek

Cok teşekkür ederim cevabın için. Bir de polip şüphesi çıktı şimdi işte, neyseki tüplerim açık. Onunda biri kapalıymış çekim sırasında açılmış anestezi aldığım için ben hissetmedim . Seninde mi amh düşük fsh yüksek benim gibi? Cocuk sahibi olmanın bu kadar zor olacağını hiç düşünmemiştim. Burada forumlarda gördüğüm kadarıyla ne çok mücadele eden kadınlar olmuş. Yurtdışındaki forumlarıda okudum, yüksek fsh ile gebe kalanlar var ancak orda amh değerinin referans aralıkları farklı sanırım. Birde onlar yumurta nakli fikrini çok kolay benimseyebiliyorlar. Sürekli araştırıyorum bitkisel ürünler kullanan var mı acaba? faydası olmasa bile zararı olur diye korkuyorum. Allah sana ve tüm isteyenlere en kısa zamanda bebek nasip eder inşallah.

Son düzenleme:

amiiin hepimiz insallah. benim tüplerimimin ikiside kapali. FSH normal dedi doktorum, AMH yasima göre cok düsük (0,1 ild 0,8 arasi). Ilk denememiz gecen hafta yarida kaldi hic yumosum olmadigi icin. Dua ediyorum, sabrediyorum.
Ben ilk denememden önce incir kürüne basladim. Fakat hal böyle olunca biraktim acaba oda bende negatif etki yaptimi diye. Ama cok faydasini görenlerde var tabii. Birde benim migdemi cok fazla kaynatiyordu..

Polipi bildigim kadariyla kolaylikla alabiliyorlar..
Ah canim ben de bilmiyordum..bilseydim bunca zaman beklemezdim. Neden bekledigimde ben de anlam veremiyorum. Kendimi bildim bileli cocuklari cok severim, esim de öyle. Demekki bunlari cekecegimiz varmis diyorum.
Yok gezelim, yok isimiz olsun vs. derken heba oldu 3 senemiz..

cnm yaşın ve değerlerin tüp bebek için çok uygun, normal yolla olmuyorsa bu içinde bulunduğun yaşının hormon avantajını değerlendirip erkenden tüp bebeğe yönelmen çok iyi olur gibi tabi yine en doğru kararı sen verirsin..
birçok doktor bayanları aylarca yıllarca değerin şu ilaçla bu ilaçla düzelecek normal yolla gebe kalacaksın diye oyalıyor.. tabi normal yolla gebe kalanda oluyor ama 100 tanede 2 tane si ancak kalıyor..
bende 29 yaşındayken 2 aylık evliyken normal yolla çocuğumuzun olmayacağını öğrenmiştim hiç üzülme hızla tedavilerine başla.. amh 0.8 hiç kötü değil ama bu değer 32-33 yaşından sonra çok büyük düşüşler yaşıyor ve kaliteside düşüyor ne yazıkki.. bu defada yumurta olsa bile kalite sorunuyla uğraşıyorsunki bu en önemli şey..
şu durumda iyi bir protokolla 0.8 amh ile fsh ınında 7-9 arası olduğu bir ayda tedavi görürsen en az 7-8 tane yumurtan kesin toplanır eşinin değerleride iyiymişki bu çok önemli ilk tedavinde bebeğini kucağına alırsın gibi..

Canım maalesef başımıza gelecekleri önceden tahmin edemiyoruz, keşke bende öğrenmeseydim bu durumumu böylelikle ilk yıllar gezer dolaşır evliliğimin tadını çıkarırdım diye düşünüyorum. Eşimi de çok üzüyorum bazen bana sürekli moral veriyor ama özellikle her adet olduğumda ilk 3 gün depresyona giriyorum. Eğer bir çocuk sahibi olursam ancak o zaman erkenden öğrenmemin faydalı olduğunu düşünürüm heralde. Allahtan yoğun ve sevdiğim bir işim var da onunla zaman geçiyor. Senin Fsh normalmiş çok güzel. Benim doktorum USG de yumurta sayısının amhdan daha önemli olduğunu söyledi, zaten senin fshında normal. Bence incir ters etki yapmış olamaz sonuçta çok sık yediğimiz meyve. Ben hayıt otu, aslan pençesi gibi bitkilerden endişe ediyorum. Benim arkadaşımında tüpleri kapalıydı, ilk tüp bebek denemesinde ikizleri oldu darısı bizim başımıza.

Çok teşekkür ederim Ensu, bana gerçekten çok moral verdin En yakınlarımla bile bu konuyu paylaşmak istemiyorum. Sen kaç yıllık evlisin denedin mi tüp bebek ne kadar sonra denedin? Benim doktorum önce aşılama ve gonadotropin deneyelim dedi ama sonrasında ben hemen tüp bebek istiyorum ne düşünür doktorum bilmiyorum. 2 ay sonra tayinimz çıkacak nereye gideriz bilmiyorum onun stresi de var orda doğru düzgün bir yer bulabilirmiyim bilmiyorum. Benim 2 kuzenimle aynı zamanlarda evlendik ikiside hamile biri korunurken hemde. Pozitif düşünmek istiyorum ama bazen mümkün olmuyor. Hayatım boyunca hep çocuk istedim üniversiteydi, lisanstı derken geç kaldım sanırım . Bir de sence ne kadar beklemeliyim tüp bebek için sen benden daha bilgilisin bu konularda. Umarım Allah hepimizin dualarını duyar.

eşinin değerleri iyi olduğu için aşılamayıda ilk başta deneyebilirsin.. cnm bebeğin tutunması için bile yaş çok önemli o yüzden 29 yaşta çok güzel bir yaş olduğu için elini her konuda nekadar çabuk tutarsan okadar şansın yüksek olur..
benim biraz karışık ve uzun çok anlatırsam bunalıma girersin o yüzden boşver cnm ama bende 29 yaşında 2 aylık evliyken tüp bebek yaptırmıştım:)) bizde ağır erkek infertilitesi var cnm o yüzden işim zor..
çevrendeki hamileleri boşver, tayininiz çıksa bile sen 15 gün tedavi olacağın yere gider tedavini olursun eşinde sadece sperm verme günü 1 günlüğüne gelip semen verip geri dönse bile oluyor..
hiçbirşey için geç kalmamışsın ünv ve iş derken zaten evlilik yaşı anca geliyor..

Ensucum cok motive ettın beni Allah kimseyi bu sıkıntıyla sınamasın ama benzer sorunları olan kişiler sanırım en iyi paylaşım yapabildiğimiz insanlar olıyor. Bizi en iyi birbirimiz anlıyoruz. Seninde umarım tez zamanda bebegin olur sormak istediklerim olursa sizelere burdan yazabilir miyim eger cok bunaltmayacaksam?

amin cnm dualara sığınıyoruz.tam düşüyosun sonra Allah'tan umut kesilmez sen elinden gelen yap rabbine sığın diyorum.toparlanıyorum.. bu imtihanı da hayırlı güzel haberlerle atlatmak nasip olsun cümlemize inşallah. yaşamayan anlamıyor cnm sadece nasip diyorlar ama bilseler bizim neler yaşadığımızı... onların da imtihanları tabiki ayrıdır bunu biz bilemeyiz.. sen de sağsalima lırsın kucağına inşallah cnm. imkansız gibiydi demişsin nasıl sıkıntıların vardı hormonlar rezerv falan mı erkek faktörümü ?

anladım cnm inşallah soru çıkmaz.tadbir amaçlı ben şuan coraspirin alıyorum.senin pıhtılaşma türün neydi daha önce düşüklerin oldu mu?

ins sormana gerek kalmadan gebe kalisin..
bunalmam cnm istedigini sor yardimci olabilecegim birsey olursa yazarim..

anladım cnm inşallah soru çıkmaz.tadbir amaçlı ben şuan coraspirin alıyorum.senin pıhtılaşma türün neydi daha önce düşüklerin oldu mu?
yok düşüğüm olmadı ama derecesini bilmiyorum bunun için doktorum extra bişi demedi çünkü

Canim benim degerlerine gore biraz endiselenmen normal.
Ben amh baktirdim 1.50 cikti fsh 19 cikti.
Bidaki ay baska hastanede amh o.1 fsh de7 cikti.
Anlatabildim mi.
Uzme kendini olmadai tayin oncesi hemen tup yaptir cok yipratma kendini.

Canim benim degerlerine gore biraz endiselenmen normal.
Ben amh baktirdim 1.50 cikti fsh 19 cikti.
Bidaki ay baska hastanede amh o.1 fsh de7 cikti.
Anlatabildim mi.
Uzme kendini olmadai tayin oncesi hemen tup yaptir cok yipratma kendini.
Tüp bebek kararını ben veremiyorumki canım. Doktorum önce aşılama ve gonadotropin deneyelim dedi. Aslında doktorum güven veren biri bana. Hem over cevabını görmüş oluruz dedi. 3 ay önce bana klomenle over rezervi değerlendirme testi yaptı. Eşim yurtdışında olduğu içn aşılama yapamadı o ay. Klomene iyi cevap vermiş overlerim öyle söyedi. Bana kısa dönem için FSH daha önemli uzun dönem için amh dedi ama bilemiyorum tabiiki. Senin amh neden 1,5 ve 0.1 iki değer arası çok farklı? Yurtdışındaki forumlarda okuduğum kadarıyla amh referans aralıkları baya farklı sanırım bize göre. Bu amh acaba her labratuarda doğru bakılmıyor mu?

Tabiki 2 deger cok farkli 1 ay arasi var biri yanlis bakilmis ama hangisi.
Herkes 1 kere amh baktirir ya ben hangisine inaniyim.
Senin icide hayirlisi olsun istanbulda misin nereye gidiyorsun

Tabiki 2 deger cok farkli 1 ay arasi var biri yanlis bakilmis ama hangisi.
Herkes 1 kere amh baktirir ya ben hangisine inaniyim.
Senin icide hayirlisi olsun istanbulda misin nereye gidiyorsun

Ben Ankaradayım Zekai Tahir Burakta Doçent Doktor var İnfertilite bölümünde ona gidiyorum birde Özelde Dr. Muhammer Doğanı duydum onunla gebe kalan çok birde onunla konuşmaya gidceğim. Rahim filmini özel bir klinikte çektirdim anestezi alabilmek için. Ben hemen tüp bebek denemeye hazırım daha 5 aylık evliyim ama biran önce sonuçlansın istiyorum. Peki adetlerin düzenli mi benim çok düzenli adetlerim sancılı da oluyor en başından beri. Doktor yumurtladığını gösteriyor sancılı olması dedi. Benim doktorum mu çok pozitif ben anlamdım. Gerçi yumurtlasam gebe kalırdım heralde 5 ayda. Sen hangi tedavileri görün?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…