Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

doğru diyorsun canbım Dhea kalp ritmini bozan bi ilaç.. özellikle yurt dışında hiç tavsiye edilmiyor.. yumurta o anlık gelişiyor ama kalp üzerinde hasar etkisi çok yüksekmiş..
ben evdekini direk çöpe attım..

yurt dışında Alzheimer hastaları kullanıyormuş. ben sormadan almayı düşünmüyorum. bi yeri onarırken diğer yeri bozmayım

canım orasını Allah bilir Rabim sağlıklı hayırlı evlatlar versin hepimize..bence biran önce tedavine başla canım gerek aşılama gerek tüp bebek amh düşük canım ama fsh sınrda sayılır o yüzden şansın biraz daha yüksek..benim sana tavsiyem fazla zaman kaybetmeden başla tedavilerine benim amh0.16 iki sene önce fsh yüskekti şimdi fsh zamanla dahada yükseliyor bazen düşüyor..imuneks Qenzim10 tavsiye etmiştim bitane arkadaş hata hamile kaldım demişti bu hapı 3 ay kulandıktan sonra..

Merhabalar herkese..size yasadiklarimi anlatiyim..1 yil 2 aydir evliyim..yas 34..evlenir evlenmez cocuk yapmak istedik yasla alakali...doktora gittim hemen hamile kalmak istiyorum tabi.. genel bi kontrolden gecmek istedim..3.5 cm kistim varmış diger adetinde gecer dedi doktor diger adette gittim gecmemis hatta büyümüş..daha bikac tane doktora daha gittim basit kist hicbir sikinti olmaz hamile kalabilirsin diyor hepsi..ama hicbiri demiyor ki hormon tahlili yaptir diye..en son bi doktor dan daha randevu aldim adetin 2 gunu su hormon tahlillerini yaptırıp gelin dedi..fsh 14 mus, doktor bu bizim sevmedigimiz bi sonuc dedi, ne oldugunu bile bilmiyordum yikildim..kistle ugrasirken daha kötü bi durum karsimdaydi simdi..doktor kistimi umursamadi bile basit kist dedi..hemen igne tedavisine basladi 3 ay tekrarladi ama olmadi, amh istedi, tabi ben bu sirada baska doktor araştırıp bulunduğum ilin en iyi doktoruna gittim..amh sonucu. 1.2 idi..doktor.tup bebek yapalim dedi hemen basladik..yuksek dozda ilac kullandim benim dusuk dozda ilacta bile 5 tane yumurta olusurken o kadar yuksek dozda 3 tane olustu..onunda 1 i bos cikti..biri 2.kalite biri de 3.kalite imis..tutmadi adet oldum adetimin 2.gunu cok kötü agrim basladi..kasiklarim ve kalcama vuran bi agri..doktorumu aradim agrim var bu nedir hic bu sekilde agrim olmazdi kistimi temizlemislerdi tedavi sirasinda ondan olabilir mi dedim olabilir agri kesici al dedi..neyse ertesi gun yine doktora gittim agrim gecmemisti..muayene oldum..bana demesin mi endo hastasisin bu kistte çikolata kisti diye..haa sunuda dedi yuzde 5 tümörde olabilir ama bence cikolata dedi.ama sizce basit kistti onceden dedim, saskindim, butun doktorlar basit kist demisti nasil oluyor bu dedim doktor dogru durust cevap vermedi, sadece benim sorularimdan rahatsiz oldu ve 2.tup bebegi önerdi, bi islem yaparsak rezervin iyice azalır, histeroskopi yapalim 2.ye baslayalim dedi..1 senedir bıraktığım sigarayi doktordan ciktiktan sonra icmeye başladım. .2 aydir gitmiyorum hicbir doktora, esimde bende cok bunaldik..ne yapacagimi da bilmiyorum acikcasi, sadece unutmak istiyorum, hamile ve cocuklu ortamlara katilmiyorum..birinin hamile oldugunu ogrenince bunalima giriyorum..onlar adina seviniyorum tabi ama moralim bozuluyor neden bizim olmuyor diyorum..esimi strese sokuyorum falan filan..bi suru degisik duygular iste..nasil ustesinden gelirim bilmiyorum acikcasi bana yardımcı olmaniz icin yazdim buraya..bikac gun sonra adet olucam doktora gitmem lazim ama igreniyorum..ankaraya mi gitsem diyorum ama gücüm yok..iste boyle ne yapacagimi bilemiyorum..bana yardimci olur musunuz..

canım öncelikle sayfamıza hoş geldin seninle yaşımı aynı nerdeyse bende 32 yaşımda evlendim evliliğimin 3 ayında fsh tanıştım..amh senden daha kötü canım 0.16dı 3 sene önce senin amh iyi bence..fsh çook yüksek değil..büyük bir ihitmale kist yüzünden hamiş kalamıyorsun...sana tavsiyem istanbuldaysan güzel merkezler var istanbulda ankaradaysan ordada güzel merkezler var..bende çikolata kisti var canım benim kistim 2cm geçmiyorve doktorum bunu önemsemiyor hiç..burdan araştır canım güzle bir merkez bul mutlaka çaresi vardır stres yok canın sıkıldığında aklına bebek geldiğinde bu sayfaya yaz canım iyi geliyor..bizi bizden başkası iyi anlayamaz elşte dahi canıml..eşler bizim üzülemmeiz için bebek konusunda çok yorum yapmazlar..

Dogru söylüyorsun ama can sikmamak elde degil işte..Allah hepimizin yardimcisi olsun, yasadiklarimiz kolay degil..

merhaba arkadaşlar. ıkı yıldr tup bebek baslıgını goruyorum fakat açıkçası ısım dusmedıgı ıcın hıc gırmedım bu sayfaya taa kı bu haftaya kadar.

o kadar tup bebek konusunda bılgı açlığım var kı.. yardım edersenız cok sevınırım.

fsh yı en son 13 te gordum. 2 yıldr uğraşıyorum. bı negatf asılamam bı de ıgnelı tedavım var . gecen hafta doktora gttım. yumurtalarını hıc ıyı gormuyorum açıl tup bebek dedı doktor. ben acaba bı asılama daha olur mu dıe gıtmıstım halbukı.

ben mucadeleyı sevıyorum dıyorsan bılemem ama ben tup ten yanayım uzuluyorsun bılıyorum ama gerçekler bunlar erken menopoza da gırebılırsın dedı..

ve burdayım... bu aralar ne yerdeyim ne gökte...

delı gıbı araştırıyorum doktor doktor geziyorum. doktorum rahım fılmıme baktı tupleer acık olabılır ama rahım de problem de olabılır fılm yenılenmelı dedı. ya da laporoskopı yapayım sana dedı.

oyle yoruldum kı anlarsınız benı...

son bı kapı kaldı sonunda ulasabılır mıyım kuzuma bılmıyorum.

tutmama ıhtımalı de var bunun ama buna hazırlıklı ddegılm.

aklıma takılan bı cok soru var
1- ıkı kez gonal f kullandım ucuncu ve son gonal f ımı kullanacağım. tup bebek olmazsa ıgne hakkımda bıtıyo sonrasında ne oluyo, paralı mı alıyorum ıgnelerı?
2. arastrma hastanelerınde hangı evrakları ıstıyorlar ve ucret tam olarak ne kadar oluyor?
3- ozel hastaneler 4,5 -5 mılyar arası dıo sızce ozelde mı yaptırmalıyım ona gore kredı cekecegım?
4-ne sıklıkla cagıracaklar benı ogretmenım ona gore rapor alayım?
5-tup bebekten sonra yatmak dinlenmek mı gerekıo sonrasında yapılması gerekenler neler?
6-ben 26 yasındayım 30 yasın altındakilerde ıkız olmamasına dıkkat edıyorlarms doğru mu?
7- yumurta toplama ıslemı ağrılı mı,?

cok uzun yazdım bılıyorum ama en doğru bılgılerı sızden alabılırım tecrubelerınzden dolayı.
yardımcı olursanz cok sevınırım

Merhaba canım, tabiki 1 yıl çok az bir süre, ama seni anlıyorum, yaşın ilerledigi için acele ediyorsun. AMH sonucu cok ta fena degil. Bence yanlış doktora denk gelmişsin ve yanlış protokol uygulamıslar sana. Ben 7 yıldır ugrasiyorum, hastanelerden yoruldugum oldu ama hic bir zaman bunalima, depresiyona girmedim. Ben, kendini guclu gostermek isteyen tiplerdenim o yuzden hic bir zaman aglamam, sizlamam, agrim varsa da susar otururum, dayanirim.
Sana tavsiyem, kocana bir agla, iki agla ama sonra birak. Kendisi birsey sormuyorsa birsey deme. Onlar karsisinda hep aglayan, problemli es istemezler. Olmuyorsa, olmuyor diye kes at, ya da diren, savas, arastir ve KAZAN. Cocuklu bir ortama girince kacacagina, git bebekleri sev , kokla, eline al, o biraz teselli eder. Neden onlarda cocuk oluyorda bende olmuyor diye sorma, cunku buna kimse cevap veremez. Cok sukur durumumuz cok kotu degil. Kanser olani var, rahimi olmayanlar var, kocasi olmayan var. Problemi dusunecegimize, onu nasil yenecegimize odaklanalim.
Kistine gelince, Kistlerin cesidi var.
Fonksiyonal kist, her ay yumurtalikta folikul buyur, 17-23 mm boyutuna gelince catlar, o catlamadigi zaman folikul buyumeye devam eder ve 30 mm den buyuk olursa kist ismi veriliyor. 1-2 ay icinde kendiliginden gecer. Bir de bu folikul catladigi zaman onun yerinde corpus luteum olusur, bu dogal birsey, ama bazen bu corpus luteum da buyur, o da 300 mm den fazla olursa kist olur. o da 1-2 ay icinde kendiliginden gecer. Sebebi coktur. Normalde boyle bir kist olusunca adetin 14-26 gun araliginda progestan kullanirlar ya da dogum kontrol haplari ( sonuncusu sana onerilmiyor)
Cikolata kisti, rahim ici, zamani gelince adet olarak disari cikar, ama bazen ters teper ve adet olurken tupler ile yumurtaliga kadar gelir, yumurtanin ustune yapisip buyumeye baslar. Cozumu ameliattir. Bu da sana onerilmiyor, zira kist ile beraber yumurtalik parcalari da alinmis oluyor, rezervin azaliyor. Ama secenek yoksa, ameliat.
Baska da cesitleri var ama bunlar en sik gorunenler. Neyse, sen Echomar gibi ya da Iyi bir hastanede USG yaptir, bir de kistin iyi ya da kotu huyly oldugunu gosteren kan tahlilleri var. Iyi bir doktor bulup, onunla konusursan sana kesinlikle yardimci olacaklar. nerede yasiyorsun peki?

Arkadaslar hangi koenzim q kullanıyorsunuz,bır suru marka var bilemedim. Kullananlardan fayda goren oldu mu?

Fsh sikintili olanlar deha yi dr kontrol kullanin bende cok faydasi oldu bugun 2. Gunum fsh 6 cikti
Gecen ay 7 cikmisti.
Oncesinde 18 di tabiii.
Kullaninca farketti bende
Biraz sikintili kalp carpintisi yapiyor.

pocohontass .!.:
Arkadaslar hangi koenzim q kullanıyorsunuz,bır suru marka var bilemedim. Kullananlardan fayda goren oldu mu?
Bende kullandim co enzim vitamin takviyesi diye biliyorum deha kullaninca takviye sagliyor
Bitkisel bi ilacmis her eczanede yok

Ne kadar cok bilgiye sahipsin bi an dr mu diye rumuzuna baktim zamanla insan herseyi ogreniyor yasadikca demi

Fsh sikintili olanlar deha yi dr kontrol kullanin bende cok faydasi oldu bugun 2. Gunum fsh 6 cikti
Gecen ay 7 cikmisti.
Oncesinde 18 di tabiii.
Kullaninca farketti bende
Biraz sikintili kalp carpintisi yapiyor.

Canlarim, ben Kazakistanda yasadigim icin ebay, iherb gibi sitelerden siparis ediyorum. Turkiyede nasildir bilemem. Ama uzun zamandir yabanci siteleri takip ediyorum, ve hangi markalarin en iyi oldugunu soyleyebilirim.
koenzim Q- en iyi marka Qunol, 3x better absorbation denen cesidi var, 100 mg iciyorsun ama aslinda 300 mg almis oluyorsun. En kaliteli ve temiz koenzim iceriyor.
DHEA- Douglas Lavoratory markasinin Micronized olani, saf temiz dhea iceriyor, yutmuyorsun, agzinda eritiyorsun, kalp carpintisi yapmiyor. DHEA yi, DHEA-S tahlili yaptirip bakmak lazim, eger degeler zaten yuksekse kullanmamak lazim, Estrogen seviyesini yukselttigi icin kansere kadar gider, testosteron hormonunu yukseltigi icin killanma vs gibi sikintilar olur.
Kalan butun vitaminler- USANA derim, ama yurt disina gonderme sikintisi var, o yuzden ben bulabildiklerimi USANAdan aliyorum, bulamadiklarimi baska markalar ile degistiriyorum. Bir de Solgar.

Ne kadar cok bilgiye sahipsin bi an dr mu diye rumuzuna baktim zamanla insan herseyi ogreniyor yasadikca demi
Oyle canim, Kazakistanda tip sektoru oluyor, yanlis teshis koyup insanlari olduruyorlar. bende cagresiz cevaplarimi internette buluyorum, Artik ultrason raporunu bile okumuyorum, kendi kendime cozmeye calisiyorum. Ben Hamile kaldigimda USG yaptirmistim, kese daha gozukmuyordu, doktor bana, cok kotu kistin var acil ameliyat yaptir demisti, yapmadim, 1 hafta sonra baska doktora gittim, kese bulundu ve o kist- luteum corpus'mis progesteron hormonu ureten sey.
O yuzden bunlari bilmem gerek, ama Turkiyede doktora gidince susuyorum, onlar daha iyi bilirler ve onlari incitmek te istemem, ama sadece Ozel, iyi hastanelerin doktorlari.

Kızlar günaydın..bugün kontrolüm var..inşallah herşey yolunda gider..Daha önceki düşüklerden dolayı çok korkuyorum..ama rabbimden ümit kesmiyorum..Allahım hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…