Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Ben oldum ama benim hsgde şüpheli polip vardı onun için neyseki normal çıktı. Tup bebeek öncesi yapıyorlar rahim içinde bebeğin tutunmasına engel bişey var mı ya da rahimde perde varmı ya da rahim bebek taşıyacak kadar buyuk mu diye? Çok kısa bir işlem rahimin içini suyla dolduruyorlar korkmana gerek yok. Şiddetli adet sancısı gibi oluyor ama oturunca su boşalıp hemen geçiyor. Bu arada ben de aşılamamı yaptırdım bugun inşallah olur dua edin kızlar

bende rahım fılmını yenıleyecektım. doktor hısteroskopı yapalm dedı. ama tup dusunuyorsan bu ıslemlere hıc gerek dırekt tup yaptr dedı. bende yaptrmadım o yuzden

canımm tek tüpünün tıkalı olması tüp bebekte tutunmayı etkileyecek faktörler arasında görülüyor.. buda laparaskopi ile açılıyor yada açılacak durumda değilse ileri derecedeyse sorunlu olan tüp alınıyor..
daha önceden negatif tüp denemelerin varsa veya rahimde sorun gözlemlenmişse histereskopi de ayrıca öneriliyor..

Bakalım canım önümüzdeki aya belli olacak benim durumum.Tüp bebek yaptırırken gerek var mı onu tam bilmiyorum işte, şimdilik araştırıyorum. Canım buradaki herkese dua ediyorum, sana da dua ederim ,aşılaman hayırlı olsun, inşallah güzel haberlerini alırız:)))

Aslında ben hiç transfer yaşamadım canım, erken çatladı yumurtam.O yüzden bana gerekli mi bilmiyorum. Canım eğer tüp bebek tedavisinde olumlu yönde katkısı varsa yaptırırım ama mesela tüpün tıkalı olması bir sorun teşkil etmiyor diye duymuştum ben...

bende rahım fılmını yenıleyecektım. doktor hısteroskopı yapalm dedı. ama tup dusunuyorsan bu ıslemlere hıc gerek dırekt tup yaptr dedı. bende yaptrmadım o yuzden
Canım tüplerinde tıkanıklık ya da rahminde bir sorun var mıydı peki? Doktor rahim filmi yerine mi yapalım dedi?

canımm tüpün tıkalı olması tüp bebeiğin tutunmamasındaki en büyük etkenler arasında... neden tıkalı sorun orada.. enfeksiyonmu var, sıvı akışımı var, yapışıklıkmı var.. bunlara çoğu doktor başta önem vermiyor ama negatif oluncada oralı bile olmuyorlar..
nerede tedavi oluyorsun doktorun kimdi..

Canım tüplerinde tıkanıklık ya da rahminde bir sorun var mıydı peki? Doktor rahim filmi yerine mi yapalım dedi?

yok canm fılmı ceken doktor tüpler acık dedı.
gıttıgım doktor güzel cekılmems fılm dedı.
bu fılme gore rahım sağda ağırlıklı dedı.
rahım fılmı yerıne yapmak ıstedı.

tup yaptıracaksan bunların hıc bırıne gerek yok dedı. yaptırmadım bende.

tuplerın tıkalı olması dışında rahımde ne gıbı sorunlar oluyo kı tup bebegın tutmama ıhtımalı var?

Tüpün içinde sıvı birikmesi olmadığını , yapışıklık olduğunu söyledi doktor ama tam bilmiyorum tabi. Tam olarak durumu öğrenmek için de laporoskopi yapılması gereken galiba.Canım tüp tedavisine başlayamadım bu ay yumurtam hiç yok, ocakta tekrar bakacak doktorum.Şimdilik doktorumun muayenehanesine gidiyorum kontrollere. Aslında asıl sorunum yumurtamın olmaması, amh 0,13 , fsh kaç olmuştur hiç bilmiyorum.

Bana da iki tüp doktoru tüplerinde sorun yok demişlerdi aynı filme bakarak ama şimdi gittiğim doktorum bir tüpün kapalı bunu sana kimse söylemedi mi dedi.Rahimde perde, polip, şekil bozukluğu olabiliyor canım, bunlar da önemli tabi embriyonun tutunmasında. Bu operasyonlar benim anladığım kadarıyla teşhis amaçlı oluyor başta, eğer bir sorun varsa da sorun gideriliyor.

Kader arkadaşlarım benide alın aranıza yaş 28 amh 0.19 sperm morfoloji:0 ileri hareket düşük 4 tüp denemem var ilk üçü brükselde 2 kimyasal 1 dış gebelik. Hepsinde tek yum oldu ilki 2. Gün transferiydi beta sınırda geldiği gün kanamam başladı. 2.deneme tek yum inat ettim 5. Güne gitsin diye gitti ama o da düştü... 3. De 17 fsh la 5. Gün tek yum tek embriyo konuldu şansa bakın dış gebelik...ardından histeroskopi ardından iğne aşamasında fsh yüksekliğinden iptal edilen tedavi... Neyse 4. Deneme için memoriala gittim ama ben ennnn başından beri biesteron argiwomen koenzimq10 kullandım... Ara ara incir kürü falan... Fsh mın düştüğü ay tüm bu ota çöpe ilave hayıt suyu kullandım ve 4. Tedavime 12 fsh la başladım... Fakat 2 emb oluştu 2. Ve 3. Kalite apar topar 4. Gün transferi oldu sonuç koca bir negatif dün aldım! Kimyasal bile değil şimdi tekrar hsg çektiricem mecburen 2 ay ara vericem...ek olarak 10 aydır cyclo kullanıyorum. 5. Deneme için ya brüksele dönücem yada bahçeciye bi gidicem.. Çok üzülüyorum arkadaşlar o kadar vitamin o kadar iğne hep tek yum oluyor ben doğal yoldan hamile kalsam morfoloji 0 tüp deniyoruz yum zar zor oluyor... Millet 10 yumurtayı beğenmiyor ya anlayamıyorum bu insanları! Ben tek yum olunca bile ohhh şükür ya hiç olmasaydı diyorum

canım ben buraya uzun zamandır yazarım arkadaşlarımbilirler benim rezerv sorunum yok ama yumurtalarım boş çıkıyor hesela 22 yumurtam toplanmıştı 2006 da ama 1 veya2 olgun yumurtam oldu dölendi ama 2. güne çemedi ben tam 7 defa tüp bebek denedim bunun sadece 3 de tarnsfer oldu ki bu 3 tranferden 1 tanesinde emiyonun kalitesi 1. kaliteydi diğer 4 deneme opudan sonra döneme olmadı için iptal oldu sende en azbenim kadar sıkıntı yaşamaışsın ama bak tek yumurtan olup o dölenip tranfer olmuş ben inanıyorum kiii hamile kalacaksın benim komşum tek yumurta tek ebiryo ile 4 denemesinde anne arkadaşım 0 25 amh ile doğal yoldan anne fsh düşmesi çok öneli 2 nin altında olmalı ve merkez çok çok öneli ve mutlaka IMSI denemelisiniz rabim yüzünü güldürüsün

Ah arkadaşım imsi+pixi yapıldı... Çok güzel moral verdin bana sahiden amh düşük olupta tek yum ile hamile kalanlar var mı ya deliricem artık sana tavsiyem şu: yum ilaçlarına başladığımda yüksek proteinli beslen ve bence bu kadar yum olupta döllenmiyorsa merkezi bi sorgula. Yani 22 yum dan hiçmi 5 tane iyi çıkmıyor.. Belki iğne seçimi sana yaramıyordur. Şöyle söliyim benim daha yüksek fsh ta femara ve menogonla daha iyi yum oluken, düşük fsh ta gonal f ile daha kötü yum oldu yaramadı bence...fsh ı yüksek olanlara en büyük tavsiyem hayıt çayı ve suyu...adaçayı aslanpençesi de iyi. Zaten tonlarca vitamin alıyoruz...

Canım
bir de gözümden kaçmış doğal yoldan eşimden dolayı kalamıyorum hareket yetersiz sayı düşük morfoloji sıfır tek çarem tüp bebek... 10 aya 4 micro bir hsg bir de histeroskopi sığdırdım sırf bu yüzden..

Hoşgeldin canım, Ahhh canım yaa, bizim yaşadıklarımız sabır gerektiriyor, inan ki sabrın sonunda biz de anneliği tadacağız.Umudunu yitirme, merkez konusu çok önemli, sana memorial da nasıl bir tedavi uyguladılar? Ayrıca senin yaşın daha genç , fsh öyle çok da yüksek değil canım,benim Fsh ilk ölçümde 38 di, sonra 19 oldu, artık baktırmıyorum çünkü amh 0,13 , tek yumurta olsun canım ne olacak yeterki kaliteli olsun, bak bende o bile yok bir süredir, zamanımız az ama biraz ara ver,kafanı boşalt ve bir süre bu konuyu kenara bırak.İnan öyle iyi geliyorki, yaşadığını hissediyorsun.Ben de iki tüp tedavisi oldum.İlkinde 4 yumurta vardı, sadece biri büyüdü, o bir tane de opu işleminden önce çatladı, ikinci tedavimde gonalf kullandım en yüksek dozda, ama hiç yumurtam büyümedi, iki aydır da ilaç,vitamin, otlar ve arı sütü kullandım, kontrolde doktor baktı hiç yumurta yok.Günde içtiğim vitamin ve diğer şeylerin hiç bir faydası olmamış, bir tane bile yumurta yok, tüp bebek tedavisine başlayamıyorum bile düşün.Tüm bunlara rağmen içimde hala bir umut var, herşeyin hayırlısı diyelim.sen yine hayıt içmeye devam et, dhea kullandın mı canım, bana tüm doktorlar kullan dedi, iki aydır içmeye çalışıyorum.

canım cümleten geçmiş olsun bize Memorialda düşük doz gonal f uygulandı. Brükselde 3 kez femara ve düşük doz menogon. Bişey dikkatimi çekti yüksek doz demişsin bizlere yüksek doz olmaz sakın ha!! Yaşım 28 fsh dalgalı kur gibi 23 19 17 12 oldu.. 10 ay boyunca günde 3 tane biosteron 2 tane argiwomen ve son 5 aydır 1 tane q10 kullandım tüm bunlara artı olarak cyclo 10 aydır ara vermeden...tüüüümm bunlara rağmen hep 1 yum oldu. Ha arkadan 2 3 tane geldi ama yetişemedi.kimyasallardan ve dış gebelikten sonra hep bi umudum vardı. Diyodumki bigün fsh düşecek ve o iyi yum.u yakalıcam... Anlamadığım memoriala en düşük fsh la gittim 2. Kalite oldu ve hiç tutmadı kimyasal bile olmadı bana gonal f hiç yaramadı kısacası..benim eşimde kardiyolog.aklınıza gelebilecek her profla görüştük yada dolaylı fikir aldık dedikleri tek şey yum bitene kadar dene bizimde sınavımız bu...o kürtaj yaptıranları doğurup çöpe atanları Allah ıslah etsin! Yada 10 15 yum olunca dertlenenleri benim elime verin

Brüksel benim ilk gittiğim yerdi, fsh 38 olunca doktor bana evlatlık al ya da donasyon yaptır dedi ve o acımasız konuşma yüzünden ben saatlerce ağladım. Hiç uğraşmadılar anlayacağın. Ben bir dönem ara vermiş ve herşeyi bırakmıştım, o ay yumurtam 20 mm büyümüş, kontrolde fark etti doktor, ama benim de bilgisizliğim ki çatlama iğnesi vermedi, benim de istemek aklıma gelmedi. Ama o dönem kafamı boşaltmış ve bebek fikrinden uzaklaşmıştım. Açıkçası ilaçların ben de hiçbir faydasını görmedim şimdiye kadar, ama kullanmaya devam ediyorum başka çarem yok.
Senin kimyasal ve dış gebeliği araştırmadı mı doktorun sebebi neymiş, bir de histeroskopi yapılmış galiba sana, sorun neydi canım.
Kürtaj yaptıranlar ve doğurup çöpe atan caniler için çok kolay canım hamile kalmak, o yüzden kıymetini bilmiyorlar.Bizim neler yaşadığımızı da kimse anlayamaz, içimizde tüm acımız, benim bu sorunumu ilk öğrendiğimde daha tüp bebek araştırması yaparken, empati yoksunu bir kaç akrabam bana evlatlık al, onlar da annesiz dediler.Düşün daha hiç tüp bile denememişim, yumurtam hala bitmemiş, az da olsa şansım var diye kendimi avuturken. Nasıl anlatırsın insanlara yaşadığın acıyı, bizim gibilerin hamile kalmaya hakkı yokmuş gibi akıl veren insanlar var. İsyan etmek istesen de herşeyi kenara koyup, çabalamaya devam ediyorsun mecburen.Bu da bizim sınavımız....

Canım memorial ile sonra görüştün mü? Sonucuna ilşkin olarak nasıl bir açıklama yaptılar? Tekrar nerede denemeyi düşünüyorsun?

Ah canım o
Ah canım o akrabalar yokmu... Çocuğunu nazarım değer diye kaçıranlar, sen de eksik doğmuşsun ne yaparsın diyenler... Bigün yaşı büyük bi akraba cahil cahil konuştu artık dayanamadım ne kaçırdım ağzımdan biliyomusun "g.tümü yiyin benimle uğraşma çirkin gelinine estetik yaptr" )) dedim sülale karıştı :)) brüksel de genetik testlerim yapıldı temiz çıktı sadece kan pıhtılaşması varmış onun için feaxiparin kullandım. Histeroskopide de azıcık bi yapışıklık varmış ama memoriala geçince Semra hanım tüplerde sızıntı olabilir dedi hsg yr bakıp... Öncesinde Yücel bey aynı hsg ye temiz demişti.. Yani aklım karışık bedenim yorgun şimdi 2. Adetimle yüne hsg çektiricem sorun varsa laprskopi olucam.. Bunlardan başka bildiğin bir araştırma varmı canım?? He bu arada benim fsh ın düştüğü ay günde 3 kez hayıt suyu 1 kez hayıt çayı 1 kez adaçayı+aslanpençesi içtim düzenli bişekilde ve ek olarak evime kozmik enerji uzmanı geldi 12 seans aldım ama size bu konuda şunu söliyim bu seanslar toplamı 2500 tl tuttu şimdiki aklım olsa çatır çatır yerdim sen istanbuldamısın arkadaşım?

Canım memorial ile sonra görüştün mü? Sonucuna ilşkin olarak nasıl bir açıklama yaptılar? Tekrar nerede denemeyi düşünüyorsun?

Memorialı aradım sonucu söledim hemşire hanım dediki dr lar çooookkkk doluymuş müsait olunca ararlarmış!! Ama ben sana ne söleyebileceklerini söliyim diceklerki; rahim tüplerine lapo ile bakalım... Sonrada yum zaten 2. Kaliteydi diyecekler... Sadece aklıma takılan ne biliyomusun transferden 20 dk sonra wc ye kaldırdılar ve toplam 1 saate katı kapatyrz diye çıkardılar dünlenemedim trafik yoğundu yapmur vardı dur kalk geldik... Ya gerçi bunlar hep bahane millet tarlada çalışıyor yinede bişey olmuyor be canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…