- 16 Haziran 2009
- 428
- 448
- 358
Yani hep şöyle düşündüm deneyebildiğim kadar denerim Allah kendi yumurtamla nasip eder belki... Hiç istemesemde ne acıdır ki aklımın bir köşesindeBelki hiç haddim degil ama elbette sen daha cok bilgiyede sahipsin benden bu zor sürecte hiç yumurta nakli düşünmedin mi? Benim moralimi düzelten tek umut bu son zamanlarda
Aslında daha korkagım bence çünkü evet bu ay aşılama denedik olmazsa bir ay sonra tup bebek maddi olarak neyse ama ruhsal olarak çöktüm resmen normal hayatıma devam edemiyorum kafama bebek fikrini takmaktan. Bende çok fazla tup bebek deneyecek güç yok birde ben soy bagının cok kuvvetli oldugunu dusunmuyorum evlat edinsemde cok severim birde içimde buyuttuğüm bir bebek fikri bana çok uzak degil..Benim içinde son çare ama hiç olmazsa rahatlamama yardım ediyor. Gercekten bu donemleri saglam psikoloji ile atlatmak zor.Yani hep şöyle düşündüm deneyebildiğim kadar denerim Allah kendi yumurtamla nasip eder belki... Hiç istemesemde ne acıdır ki aklımın bir köşesindeama de ların söylediği yaşın genç deneyebildiğin kadar dene olurda donasyon dersen 35ten önce yapma çünkü erken yaşta yapıpta pişman olan alışamayan kişiler olmuş çünkü çok zor bana benzemeyecek benim gibi olamayacak ama tekrar diyorum arkadaşım Allah muhtaç etmesin olur da ederse oasla olmaz demem herhalde... Şu an o psikolojide değilim yani tek yum da olsa bir ümit benim için...ayrıca eşimde morfoloji sıfır spermler sorunlu yum nakli olsam bile kıbrıstaki merkezlerin laboratuarları o kadar iyimi hiç bilmiyorum inan. Belki başka bir ülke...ama bir yandan da kadere karşı gelmek gibi geliyor korkuyorum vebalinden senin için sevindim daha cesursun benden
Kaç denemen oldu microda canım daha önce sorduysam kusura bakma artık galiba alzheimer oldum hem yanlış anlamadıysam düzelt arkadaşım sen aşılama oldun ve sonuç bekliyorsun değilmi?? Eğer öleyse çok kızarım bak! Yahu içinde bir canlı var şu an olumlu düşün hem microda şansın çook daha yüksek..amh ve fsh çok mu düşük ve yüksek?Aslında daha korkagım bence çünkü evet bu ay aşılama denedik olmazsa bir ay sonra tup bebek maddi olarak neyse ama ruhsal olarak çöktüm resmen normal hayatıma devam edemiyorum kafama bebek fikrini takmaktan. Bende çok fazla tup bebek deneyecek güç yok birde ben soy bagının cok kuvvetli oldugunu dusunmuyorum evlat edinsemde cok severim birde içimde buyuttuğüm bir bebek fikri bana çok uzak degil..Benim içinde son çare ama hiç olmazsa rahatlamama yardım ediyor. Gercekten bu donemleri saglam psikoloji ile atlatmak zor.
Canım geçmişe bakınca bu mesajını gördüm. Yahu ne donasyonu arkadaşım sen çok kötü değilsin haline şükret 0.8 demişsin bak fsh ında 11 bu bizlere göre çok iyi.. Demedi deme senin kendi evladın olacak daha yolun başımdasın. Bak hiç micro denememişsin bile. Daha ennn baştan moral bozmak niye? Ben senin yerinde olsam havalara uçardım. 0.1 amh ve tek yum a deli gibi seviniyorum oh çok şükür diye. Bak eşinde de problem yokmuş sen kendi canını sıkıpta fshını yükseltme lütfen...Canım ben Ankaradayım. perşembe aşılamam var benim 3 folikül gelişti ama hepsi sağ taraftan en büyüğü bugün 17mmdi az önce çatlatma iğnemi yaptım sizce şansım var mı? bu işten böyle kolay kurtulamayacağım gibi geliyor. Stres gerçekten olumsuz etken ama stres yapmamakta mümkün değil ki. Ben yumurta nakli fikri sayesinde biraz daha yaşanabilir geliyor şu anda. en azından aklımın kenarında hiç olmadı yumurta nakli yaparız diye kendimi rahatlatıyorum. Benim fsh bu ay 11di, amh 0,8. Aşılamada sizce şansım var mı kızlar?
Canım geçmişe bakınca bu mesajını gördüm. Yahu ne donasyonu arkadaşım sen çok kötü değilsin haline şükret 0.8 demişsin bak fsh ında 11 bu bizlere göre çok iyi.. Demedi deme senin kendi evladın olacak daha yolun başımdasın. Bak hiç micro denememişsin bile. Daha ennn baştan moral bozmak niye? Ben senin yerinde olsam havalara uçardım. 0.1 amh ve tek yum a deli gibi seviniyorum oh çok şükür diye. Bak eşinde de problem yokmuş sen kendi canını sıkıpta fshını yükseltme lütfen...
Haklısın canım bunada şükür ama son zamnlarda üst üüste yıprandım biraz. Hsg, histereskopi, klomen, gonadotropin. Etrafımda bir sürü gebe haberi alıyorum onlar için mutlu oluyorum ama kendimi yetersiz hissediyorum. Daha 6 aylık evliyim 4 aydır hastanelerdeyiz. Bir de çok zor işyerinden izin almak herkese soylemekte istemiyorum. Bunaldım sanırım.
Kader kismet. Veren de Rabbim vermeyende keşke elimizde olsaydı hiç birimiz. Bunları yaşamak istemezdik dün TV de bebeğini evde bırakıp giden bir kadın vardı içim sizladi yataktan düşmüş bebek ne denirkine zor bı yaşamımız var..
ne cok seyle bırden savaş verıyoruz...
ınsanlar,kendımız,esımız,aılemız,eslerımızın aılesı,her ay adet olup olmadığını soran arkadaşlar...
daha kac parçaya bolunmemız gerekıyo acaba?
yıne de hamdolsun dıyorum yıne de bugüne sukur ama ne bıleyım bazen bazıları annelıgı babalığı hak etmıyo gıbı..
rabbım onlara verıyo bıze vermıyo..
ısyan etmıyorum da içim acıyo....
daha geçenlerde ogrencımın bırı rahatsızlandı babasını aradık x rahatsız doktora gotur dedık.
"hangısı buyuk olan mı ?" dıyo adam..
ne dıyesın kı?!!!
Dediğin herşeye katılıyorum arkadaşım.. İsyan değilde ne bileyim bi öfke bi burukluk..hep eksik hissediyorum kendimi. En güzel çağımız üzüntüyle geçiyor tamam bunada şükür ama doğurup çöpe atanlar veya döverek öldürenler onlar kadar da mı haketmiyoruzne zor bı yaşamımız var..
ne cok seyle bırden savaş verıyoruz...
ınsanlar,kendımız,esımız,aılemız,eslerımızın aılesı,her ay adet olup olmadığını soran arkadaşlar...
daha kac parçaya bolunmemız gerekıyo acaba?
yıne de hamdolsun dıyorum yıne de bugüne sukur ama ne bıleyım bazen bazıları annelıgı babalığı hak etmıyo gıbı..
rabbım onlara verıyo bıze vermıyo..
ısyan etmıyorum da içim acıyo....
daha geçenlerde ogrencımın bırı rahatsızlandı babasını aradık x rahatsız doktora gotur dedık.
"hangısı buyuk olan mı ?" dıyo adam..
ne dıyesın kı?!!!
Çok geçmiş olsun dediğiniz gibi herşeyin başı sağlık. Eşlerimiz bizim herşeyimiz Allah çaresiz dert vermesinBen 10 yıl önce evlendiğinde hemen cocuk yapacaktim (eşimle öyle konuşmuştu k) 3hatta 4 tane oysa ilk sınavimiz inft bizi bekliyordu Dr sizin doğal yoldan çocuk sahibi olmaniz çok zor dediğinde ne yapacagimizi ne düşünecegimizi bilemedik ilk tüp denememiz de boş çıkan yumurta ile karşılaştık ben ogün hayatımin en zor günü sandım tabi sorunlar bu kadar degil es dost konu komşu soran laf sokan aciklayamamak vs vs bu süreçte ben depresyona girdim antidepresanlar kulandi bu durumu kabul etmem zor oldu aradan zaman geçti biz denemeler yaptık iptal tedaviler negatif ler yaşadık ama eşimin beynonde tümör olduğun ögrendigimiz gün aslına en zor günümüz dü heleki Dr beni karşısına alıp bak kızım eşin bu ameliyatı olmak zorunda olmassa ölür olursa%20 kurtulur ama felç olabilir ameliyat olmassa kesim felç olur dedi karar verin ameliyata ama zamaniniz çok az dedi aynı hafta ameliyata aldılar eşimi sanirim 13:15 saat falan sürdü ameliyat benim ömrümden 10 yıl gitti ve 22 gün yoğun bakım sürec . İste bütün bunları yaşarken hep o ilk tedavimde yaşadıklarımı düşün dün evet bir evladım olsun çok istedim (halada istiyorum)ama önce eşim yanımda olmalıydı ki bir evladımız olursa tam olalım eksiksiz olalım inş bir gün anne ligi tadari kızlar ama hayatın önümüzden akıp gitmesine izin vermeyin hayatın dönüşü yok
Dediğin herşeye katılıyorum arkadaşım.. İsyan değilde ne bileyim bi öfke bi burukluk..hep eksik hissediyorum kendimi. En güzel çağımız üzüntüyle geçiyor tamam bunada şükür ama doğurup çöpe atanlar veya döverek öldürenler onlar kadar da mı haketmiyoruzneyse düşüncelerimiz üç aşağı beş yukarı hepimizin böyle ama bununla da bir yere varılamıyor işte... O yüzden en iyisi iyi doktorlara teslim olup, ot çöp macun ne varsa yapmak ve bol bol dua etmek bize iyi gelir bir tek
ya kızlar bir şey danışmak istiyorum. bizim durumumuzda illaki 3 yıllık evli olma şartı var mı? ben bir üniversitenin tüp bebek merkezini arayıp durumumu anlattım ve rapor almak istediğimi söyledim. bana 3 yıllık evli değilseniz olmaz dediler. o arada yumurtalarım tamamen biterse na yaparım dedim sekreter bilemeemm deyip telefonu kapattı. ben ne yapacağım şimdi???
kızlar bır sey soracagım eslerımız sperm testını yumurta toplanınca mı verecekler. bunun ıcın cınsel perhız suresı ne?
bıde transferden sonra kac gun yattınız,?
ben namaz kılan bırıyım namazlarıma devam etsem sıkıntı olurmu? bde her gun dus almaya çalışırım dus almakta sakınca varmdr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?