İnsan bir yere kadar tutabiliyor kendini:)))Ah canım o
Ah canım o akrabalar yokmu... Çocuğunu nazarım değer diye kaçıranlar, sen de eksik doğmuşsun ne yaparsın diyenler... Bigün yaşı büyük bi akraba cahil cahil konuştu artık dayanamadım ne kaçırdım ağzımdan biliyomusun "g.tümü yiyin benimle uğraşma çirkin gelinine estetik yaptr")) dedim sülale karıştı :)) brüksel de genetik testlerim yapıldı temiz çıktı sadece kan pıhtılaşması varmış onun için feaxiparin kullandım. Histeroskopide de azıcık bi yapışıklık varmış ama memoriala geçince Semra hanım tüplerde sızıntı olabilir dedi hsg yr bakıp... Öncesinde Yücel bey aynı hsg ye temiz demişti.. Yani aklım karışık bedenim yorgun şimdi 2. Adetimle yüne hsg çektiricem sorun varsa laprskopi olucam.. Bunlardan başka bildiğin bir araştırma varmı canım?? He bu arada benim fsh ın düştüğü ay günde 3 kez hayıt suyu 1 kez hayıt çayı 1 kez adaçayı+aslanpençesi içtim düzenli bişekilde ve ek olarak evime kozmik enerji uzmanı geldi 12 seans aldım ama size bu konuda şunu söliyim bu seanslar toplamı 2500 tl tuttu şimdiki aklım olsa çatır çatır yerdim sen istanbuldamısın arkadaşım?
Memorialı aradım sonucu söledim hemşire hanım dediki dr lar çooookkkk doluymuş müsait olunca ararlarmış!! Ama ben sana ne söleyebileceklerini söliyim diceklerki; rahim tüplerine lapo ile bakalım... Sonrada yum zaten 2. Kaliteydi diyecekler... Sadece aklıma takılan ne biliyomusun transferden 20 dk sonra wc ye kaldırdılar ve toplam 1 saate katı kapatyrz diye çıkardılar dünlenemedim trafik yoğundu yapmur vardı dur kalk geldik... Ya gerçi bunlar hep bahane millet tarlada çalışıyor yinede bişey olmuyor be canım
şöyleki fsh 12 ye düşmüşlen bir deneyelim dediler bende acaba olurmu daha önce daha yüksek fshla kimyasal olduysa bu tutar belki dedik ne yazık ki olmadı...yatma konusuna gelince de brüksel 3 saat kesinlikle kaldırmıyor ve gercekten ilgileniyorlar gerekirse sürgü veya sonda takıyorlar (sondayla ben enfeksiyon oldum ve 2 gün transferin 3. Günü yoğunbakımda yattım sonrada dış gebelik oldu)Madem öyle önce laparoskopi yapılsaydı, neden illaki tüp bebekte başarızı sonuç alınca böyle şeyleri yapıyorlar anlamıyorum... Canım ben hiç transfer işlemi yaşamadım, o yüzden tam bilmiyorum ne kadar süre kalkmaman gerek, sen araştırdın mı?
Kozmik enerjide acı yok çakralara yoğunlaşıyorİnsan bir yere kadar tutabiliyor kendini:)))
Her doktor farklı konuşuyor, benim rahim filmime şimdiye kadarki doktorlarım sorun yok dedi, ama en son doktorum tüpün biri tıkalı neden sana bunu kimse söylemedi dedi, düşün yani.O yüzden bir doktorla yetinmemek gerek galiba.
Ccanım aslında bu forumda takip edersen yapılabilecek testler var, kendin araştırıp doktoruna sorabilirsin. Tüp bebekten önce kan pıhtılaşması olup olmadığının bakılması önemli aslında önceden bakmadılar mı sana? Ben de içiyorum hayıt,aslan pençesi, civan perçemi.Bir de canım arı sütü kullandın mı, ben iki aydır kullanıyorum, bir araştır istersen.
Ben İstanbul dayım. Sen de İstanbul dasın dimi? Ben kozmik enerji, akupunktur gibi şeyleri araştırmadım canım, zaten acı eşiğim düşük özellikle akupunktur hiç bana göre değil.Ama istersen sen deneyebilirsin, tüp bebekte öneriyorlarmış, bizim gibi hastalarda etkisi ne olur pek bilmiyorum ama.
canım bizdede sayı hareket morfoljide sorun var doğal yoldan asla olmaz demiyor dr ama çok çok zor diyor ben 10 yılda 7 tüp bebek hsg histerskopi alternatif tıp artık denemdiğim bir şey kalamdı her duyduğumuzu yapmaktan bitap düştük son 2 yıldır hiç bir şey yapmıyoruz hoş maddi ve manevi olarakta tükendik artık tabi birde yaş sorunu varkı ben 38 oldumCanım
bir de gözümden kaçmış doğal yoldan eşimden dolayı kalamıyorum hareket yetersiz sayı düşük morfoloji sıfır tek çarem tüp bebek... 10 aya 4 micro bir hsg bir de histeroskopi sığdırdım sırf bu yüzden..
canım fsh 2 nin altında olması en uygunu diyor dr larşöyleki fsh 12 ye düşmüşlen bir deneyelim dediler bende acaba olurmu daha önce daha yüksek fshla kimyasal olduysa bu tutar belki dedik ne yazık ki olmadı...yatma konusuna gelince de brüksel 3 saat kesinlikle kaldırmıyor ve gercekten ilgileniyorlar gerekirse sürgü veya sonda takıyorlar (sondayla ben enfeksiyon oldum ve 2 gün transferin 3. Günü yoğunbakımda yattım sonrada dış gebelik oldu)yani hep bir aksilik... Ama yurtdışında hemen kaldırıyorlarmış...sana tavsiyem olurda innnşalllaaaahhh transfer aşamasına geldiğinde sen yat canım! Gerekirse afedersin altına yap ama 2 saat en az kalkma :) birde doğru dedin arkadaşım her başarızlıktın sonra " aa şunu yapalım yok bunu yapalım"!! Ben genetikleri ilk düşükten sonra kendim yaptrdım. Dr nın dediği 2 düşükten önce genetk test mantıksızmış! E al kan pıhtılaşması çıktı iğne kullandım hoş bu da düştü ama ilki kadar çabuk değil. Şimdi lapo yapıcaklar eminim. Yani bizde insanız bu da vücut bu da psikoloji değilmi ama eşimde dahil klasik dr mantığı adım adım gidelim..sen nerde tedavi gördün bu arada bana cidden ilginç geldi o kadar yum. Un döllenememesi?
canım benim fsh ilgili sorunumda yok merkezde değiştirdim kısa prolotokol uzun protokol denedi sadece gonal f ilede dendi menegon ve gonal f ilede hatta hiç ilaçsız (nturel ) de denendi ama olmadı EVET BENİM KOMŞUMUN OĞLU 4 AYLIK TEK YUMURTA İLE VE ARKADAŞIM 0.25 GİBİ BİR AMH DEĞERİ İLE ANNE OLDU ŞAHANE BİR KIZI VAR HEMDE DOĞAL YOLDAN Kİ HER AY TEDVİDE İDİ İPTAL OLUYOR YUMURTA BÜYÜMÜYORDUAh arkadaşım imsi+pixi yapıldı... Çok güzel moral verdin bana sahiden amh düşük olupta tek yum ile hamile kalanlar var mı ya deliricem artık sana tavsiyem şu: yum ilaçlarına başladığımda yüksek proteinli beslen ve bence bu kadar yum olupta döllenmiyorsa merkezi bi sorgula. Yani 22 yum dan hiçmi 5 tane iyi çıkmıyor.. Belki iğne seçimi sana yaramıyordur. Şöyle söliyim benim daha yüksek fsh ta femara ve menogonla daha iyi yum oluken, düşük fsh ta gonal f ile daha kötü yum oldu yaramadı bence...fsh ı yüksek olanlara en büyük tavsiyem hayıt çayı ve suyu...adaçayı aslanpençesi de iyi. Zaten tonlarca vitamin alıyoruz...
canım fsh 2 nin altında olması en uygunu diyor dr lar
güle güle büyütsünler canım ama dediğim gibi benim normal yoldan eşimden dolayı olamıyor elimiz kolumuz bağlı.. 10 aya 4 micro sığdırdım bu yüzden çünkü artık yum zar zor oluyor...sen vitaminleri sakın ihmal etme ve yüksek proteinli beslen arkadaşım.. Yani fsh iyi diyorsun o zaman neden olamıyor kalitesiz olamaz yani... Artık şaşıyorum kalıyorum ciddencanım benim fsh ilgili sorunumda yok merkezde değiştirdim kısa prolotokol uzun protokol denedi sadece gonal f ilede dendi menegon ve gonal f ilede hatta hiç ilaçsız (nturel ) de denendi ama olmadı EVET BENİM KOMŞUMUN OĞLU 4 AYLIK TEK YUMURTA İLE VE ARKADAŞIM 0.25 GİBİ BİR AMH DEĞERİ İLE ANNE OLDU ŞAHANE BİR KIZI VAR HEMDE DOĞAL YOLDAN Kİ HER AY TEDVİDE İDİ İPTAL OLUYOR YUMURTA BÜYÜMÜYORDU
Bunun sebebi nedir diye dr sorduğumda tıbbın açıklayamayacağı şeyler vardı bu durumdan onlardan bir tanesi deidCanım bana hep 20 altı ama en iyisi 15 altı dendi.. 2nin altına düşmezki zaten yani kendimi yırtsamda düşmez
güle güle büyütsünler canım ama dediğim gibi benim normal yoldan eşimden dolayı olamıyor elimiz kolumuz bağlı.. 10 aya 4 micro sığdırdım bu yüzden çünkü artık yum zar zor oluyor...sen vitaminleri sakın ihmal etme ve yüksek proteinli beslen arkadaşım.. Yani fsh iyi diyorsun o zaman neden olamıyor kalitesiz olamaz yani... Artık şaşıyorum kalıyorum cidden
Tıp açıklayamıyorsa Allah a sığın canım ol der ve olur sen hiç merak etme kafana takma.. Bak yum var eşinde çok bi sorun yok şimdi söle bana neden olmasın?? İnsanlar 20 yıl komada kalıp uyanıyor olmaz demeBunun sebebi nedir diye dr sorduğumda tıbbın açıklayamayacağı şeyler vardı bu durumdan onlardan bir tanesi deid
canım zaten allah sığınmış olmasam kaderim demesem allahtan gelen için allaha sığınmasam bu işin içinden çıkmam çok şükür bu günümüze olurmu bir bebeğim olmaz mı bilmiyorum ama hayırlısını versin rabbim her şey ondan geliyor o ol derse olacak olma derse olmayacakTıp açıklayamıyorsa Allah a sığın canım ol der ve olur sen hiç merak etme kafana takma.. Bak yum var eşinde çok bi sorun yok şimdi söle bana neden olmasın?? İnsanlar 20 yıl komada kalıp uyanıyor olmaz deme
Ah canım Allah yardımcımız olsun Allah kolaylık versın gercekten çok zorlu bir sürec. Ben gecen yıl öğrendim rezervimin az oldugunu o zamn nişanlıydım şu on 1 yıl özellikle son 6 ay hayatımın en zor gunlerini yaşıyorum. Her adet dönemi 2 gun aglıyorum. Bizi eniyi birbirimiz anlarız senin acını kalben hissediyorum emin ol. Benim eşimin sonuçları normal hem mutlu oluyorum hemde daha cok vicdan azabı cekiyorum. Bizim de sınavımız bu sanırım. Bugun hurriyet gazetesinde bir kadın 51 yasınd anne olmuş ilk gebeliğide 42 yasında olmuş. Bizimde rezervlerimiz o yasta sonuçta zamn zamn umutsuzluğa duşsekte kalkıp yeniden başlamalıyızKader arkadaşlarım benide alın aranızayaş 28 amh 0.19 sperm morfoloji:0 ileri hareket düşük 4 tüp denemem var ilk üçü brükselde 2 kimyasal 1 dış gebelik. Hepsinde tek yum oldu ilki 2. Gün transferiydi beta sınırda geldiği gün kanamam başladı. 2.deneme tek yum inat ettim 5. Güne gitsin diye gitti ama o da düştü... 3. De 17 fsh la 5. Gün tek yum tek embriyo konuldu şansa bakın dış gebelik...ardından histeroskopi ardından iğne aşamasında fsh yüksekliğinden iptal edilen tedavi... Neyse 4. Deneme için memoriala gittim ama ben ennnn başından beri biesteron argiwomen koenzimq10 kullandım... Ara ara incir kürü falan... Fsh mın düştüğü ay tüm bu ota çöpe ilave hayıt suyu kullandım ve 4. Tedavime 12 fsh la başladım... Fakat 2 emb oluştu 2. Ve 3. Kalite apar topar 4. Gün transferi oldu sonuç koca bir negatif dün aldım! Kimyasal bile değil şimdi tekrar hsg çektiricem mecburen 2 ay ara vericem...ek olarak 10 aydır cyclo kullanıyorum. 5. Deneme için ya brüksele dönücem yada bahçeciye bi gidicem.. Çok üzülüyorum arkadaşlar o kadar vitamin o kadar iğne hep tek yum oluyor ben doğal yoldan hamile kalsam morfoloji 0 tüp deniyoruz yum zar zor oluyor... Millet 10 yumurtayı beğenmiyor ya anlayamıyorum bu insanları! Ben tek yum olunca bile ohhh şükür ya hiç olmasaydı diyorum
Ah canım Allah yardımcımız olsun Allah kolaylık versın gercekten çok zorlu bir sürec. Ben gecen yıl öğrendim rezervimin az oldugunu o zamn nişanlıydım şu on 1 yıl özellikle son 6 ay hayatımın en zor gunlerini yaşıyorum. Her adet dönemi 2 gun aglıyorum. Bizi eniyi birbirimiz anlarız senin acını kalben hissediyorum emin ol. Benim eşimin sonuçları normal hem mutlu oluyorum hemde daha cok vicdan azabı cekiyorum. Bizim de sınavımız bu sanırım. Bugun hurriyet gazetesinde bir kadın 51 yasınd anne olmuş ilk gebeliğide 42 yasında olmuş. Bizimde rezervlerimiz o yasta sonuçta zamn zamn umutsuzluğa duşsekte kalkıp yeniden başlamalıyız
şöyleki fsh 12 ye düşmüşlen bir deneyelim dediler bende acaba olurmu daha önce daha yüksek fshla kimyasal olduysa bu tutar belki dedik ne yazık ki olmadı...yatma konusuna gelince de brüksel 3 saat kesinlikle kaldırmıyor ve gercekten ilgileniyorlar gerekirse sürgü veya sonda takıyorlar (sondayla ben enfeksiyon oldum ve 2 gün transferin 3. Günü yoğunbakımda yattım sonrada dış gebelik oldu)yani hep bir aksilik... Ama yurtdışında hemen kaldırıyorlarmış...sana tavsiyem olurda innnşalllaaaahhh transfer aşamasına geldiğinde sen yat canım! Gerekirse afedersin altına yap ama 2 saat en az kalkma :) birde doğru dedin arkadaşım her başarızlıktın sonra " aa şunu yapalım yok bunu yapalım"!! Ben genetikleri ilk düşükten sonra kendim yaptrdım. Dr nın dediği 2 düşükten önce genetk test mantıksızmış! E al kan pıhtılaşması çıktı iğne kullandım hoş bu da düştü ama ilki kadar çabuk değil. Şimdi lapo yapıcaklar eminim. Yani bizde insanız bu da vücut bu da psikoloji değilmi ama eşimde dahil klasik dr mantığı adım adım gidelim..sen nerde tedavi gördün bu arada bana cidden ilginç geldi o kadar yum. Un döllenememesi?
Canım tüm testlerin yapıldı mı, mutlaka bir sebep vardır hamile kalmanı engelleyen. Doktorlar bana 2 yıl boyunca senin bir sorunun yok dedi ama fsh,amh testi yaptırmak akıllarına bile gelmedi, o yüzden benim güvenim kalmadı onlara, olmaması bile bir sebep...Bunun sebebi nedir diye dr sorduğumda tıbbın açıklayamayacağı şeyler vardı bu durumdan onlardan bir tanesi deid
Canim ben 10 yılık evliyim bu sürede Dr istediği testler yapıldı ama ben infertilite ile alakalı her şeyi okudum araştırdım İst ank onlarca Dr görüşme yaptım şu test bu test yapılsa olabilir denilen her testi tetkiki yaptırdım devlet ünverst has yapmadığını özelde yaptırdım gerek yok denilen testleri bile ama Yok hiç bir şey yok ortada sorun olmayinca çözümde yok neyin üzerine gidilecek yapilacak bir şeyde bulununamiyor böyle elimiz kolumuz bağlı oturuyoruz çünkü her seferinde aynı şey tedavi başlıyor ilaçlar yumurta (folukul) var toplanıyor ama ölünün ertesi gün dölenmedi sözünü duymaktan yada ikinci gün döllenmeyi durdu denmesinden çok YoruldumCanım tüm testlerin yapıldı mı, mutlaka bir sebep vardır hamile kalmanı engelleyen. Doktorlar bana 2 yıl boyunca senin bir sorunun yok dedi ama fsh,amh testi yaptırmak akıllarına bile gelmedi, o yüzden benim güvenim kalmadı onlara, olmaması bile bir sebep...
Beni 6 ay bir doçent aynı şekilde oyaladı! Fsh amh istemedi!! Biz kendimiz yaptık hatta çıkan değere inanamadık bi daha yaptık meğer sorun büyükmüş. İlginç olan adetlerim çok düzenliydi ve yum vardı sadece çok saçma bir olay başımıza geldi çoooookkk üzüldük ondan sonra ilk kez adetim gecikti ve testleri yapıncada anladık durumun vahimliğini..sonra 5 ayda 3 micro dış gebelikten sonra biraz ara ve 4. Micro... Yani hakikaten kızıyorum!!! Desinler ki git hsg genetik herşeyi yaptr gel. He sorun yoksa okey ama bak pıhtılaşma var.. Biz şimdiye kadar vitamünler tedaviler aktarlar kozmik enerjiler derken (iptal edilen ayrıca bi tedavi de var) 50.000 tl yi geçti! Ben çalışamıyorum sürekli hastanelerdeyim. Artık inan eşime bskacak yüzüm kalmadı..Canım tüm testlerin yapıldı mı, mutlaka bir sebep vardır hamile kalmanı engelleyen. Doktorlar bana 2 yıl boyunca senin bir sorunun yok dedi ama fsh,amh testi yaptırmak akıllarına bile gelmedi, o yüzden benim güvenim kalmadı onlara, olmaması bile bir sebep...
Evet canim 5 gun oldu asilama olali. Beklemedeyim bakalim.Pek umudum yok ama insallah bir mucize olur elbette hepimiz icin. Benim esim bu durumu bilerek evlendi ama yinede esimi cok seviyorum ve ona mutluluk vermek istiyorum oda benimle birlikte dustu yollara : )Ben de senin gibi vicdan azabı çekiyorum,eşimde bir problem yok, çocuğumuz olmazsa eşim benim yüzümden baba olma hissini hiç yaşayamayacak. Öyle ağır geliyorki bu hiz bana, eşime de hissettirmemeye çalışıyorum ama kendimi suçluyorum.
Canım sen aşılama yaptırmıştın ne zaman test günün?
Belki hiç haddim degil ama elbette sen daha cok bilgiyede sahipsin benden bu zor sürecte hiç yumurta nakli düşünmedin mi? Benim moralimi düzelten tek umut bu son zamanlardaBeni 6 ay bir doçent aynı şekilde oyaladı! Fsh amh istemedi!! Biz kendimiz yaptık hatta çıkan değere inanamadık bi daha yaptık meğer sorun büyükmüş. İlginç olan adetlerim çok düzenliydi ve yum vardı sadece çok saçma bir olay başımıza geldi çoooookkk üzüldük ondan sonra ilk kez adetim gecikti ve testleri yapıncada anladık durumun vahimliğini..sonra 5 ayda 3 micro dış gebelikten sonra biraz ara ve 4. Micro... Yani hakikaten kızıyorum!!! Desinler ki git hsg genetik herşeyi yaptr gel. He sorun yoksa okey ama bak pıhtılaşma var.. Biz şimdiye kadar vitamünler tedaviler aktarlar kozmik enerjiler derken (iptal edilen ayrıca bi tedavi de var) 50.000 tl yi geçti! Ben çalışamıyorum sürekli hastanelerdeyim. Artık inan eşime bskacak yüzüm kalmadı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?