Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Ensucum tabiiki bende once tup bebek denerim en az 2 kez. Zaten bu ay asilama yaptik sonuc bekliyorum gerci adet belirtilerim basladi bile test gunu gelmeden mens olurum yani. Ben donasyon icin soyle dusunuyorum simdilik allah esirgesin 3 kez tup bebek yaptirdim fsh yukseliyor amh dusuyor ustuste negatif sonuclar alirsam oyle 10 kez falan tup bebek deneyecek gucum olmaz gibi. Bu arada bu kadar guclu arkadaslari takdir ediyorum 35 yasimda dusunurum donasyonu.Giden para, umut, zaman bilmiyorum cocugu olmayan ciftlerin gercekten hayatlari zormus.Bugun yine bir qrkadasimizin daha bebegi olacagini ogrendik esim artik bana gebelik haberlerini soylemiyor uzuluyorum diye ne kadar kolay insanlara

inşallah bu tedavinden olumlu sonuç alırsında bunların hiçbirine gerek kalmaz canım..
belirtilerinide bebeğe yor canım:) güzel haberlerin gelsin..

tamam canım elımden geldıgınce dıkkat ederım. yola cıkmakta sakınca olur mu? ılcede oturuyorz transferın olmasından bı kac gun sonra kaynanam gelecek. ev ıs temızlık ben evıme kacmayı dunsuyorum. yol bı saat suruo sıkıntı olur mu acaba. asılama da yola cıkmanda sakınca yok demstı doktor

sagol canm amın. rabbım kolylık versın hyepımıze

yola çıkmanda sakınca olmaz 1-1,5 saatlik yolculuğa izin var bildiğim kadarıyla doktoruna sorup emin olabilirsin canım.

Yok canım bir şey olmaz

tesekkur edrım kızlar.
bısey soracagım.
gobekten ıgne gonal f kullanılıo bu mutlaka kısıden kısıye degısıyordur. kaclık vurdunuz ve kac gun boyunca vurdunuz yumurta buyuten ıgneyı?

bıde catlatmayı onleyıcı bı ıgne varms onu da mı her gun vuruyoruz?

cnm gonolf'lerin üniteleri ve gün sayıları herkezde ve her tedavide değişiyor.. yanında bazısı menagon veriyor.. bazısı vermiyor..
cetrotide de aynı şekilde bazı doktorlar son bir gün bazılarıda son 2- 3-4 gün vurduruyor..
doktorunun verdiği üniteler önemli..
tedavi ortalama 11-14 gün arası sürüyor.

her tedavi kişiye göre değişiyor. 10-14 gün arasıydı herhalde benimki. doktor belli zamanlarda kontrole çağırıyor.büyüklük gelişme hızı adede bakıyor ona göre doz azalıp artabilir. yani bu yumurtaların durumuna bağlı.

Merhaba arkadaşım, sana birkaç sorum olacaktı,bu konuda çok bilgili olduğundan fikrini almak istedim.. her tedavinde yaklaşık aynı yumurta sayısımı oldu, yani aralarında çok değişkenlikler gösterdimi. Histereskopi sonrasında bu tedavime başlandı her zaman 6 tane olan yumurtalarımdan sadece 2 tane büyüdü bu sefer. Anormal bir düşüş yaşandı. İlk defa gonalf yanına menopur verdi doktor, ondan mı oldu, yoksa histereskopi yan etkimi yaptı, bilemedim. Senin hiç başına geldimi, bir fikrin varmıdır canım?

merhaba umudunu kaybeden anne adayları için yazıyorum. 2 yıl önce çikolata kisti ve miyon ameliyatı olmuştum. Ağustos ayında amh'ım 0,54 çıktı. Rezervlerim gerçekten de azalmıştı. Histereskopi ve hsg yaptırdım her şey normaldi. Bu arada Antalya'ya tayinimiz çıktı ve merkez araştırmaya başladım. Memorial Batu bey'de karar kıldım iki ay biestoren kullandım. Kalan tüm testlerimi de tamamladı. D vitaminine kadar baktı ki d vitamini eksikliği yumurta gelişimi olumsuz etkilermiş. Kasım aynda tedaviye başladık. İlk muayenede 6-7 yumurta görülmesine rağmen gonal-f e başladıktan sonra ancak 3 yumurtam büyüdü hatta 3.sü diğerlerine göre çok küçüktü dolaysıyla sadece iki tane yumurtam döllendi. 3 günlük embriyo aşamasında sadece bir tanesi 9 hücreye ulaşırken diğeri 5 hücrede kaldı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen laboratuvar ve doktorum sayesinde ilk denemede şu an 7 haftalık hamileyim. Umudunuzu kaybetmeyin emin ellerde olduktan sonra başarı mutlaka gelecektir.

merhaba canım.. aslında bu yumurta konuları okadar değişen konularki seni yanlış bilgilendirmek istemem ama bildiğimce şöyle cnm..
amh testi yaptırmışmıydın o kaç çıkmıştı.. yumurta rezervi yıllar geçtikçe azalıyor ama senin ilk tedavinle ikinci tedavin arasındaki süreç kaç ay yada yıl geçti oda önemli.. normalde arada çok uzun süre yoksa 1 yılı geçmemişse bu süreç bukadar fark etmemesi gerekli gibi..
benim histereskopiden önceki tedavimde 3 yumurta toplanmıştı, histereskopiden üç ay sonraki tedavimde de 3 yumurta toplandı..
laparaskopi yapılıpda tüplerden biri alınırsa rezervdse biraz olsun alınma olabiliyor ama histereskopi rezervi etkileyen bir şey değil cnm.. tam tersi enfeksiyon veya polip varsa bunlar temizlenmişse daha iyi ve kaliteli bir rezervinde belki olabilir..
zaten senin rezervin 6 sayıyla oldukça iyiymiş bunların sadece 2 tanesi gelişmişse doktorunun bu tedavinde uyguladığı ilaç protokolüne yumurtaların iyi cevap vermemiş olabilir..

Öncelikle değerli yorumun için çok teşekkür ederim canım. İlk tedavim Ocak ayında sonraki ise Mart ayında oldu. mart ayından bu yana aralarındaki zaman dilimi 5 ay geçmiş, doktor da çok zaman geçmemiş aslında dedi, oda şaşırdı.
Hiç amh baktırmadım, çünkü rezevr sorunum yok görülmüştü, hormonlar normal çıkınca. Histereskopide polipler varmıştı temizlendi, ben hatta bu sefer daha fazla olur diye ümit etmiştim, hüsrana uğradım. Ayrıcada rahim inceliği yaşadım, önceleri hiç yaşamazken.
Bu arada tedavim iptal oldu, yumurtam 10. gün çatladı, apar topar eşimi çağırdı doktor aşılama yapıldı. Menopur iğnesinden şüphelendim, bu defa farklı olarak ondan yapıldı ...

cnm kaç kez tedavi oldun hep aynı doktordamı tedavi oluyorsun.. doktorun kimdi..
yaş yaşındasın bilmiyorum ama sen her durumda bi amh aldırsan iyi olur, kendini bilirsin..
canım bukadar yumurtadan sadece 2 tanesi gelişmiş ve erkenden çatlamışsa tedavi protokolünde bi sorun var bence.. ya çok yüksek ünite iğne kullanıldı yada doktorun yumurta takibini iyi yapamadı.. çünkü daha önce bu tarzda bi sorunda yaşamamışsın..

38 yaşındayım, öncekilerini fakültede raporlu yaptırdım. Şimdikin Bursa Acıbadem de yaptırdım , ben çok iyi beklerken böyle oldu. Doktorumda yumurtan çatlamaması lazımdı dedi, öncekilerinde de 225 ünite vuruldum, sadece öncekilerinden farklı olarak yanında menopur vuruldum.

canım bende 37 yaşındayım ve amh oranı 35 yaşından sonra hızla 2-3 ayda bir bile düşüşe geçebiliyor..
sen mutlaka bir amh testi yaptır.. cetrotide kaç gün kullandın cnm.. bende bu tedavimde 225 ünite gonolf ve yanında menagon kullanmıştım ama yumurtalar çatlamasın diye son 4 gün cetrotide kullandırmıştı doktorum..

ben senin yerinde olsam bukadar başarısız bi tedaviden sonra aynı doktora bir daha gitmem..
bir doktorda negatif görülebilir bu normal ben 4 kez negatif gördüğüm aynı doktora bile gittim, yumurta toplandıktan sonra döllenmede olmayabilir buda normal ama tedavi sürecinde 6 yumurtadan sadece 2 tanesini geliştirebilmiş sonrada yumurtan çatlamış gel aşılama yapalım mantığını hiç sevmiyorum.. bunu az çok anlamalıydı doktorun..

Cetrotide 4 gün kullandım... doktor böyle olmaması gerek dedi, gittiğim gün çatlatma iğnesi verecekti, ama erkenden çatlamış, bünye yapabiliyor böyle dedi. İnşallah hamile kalırım canım yaa, hiç belli olmaz bu işler..
Bu tutmazsa eğer oraya gidemem zaten, rapor hakkım var, raporun geçeceği başka yerde kullanılacağım. Bu arada söylediğin gibi amh yaptırırım hatta tüm hormonları tekrar yaptırırım. Çok sağol canım değerli yardımların için..

şu anda bekleme sürecindemisinn bunu bilmiyordum.. canım öyleyse şimdi sadece bebeğine endekslen ve olumlu şeyler düşün.. geçmişle ve olumsuz şeylerle hiç canını sıkma.. inşallah herşey güzel olacak.. pozitif haberlerini bekliyoruz:)

Kizlar yardim. Ben 26 yasindayim ancak yumurta sayım az. Gecen ay negatif sonuç aldim. 6 ay ara vermemi ve 4 ay biesteron dhea kullanmami istedi kullanan ve faydasını goren var mi

Kizlar yardim. Ben 26 yasindayim ancak yumurta sayım az. Gecen ay negatif sonuç aldim. 6 ay ara vermemi ve 4 ay biesteron dhea kullanmami istedi kullanan ve faydasını goren var mi
Canım benimde yumurta sayım az dr bana da sürekli beklemiş söylüyordu ama ben nerde okuduysam yumurta sayısı az olanlar özellikle amh düşük çıkanlara beklemek tavsiye edilmiyor ben başka bir dr. Gittim ve e hemen tedaviye başladı. Sende bir arastir istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…