- 22 Eylül 2010
- 120
- 57
- 98
Soru bana sorulmadı ama cevaplamak ıstedım.Embryo dondurmak daha iyi sonuc veriyor canim, cunku tup bebek denemesinde ilaclar kullaniliyor, onlarin rahim duvarina kotu etkisi oluyor. O yuzden embryolari dondurup, rahimin daha dogal hormonlar altinda kalinlasmasini bekleyip transfer ediyorlar. Kendine, malzemelerine guvenen merkez dondurmayi tavsiye eder, embryonun bozulma riski 1%. Ve laparascopy yapma derim ben, zaten rezervin dusuk, ameliyat sirasinda yumurtayi hurcalamadan yapamazlar. Zaten 15 mm olan yumurtaya dokunurlarsa rezervin daha da dusecek.Neler atlatmışsın neler yaşamışsın ama bak sonucu güzel olmuş çok şükür canım.inşallah sağlıcakla kucağına alırsın. Bu havuz yöntemine büyük merkezler çok karşı dedikleri şey ya çözülürken bozulursaymış..benim amh 0.19 aslında değerlerimiz yakın. Fsh 20 üstü olmadı ama en düşük 12.7 oldu.aklımı kurcalayan başka bişey daha var aslında. Hsg de sol tüp hafif tıkalı çıktı ama fil çekerken açıldı . Şimdi bir dr laparoskopi diyor diğeri asla gerek yok diyor vallahi şaşırdım kaldım.. Ama senin bu yöntemi denemek istiyorum mutlaka. Senin tedavin nerede oldu? Bu arada güzel dileklerin için sağol hamilelerin duası tutarmış canım :)
Bana direk natural dedi, yani ne klomen ne de baska birsey kullanacaz. Her ay 1 tane bile toplansa raziyim. Hic yoktan iyidir diyorum. Ama sanirim dusundugumden daha fazla uzun suruyor. Ben her ay toplamayi dusunuyorum, ama derler ki "Eğer Allahi güldürmek istiyorsan - Ona planlarından bahset" O yuzden bakacagiz, bekleyecegiz, katlanacagiz ve sonunda basaracagiz.Teşekkür ederim canım inşallah 4 tedavi 3 yumurtam vardı biri iptal oldu ilaclarim her tedavide farklıydı klomenle bile yumurta büyüttü ama ne yaparsak yapalim sadce 1 tanesi istenilen düzeyde oluyordu benim altın yumurtam DHA bende kullandım aylarca faydası oldumu olmadimi bilmiyorum inşallah güzel haberlerini bekliyorum canım ☺
Zaten 1 yumurta oluyor o da olmazsa Allah korusun yaaSoru bana sorulmadı ama cevaplamak ıstedım.Embryo dondurmak daha iyi sonuc veriyor canim, cunku tup bebek denemesinde ilaclar kullaniliyor, onlarin rahim duvarina kotu etkisi oluyor. O yuzden embryolari dondurup, rahimin daha dogal hormonlar altinda kalinlasmasini bekleyip transfer ediyorlar. Kendine, malzemelerine guvenen merkez dondurmayi tavsiye eder, embryonun bozulma riski 1%. Ve laparascopy yapma derim ben, zaten rezervin dusuk, ameliyat sirasinda yumurtayi hurcalamadan yapamazlar. Zaten 15 mm olan yumurtaya dokunurlarsa rezervin daha da dusecek.
Çok sağol arkadaşım...öbür doktor bana Acıbademin uyguladığı yöntemde sorun olmadığını, bazen vücudun böyle yapabileceğini söyledi, hatta doktorun doğru şeyler kullandırmış dedi. Ben farklı bir protokol izleyeceğim dedi. Tedavi sırasında yok öyle karışımlar kullanmadım, korkarım şahsen ne olur olmaz..Söylediğin gibi yine yumurtam az olursa, erkenden çatlarsa felan diye düşündüm, muayenede 8 tane görülünce içim rahatladı, rahim duvarımda normalmiş. Peki Acıbademe öbür doktor bahsedeyimmi diyorsun, bana şunu uygulayacak felanmı diyeyim doğru olurmu?P poldi bursa acıbadem iyi seçim hep methini duydum ama bilemiyorum canım.. Aslında çatlatma önleyicileri zamanında vermişler gibi geldi. Ya o ay öle oldu diye her ay da öyle olacak değil elbet.sen yinede tedavi görürken madem ki yum.lar erken büyüyor ot- bal çörekotu tarçın- incir falan bunlara girme. Tabi yapıyormusun bilmiyorum :) bence sen yine eski doktorunla da konuş hatta yeni gittiğinin anlattıklarını bi sor bakalım ne diyecek..sonra eşinle oturun düşünün karar verin inşallah seçtiğin yer sana hayır getirir
Yani şahsen ben hep birini diğerine anlatırken "yakın bi arkadaşım da benim gibi bu protokol önerilmiş acaba bana da uygulanabilirmi?" Diye soruyorum :)) çok uyanığım ya :)) tabi direkt başka doktora danıştım demek herhalde pek uygun olmaz en azından ordan burdan duydum okudum tarzı şeyler daha kurtarıcı oluyor :) maşallah canım bak herşey normale dönmüş rahmin bi daha incelmez merak etme.farklı derken hangi protokol açıkça anlattı mı? Sen de ona göre araştırırsın..yani bize de anlayış göstersinler bi zahmet! Neler yaşıyoruzÇok sağol arkadaşım...öbür doktor bana Acıbademin uyguladığı yöntemde sorun olmadığını, bazen vücudun böyle yapabileceğini söyledi, hatta doktorun doğru şeyler kullandırmış dedi. Ben farklı bir protokol izleyeceğim dedi. Tedavi sırasında yok öyle karışımlar kullanmadım, korkarım şahsen ne olur olmaz..Söylediğin gibi yine yumurtam az olursa, erkenden çatlarsa felan diye düşündüm, muayenede 8 tane görülünce içim rahatladı, rahim duvarımda normalmiş. Peki Acıbademe öbür doktor bahsedeyimmi diyorsun, bana şunu uygulayacak felanmı diyeyim doğru olurmu?
Acıbademe,fakültedeki doktorun dediklerini demiştim uzun protokol yapılabilir demişti diye, ama burada nasıl dile getirsem dur bakıyım gerçekleri söylesemde ayıp olmazki, sonuçta ben tüp raporumu alıp orda yaptıracağım diye gittim, herşeyi konuştuk bir baktıkki rapor yaşım geçmiş, böyle oldu yani..Acıbademde rapor geçmiyorki..Yani şahsen ben hep birini diğerine anlatırken "yakın bi arkadaşım da benim gibi bu protokol önerilmiş acaba bana da uygulanabilirmi?" Diye soruyorum :)) çok uyanığım ya :)) tabi direkt başka doktora danıştım demek herhalde pek uygun olmaz en azından ordan burdan duydum okudum tarzı şeyler daha kurtarıcı oluyor :) maşallah canım bak herşey normale dönmüş rahmin bi daha incelmez merak etme.farklı derken hangi protokol açıkça anlattı mı? Sen de ona göre araştırırsın..yani bize de anlayış göstersinler bi zahmet! Neler yaşıyoruz
Canım yanıltmayayım ama eğer ki fah yüksek amh düşükse Yücel hoca menogon kullandırıyor gonal f in kullanılamayacağını söylüyor ama öte yandan semra hanım gonal f kullandırıyor.. Hani bi laf vardır her yiğidin yoğurt yeyişi ayrıdır diye işte bu da onun gibi bir şey.. Sen aklına en çok sinene seni en iyi anlayana az laf ama çok iş diyene git.. Çok umut verip ne fos çıkanlar oldu anlatsam film olur :) öyle mi böyle mi düşünme merak etme ayıp olmaz olsa da emin ol takmazlar sonuçta ciddi para emek harcıyoruz araştırmak hakkımız. Sadece terslerine gitme beni bir prof muayenehanesinden kovdu neredeyse :)) 40 yıllık meslek hayatımı sana sorgulatmam küçük bayan dedi :) bence haklıydı ama ne yapayım tek yum olunca kıymetli oluyor vallaPeki
Acıbademe,fakültedeki doktorun dediklerini demiştim uzun protokol yapılabilir demişti diye, ama burada nasıl dile getirsem dur bakıyım gerçekleri söylesemde ayıp olmazki, sonuçta ben tüp raporumu alıp orda yaptıracağım diye gittim, herşeyi konuştuk bir baktıkki rapor yaşım geçmiş, böyle oldu yani..Acıbademde rapor geçmiyorki..
Adet olunca ginera adlı doğum kontrol hapına başlayacağım, 21 gün kullanacağım kontrole gideceğim, adet başlayıncada puregon ve menegon kullanacağım, böyle dosyama not aldı. Öncekilerinde gonalf kullandım, son tedavimde ek olarak menopur eklendi..
Yapı olarak sessizimdir, öyle çok laf edemem fazla, ama doktorlara soru sormaktan çekinmiyorum, bazen unutabiliyorum sadece, bu soruyu neden sormadım diye, yoksa doktorlar kendilerine hiç laf söyletmezler bilmem mi..Benimde ikinci tedavimde opudan sonra aşırı bir ağrım oldu, geceyi hastanede geçirecek kadar, doktorum bana kızdı, ağrıların psikolojik dedi, opun normal geçti dedi, azarlamıştı, çok zoruma gitmişti. Çok ağrım oldu duramadım ama inandıramadım..
Üniversitede 2 aşılama, 2 tüp yaptırdım. Sonra Acıbademe gittim az yumurtam oldu,erken çatladı iptal oldu, aşılama yapıldı. 3. hakkımı kullanmak için fakülteden aldım raporu Jimere gittim, diğer doktor dediğim Jimer Suat bey canım. En son orayla görüştüm...Poldi canım diğer doktor dediğin kim bende bursada yasıyorumda.üniversiteyede gitmişşin sanırım orda deneme yaptırdınmı hiç?
İnşallah en kısa zamanda sıran gelir canım, ne kadar oldu evrakları teslim edeli, benim yaklaşık 4 ay sonra çıkmıştı. Şimdi şartlar daha iyi olmuş, ikinci ve üçüncü denemelerinde raporunu alıp dışarda yaptırma şansın var, benim yaptırdığım zamanlarda yoktu. Geçen gün ordaydım çok kalabalık değildi, eski yoğunlukları azalmış, sen yinede ara sor, sıkıştır ne zaman çıkacak diye...Bende üniversitede sıra bekliyorumda.ama cok uzun sürüo beklemek cok can sıktı artık..
İyice şaşırtmışlar, önceden ayda 50 kişiye tüp yapılıyordu ne böyle 12 kişi, ondan orası sakindi desene, iyice boşlamışlar. Neyse canım sık dişini bir tedaviye başladınmı gerisi kolay geliyor, şimdi raporu alıp dışarda yaptırmakta var, baktın olmadı öyle yaptırırsın.Bu sabah tekrar konuştum 38. Sıradaymısım.3 ay oldu evrakları vereli.3 ayda daha 12 kişi cağırmışlar.cok yavas ilerliyor bu gidişle bi seneyi bulcak gibi.senin iyi 4 ayda cıkmış.
poldiciğim zaten istanbuldaki merkezlerin çoğunda rapor geçmiyor geçse de 1000 tl indiriyorlar yani öyle çok bi indirimleri yok ama tabi neden yararlanmayasın...yanlış anlama sakın 38 yaş 8 yumurta olduysa bu çok iyi bir şey hem onları ilaçla büyütüp kalitesini de arttıracaklar. Bak ben 2 ay sonra 29 olucam amh dibin de dibinde hep tek yumurta oluyor ama buna da şükür..benim bu konuda doktorlardan duyduğum ve haddim olmayarak sana da tavsiyem tedavilerini çok ertelemeYapı olarak sessizimdir, öyle çok laf edemem fazla, ama doktorlara soru sormaktan çekinmiyorum, bazen unutabiliyorum sadece, bu soruyu neden sormadım diye, yoksa doktorlar kendilerine hiç laf söyletmezler bilmem mi..Benimde ikinci tedavimde opudan sonra aşırı bir ağrım oldu, geceyi hastanede geçirecek kadar, doktorum bana kızdı, ağrıların psikolojik dedi, opun normal geçti dedi, azarlamıştı, çok zoruma gitmişti. Çok ağrım oldu duramadım ama inandıramadım..
Rapor konusuna gelince tüp bebekte 3. hak çıktı yaş sınırını düşürmüşler, 38 yaşından büyükler kapsam dışındaymış. Ben 39 dan gün almışım, ne demekse olmuyormuş işte..
Canim, gecmiz olsun. Bir cok deneme yaparak sana soyleyebilirim ki, yuksek doza 3 tane buyuyorsa, dusuk dozla yap ki en azindan kalitesi bozulmasin. Cunku yine 3 tane buyur.Arkadaslar kafam cok karisik..yardim eder misiniz..fsh 10 ila 15 arasinda degisiyor, amh 1.3 cikti..4 ay once tup bebek yaptirdim yuksek doZ ilac kullanildi..ancak 3 tane yumurta gelişti, biri bos cikti ikisi dollendi fakat kaiteleri düşüktü, tabiki negatif oldu..gecen ay laparoskopi yapti doktorum solda basit kistim vardi onu aldi rahimden parca aldi..bi sikinti cikmadi..tup bebekten once 3 ay igne tedavisi gordum doz dusuktu ve daha cok yumurtam olmustu..kafamin karismasindaki sebep ilac dozlari..doktorum yine yuksek doz diyor..olmazsa ankara anatolia tup merkezine mine gitsem..baska bi doktora daha gittim oda acele et doktoruna guven, ben olsam bende yuksek dozla baslardim dedi..ne yapsam bilemedim..zaten psikolojik olarak altüst durumdayim..sizce ne yapmaliyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?