- 13 Şubat 2015
- 1.445
- 1.132
- 83
- 39
Canim bunu bana yazdın dimi :) evet fethiye hocaya güveniyorum ama kafamda sürekli sorular dönüp duruyo cunku yeni ogreniyorum kendi durumumu merak ediyorum bunları ona soramiyorum. Adetim bitsin gidecem zaten çağırdilar adetin bitince gel dediler. Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun.Canım ıyı aksamlar.sonucuna uzuldum ama yılmak yok hepimiz bunn gıbı sıkıntılar yasadık ama ınan gecıyo sen fethıye hocama guven onun verdığı programı uygula lutfen kulakdan dolma seylerı yapma bu sende dahabuyuk sorunlar yaratabılır.benım ılk tup bebek denememde embrıyo gelışımım bile olmamısta yumurta 2 taneydi yılmafım fethıye hocam bana kuru incir kuru kayısı kuru çekirdekli.üzüm ananas keçiboynuzu pekmezi önermişti ben bunları kullandım ilaç olarakda dhea. quenzım.gibi bikaçda ilaç vermişti benim 2.denememde gebe kaldımşimdi 2.bebeğim içintup bebege bsşlıycam lutfenyılma yeni arayıslar inan bana hem kafanı hemde hormanlarını etkiler bendensanaswmimi bir tavsiye fethiye hocama guven bak gör nasıl herşeyyoluna gireck mutlaka hocamdan tedavini al ddiklerini uygula fethiye hocambu doktorluk hayatını bizim gibi tupbebekhastalarına adamıs zaten genetikde bakıyo hiçendişelenme bildiğinguvendiğin hekimve merkez sana buyukbir sans vericek inşallah.biz guvenilir ellerdeyiz inanbana bizim fethiye hocam gibi yol arkasına ihtiyacımız var oda zatenbiz istedikçe yanımızda.uzme kendini hepsi gececek.
Canim öncelikle çoook teşekkür ederim bize umut olduğun için Rabbim bir an önce bebisini sağlıklı bir şekilde kucağına almayi nasip etsin. Şu aşamada böyle mucizeler duymaya ve duaya çok ihtiyacimiz var. Bizi dualarında unutma :)Canım ben de ilaç kullandım 4-5 ay,dhea,elevit,Q10 , arjinmax ,aklıma gelenler. Bunları doktorun vermişti. Adini ozelden mesaj aktarım canım. Ayrıca hayiti ve diğer otları da hergun içtim subaya kadar,hatta ben adetim düzensiz olduğu için cylo prognova kullanıyorum,yani durumum vahimdi.
Yok cnm cok sukur yani suan icin 1 tup dondurduk.Benim gene de korkularim cok.2 ameliyat tan sonra simdi bide kistimi aldirdim.Bilmiyorum vucudum cok yiprandi diye dusunuyorum.evet canım benimde haziranda sol tüpüm alındı..
erkek infertiliteside varmı cnm sizde..
bendede son donemde kist sorunlari basgosterdi cnm.. kistlerle ugrasmaktan tesaviye baslayamadim belli sure.. ins sonu iyi gelirde kurtuluruz bu doktorlardan ve tedavilerden..Yok cnm cok sukur yani suan icin 1 tup dondurduk.Benim gene de korkularim cok.2 ameliyat tan sonra simdi bide kistimi aldirdim.Bilmiyorum vucudum cok yiprandi diye dusunuyorum.
ilk başta kesinlikle sizin gibi düşünüyordum ancak, dr.um gatada. ilk denememi gatada 2. sini aynı dr.um ile özel bir lab.da yaptık.olmadı.canım benim sana bi tavsiye de bulunmak isterim. Daha once nerede tedavini yaptirdiysn tekrar orda dene şansını. Soyle düşün canim o doktor artik seni ve vücudunu tanıyor hangi ilaca hangi gün nasıl tepki vereceğini biliyor. bu merkezde negatif oldum baskasini deniyeyim deme lutfen Melegim. ayni merkezde yapılan ikinci denemenin pozitif sonuc verme olasılığı cok daha fazladir. Dualarim seninle canim benim...
Rabbimin mucizesi...CpTesekkue ederim canım, ayni sıkıntıları yaşayıp,yıllarca gözyaşı döktüm. Sizler gibi ben de umut aramistim bu sayfalarda,şimdi umut olurum inşallah size. Kimseyi takmayin,allahım büyük ve normal yoldan hamile kalma şansımız her zaman var.Darisi başına canım.
güzel şeyler duy bize de duyurrrrr :))Günaydın kızlar
Bende hastaneye gidiyorum başarısız denemenin Kritiği yapılacakmisbakalim dr um ne dicek
Hep iyi birsey duymak umuduyla gidiyoruz ☺güzel şeyler duy bize de duyurrrrr :))
umut ne güzel şey, en karanlıkta bile varHep iyi birsey duymak umuduyla gidiyoruz ☺
ne güzel bir muciz<e.tüylerim ürperdi.teşekkürler uzun uzun yazdığınız için.bize de umut oldunuz.benim de amh 0,14.yumurtalar gelişmiyor çünkü...Merhaba arkadaşlar ,bir suredir internetim olmadığı için yazamadim. Can atiyordum simdi yazacaklarimi sizlerle paylaşmaya ve sizlere bir umut olmaya... Bugüne kısmetmiş... Bazı arkadaşlarım beni gecen seneden beri paylastiklarimdan tanıyor. Ama tanımayanlar için yasadiklarimdan bahsedeyim öncelikle.
Ben 36 yaşındayım,FSH 30, amh 0,13 ve erken menopoz olduğumu öğreneli tam bir yıl oldu.Bu bir yıllık sürede sadece iki defa tüp bebek tedavisi gördüm.Birinde tek yumurtam büyüdü ve transfer günü erken çatladığını öğrendim, diğerinde ise hiç yumurtam büyümedi ve tedavi yarım kaldı.Transfer heyecanı bile yaşayamadım aslında. Bunun bile eksiliğini hissediyordum. 2014/Ekim ayindan beri ozel muayenehanesi olan bir doktora gitmeye basladim,allahima binlerce şükürler olsun ki doktorumuz karşıma çıkardı,yüreği temiz, iyiniyetli ve gerçekten çok iyi bir doktor. Bana o zaman senin tup bebek tedavisinde hamile kalma sansin %5-10,dogal yoldan ise %1 bile degil ama biz sansimizi sonuna kadar zorlayacagiz demisti. Ben ekimden itibaren yumurta kalitesini arttirma ihtimali var diye vitaminler ve ayrica fsh yuksek oldugu icin de hayit,aslanpencesi,civan percemi icmeye basladim. İki ay sonra kontrole gittigimde hiç yumurtam yoktu maalesef. İlaçlara devam ettim ve iki ay sonra tekrar kontrole gittim yine hic yumurta yok. Artik 2015/şubat ayı geldiğinde ben sıkıldıgım ve psikolojik olarak yiprandigim için tüm ilaçları bıraktım,hic kendime dikkat etmedim ve daha fazla yipranmak istemedigim için ve aylardır tüp bebek tedavisine baslayamadigim için, esime artik yapacak birşey olmadığını bildiğimi ve donasyonu kabullendigimi söyledim. Doktorum ilk muayeneye gittiğimde bana rahim seklinde bir problem var,histeroskopi yapalım tüp bebekten önce demişti,ben o zamanlar çok onemsemedim ama gecen ay artik yapacak hicbirseyim kalmadığı için histeroskopi yaptırmaya karar verdim. Histeroskopim bittiginde, doktorum yanıma gelip rahmin üstünün çökük olduğunu, bunu duzelttigini ve işlem sırasında, rahim filminde tupumun teki tıkalı görünmesine rağmen,ikisinin de kapalı olduğunu gördüğünü ve tüplere doğru su gönderdiğini ama ise yarar mi bilemeyecegini söyledi. Aradan bir adet gectikten sonra kontrole gittim, doktor rahimdeki uc cizgiyi gosterdi,hersey gayet guzeldi ve yolunda gitmisti ve bir tane yumurtam vardi , hem de vitaminsiz,ilacsiz ve kendi kendine buyumus olan...Doktorum bu yumurtayi degerlendirin dediginde,gulmus ve hocam aylar gecti ben kabullendim kendi yumurtamla hamile kalamayacagimi demistim. Neyse ben bu arada cylo prognova kullaniyordum adet olmak icin, ilac bitti aradan gunler gecti,adet olamadim. Ben de bu ilaci ilk defa kullaniyorum,herhalde benim vucut kabul etmedi dedim ama adet olamayınca artik testimi almaya karar verdim,yillardir tek cizgi gorup,hayal kirikligi yasadigim idrar testini yaptim ve aninda ikinci cizgi karsimda belirdi. Oyle buyuk bir sok yasadim ki,esimi aglayarak cagirdim. Testte iki tane kirmizi cizgi vardi ama biz hala inanmiyoruz teste,cunku doktorlarin cogu sen kendi yumurtanla hamile kalamazsin demisti. Kosarak kan vermeye gidip de bir saat sonra sonucu gordugumuzde,hala sokta olan biz hamile oldugum kesinlesince daha cok soka girdik. Yillarca doktorlarin sen menopoza girdin,unut hamile kalmayi, git evlat edin,donasyon yaptir sozleri beynimize o kadar islemisti ki biz gercekten hamile oldugumu uzun saatler idrak edip sevinemedik bile. Menopoza girdin denilen ben,senin yumurtan kalitesiz denilen ben, tedavilere fsh yuksek amh dusuk diye kabul edilmeyen ben, cevremdekilerin evlat edin bari dedigi ben ve kendi yumurtasindan umudu kesen ben HAMİLEYİM....
Çok uzattim biliyorum ama her ayrintinin size bir şekilde faydası olursa düşüncesiyle yazmak istedim. Sakın umudunuzu kaybetmeyin. Benim gibi MUCİZENİZİ yasayacaginiza inaniyorum ve herkes için dua ediyorum.
umut ne güzel şey, en karanlıkta bile var
ilk başta kesinlikle sizin gibi düşünüyordum ancak, dr.um gatada. ilk denememi gatada 2. sini aynı dr.um ile özel bir lab.da yaptık.olmadı.
nasip değilmiş.
dr.um vitaminlere falan inanmıyor,hiç önermedi.bizimkisi biraz umut dünyası.iğneler dışında ben o vitaminleri kullandım faydasınıda az çok gördüm.bende istemezdim dr.umu değiştirmek.ama şimdi bu gideceğim merkez iyi galiba.negatif alanlar bile yine orada denemek istiyorlar.zaten yaş itibariyle 2 kere falan denerim sanırım.Allah büyük ne diyimki...benimde duam evlat ateşiyle yanıp tutuşan herkesle.
evladınızı sağlıcakla kucağınıza almanızı dilerim.hayırlısıyla inşallah.darısı başımıza :))
canımmm evet çok iyi hastane merkez yada dr.lar olduğu gibi ne yazıkki işin sadece ticari kısmını düşünenlerde var.sekerpancari günaydın, ben de ankarada özel hastaneler konusunda sıkıntı yaşayarak zekai tahire başladım. Vakit olarak insan çok yoruluyor çünkü çalışan birisi için izin alarak tüm günü hastanede geçirmek iş yerinde sıkıntıya yol açıyor ama tavsiye ederim canım. Yapılabilecek tüm tahlil ve tetkikleri yapıyorlar hiç bir basamak atlanmıyor. Ben HRS'ye gidiyordum bana hemen o ay aşılama yapacaklardı. Ne FSH'ıma bakmışlar ne rahim filmi çekilmişti ne ofis yapılmıştı. Eşime spermiogram bakıldı değerleri kötü çıkınca bi de zekai tahire gidelim dedik de öyle HRS'den ayrılmış bulundum.
canımmm evet çok iyi hastane merkez yada dr.lar olduğu gibi ne yazıkki işin sadece ticari kısmını düşünenlerde var.
bu yolda çok yıpranıyoruz.Allah bizi işini bilen vicdanlı merhamet sahibi dr.larla karşılaştırsın.
aynı senin gibi çalıştığım için bu durumu müdürümle paylaştığım halde ve hastaneye gittiğim saatleri telafi ettiğim halde sorun oluyor.şimdi yeni gideceğim yeri de aslında kalabalık olması açısından bilmiyorum.
ama devlet hastanesinde çok yoruldum.benim kromozom tahlili dahil dediğin gibi her tahlilim yapıldı.nitekim Allah kısmet ederse bu 3. deneme olacak. birde bu merkez iş yerime bir araçla ulaşabileceğim yerde.gider gelirim diye düşündüm.
yoksa dr. değiştirmek yapmak istediğim birşey değildi.Seyit Temel Ceyhan hoca çok iyi bir dr.ancak yetişiyor hastasına ama yapacak birşey yok.
ama mesela 2. tedavimde 4.gün embriyosu pek tavsiye edilmediği halde hastane cumartesi çalışmadığından cuma transfer yapıldı.
özelde bu gibi sıkıntılar aşılabilir gibime geliyor.
özür dilerim çok uzun yazdım ama 2 negatif herkes için olduğu kadar benim içinde zor.nasıl aşarım diye hergün düşünüyorum..
merhaba ben konyada tedavi oluyorum.doktorumdan çok memnunum.ama değiştirsem iyi olur mu diye düşünüyordum.ankara niğdeye yakın olduğu için düşünüyordum.ama burdan duyduğum yorumlar gözümü korkuttu.ben de çalışıyorum çünkü.ben konyadaki hastane ilgisinden de çok memnunum.devam ederim oraya herhalde.en azından her seferinde beni daha iyi tanıyor doktorum, ona göre önlem alabilir.hayırlısı artık...Canım benim seninle aynı duyguları yaşıyorum ve o merhametsiz insanları da Allaha havale ediyorum. Keşke öyle mucize bir dr olsa da hepimize umut olsa. Ankarada seçeneğimiz bir çok yere göre çok belki ama bir yıldır muayenehanelerde hastanelerde gördüklerime yorum bile yapamıyorum. Cuma günü Allahtan onlar için de merhamet diliyorum çünkü onlara muhtacız.
gözünüz aydın.inşallah en hayırlı zamanda transfer olur size ve sıkı sıkı tutunur...Kizlar 2.gun 5hucre yumurtam donduruldu.Nasil sizce?1 dondurulmusum oldu sukurler olsun Rabbime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?