Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

bende de göbek oluşuyo ve beni çok rahatsız ediyo.neler yapıyorsun benimle de paylaşırmısın..

Hepimiz hasimato illetinin pencesindeyiz desene :) bir hasimatolunun yapması gereken en önemli şeylerden biri ilacını düzenli ve zamanında almaktır ben gece yatağının başına su ve ilacımi koyuyorum sabah gözümü açtığım anda ilacımı içiyorum gün içinde mutlaka 2,5 litre su içmek gerekiyor, iyotsuz tuz kullanmak şart, bazı gıdaların bana iyi gelmediğini gözlemledim ve hayatımdan çıkarttım yogurdun zehir olduğunu söyleseler inanmazdım hazır yogurtlarda kullanılan jelatin karacigerimize zarar veriyor onu da çıkarttım, güvenilir bir yerden süt alıyorum yogurdumu kendim yapıyorum, bu arada peynir işine de el attım peyniri yapıp peynir altı suyundan da ekmek yapıyorum, ilginç bir şekilde firindaki ekmek hazimsizlik yaparken evde yaptığım ekmek hicbisey yapmıyor, antioksidan olarak hasımato için selenyum öneriliyor ben kullanıyorum şu anda hatta omega 3 de kullanabilirsin bi de hasimato barsaklarda yıkım yaptığı için b vitamini emilimini engelliyor aslında en güzeli bi endokrine gitmek çünkü iş burda da bitmiyor maalesef bunun daha d vitamini var ç vitamini var co enzim q10 i var var da var yani :) kafayı yedim galiba :)

anladım canım ben zaten ev yoğurdu yiyorum kaynanam sağolsun eksik etmez.peynirde aynı şekilde evde yapılanı yiyorum genelde doğal besleniyorum. pilavda hazımsızlık yapıyo sanırım öyle gözlemledim

Çocuğu olmayan kadınlar müjde
Türk profesör Kutluk Oktay’ın da üyesi olduğu tıp ekibi menopozu tarihe gömecek buluş için son aşamaya geldi. Independent gazetesi manşetten ‘Doğurganlığın kuralları yeniden yazılıyor’ diye gelişmeyi duyurdu
İnsan doğruganlığı üzerine 8 yıldan beri devrim niteliğinde araştırmalar yapan tıp ekibi yeni bir mucizeye imza atmak üzere... Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jonathon Tilly’nin 2004 yılında, “Kadınlara hep belirli sayıda yumurta üretme kapasiteleri olduğu ve bu kontenjan dolduğu anda bir daha doğurgan olamayacakları söylendi. Bunun artık doğru olduğuna inanmıyoruz” sözleriyle başlayan süreçte sona gelindi.

Tilly’nin New York Medical College Kısırlık Tedavisi ve Üreme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kutluk Oktay ile geçen zaman içinde yaptığı klinik çalışmalarda ilk kez kadınların yumurtalıklarından alınan doku kök hücreleri laboratuvar ortamında geliştirilerek yumurta elde edilmesi sağlandı.

Uzmanlar, önce farelerde başarıya ulaşan ardından insanlar için de başarılı olduğu ispatlanan yöntemi şimdi en büyük teste sokmaya hazırlanıyor. Edinburg Üniversitesi Tıp Fakültesi ile yapılacak ortak çalışma kapsamında laboratuvar ortamında üretilen yumurtalara sperm enjekte edilecek. Böylece tüp bebek yöntemi kullanarak yapay yumurtanın embrİyoya dönüşüp dönüşmediği gözlemlenecek. Yumurtanın bir anne adayının rahmine yerleştirilmeyeceği, sadece gelişiminin bir süre gözlenip yok edileceği açıklandı.

Hayal gerçek olacak

Yapay yumurtanın doğal yumurta gibi gelişim göstermesi durumunda menopozu tarihe gömecek olan hayal de gerçekleşmiş olacak. Yani kadınlar doğal yumurtlama süreci bitip de menopoza girseler dahi, istedikleri zaman çocuk sahibi olabilecekler. Independent gazetesinin dün manşetten duyurduğu haber için bilim adamları, “Doğruganlığın kuralları yeniden yazılacak” yorumunu yaptı. Laboratuvar kısmı Harvard Üniversitesi’nde yürütülen çalışma için Oktay, ilk aşamada, denemelerin yumurta rezervi veya kalitesi düşük genç hastalara yapılacağını belirterek, “Uygulama, şu anda 35 yaşın altında erken menopoza girmiş vakalarla yaşı 45’in altında yumurta üretebilen, fakat kalite düşüklüğüne bağlı gebelik elde edilemeyenlere yapılacak” dedi.

‘ABD’den sonra Türkiye’de yapacağız’

Prof.Dr.Kutluk Oktay: “Yumurtalıktan kök hücre çıkarmayı başarabildik. Kök hücreden kültür ortamında olgunlaşmamış insan yumurtası da geliştirebiliyoruz. Bu aşamaya gelindi. Ancak henüz klinik çalışmalar başlamadı. Klinik çalışmalarda da bu olgunlaşmamış yumurtaların olgun yumurta haline gelmesi ve bu kök hücreleri menapoza yaklaşmış yumurta kalitesi düşmüş hastaların yumurta kalitesini artttırmak için kullanacağız. Şu anda yaklaşık 40 hastamız var. Bu yılın sonuna kadar ABD’de gerekli yasal izinleri alıp hastaların hamile kalmaları için bu kök hücreleri kulanacağız. İlk aşama için tam menapoza girmiş değil de, yumurta üretimi düşmüş hastalarla başlıyoruz. Çalışmamızı ABD’den sonra Türkiye’de uygulayacağız. ABD’deki yasal izinleri aldıktan hemen sonra Türkiye’de bu çalışmayı yapabileceğimiz yerler ile bağlantıya geçeceğiz.”

İnş. Basarili olurlar allah büyüktür dermansiz dert yaratmaz.. Bizim içinde umut oluyor bu gelişmeler

Herkese merhaba,
Öncelikle Allah bu yolda yardımcımız olsun. O kadar çok dua ediyorum ki anlatamam. Ve boşluğa düştüğüm o kadar çok zaman oluyor ki... Şuan yazarken bile içimden geçenleri tam aktaramıyorum boğuluyorum... Bundan 2 ay önce sadece iğne tedavisi oldum. Çatlatma iğnesinden sonra beraberlik vs... İlk başta sonucum negatif çıktı. Sonrasında 1 ay süren aşırı kanamadan sonra düşük yaptığımı öğrendim. Kimyasal gebelik oluştuğu için testte negatif çıkmış. Daha sonra bu ay tüp bebek tedavisine başladık. İğneler ve kontrollerle geçen zamandan sonra yumurta toplama gününde 5 tane yumurtam toplandı bunlardan 3 ü iyi dendi. En sonda 1 tanesi kaliteli bir şekilde 8 hücreli durumuna ulaşmış çok şükür onu da dondurduk şuan ... OHSS (aşırı yumurta uyarılması) den dolayı bu ay transfer yapılmayacaktı. Doktorum aradığında B planı olarak bir sonraki ay tekrardan tüp bebek tedavisini önerdi. Çikolata kisti ameliyatımdan dolayı sağ yumurtalığımda rezerv sıkıntısı varmış. Solda pek parlak değil zaten o kadar iğneye rağmen 5 tane yumurta elde edildi Garantiye almak için biraz daha yumurta elde etmek istiyor sanırım. Adet olunca gel görüşelim karar verelim dedi. 31 yaşındayım İzmir deyim buarada. Önceden bunların başıma geleceğinden hep korkar ama gelmez herhalde ya derdim ama şuan bu durumla karşı karşıyayım. Yakın çevremin (beni düşündükleri içinde olsa) azarlayarak kafama takmamamı söylemesi sadece içime daha çok kapanmama neden oluyor Bu durum aynı ; dilini bilmeyen bir insana bağırarak bir şeyleri anlatmak gibi... Onlar ne kadar bağırarak söylerse söylesinler aynı dili konuşmuyoruz. Beni en iyi siz anlarsınız

[QUOTEunnycat, post: 42404589, member: 702500"]Herkese merhaba,
Öncelikle Allah bu yolda yardımcımız olsun. O kadar çok dua ediyorum ki anlatamam. Ve boşluğa düştüğüm o kadar çok zaman oluyor ki... Şuan yazarken bile içimden geçenleri tam aktaramıyorum boğuluyorum... Bundan 2 ay önce sadece iğne tedavisi oldum. Çatlatma iğnesinden sonra beraberlik vs... İlk başta sonucum negatif çıktı. Sonrasında 1 ay süren aşırı kanamadan sonra düşük yaptığımı öğrendim. Kimyasal gebelik oluştuğu için testte negatif çıkmış. Daha sonra bu ay tüp bebek tedavisine başladık. İğneler ve kontrollerle geçen zamandan sonra yumurta toplama gününde 5 tane yumurtam toplandı bunlardan 3 ü iyi dendi. En sonda 1 tanesi kaliteli bir şekilde 8 hücreli durumuna ulaşmış çok şükür onu da dondurduk şuan ... OHSS (aşırı yumurta uyarılması) den dolayı bu ay transfer yapılmayacaktı. Doktorum aradığında B planı olarak bir sonraki ay tekrardan tüp bebek tedavisini önerdi. Çikolata kisti ameliyatımdan dolayı sağ yumurtalığımda rezerv sıkıntısı varmış. Solda pek parlak değil zaten o kadar iğneye rağmen 5 tane yumurta elde edildi Garantiye almak için biraz daha yumurta elde etmek istiyor sanırım. Adet olunca gel görüşelim karar verelim dedi. 31 yaşındayım İzmir deyim buarada. Önceden bunların başıma geleceğinden hep korkar ama gelmez herhalde ya derdim ama şuan bu durumla karşı karşıyayım. Yakın çevremin (beni düşündükleri içinde olsa) azarlayarak kafama takmamamı söylemesi sadece içime daha çok kapanmama neden oluyor Bu durum aynı ; dilini bilmeyen bir insana bağırarak bir şeyleri anlatmak gibi... Onlar ne kadar bağırarak söylerse söylesinler aynı dili konuşmuyoruz. Beni en iyi siz anlarsınız [/QUOTE] Seni cok iyi anliyorum arkadasim inan bunu yasamayan bilemez ama rabbime siginmaktan baska birsey yapamiyoruz elden gelmiyor ki o isteyecek ve olacak aslinda bj kadar basit ama bir okadar da zor

canımmm benimm doğru söylüyorsun birbirimizden başkası anlamaz sadece dışardan görüp üzülmek ayrı yaşayıp görüp üzülmek çok ayrı. o yüzden kimseye derdini anlatamazsın anlamaz. çok iyi anlıyorum seni. Rabbim dualarımızı kabul etsin aminn..

Seni cok iyi anliyorum arkadasim inan bunu yasamayan bilemez ama rabbime siginmaktan baska birsey yapamiyoruz elden gelmiyor ki o isteyecek ve olacak aslinda bj kadar basit ama bir okadar da zor[/QUOTE]
Çok haklısın arkadaşım dediğin gibi Allah isterse olur... Kendimi yalnız hissederken şuan sizinle bunları paylaşmak o kadar iyi geldi ki anlatamam

Amin arkadaşım... Burada birbirimize destek oluyoruz inşallah güzel haberlerimizi de birbirimizle paylaşırız

Seni cok iyi anliyorum arkadasim inan bunu yasamayan bilemez ama rabbime siginmaktan baska birsey yapamiyoruz elden gelmiyor ki o isteyecek ve olacak aslinda bj kadar basit ama bir okadar da zor
Çok haklısın arkadaşım dediğin gibi Allah isterse olur... Kendimi yalnız hissederken şuan sizinle bunları paylaşmak o kadar iyi geldi ki anlatamam[/QUOTE]
Biz de bebek isteyeli 2seneyi geçti klomenden sonra 1basarisiz tüp denemesi var ama sadece ablam esjm ve ben biliyoruz kimseye anlatamam ayri yoruyor insanların baskisi ayri yoruyor ama Rabbim isteniyorsa ne yapabilirim ki bizim imtihanimiz da bubsekilde oldu basimiz gözümüz üzerine Rabbim sabir versin sonra da müjdeli haberler versin

canım bişey diycem ben birkaç gündür araştırıyorum da bizim rezervin az olması haşimato dan dolayı mı benim kafam karıştı. çünkü bizim ailede erken menapoz olan kimse yok herkesin en az 7 çocuğu var biz 7 kardeşiz. ayrıca sigara alkol kist vs hiçbiri yok bende erken menapoz olmak için bir sebep bulamıyorum. kendimi bildim bileli de adetim gecikir ilk günden beri hep gecikiyo. yani ben en başından beridir menapoz tehlikesi mi yaşadım hiç anlamıyorum yaa kafam çok karışık.

Çok haklısın arkadaşım dediğin gibi Allah isterse olur... Kendimi yalnız hissederken şuan sizinle bunları paylaşmak o kadar iyi geldi ki anlatamam
Biz de bebek isteyeli 2seneyi geçti klomenden sonra 1basarisiz tüp denemesi var ama sadece ablam esjm ve ben biliyoruz kimseye anlatamam ayri yoruyor insanların baskisi ayri yoruyor ama Rabbim isteniyorsa ne yapabilirim ki bizim imtihanimiz da bubsekilde oldu basimiz gözümüz üzerine Rabbim sabir versin sonra da müjdeli haberler versin[/
Biz de bebek isteyeli 2seneyi geçti klomenden sonra 1basarisiz tüp denemesi var ama sadece ablam esjm ve ben biliyoruz kimseye anlatamam ayri yoruyor insanların baskisi ayri yoruyor ama Rabbim isteniyorsa ne yapabilirim ki bizim imtihanimiz da bubsekilde oldu basimiz gözümüz üzerine Rabbim sabir versin sonra da müjdeli haberler versin[/QUOTE]

Herkesin bilmesi ayrı bir dert oluyor iyi ki paylaşmamışsın iyi niyetli cümleler ve ne oldu son durumun diye yapılan aramalar bile seni üzmeye yetiyor. Herkese anlatırken tekrar tekrar yaşıyorsun yaşadığın şeyleri. Allah bizi bu şekilde sınıyor bazen neden ben diyorum sonra günaha girdiğimi düşünüyorum isyan da değil de başka bir şey buu

Herkesin bilmesi ayrı bir dert oluyor iyi ki paylaşmamışsın iyi niyetli cümleler ve ne oldu son durumun diye yapılan aramalar bile seni üzmeye yetiyor. Herkese anlatırken tekrar tekrar yaşıyorsun yaşadığın şeyleri. Allah bizi bu şekilde sınıyor bazen neden ben diyorum sonra günaha girdiğimi düşünüyorum isyan da değil de başka bir şey buu[/QUOTE]
bende kimseyle paylaşmadım geçen gün kayınvalidem ve anneme söyledik. ama onlarda dediğiniz gibi kızarak teselli veriyorlar kimse anlamıyo. ama Allah dermansız dert vermez Allahtan umudum hep var inşallah olacak

bende kimseyle paylaşmadım geçen gün kayınvalidem ve anneme söyledik. ama onlarda dediğiniz gibi kızarak teselli veriyorlar kimse anlamıyo. ama Allah dermansız dert vermez Allahtan umudum hep var inşallah olacak[/QUOTE]
Derdi veren de Allah dermanı veren de o olacak inşallah ...

bende kimseyle paylaşmadım geçen gün kayınvalidem ve anneme söyledik. ama onlarda dediğiniz gibi kızarak teselli veriyorlar kimse anlamıyo. ama Allah dermansız dert vermez Allahtan umudum hep var inşallah olacak[/QUOTE]
Sanırım biraz acemi olduğum için yanlış işlemler yapıyorum forum da yazarken kusura bakmayın görüntü kirliliği yapıyorsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…