Merhaba arkadaşlar,
Biz eşimdeki sperm azlığı nedeniyle tüp bebek denemeye başladık. Ama tedavi sırasında benimde yumurtalık cevabım az oldu ve sadece 2 yumurta oluştu.Elimizde 3 adet sperm ve 2 adet yumurta vardı tabi sonuç hüsran. 2.tüp bebek denemesinde Umut tüp bebeği tercih ettim. Süleyman bey femara protokolü uyguladı yumurta sayım 8 oldu. Eşimde destekleyici birlaç ilaç kullandı onunda sperm sayısı bir öncekine göre oldukça arttı. Diğer merkez ikimize de bu sayı artmaz demişti . Femara yumurta kalitesini de arttıran bir ilaçmış. Bunu neden yazıyorum? çünkü çok şükür hamileyim:) Umarım size yardımcı olur yazdıklarım. Ben tüm bu tedaviler boyunca burada yazan, fikir veren arkadaşlardan çok şey öğrendim çünkü. Allah hepimizi sağılıklı ve hayırlı bebişlerle taçlandırsın inşşşş.
Aynı olayı bende yaşasım umut tüp bebekte ,, önceki denememde 2 olan yumurta sayım femara protokolüyle 8 e çıktı ,, hatta 5. güne gitti ve blastokist transferi yapıldı ,, ama ben senin gibi şanslı olamadım tutunur gibi yapıp düştü .... Senin adına çok sevindim ilk femarada olmasına çünkü bu femara öyle her denemede kullanılabilecek kadar masum bişey değil biliyosundur ,, öyle olsa her merkez yumurtalık rezervi az olan herkese her denemsinde uygulardı ,, bazı doktorlar yumurta sayısını artırıyor ama kaliteyi kesin değil hatta bozuyor diyor ,, çünkü bu femara tüp bebekte kullanılmak üzere üretilmiş bir ilaç değil ,, başka bir hastalığın tedavisinde kullanılıyor sadece yan etki olarak yumurtalıkları aşırı çalıştırıyor .... Beni yanlış anlama canım ,, sadece okuyan diğer arkadaşlar için bildiklerimi paylaşmak istedim....
Burda okuduğumuz her hamilelik haberi beni çok mutlu ediyo ve özellikle hamile olup yada çocuğu olanların yaşadıklarını unutmayıp bize destek ve umut olması çok hoşuma gidiyo ,,, çooook mutlu bi hamilelik yaşayıp bebeğini sağlıkla kucaklaman dileğiyle ........ :))
iyi dileklerin için teşekkürler koca bir amiin diyorum.Bir an önce bebişini kucağına almanı dilerim Allah'tan. Allah isteyen herkese versin.
femara yumurtalık ve göğüs kanserinde kullanılan bir ilaç emin olmadığım bir bilgiyi asla burada vermem zaten. Yumurtalardaki etkisi tesadüfi olarak keşfediliyor. Yumurta kalitesini düşürdüğünü hiç duymadım. Yumurta kalitesi ve özellikle sayısı için altın vuruş olarak adlandırıldığını ve şu an için bunun ötesinde bir tedavi olmadığını biliyorum. Bu protokolü Amerikan hastanesinde ve birde Umut'ta yapıyorlar. Tartışmasız tüp bebekte ilk 3'te bu iki kurum. Diğer tüp bebek merkezlerinde bu protokollerin kullanılmamasının nedeni olarak deneyimsizliktem kaynaklandığını düşünüyorum. Ben ilk negatif sonucu elime aldığımda ilk yaptırdığım merkez 2.denemede de yine aynı protolü yapıcaz dedi koşarak kaçtım tabi. Adamın umurunda değilki yumurta oldu olmadı tek dersi para kazanmak.Daha iyi ne yapabilirimi düşünmüyo bile. Ben tehlike kokan bir protokol olduğunu düşünmüyorum açıkçası çünkü ilaç kanser tedavilerinde kullanılıyor.
Canım ,, meselede altın vuruş olmasında zaten ,, altın vuruşun uyuşturucu dilinde kullanıdığını ve en çok mutluluk veren - en yüksek -ölümcül doz demek olduğunu biliyoruz ,,, altın vuruş denmesinin sebebi de yumurtalıkları çok fazla uyarması ve alınabilecek max. yumurtayı vermeye zorlanması demek .. Femarayla gebelik ve bebek elde edilirse güzel ama elde edilmezse sonraki denemelere yumurtalıklar çok yorgun ve eskisinden kötü girebiliyor .... O yüzden bi kez yapılan ikincisinden kaçınılan bi olay ... Ayrıca femera protokolünün ilk 5 gün alınan birer haptan farklı bir yanı yokki klasik tüp bebekten ,, diğer tüm aşamalarda aynı ,, ekstra bir alet yada çalışan kişi gerektirmiyoki diğer merkezleri deneyimsizlikten uygulamasın ,, bu sadece merkezlerin görüş farkı ,, kimisi alternetifleri değerlendirip deniyor ,, kimisi doğruluğu tam ispatlanmamış şeylere yanaşmıyor .... Diğer taraftan biliyosundur Umut Tüp Bebek Bahçecinin anadolu yakasındaki şubesi ,, ama Bahçeci bunu Alman Hastanesindeyken uygulamıyodu ( şu an Fulyadaki merkezinde durum nedir bilmiyorum )
Buda bi çelişki sanki ?? Lenfosit aşısıda bunun gibi bişey mesela ,, Seval Taşdemir sürekli uyguluyo ama benim 4 denememi yaptırdığım doktorlarımın istisnasız hepsi şiddetle karşıydı ,, biri niye yapıyo diğerleri niye hayır diyo çözemiyorum bazen bu doktorların işini ??
BİZİM GİBİ BU YÖNTEMİ DENEYEN OLDUMU HİÇ ARKADAŞLAR ,, SİZDE DURUM NASIL OLDU ,, SİZE NELER SÖYLENDİ ,, FARKLI DOKTORLARIN GÖRÜŞÜNÜ MERAK EDİYORUM
ozzy bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim.
ilk yaptırdığın merkez neresiydi peki ?
Merhaba arkadaşlar,
Biz eşimdeki sperm azlığı nedeniyle tüp bebek denemeye başladık. Ama tedavi sırasında benimde yumurtalık cevabım az oldu ve sadece 2 yumurta oluştu.Elimizde 3 adet sperm ve 2 adet yumurta vardı tabi sonuç hüsran. 2.tüp bebek denemesinde Umut tüp bebeği tercih ettim. Süleyman bey femara protokolü uyguladı yumurta sayım 8 oldu. Eşimde destekleyici birlaç ilaç kullandı onunda sperm sayısı bir öncekine göre oldukça arttı. Diğer merkez ikimize de bu sayı artmaz demişti . Femara yumurta kalitesini de arttıran bir ilaçmış. Bunu neden yazıyorum? çünkü çok şükür hamileyim:) Umarım size yardımcı olur yazdıklarım. Ben tüm bu tedaviler boyunca burada yazan, fikir veren arkadaşlardan çok şey öğrendim çünkü. Allah hepimizi sağılıklı ve hayırlı bebişlerle taçlandırsın inşşşş.
canım tebrik ederim.allah kucagına almayı nasip etsin..
sess ses sesss homeopati hakkında ne diosun şimdi?cvp yazmadın bana
düş nasılsın? var mı bir gelişme...
heyyooooo gecmisi okuyana kadar gitmissiniziyi olunda karsilasmak kolay...
suzimm tatliskom vallahi saatleri bilemiyorum ki musait oldugumda gelmeye calisiyorum...
kislar famera protokolu hakkinda yazdiklarinizi okudum. sizce hangisi iyi? bana da tr de onerilen famera protokolu... bence 2 den 8 e cikmak super bir rakkam... Allah tamamina erdirsin canim benim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?