bende şahit oldum tedavi ile bir yumurtası oluştu negatif sonuç aldı bir arkadaş sonraki ay kendiliğinden hamile kaldı ama bir yandanda kafamda doktorların söyledikleri her ay birbirinden bağımsızdır diyorlar ya bir sonraki aya etki etmez diyorlar birde eğer etseydi iki tedavi arası en az iki adet beklemez ard arda yaparlardı diye kendi kendimi sabote ediyorum ah şu düşünceleri beynimizin köşelerinden alıp uzaklaştırabilseydik okadar olumsuz tecrübe varki bugün eşimin doğum günü 9 yıldır evliyiz ve birlikte kutladığımız 15. doğumgünü 18 yaşında tanıştığımızda 25 yaşında bebeğimiz olsun diyorduk bugün 34 yaşındayız ve malesef her doğumgününe bir tedavi negatifi denk geliyor ve o pasta boğazda bir düğümle üfleniyor busefer nemi yaptık cumartesi daha sonucu almadan pasta kestik hile yaptık üstelik çatlatma iğnesinin etkisi ile idrar testinde çift çizgide çıkmıştı ogün hile hurdayla atlattık ama bugün pasta kesmesekte burukluk var yani kendimizi kandırmaya çalışsakta gerçek ortada
alışıcak canım o kokuyu veren madde selenyum malesef öyle keskin kokuyor bir dikişte bitirmesini sağla karışık sarı meyveler diye bir meyve suyu var bilindik markalardan birinin hangisi hatırlamıyorum onunla bir nebze olsun daha rahat içiyordu biz 3 ay kullandık yanında takviye l-cartinin kullandık bizde işe yaramadı umarım sizde yarar canım
bitki çaylarınıda ılık içmeye çalış özellikle hayıtın tadı çok sert ılıkken hızlıca içebiliyorsun ben ikeanın o maşalı süzgeçlerinin içine koyup kaynar su koyduğum fincanda ılıtıp içiyordum
ah canım allah razı olsun moral oldun allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin
hariçten gazel okumak nasıl olsun en zor sayfa bu sayfa en az mucize yaşayan bu sayfa rezervi az yumurtası zayıf hatunların sayfası buradan alınan bir sonuç dünyalara bedel insana umut oluyor ben artık kaderin dualarla değiştirilemeyeceğine inandım bir kader var ve biz ne yaaparsak yapalım herşey olacağına varıyor bu süreçte isyan etmemek lazım ama oda elden gelmiyor
allah kucağına sağlıkla almayı nasip etsin tüm bu süreçler ölüm acısı gibi insanın içini yakıyor uykulardan uyandırıyor haksızlık geliyor umudu kalmıyor insanın ama senin gibi sonuç alanlarda dayanma gücü veriyor insana bende onca negatif tedaviden histeroskopilerden sonra imkansız çocuğum olmaz derken ilk kullandığım ay preseedle hamile kaldım inanamamıştım zaten inanacak kadar benle kalmadı bebişim bile diyemiyorum 7. haftada uçup gitti şoka girmiştik şaşkınlıktan bazen en yüksek doz ilaçların en başarılı doktorların yapamadığını doğa kendi sürecinde başarıyor
sanki bütün bunları ben yazdım tüp bebek tedavisi hikaye gerçekten hiç zor değil bunları yaşamak olmasa benimde başıma gelmeyen şey kalmadı hele ikinci aşılamamda yanlış sperm enjekte ettiler evimize bebişimizle döneceğimizi sanarken ertesi gün hapı ve hormonlu spiralle acılar içinde dönmüştüm 1 hafta diazemle yerdemiyim göktemiyim anlayamamıştım doktoru şikayet etmedim paramızı bile geri almadık karma felsefesine inandım evren karşılığını verir dedim bir sonraki tedavimde bebeğim gelir dedim ama öyle olmadı bir sonraki tedavimde evrene sinyal yollayalım bebeğimize bir oyuncak alalım ve daha farklı isteyelim dedik tüm tedavi boyunca o oyuncak elimizdeydi bebeğimizi çağğırdık nemi oldu avcumuzu yaladık oyuncağı attık ama asansörde komşunun çocuğunda arkadaşımızın çocuğunda facebookta bebeklerde gözümüze sokarcasına her bebeğin elinde o oyuncağın aynısı gözümüzü oyarcasına evren bize kocaman bir naaaah çekercesine sinyalini verdi bize tabi her gördüğümüzde eşimle evrene sağlam bir kalayı salladık
sonrasında döllenmeyen yumurtalar 3 hücreli transferler her kontrolde tedavin iptal olabilir tehtitleri düşük e2 yüksek fsh az yumurta pıhtılaşma sorunu ince endometrium varikosele takviye ilaçlara rağmen değerleri dibi boylayan sperm değerleri
insanların 8. günü yumurtası toplanırken benim 18. gün toplandı femera uzun kısa denemediğim protokol kalmadı artık embriyolar 5. güne gidebilirken benimkiler 2. gün transfer yapıldı her yaşadığımda bir hayır aradım şükredecek birşey buldum ama sonucu hep negatif oldu tüm bu yaşadıklarım kendimi işime vermem konusundada çok zararlı oldu akademisyenim uluslararası makale taramam gerekirken ben forumlarda dhea hayıt aslanpençesi civanperçemi kırkkanat peşinde koştum şu fikri kafamızdan bir atabilsek hayat çok daha güzel olacak ama malesef yenilgiyi kabullenemiyoruz. Komşumun ah uh sesi geliyor bir sonraki ay hamile kalıyor oysa biz yıllardır neler yapıyoruz allahtan artık bebek istemiyorum bebeksizliğe alışma gücü diliyorum
inşallah canıım