• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yumurtalık sorunu

zehraaylin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2013
3
0
36
Adana
Merhaba hocam, ben şuanda 38 yaşındayım ve 4 yıllık evliyim. 21 yaşımda 9cm çapında endometrioma kisti alındı 1 yıl içinde tekrar kist oluştu hitereskopi ile alındı. O dönemlerde tedavi için 4 yıl doğum kontrol hapı kullandım. 34 yaşımda evlendim ve hemen bebek tedavilerine başladım, yumurtalığımın biri kötü durumda 4 yılda 3 Tüp bebek 3 aşılama yaptırdık her denemede bir öncekinden yumurta sayısı ve kalitesi azaldı ve denemelerin hepsi olumsuz sonuçlandı. Benim durumum gibi hastalarınız oldumu sonra çocuğu oldumu?. Muayne ve tetkikler yapılmadan soruyorum ama ne yapmalıyım hocam lütfen bir yol gösterin.

hocam selamlar.bende pkoyum.yumurtaliklarim inci gbi kistlerle dolu.ve ilacsiz adet olamiyorum...iki ay klomen denedim cewap wermedi yumurtaliklarim.direncli yani.burde gonalf ile asilama oldu ama nasib olmadi.doktor seker testi yapmadan glifor werdi bana.ne yapmaliyim?su an sogan suyu iciyorum kistlerim icin sizce dogrumu?birde yuruyus yapmaya calisiyorum hizli tempo 45 dakika..

hocam selamlar.bende pkoyum.yumurtaliklarim inci gbi kistlerle dolu.ve ilacsiz adet olamiyorum...iki ay klomen denedim cewap wermedi yumurtaliklarim.direncli yani.burde gonalf ile asilama oldu ama nasib olmadi.doktor seker testi yapmadan glifor werdi bana.ne yapmaliyim?su an sogan suyu iciyorum kistlerim icin sizce dogrumu?birde yuruyus yapmaya calisiyorum hizli tempo 45 dakika..
Merhabalar :
Polıkıstık over olması durumunda adet düzensizliği mevcut ıse anovulasyon yanı yumurtlama tembellıgı sözkonusu olmaktadır. ( diet - egzersız -ve insulın rezıstansını azaltmak ıcın glıfor benzerı tedavıler faydalıdır)Böylece yumurtlama olmaması nedenı ıle kendılıgınden gebelık oranı oldukca düşmektedır.Bu durumda eşinizin sperm sayı ,hareket ve morfoloji degerlerıne ve tüplerınızın durumuna gore tedavı yolunu belırlemek gerekır. Sperm analızı normal ise(ve tüpler açık ise) yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Ancak aşılamanın bıze verecegı basarı oranı %10-15 tir (yanı yuksek bır oran degıldır.) Yumurtlatma- asılama tedavılerı ıle gebelık elde edılemıyor ıse sıze daha yuksek gebelık oranı sunacak tüp bebek en dogru secenektır. Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ılac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şişkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ılac dozunda ise folıkul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu baglamda hem gebelık hem emnıyet ıstıyoruz. Ve bu durum dogru, işinde deneyımlı uzman ellerde mümkün olmaktadır.
Bol sans dılerım.

Son düzenleme:
Merhaba hocam, ben şuanda 38 yaşındayım ve 4 yıllık evliyim. 21 yaşımda 9cm çapında endometrioma kisti alındı 1 yıl içinde tekrar kist oluştu hitereskopi ile alındı. O dönemlerde tedavi için 4 yıl doğum kontrol hapı kullandım. 34 yaşımda evlendim ve hemen bebek tedavilerine başladım, yumurtalığımın biri kötü durumda 4 yılda 3 Tüp bebek 3 aşılama yaptırdık her denemede bir öncekinden yumurta sayısı ve kalitesi azaldı ve denemelerin hepsi olumsuz sonuçlandı. Benim durumum gibi hastalarınız oldumu sonra çocuğu oldumu?. Muayne ve tetkikler yapılmadan soruyorum ama ne yapmalıyım hocam lütfen bir yol gösterin.

Merhabalar :
Oncelıkle tüp bebekte dogru merkez secımı oldukca onemlıdır. Laboratuvar merkez basarısı ıcın hayati öneme sahıptır. Ardışık olumsuz tüp bebek sonucları varlıgı nedenı ıle ;bay ve bayan genetık ,pıhtılasma testlerı, rahım ıcının degerlendırılmesı,rahım -tup fılmı ,tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. Akabınde ılerı tup bebek yontemınden genetık taramalı tup bebek ( array cgh )yontem secımıne karar verılebılir. (bu yontemle embrıolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.
Yumurtalık rezerv düşüklüğü nedenı ( rezerv kontrolu ıcın kanda amh hormon degerınız kontrol edılmelı. usg ıle yumurtalık rezervınız bakılmalı)ıle yeterlı sayıda embrıo elde etmekte zorluk olan hastalarımızda tekrar eden denemelerde embrıo dondurululup saklanarak( poolıng - havuz metodu) yeterlı sayıya ulasınca genetık ayıklama yontemı uygulamak dogru olur.
Bol sans dılerım.

Son düzenleme:
Back
X