Merhaba arkadasim oncelikle basin sagolsun,allah sabir versin.Kistlerle aram cok iyidir benim) Artik onlarla yasamayi ogrendim diyebilirim.Onlarla diyorum cunku birden fazla kistim var..Eger kistin hormonal dengesizlige bagli olarak olusuyosa yani basit folikul kist ise bence hic dertlenme bikac adet dongusunden sonra kendi kendine yok oluyor..
Sogan suyuna gelince bende denedim ama hicbir faydasini goremedim,ama faydasini gorenlerde oluyomus..Benim bildigim dogum kontrol hapi kistin kuculmesine ve yokolmasina yardimci oluyor,ama bebek sahibi olmayi dusunuyosan o ayri..
Bende mesela folikul kisti vardi,bebek sahibi olmayi dusundugum icin doktor dogum kontrol hapi vermedi,sadece belli araliklarla kisti takip etti ve kendiliginden kaybolmasini bekledik..Sonra kayboldu,sonra yine olustu ve kistime ragmen hamile kaldim..Darisi sana olsun insallah..
Canım çok sağol.Ben daha önce hiç rastlamadım kistim yoktu yani.
Kistin cinsinin ne olduğunu bilmiyorum doktorum birşey söylemedi önemli olsaydı söylerdi heralde diye düşünüyorum.
Bende hamilelik düşünüyorum ama daha 2 ayım var ocakta düşünüyorum doktoruma sordum doğum kontol hapını kullanırsam hemen hamile kalırmıyım evet dedi.
Genelde doğum kontrol hapından sonra daha çabuk hamile kalınıyor dedi.Doğum kontrol hapını kullansam mı kullanmasam mı bilmiyorum canım ya ..
sana ıstersen bnm kullandgm dogum kontrol hapını onereyım ve dr una sor cunku ben faydasını gordum( hapın ısmı - YAZZ) YANI BEN FAYDASINI GORDUM UMARIM SENINDE İŞİNE YARAR AMA DR UNA SOR DERIM YINEDE ....OLUR OLMAZ HERKESIN KORUNMAK ICIN KULLANDGI DOGUM KONTROL HAPLARINI KULLANIP ZAMAN KAYBETME DERIM....ŞMDİDEN BOL ŞANSS
Sen ne kadar süre kullandın canım.Benim doktorum 3 ay dedi ama benim 2 ay kullanmam lazım.O acak ayında dediğim gibi çocuk düşünüyoruz.
Doğum kontrol hapları aynı değil mi yani aynı işlemi görmez mi acaba ?
walla ben bekarken bır kac tanesini kullanmştım ama kıstlerde hıc azalma olmamştı adetım duzene bıle grmemştı hoş duzene gırse zaten kıstlerde azalırdı nyse dr um snradan bu ilacı verdı 5-6 ay kullanman lazım dedı ama ben 3 yada 4 aydı yalan olmasn okadar kullandım ve ılk kutudan faydasını gordum adetım duzene grdı ve yumurtalıklar kendılıgınden yumurtlamaya başladı ben doktoro solemeden kullanmayı bıraktım snrasndada hamıle kaldım işte egerkı ıstteysen zeytnburnunda ermenı hastanesını tavsiye ederım yakup cılıngır
anladım canım.Bakalım şimdilik doktorumdan memnunum.Kaç yıldır hep aynı doktora gidiyorum.İnşallah doğum kontrol hapının bir faydası olur benimki de (myrolon) kontrol hapı.Soğan kürüne kafam takıldı acaba gerçekten yararı oluyor mu merak ettim.
Amin canım çok sağol. Dua edin ben ve benim gibi melek annelerine buna ihtiyacımız varBaşın sağolsun Allah sabır versin.Kistle ilgili bilgim olmadığı için yardımcı olamadım ama bilgisi olanlar yardımcı olacaktır.Allah aynı acıyı yaşatmasın.
evet bende ıcmştım sogan suyu daha dgrusu annem zorla ıcırıodu belkıde faydası dokunmuştur:) ıc snde antıbıyotık sonucta ıltıhap varsa onuda sokturuo ıltıhab oluncada bebek zor oluo en azından temzlenrsn cnm yolların acılır
Merhaba,
Geçen sene 16 kg lık bir kist aldırdım, özel hastanedeki sevgili jinekoloğum, iç hastalıkları uzmanı ve diyetisyen benim kilomda artış olduğunu düşündüğü için bu kadar büyümüştü maalesef.. Bu kist nedeniyle sağ yumurtalığım alındı, diğer yumurtalığımda var olan ufak kistlerim de temizlendi ameliyatta. Yaklaşık iki ay önce sol yumurtalığımda 8cm lik bir kaç kist daha oluştu ama 15 gün içinde kendiliğinden geçti. Geçen hafta doktorumla görüştüğümde vücudunda daha evvel kist oluşmuş olan insanların, vücutlarında her zaman yeniden kist oluşabileceğini ve bunun normal bir durum olduğunu söyledi. Çocuk sahibi olmak istediğim ancak düğünüme yaklaşık 8 ay olduğu için bana kesinlikle hiçbir şekilde korunmamamı söyledi. Ayrıca tek yumurtalığın hamile kalınması için yeterli olduğunu da belirtti. Yani korkma bence sadece doktorunun dediklerine harfiyen uy derim. Umarım bir an evvel hamile kalırsın :)
benim her iki yanımda da kistlerim vardı doktor bana jasmin dogum kontrol hapını vermıstı allaha cok sukur ılaclrı bıraktıgımda hamıle kaldım rabbım ınsallah gönlüne gore verır canım
Amin canım çok sağol sen ne kadar süre kullandın.Bana 3 ay kullan dedi doktor.Ama ben hemen sonrasında hamile kalırmıyım kafamı çok kurcalıyo.
canım bende 3 ay kullandım saatı saatıne hıc gecıkdırmeden ve bıraktıgımda hemen hamıle kaldım ınsallah sende öle olursun hemen hamş kalırsın ınsallah :)
kullanmaya korkuyorum ya.Hormonlarda düzensizlik yaparsa.Hiç kullanmayıp ocak ayında hamile kalmaya mı baksam.Sadece soğan suyu içip.
valla bence doktorunla konus kist ıcın dogum kntrol hapıı bırebır tum doktorlar onerıo ama sen yınede doktorunla konus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?