Yumurtlama Gunu BAT´tan 14 Gun Once Mi? Degil Mi? Celiski..

epack_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
2.170
13
158
- Yurtdışı
Kizlar bu konu karisiik ben dr a sordum kimi dr diyor ki evet 14 gun kesin sure, kimi de 20 ye bile varir diyor. Sacma degil mi? Simdi 30 gunde adet goren biri yaklasik 16. gun yumurtluyor ozaman, ama misal bazilari diyor ki 30 gunde adet goruyorum ama adet bitimi hamile kaldim bu ne celiski?

Ben gittiğim doktora sormuştum yumurtlamadan 14gün sonra mı? adet oluruz diye bana öyle olmadığını söyledi.Artık bilmiyorum işin aslı nedir her dr. farklı birşey diyor

Birde şöyle bir durum var bayanların geneli,yumurtlama akıntısı yumurta akı gibi uzar hani şeffaf bazen beyazdır
yumurtlamadan birkaçgün önceden başlar yumurtlama olduktan sonra akıntının rengi değişir yani pürtüklü olur ama herkez fark etmeye bilir ben fark ediyordum mesela ve 14 gün sonrada genelde adet olurum yani bu durumda yumurta çatlaması gerçekleştikten 14 gün sonra adet gelmiş oluyor

bazı kadınların yumurtlama zamanları belli olmuyor yani adete 1 hafta kala gebelik yaşayanlar genellikle geç döllenme denilen olay oluyor,benim gittiğim dr hep kaç günde 1 adet oluyorsan ondan 14 çıkartman lazım diyor...

bazı kadınların yumurtlama zamanları belli olmuyor yani adete 1 hafta kala gebelik yaşayanlar genellikle geç döllenme denilen olay oluyor,benim gittiğim dr hep kaç günde 1 adet oluyorsan ondan 14 çıkartman lazım diyor...

dr lar da tam emin deil sanirim. her biri baska sey diyor

yumurtlama gunu adetten tam 14 gün önce kızlar ben 20 gunde bir adet olurum önceden adetimden sonraki 14. gun yumurtlama sanıyodum ama öle değilmiş benim sat 22 aralık ve eşimle ve 29 unda korunmasız birlikte olduk diğer gunlerde hep korunduk şuan testim pozitif çıktı yani adetten 14 gun önce tam yumutlama tarihi olduğunu görmuş oldum

yumurtlama gunu adetten tam 14 gün önce kızlar ben 20 gunde bir adet olurum önceden adetimden sonraki 14. gun yumurtlama sanıyodum ama öle değilmiş benim sat 22 aralık ve eşimle ve 29 unda korunmasız birlikte olduk diğer gunlerde hep korunduk şuan testim pozitif çıktı yani adetten 14 gun önce tam yumutlama tarihi olduğunu görmuş oldum

hayirli olsun canim tebrikler.. acaba kisiye gore degisir mi ki bu deger? 20 gunde adet de baya erkenmis senin:)

hayirli olsun canim tebrikler.. acaba kisiye gore degisir mi ki bu deger? 20 gunde adet de baya erkenmis senin:)

teşekurler canım evet 20 gunde bir:)ve 3 gun devam ediyo en azından :)benim bundan önce ki bebeğim buyumedi haftaya randevuya gidicem gunler geçmiyo ama inanıyorum inşallah sağlıklı olucak değerler kişiye göre değişmiyo doktorların söylediğine göre adetten tam 14 gun önce yumurtlama dönemi biz hep 30 gun duşunuyoruz ve adetten sonralki 14. g8unsanıyoruz

her kadının her ay yumurtlama günü aynı olmayabilir. bazen adet döngüsü farklılaşabilir. bir ay 30 gün bir ay 27 gün diğer ay 25 gün olabilir. tabi her ay aynı uzunlukta olan döngüler de olabilir. şu an başlamış bir döngüde yumurtlama gününü tam olarak bilemeyiz; fakat son 4-5 ayki döngülerimizden en uzun ve en kısa olanı baz alarak kendimize bir aralık belirleriz.
şöyle bir örnekle açıklayayım.

son dört ayın en uzun döngüsü 31 gün olsun 31-14=17
son dört ayın en kısa döngüsü 27 gün olsun 27-14=13
şimdi bu hesaba göre biz ne zaman yumurtlayacağımızı kestiremediğimiz durumlarda adetin 13. günü ile 17.günü arası yumurtlayacağımızı varsayarak 13. günü ve 17. günleri arası ilişki yaşıyoruz. garanti olsun derseniz 11. gün ile 20. güne kadar bu aralığı arttırır ve bugünlerde 2 güne bir ilişki ayarlarsanız gün kaçırmazsanız. tabi herkesin kendi döngüsüne göre yapacağı bir hesap bu.

Son düzenleme:
her kadının her ay yumurtlama günü aynı olmayabilir. bazen adet döngüsü farklılaşabilir. bir ay 30 gün bir ay 27 gün diğer ay 25 gün olabilir. tabi her ay aynı uzunlukta olan döngüler de olabilir. şu an başlamış bir döngüde yumurtlama gününü tam olarak bilemeyiz; fakat son 4-5 ayki döngülerimizden en uzun ve en kısa olanı baz alarak kendimize bir aralık belirleriz.
şöyle bir örnekle açıklayayım.

son dört ayın en uzun döngüsü 31 gün olsun 31-14=17
son dört ayın en kısa döngüsü 27 gün olsun 27-14=13
şimdi bu hesaba göre biz ne zaman yumurtlayacağımızı kestiremediğimiz durumlarda adetin 13. günü ile 17.günü arası yumurtlayacağımızı varsayarak 13. günü ve 17. günleri arası ilişki yaşıyoruz. garanti olsun derseniz 11. gün ile 20. güne kadar bu aralığı arttırır ve bugünlerde 2 güne bir ilişki ayarlarsanız gün kaçırmazsanız. tabi herkesin kendi döngüsüne göre yapacağı bir hesap bu.

cok sagol canimm bilgiler icin. benim bide kafami BAT tan once herkesin 14 gun esit olmasi karistiriyo:)

Back
X