Çocuk sahibi olamayan ve ileri tedavi verilen çiftlerin %15 inde sebep bilinmemektedir. Doktorunuz sizi yönlendirecektir.
adetim sabit 26 gündür .şuana kadar hiç değişmedi . 10. günden başlıyarak test yaptım 13.gün 14. gün ve 15. gün çizgi belirgindi. hangi gün ovülasyon anlıyamadım .benim ovülasyon tarihim nedir ? yumurtlama gününde mi yoksa bir sonraki günde mi ilişki olmalıdır?
yardımcı olursanız sevinirim ?
Adetin 1. gününden diğer adetin 1. gününe kadar geçen süre 26 günse, adetinizin 12. gününde yumurtlama oluyor demektir, 10-12-14. günlerde ilişkiye girmenizi öneririm...
meraba hocam dediğiniz tarihleri çok iyi degerlendirdim ama birşey sormak istiyorum yumurta akı şeklinde gelen sıvı ne anlama geliyor birde şu ara kremsi yoğun bir akıntım var birde bu yumurta akı şeklinde gelen akıntım bu ay iki defa oldu bu iki soruma cevap verirseniz çok sevinirim
hocam merhaba 28 gün arayla adet oluyorum ve 15. gün yumurtlama gerçekleşiyor genelde sol kasığımda batma ve uzayan akıntı ile anlıyorum adetimin 12. günü 15. günü ve 16. günü ilişkiye girdim.
haziran 3 adet günüm ancak sol kasığımdaki batma halen geçmedi kist yok bende şimdiye kadar hiç görünmedi bu belirti yumurtlamanın devam ettiğinimi yoksa gebeliğe hazırlığımı gösteriyordur.
yada sizce ne olabilir.
Hocam iyi günler..lutel faz tam olarak 14 günmüdür..asagisi,yada yukarisi degilmi..2 aydir yaptigim ovülasyon testine ragmen..test pozitif olduktan 10 -12 gün sonra hastalaniyorum..demeki benede lutel faz yetmezligi mi var..bu ay artik progesteronuma baktiracagim..bu teset lutel faz yezmezligi teshisi icin yeterlimi,yoksa baska birseye gerek varmi..cok sagolun..
Benim hikayem biraz karışık ve uzun ama kısaca anlatmaya çalışayım.geçen sene özel bir kadın doğum merkezinde hsg çektirdim uterus bicornis dediler. tüplerde sorun olmadığını söylediler ve hsg raporunda da belirttiler.12 mayısta ege üniv lap ve hist beraber ameliyat oldum.orada da bicornis değil septum olduğu ayrıca tüplerde sorun olduğu söylenmişti.
operasyonda yapılan işlemler : Ls ile adezyolizis, sol fimbrioplasti, sağ neosalpingostomi,blue probe, Hs ile septum rezeksiyonu uygulandı deniyor.bunların açılımı nedir ?
ancak ben çok şanssız bir insanım ameliyattan sonra asistan dr bana yoğunbakımda ameliyatımın kötü geçtiğini ancak tüp bebekle anne olabileceğimi ama yine de 6 ay denemem gerektiğini söyledi.tabi psikolojim alt üst.dayanamayıp ameliyatta bulunan prof tan randevu aldım.dvd yi izlediğini her iki tüpün de açık göründüğünü 3 ay deneme süresi gerektiğini söyledi.şimdi ben hangisine inanayım.operasyonda yapılan işlemlere göre birşey söyleme şansınız varmı??bu arada hormonal hiç bir problemim yok.3 yıllık eviliym ve hiç gebelik küretaj vs hikayem de yok,,,yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.iyi çalışmalar.....
Bilgilerimiz bu şekilde. Ancak tıp ta iki+iki dört etmez, beş te olur 3 te. Luteal faz yetmezliği için en az 2 progesteron ölçümü gerekiyor. Siklus ne kadar sürüyor?
Sayin hocam melesfki yasadigim aci tecrubeler sonucu tipta özelikle kadin hastaliklari ve dogum branjlarinda matematige yer olamdigini gördüm...reglim 24-26 arasi oluyor 2 aydir 21 güne düsütü...progesteron testi icin kacinci gün kan verim..Yarin reglimin 3. günü,sabah kan verecegim,bakalim bir sorun cikacakmi...Saygilar
meraba hocam ben evleneli 1sene oldu ve çocuk olmayınca hastaneye gittik hormon testi yapıldı hiç bir sorun yok kistim veya rahimde yumurtalıklardada birşey yok herşey düzgündü doktorum klomen verdi kullandım 14gün gittigime yumurta olusumu küçük bekledigimiz gibi degil dedi ve 22 gün gel kan tahlili yapalım bide oyle bakalım olmazsa dozunu arttırıp ilaç veririm dedi ve ben bunu anlamadım sordum ama yanıtta alamadım şuan ki durumum ne ve ne yapmalıyım bilemedim başka doktoradamı gitsem yada doktorum dogrumu yapıyor
Merhaba, öğrenmek istediğim bir konu benim adet dönemim 26-28 günler arasında değişkenlik göstererek gerçekleşiyor, bu durumda ben hamile kalabilmek için 9.günden 16. güne kadar gün aşırı ilişkiye giriyorum yumurtlama gününü bi şekilde tutturabilir miyim? Teşekkür ederim..
12 ve 14. günlerde yumurtlamanız oluyordur. 10. günden itibaren günaşırı 16. güne kadar deneyebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?