• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtlama Takibi(.???.)Değerlendirir misiniz? Rica Etsem..

sevimlimavibalik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2009
9
0
86
Diğer
iyi çalışmalar doktor hanım..yumurta takibi konusunda bir değerlendirme yapmanızı rica edicem..

1.ay-- 15. gün: dominant yumurta yok..
2.ay--13. gün:12mm yumurta var
22. gün yumurta yok
3. ay--10.gün gelişmekte olan yumurta yok
15. gün 12 mm yumurta var muhtemelen gelişecek
17. gün rahim tabakası yeterli değil (6mmden az) olması gereken yumurta yok ya da çatlamış..(farklı dr)

öncelikle şunu belirteyim bu yazmış olduğum yorumların hepsi farklı doktor tarafından söylenmiştir..öyle olması gerekti ve ben farklı doktorlara muayene oldum..6 farklı bakış..6 farklı yorum oldu..

ortak olanlar:hormonlarım çok iyi yumurta rezervim iyi ultrason iyi..göstergeler yumurtladığımı gösteriyor..hemfikirler bu konularda..bunlar tabiki moral verici yorumlar..Fakat ben ne zaman yumurtladığımı pek çözemedim polikistik değilsin diyorlar fakat zaman da veremiyorlar..aynı ay biri 12mm yumurta var gelişecek derken 2 günsonra öteki bu saatten sonra çok zor gelişmez diyor..

daha takip yaptırmayı düşünmüyorum zaten kendimi tanımak istemiştim ama tanıyamadım bu sonuçlarla..siz yardımcı olabilir misiniz?

bunca kurduğum cümle de ulaşmak istediğim şunlar:
geç yumurtluyor olabilir miyim?Rahim tabakası ince ise yumurta geç olgunlaştığında kalınlaşaktır değil mi?
geç yumurtlamayı bir hastalık olarak olarak görmelimiyiz?(tedavi için)
ya da bu konuda da 2 görüş var yumurtlamayı teşvik edici ilaçlar şansımı arttırırmı azaltır mı??Yani gereklimi şu tabloda sizce????

yaptığım yorumlardaki hatalı bilgilerimi lütfen düzeltin..inanıyorum kendime iyi olmuyo sonra..:)

26 yaşındayım çocuk düşüncesiyle 1 yılı doldurduk..cvabınızı sabırsızlıkla bekliyorum kolay gelsin..

bu arada adetlerim 35.günü buluyor neredeyse..yani 29 uda görüyorum 37 yide ..ama genel aralık 30-35 diyebilirim ve hep sivilce sorunum olmuştur..

bunlar pko yu hatırlatıyr ama tahlillerden çıkmıyor heralde yada hafif mi olduğunu düşünüyorlar da telaffuz edilmiyor.. bu seçeneği de değerlendirirmisiniz acabaa?

iyi çalışmalar doktor hanım..yumurta takibi konusunda bir değerlendirme yapmanızı rica edicem..

1.ay-- 15. gün: dominant yumurta yok..
2.ay--13. gün:12mm yumurta var
22. gün yumurta yok
3. ay--10.gün gelişmekte olan yumurta yok
15. gün 12 mm yumurta var muhtemelen gelişecek
17. gün rahim tabakası yeterli değil (6mmden az) olması gereken yumurta yok ya da çatlamış..(farklı dr)

öncelikle şunu belirteyim bu yazmış olduğum yorumların hepsi farklı doktor tarafından söylenmiştir..öyle olması gerekti ve ben farklı doktorlara muayene oldum..6 farklı bakış..6 farklı yorum oldu..

ortak olanlar:hormonlarım çok iyi yumurta rezervim iyi ultrason iyi..göstergeler yumurtladığımı gösteriyor..hemfikirler bu konularda..bunlar tabiki moral verici yorumlar..Fakat ben ne zaman yumurtladığımı pek çözemedim polikistik değilsin diyorlar fakat zaman da veremiyorlar..aynı ay biri 12mm yumurta var gelişecek derken 2 günsonra öteki bu saatten sonra çok zor gelişmez diyor..

daha takip yaptırmayı düşünmüyorum zaten kendimi tanımak istemiştim ama tanıyamadım bu sonuçlarla..siz yardımcı olabilir misiniz?

bunca kurduğum cümle de ulaşmak istediğim şunlar:
geç yumurtluyor olabilir miyim?Rahim tabakası ince ise yumurta geç olgunlaştığında kalınlaşaktır değil mi?
geç yumurtlamayı bir hastalık olarak olarak görmelimiyiz?(tedavi için)
ya da bu konuda da 2 görüş var yumurtlamayı teşvik edici ilaçlar şansımı arttırırmı azaltır mı??Yani gereklimi şu tabloda sizce????

yaptığım yorumlardaki hatalı bilgilerimi lütfen düzeltin..inanıyorum kendime iyi olmuyo sonra..:)

26 yaşındayım çocuk düşüncesiyle 1 yılı doldurduk..cvabınızı sabırsızlıkla bekliyorum kolay gelsin..

selam aslında asıl beni aydınlatan 2. mailiniz oldu. adet süreleriniz böyle uzun ise yumurtlamalarınızın da ya olmadığını ya da geç olduğunu söylemek mümkün. yani 35 günde bir adet görüyor iseniz sinin yumurtlama döneminiz aşağı yukarı adetinizin ilk gününden itibaren 21. gün civarındadır. bu nedenle bakılan tarihlerde dominant folikül izlenmemiş ve endomteriumunuz da fazla kalınlaşamamış olabilir. bence yumurtlama takibine yardımcı ilaçlarla destek vermek bir seçenek olabilir. infertilite uzmanlarıyla ve mümkün ise tek doktorla size güven uyandııran sorularınıza cevap verecek, yola çıkmanızdır. şehir belitmemişsiniz. ben istanbulda çalışıyorum. durumunuzla ilgili gelişmelerden haberdar olmak isterim. sevgiler, bol şans

dr hanım ilginiz için teşekkür ederim..yanıtlarınız düşüncelerime paralel oldu çok sevindim..şimdilik biraz daha bekleyeyim diyorum sonrasında adresim zaten kliniğiniz olacak..size gelmeden bi kaç ay ilaç tedavisi alsamı okonuda cok kararsızım işte..yada almazsam sizde ilk onu mu deneyeceksiniz bilemiyorum..sonucta 2 yıl gibi gebe kalınamamış olucak ve tedavide görülmemişse ilaçsız diğer aşamalara geçilebilir mi? (tabi herşey normal varsayımıyla soruyorum)

trabzondayım ve çalısıyorum iznim cok az ilaçlı tedavi ve takip için istanbul da okadar vaktim olmaz uzaktan da hiç olmaz sanırım..buralarada güvenmiyorum açıkçası..aklım karısık yani..size ne aşamada geleyim istersinizz?? :)

vakit ayırdığınız için minnettarım cok saolun..

dr hanım ilginiz için teşekkür ederim..yanıtlarınız düşüncelerime paralel oldu çok sevindim..şimdilik biraz daha bekleyeyim diyorum sonrasında adresim zaten kliniğiniz olacak..size gelmeden bi kaç ay ilaç tedavisi alsamı okonuda cok kararsızım işte..yada almazsam sizde ilk onu mu deneyeceksiniz bilemiyorum..sonucta 2 yıl gibi gebe kalınamamış olucak ve tedavide görülmemişse ilaçsız diğer aşamalara geçilebilir mi? (tabi herşey normal varsayımıyla soruyorum)

trabzondayım ve çalısıyorum iznim cok az ilaçlı tedavi ve takip için istanbul da okadar vaktim olmaz uzaktan da hiç olmaz sanırım..buralarada güvenmiyorum açıkçası..aklım karısık yani..size ne aşamada geleyim istersinizz?? :)

vakit ayırdığınız için minnettarım cok saolun..
selam tekrar senin durumunda aşılama gibi bir tedavi sececeğimizi üşünelim, yumurtlaman geç olabileceği için istanbulda kalma süren de buna paralel uzayabilir. normal koşullarda tedavi aşılama da olsa tüp bebek de olsa 18-20 gün içinde biter. seçilecek tedavi tipine göre de takiplere gelmen gereken sıklılar var. ilk ilaçtan 4-5 gün sonra, sonra gün aşırı diye gider. benim sana önerim şehirdışındaki hastalarımızla genelde bu yolu izlerim;ilk önce tanışmak testlerini tamamlamak tedavine karar verip onlarla ilgili ayrıntılı konuşmak için gelmendir. sonrasını ise senin çalışma durmuna göre planlamaya çalışırız. bu durumda en kısa zamanda seninle görüşmek üzere diyorum:))

Back
X