Yurt,Burs,Kredi...? Yardım edin :))

mrvkys

Hiç sevmemişsin beni aşk...
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
805
38
318
Selam kızlar :) Bugün bi arkadaşımın mutlu haberini aldık :) Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri kazandııı :))

Sizden istediğimiz yardım :) başlıkta görüldüğü gibi yurt burs ve kredi hakkında :)

Konuyu silmeyin lütfenn Durum Acil olduğu için ve buraya daha çok kişi uğradığı için buraya açmak zorunda kaldım :)

Az da olsa bir şeyler biliyoruz ama yetmiyor maalesef :)

Yardım edin. Kyk bursu kredi ve yurt için. başbakanlık bursu kyk bursundan ayrı mı yoksa aynı şey mi ? toplu kredi çekmiş bi tanıdık ama soramadık nerden nasıl çekti diye ? Şu iş adamları, vakıflar falan neye göre ve ne şartla burs veriyorlar? bunları bize anlatacak birileri çıkar umarım :) malum kayıt tarihleri yaklaşıyor. hemen yazarsanız çok mutlu oluruz :) devlet yurdu özel yurt yüksek ücretli yurt falan kafamız karıştı ? yurda kayıt yapılınca ayrılma durumu falan olsa çıkarken sorun yaparlar mı ? devlet yurtları nasıldır ? güvenli mi temiz mi ? :) yüksek ücretli yurt devlet yurdu oluyor onu biliyorum ama çıkmazsa özele gidip yazılabiliyoruz muuu :) ?

Çok sordum lütfen tek tek cevaplayın hepsi önemli

Son düzenleme:
ilk önce o bankaların özel kuruluşların verdiği burslar biraz tanıdığa bakıyor. kyk bursuyla başbakanlık bursu aynı şeyler artık maddi durumuna özel durumlara bunlar yoksa tanıdığa bakıyor çıkması üzerine ev araba varsa çıkmıyor torpilin yoksa yoksa kredi çıkıyor alması güzel de ödemesi sıkıntı diyorlar yine de tercih sizin yurt konusunda da kız mı erkek mi kardeşin ona göre bilgi vereyim ben sana bu sene kız erkek yurtları ayrıldı erkek yurdu okulun içinde kız yurdu da okula yürüyerek 15-20 dklık mesafede normalde odalar ya 4 ya da 5 kişilikti ama erkekler gidince 2 kişi kalanları duyduk rahat diyorlar ben kalmadım ben özel yurtta kaldım 2 sene . yüksek ücretli yurt şansa kalmış normal yurt çıkması daha olası

Kardeşim değil canım arkadaşım :) teşekkür ederim öncelikle cevapladığın için :)

Anladım. vakıflardan burs sağlayan insanlardan burs almak biraz torpil gerektşyormuş. şansta lazım. arkadaşım bana burs çıkmaz diyor. ama kredi kesin çıkıyor herkese çıkıyormuş o. ama geri faizle ödemek istemediği için pek yanaşmak istemiyor o. peki özel kuruluşlar burs verse geri ödeme yapılıyor mu nasııl oluyor ? onun bi tanıdığı peşin 10.000 çekmiş nerden çektiyse 4 yıl yetecek şekilde almış. oda öyle bişeyler arıyor ama zor gibi duruyor demi. sen kredi almadın sanırım 2 yıl boyunca. ? sorması ayıp ama özel yurt ücretli ne kadardı :) ? kyk gibi yemekleri falan bedava mı ayrı bi ücret mi ? arkadaşım kız. 4 kişilik devlet yurtlaru gayet iyi valla ama şans işte 8 kişilik bile varmış onun gelme ihtimali daha yüksek sanırım ? birde bişey sorcam? mesela kykdan 6-8 kişilik yurt çıktı bi kaç ay kalıp etraftaki 4 kişilik devlet yurduna geçme imkanı var mı ? orda yer olsa. belki ücrette 50 100 lira oynar ama imkanı var mı ?

arkadaşın olduğunu okumamışım. yok canım 8 kişilik yurt yok sakaryada merkez kampüste değil mi en fazla 4-5 kişilik odalar . o 10bini nasıl çekmiş nerden almış bilemiyorum artık arayıp öğrenmesi lazım.ben kredi almadım burs alıyorum ama bu sene okula devam etmediğimden krediye dönecek iptal ettireceğim ben de. ben kampüsteki yurtlarda kaldım 1 sene erter diye bir yurtta kaldım okula kayıt yaptırmaya giderken görür beyaz saraya benziyor dışardan bakınca sakın kanmasın ve uzak dursun pişmanlık sebebi ben kalırken 4 kişilik oda 5500 dü zamlandı ama 6bin olmuştur 4kişiliği.. bu yıl da kyk kız yurdunun karşısındaki adatepe yurdunda kaldım 2 şubesi var kampüste olacağım derse orası güzel ama kampüs tarafında birşey yok diğer şubesi mavi durakta cafeler marketler falan var zaten bi çarkı var bi de mavi durağı başka da bi halt yok şehirde orası da 2 kişilik 5bin civarı şuanda ben 4500a yazılmıştım erken kayıt zamanıydı ama şimdi zamlandı cemaat yurtları var ama ben önermem erterin yemekleri 5 para etmezdi şimdi düzelttiler mi bilmem bu sene de şikayetçilerdi. adatepenin yemekleri güzel ama yemekli yemeksiz yazıldığına göre değişir biz yemeksiz yazıldık her gün yemek yemeyebilir diye keyfine göre alıp yer

Son düzenleme:

hayırlı olsun öncelikle :)
basbakanlık bursu ile kredi yurtlar kurumunun bursu ayrı ,yurtkurun bursu geri ödendiği için genelde her öğrenciye cıkıyor,kendımden bahsedeyım ankarada okudum devlet yurdunda kaldım,cokta memnundum temızdı odam 4kişilikti yemekler bazen güzel bazen kötüydü :) tabi devlet yurtlarının giriş saati özeller göre biraz daha sıkı sayılabılır hanı hatırladıgım kadarıyla hafta içi 21:30 hafta sonu 23:00 ha tiyatro konser falan varsa ozaman yurttan izin alıp istediğin saatte gelebiliyordun tabı bıletlerı göstermek kaydıyla :):) özel burslara basvuru yaptım ama cıkmadı ,cok yakın bir arkadasımda basvurmustu ona cıktı ama onun gercekten durumu benden cok cok daha kötüydü.. cok iyi olmuştu onun için, bütün burslara basvuru yapın derim ben bellide olmaz maddi durumu gercekten zor ise cıkabılır cağdaş yaşamı destekleme derneğinde basvuru yapın tabı bu bursların özel şartları var yanı derslerden kalmaman gerekiyor

başbakanlık bursu benim sınıftaki durumu çok iyi olan bir çocuğa çıkmıştı. torpil işliyor artık bu tür işlerde
şansınız varsa çıkabilir ama. durumu çok kötü olup da öğrenim kredisi çıkan arkadaşlarım da vardı maalesef.

devlet yurduna yazılırsa istediği an yurttan kaydını sildirebilir

özel yurtlarda sözleşme yapılıyor. onlar kaydolan öğrenciye göre bütçe ayarladıkları için her kafası esen çıkamıyor istedğinde. sözleşmenin bitmesi gerekli.

devlet yurdu yerine göre temizdir. genelde büyükşehirlerin temiz olmuyor maalesef. gerçi insanına bağlı bu işler.

Son düzenleme:

İyi 8 kişiliğin olmaması güzell :) bazı illerde 8 kişilik devlet yurdu varmışş ayy askerde gibi olur insan nasıl ders çalışılır ki orda :) off ben pek şanssızım kazandığım yerde varsa 8 kişilik kesin bana çıkar :) Allah korusun inşallah çıkmaz :) Evet bende anlamadım nerden çektiğini. oda sormayı unutmuş. sen ödemeyeceksin demi okulu bıraktın ya kredi olarak geri almazlar sanırım ? bence devlet yurtları daha mantıklı özeller bile bazen böyle sorunlu ve pahalı oluyor. bizde bakmıştık zaten netten, sakarya tutar büyük ihtimal demişti kendisi, bildi ora geldi :) baya yüksekti yurtlar özellere bakmışız demekki. kayıt için gidince bakarlar zaten özellere bakalım hangisi gelecek. özelleri nette işaretleme yapmıyoruz demi gidip anlaşıp yazılıyoruz ?

şu vakıf bursları falan.. onlara da tanıdık lazım.
herkese vermezler.
bazıları okul başarısı çok iyi olan öğrencilere veriyor.

bir de bu partilerin falan bursları var ama onları almak için de birine üye olmanız gerekiyor. tabi o da herkese çıkmıyor

bildiğim kadarıyla anlatayım.

burs; geri ödemesizdir.
kredi geri ödemelidir. ister devlet ister özel bu şekildedir.

özel yurtlar adı üstünde paralıdır. girerken senet imzalarsınız, genelde 1 senelik oluyor (benim öle olmuştu, öğrenim gördüğün ay kadar işte)... erken çıkmaya kalkarsan senedi vermemek için uğraştırırlar... bazısı verir bazısı ödiyeceksiniz diye tutturur.

devlet yurtları ücretleri düşük oluyordu. kalabalık odaları oluyordu -şimdiki durum aynımı bilmiyorum-. bizim zamanımızda öleydi..

kalabalık şehirlerde öyle sakarya küçücük yer. yok krediye dönerse bundan sonrakiler krediye dönecek bu güne kadar olanlar hakkımdı geri ödemeyeceğim yani. hangisi gelecek derken canım orasını anlamadım özel yurtlar için tercih yapmıyorsun ki yüksek ücretliden mi bahsettin acaba sen

canım odada ders calısmıyorsun ki zaten,oda yatmak ıcın pijamalı muhabbet için ha oda boşsa ben calısıyodum :) çs dediğimiz yerler var çalışma salonları kütüphaneden bile sessizdi fıstık gibide ders calısılıyordu zaten genelde aynı bölüm yada birbirine yakın bölümleri aynı odada toplarlardı

Teşekkür ederim :) Darısı benim başımaa inşallah :)

Başbakanlık için ayrı mı başvuruluyor ? kykdan ayrı yani. peki kykdan kredi veya burs çıkarsa başbakanlık bursu almak olmaz herhalde ? şöyle olur mu? kykdan kredi alsak geri ödemeli başbakanlıktanda burs alsak olur muu :)) ? 8 kişilik yurtlarda var demi hala ? bazılarına çıkıyor hala ? 4 kişilik olanlar normal devlet yurdumu yoksa yüksek ücretli yurt mu ? işaretlerken yükseği ve normal genel yurtlarıı işaretleyeceğiz demi hangisini önce işaretleyelim ? peki kykdan burs yada kredi alırken çağdaş yaşamı destekleme derneği de ayrı bir burs verebilir mi kykı araştırırlar mı ?? geri ödeniyor mu o derneğe ?

hayır 1 kere yurtkura başvurdugunuzda bursa da başvurmuş oluyorsunuz ikisi ayrı ayrı değil. başvurduğunuzda ya başbakanlık cıkar ya ögrenim kredisi.

O zaman küçük bir yeri kazanmak gerekiyorr haklısınız hep torpil dönüyor zaten. şans lazım. kyk alan başbakanlık bursu alabilir mi ? ne kadar peki başbakanlık bursu ?

O zaman küçük bir yeri kazanmak gerekiyorr haklısınız hep torpil dönüyor zaten. şans lazım. kyk alan başbakanlık bursu alabilir mi ? ne kadar peki başbakanlık bursu ?

ben gecen yıl mezun oldum 240tı sanırım aylık . benimki krediydi.
zaten kredi ya da başbakanlık aylık aynı miktar alıyor sadece biri geri ödemeli diğeri ödemesiz.

Hmm veren baya yer var ama şartları uymuyor gibi. teşekkür ederiz yine de. düşünelim bakalım. hangisi uygun. partilere üye olunca ne şartla veriyorlar bursu ? biraz bilgi verir misin yeni duydumda bunu ?

Teşekkür ederiz. :)
Bence devlet daha mantıklı ya. zaten özelde olsa yine 3-4 kişilik odalar var denk gelirse devlette de var aynısı. gerek yok boş yere o kadar paraya kazıklıyorlar resmen.

evet ayrı istediğin bursa basvuru yapabılıyorsun o bahsettıgım arkadas kyk dısında 3 burs alıyordu basbakanlık,çağdaş yasamı destekleme,ve belediye bursu kyk dısında hiç bir burs gerı ödenmiyor ama derslerden kalırsan bu özel burslar kesilir ,ailesinden para bile almıyordu kendı ımkanlarıyla okudu nerdeyse ,kyk bursunu gerı ödüyormuş şimdi :) devlet yurtlarında odalar 4-6-8 kişiliktir okudugun bölüme göre odaların belirlenir mesela bir tıp fakültesi öğrenciyle işletme öğrncisi arkadasların oda nüfusu aynı olmaz zaten aynı bölümleri bir odaya topluyorlar hemen hemen,sanırım özel yurtlar ıcın formda bir yere işaretleme yapılmıyor direk gidip basvuru yapıp sözlesme imzalıyorsun ama devlet yurtları ıcın formda ısaretleme yapman lazım ,denesın bakalım bi begenmezse özel yurt ya da eve cıkar

Son düzenleme:

ben de bilmiyordum da arkadaşım bir partiye üyeydi ve sanırım 150 lira verdiklerini söylüyordu
ama bunu almak da kolay değil partinin faaliyetlerine falan katılmak gerekiyor
yine araştırırsınız ama fazla ümit bağlamayın.

İyi bari canım geri ödeme çıkarmasınlar birdee :)

özel yurtlar için başvuru yapılmıyor demi anlamında demiştim ?

Hmm iyiymiş o ya :) saat kısıtlaması var mı peki ? yani gece 2de 3 de de gidip ders çalışma hakkımız var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…